Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 19 mai 2008

Fiecare secretar de stat pre limba lui...

Domnule Mocuţa, am publicat astăzi dreptul dumneavoastră la replică. Nu am înţeles de ce vorbiţi despre dumneavoastră la persoana a treia. În speranţa că aţi intenţionat să vorbiţi la trecut, facem următoarele precizări:
.
1. Mulţumim pentru informaţia că nu părăsiţi Ministerul Justiţiei. Am încercat din răsputeri să aflăm dacă zvonul care umbla insistent pe culoarele MJ era adevărat sau nu..
.
2. Nu credem că are rost să rostim pompos cine şi ce este. Am văzut zeci de "protectori ai legalităţii", începând de la parlamentari care clamau drepturile omului atunci când schimbau Codul Penal şi Codul de Procedură Penală pentru blocarea dosarelor clienţilor lor, miniştri ai justiţiei care încercau să distrugă structuri anticorupţie pentru protecţia prietenilor politici, până la directori de ANP sau penitenciare care, cu zel de torţionari, "respectau" şi "aplicau" legea nimicind orice urmă de demnitate şi profesionalism în angajaţi.
.
Nu v-am auzit niciodată atunci, luând poziţie. Din păcate, în România anului 2008, prea adesea "protejarea legalităţii" şi protejarea bunului simţ şi a integrităţii sunt în conflict..

3. În ceea ce priveşte primele avizate de dumneavoastră şi modalitatea "transparentă" de acordare, suntem convinşi că şi acum aveţi disponibile criteriile de acordare a acestora, evaluarea propriu-zisă a beneficiarilor şi modul de calcul al primelor. Nu-i aşa?.

4. Suntem, de asemenea, convinşi că proiectul de ordonanţă de urgenţă în cauză care, reamintim:
  • nu fusese discutat în prealabil cu sindicatele;
  • urma a doua sau treia zi să intre în şedinţă de guvern;
  • a stat câteva ore pe site-ul MJ şi apoi a fost retras după ce informaţia a apărut pe blog-ul PENITENCIAR!;
  • punea pumnul în gură sindicatelor, interzicându-le dreptul la acţiuni sindicale;
  • dădea acces nelimitat magistraţilor la sinecuri în sistemul penitenciar (fără concurs, fără evaluare, fără proiect de management, fără interviu);
  • bloca total accesul persoanelor din afara sistemului la concursuri pentru posturi de conducere (apropos, paranoia fostei conduceri că se complotează împotriva ei de către unii care vor să le ia locul nu trebuia transpusă în acte normative; plus că nu suntem cine credeţi că suntem),
are directă legătură cu dumneavoastră. Iar dacă noi ne înşelăm, şi nu ştiaţi ce conţine, atunci problema e şi mai gravă: sunteţi responsabil de un domeniu în care nu ştiţi ce se întâmplă (abuzuri, nepotisme, şmecherii legislative). Şi ca atare, nu vă mai vedem rostul acolo.
.
5. Noi nu am făcut aprecieri la o discuţie de cafenea asupra oportunităţii plecării dumneavoastră. Noi am constatat nişte fapte, pe care le-am expus parţial aici, în timpul pe care l-am avut de când a demarat acest blog. Iar faptele arată clar că, în ultimul an, lipsa de profesionalism şi abuzul au fost normă în ANP. Dumneavoastră sunteţi, repet, responsabil la nivelul MJ de buna funcţionare a ANP. Concluzia, deci, apare de la sine.
.
6. Nu cred că e cazul să vorbiţi în numele angajaţilor sistemului penitenciar. Interlocutorii dumneavoastră au fost cei din conducere. Ştim că uşa dumneavoastră a fost deschisă. Dar mai ştim la fel de bine şi nepăsarea faţă de cei care v-au trecut pragul şi comentariile la adresa lor (de exemplu, cuvântul curvă, vă spune ceva?).
.
7. Şi dumneavoastră şi domnul Iosif aţi avut timp să discutaţi de strategii, să dezvoltaţi strategii şi planuri de acţiune, ba chiar să le şi implementaţi. Nu aţi făcut-o. Ba mai mult, protejatul dumneavoastră, domnul Iosif, a dispus ca acest cuvânt (strategie) să nu mai apară în bilanţul pe 2007. (A fost o scăpare în capitolul pe comunicare, e adevărat.)
.
Ştiţi de ce, domnule Mocuţa? Pentru că tocmai distrusese o strategie de dezvoltare a serviciului penitenciar pe motiv că fusese elaborată de "oamenii lu' Macovei". Nu pentru că ar fi înlocuit-o cu altceva, nu pentru că ar fi fost proastă sau ar fi necesitat îmbunătăţiri. Nici nu s-a discutat pe marginea ei. Ci pentru că aşa a vrut domnul Iosif. Or, domnule Mocuţa, fie că ştiaţi, fie că nu, responsabilitatea vă aparţine.
.
Aşadar, nu ne mai daţi lecţii despre ce trebuie să scriem noi pe blog. Mai ales că o componentă importantă a ceea ce s-a scris aici a fost dedicată analizei de sistem. Dacă vă interesează cu adevărat soarta sistemului penitenciar şi nu supravieţuirea dumneavoastră într-o funcţie vremelnică, vă recomandăm:

1 comentarii:

Anonim spunea...

Domnilor administratori,
Nu il cunosc pe domnul secretar de stat Mocuta si nu pornesc de la ideia ca vrea sa faca rau cu intentie dar, cu siguranta nu ii cad bine la "stomac" postarile si comentariile. Este normal sa argumenteze punctul dansului de vedere si cred ca toti avem dreptul asta si mai ales sa ascultam si judecam prin prisma lucrurilor cunoscute ce este adevarat si ce nu. Va sugerez sa nu va opriti numai la declaratii ci sa aveti in vedere si "influentele" din sistemul ANP care pot fi mai machiavelice si distructive decat ne putem inchipui. Este adevarat ca un sef este capabil atat timp cat isi alege consilieri buni care sa ii spuna si ceea ce poate nu ar vrea sa auda. Sa ne aducem aminte de personajul antic care tinea coroana de lauri a cezarului si care nu avea alta misiune decat sa ii aduca aminte ca este muritor in timpul trecerilor triumfale prin cetate.
Puteti crede ca domnul Mocuta poate a fost "prost sfatuit", sau informatiile distorsionate cu dinadinsul de ...binevoitori ( nu alung nici ideia ca nu a obosit prea mult sa afle adevarul si sa citeasca printre randurile actelor ce i-au fost puse sa le semneze si gireze). Imi doresc atat de mult sa fie asa si sa nu fie reala legatura cu ......ne-onorabilul Nadrag ( vezi "limba de catifea" care fata de ministrul Melescanu , in plina sedinta de bilant , ridicola si insipida ce-i drept, ridica osanale fostului director general in zambetele si spre dezgustul a cel putin jumatate din directorii de penitenciare). Daca aveti putin timp si rabdara, veti descoperi o filiera foarte interesanta care incepe undeva....la Poarta Alba, siroieste prin directia de audit a mj (tangential pe langa urechiusele doamnei Presura)si ajunge pana la biroul domnului Mocuta. Cu siguranta ca acest "fluviu de interese" are si alte "brate"....ca "delta intereselor" este mai ceva ca delta Nilului si cu siguranta mai "tulbure". Revin, poate domnul Mocuta a fost numai dezinformat si a crezut prea mult in oameni mici dar, asta este o vina personala si trebuie sa si-o asume.