Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 19 mai 2008

Drept la replică din partea domnului Mocuţa, secretar de stat MJ

Domnul Gheorghe Mocuţa, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, solicită publicarea unui drept la replică referitor la articolul cu titlul Zvon - Kibedi şi Mocuţa pe făraş publicat în PENITENCIAR! la data de 16.05.2008
..
"Cu referire la cuprinsul unor afirmaţii apărute pe http://www.penifest.blogspot.com/, aş dori să fac următoarele precizări:

1. Secretarul de stat Gheorghe Mocuţa nu este pe făraş.
2. Gheorghe Mocuţa, în cei 30 de ani de activitate profesională ca procuror, nu a fost şi nu este nici acum protectorul vreunei conduceri, indiferent care ar fi aceea. Procurorul Gheorghe Mocuţa este protectorul legalităţii.
Desele dumneavoastră referiri la avizarea unor anumite prime oferite în sistemul ANP de către Gheorghe Mocuţa cuprind orice altceva decât date conforme cu realitatea. Singurele prime avizate favorabil de către Gheorghe Mocuţa au fost cele plătite în cursul lunii decembrie 2007, valabile pentru întreg sistemul, începând de la agent pază şi până la director general, prime al căror cuantum s-a situat între 1000 lei minim şi 9000 lei maxim. Atât cuantumul dar şi modalitatea de acordare a acestora au fost transparente, fiind cunoscute şi acceptate la nivelul întregului sistem.
Cu privire la actele referitoare la activitatea ANP, avizate de către secretar de stat Gheorghe Mocuţa, vă stă la dispoziţie Legea liberului acces la informaţiile publice.
3. Gheorghe Mocuţa nu face nimic pe şestache şi în nici un caz nu introduce pe şestache proiecte de acte normative în guvern - dacă a contribuit la ceva a fost la retragerea proiectului de act normativ de pe lista celor ce ar fi urmat să fie discutate în guvern, respectiv punerea acestuia în discuţia cu sindicatele.
În accepţiunea lui Gheorghe Mocuţa, pe şestache este un termen ce se poate eventual aplica celor ce fac afirmaţii nereale la adăpostul anonimatului, fără curajul de asumare a veridicităţii datelor expuse.
4. Privitor la reorganizarea INEC, respectiv înfiinţarea INECCC, realizarea acestui proiect a fost iniţiată în condiţiile în care actualul INEC nu a obţinut acreditarea prevăzută de legislaţia din domeniul cercetării, iar pe de altă parte, am considerat că cercetarea pe baze ştiinţifice a fenomenului criminalităţii trebuie să fie făcută de oameni care au lucrat în mod direct în domeniul combaterii acesteia, de cele mai multe ori în calitate de magistraţi.
Tocmai datorită lipsei unei activităţi de cercetare fundamentate ştiinţific în acest domeniu, în prezent suntem lipsiţi de sprijinul necesar în vederea anticipării şi prevenirii unor fenomene conexe criminalităţii (a se vedea trendul îngrijorător al criminalităţii transfrontaliere, fenomenul preconizat de reîntoarcere în ţară a unor infractori periculoşi ), fiind de părere că cercetarea ştiinţifică se poate face numai cu oameni de strictă specialitate.
Nu îmi doresc postul de director al unui astfel de institut, întru-cât din luna martie, în urma unui concurs am obţinut titlul de conferenţiar universitar, iar proiectele de cercetare demarate în nume propriu au fost iniţiate prin intermediul universităţilor la care predau.

Cu privire însă la ANP, rămâne a fi constatat de către lucrătorii sistemului penitenciar dacă începând cu 30 octombrie 2007, data numirii în funcţie a secretarului de stat Gheorghe Mocuţa, situaţia a evoluat sau nu înspre mai bine pentru ANP şi pentru lucrătorii din ANP, inclusiv din punct de vedere al dialogului şi comunicării cu structurile de conducere ale Ministerului Justiţiei.
Aceeaşi lucrători ai sistemului penitenciar, care pe bună dreptate nu mai regăsesc în prezent un set de valori clar delimitate în care au crezut cu fermitate pe întreg parcursul carierei lor profesionale – şi mă refer în special la acei lucrători ce au intrat în sistem de mai mult de 5 ani, sunt cei eventual în măsură să opineze asupra faptului dacă aşa-zisa plecare a lui Mocuţa este o binefacere pentru ANP.

Secretarul de stat Gheorghe Mocuţa ar fi mai interesat să discute despre problemele relevante şi cu real impact asupra evoluţiei viitorului profesional al lucrătorilor din ANP, probleme ce nu au făcut însă obiect al discuţiilor pe blogul dvs. până acum.
Uşa biroului meu a fost şi este deschisă pentru cei au intrat şi au rămas în ANP pentru că au crezut în meseria lor şi nu au venit pentru o persoană sau un salariu, pentru cei ce sunt interesaţi de viitorul sistemului şi nu de date incendiare sau neadevărate, pentru cei ce vor să discute despre situaţia actualului deficit de imagine al ANP, despre deficitul de personal, întocmirea de strategii viabile pentru viitor sau orice altceva cu adevărat relevant.

Acesta nu este un comentariu la cele afirmate pe blogul dvs., este un punct de vedere ce vă solicit să fie postat pe aceeaşi pagină de start pe care au fost postate şi articolele ce pun în discuţie activitatea mea profesională.

Gheorghe Mocuţa
Secretar de stat în Ministerul Justiţiei"

5 comentarii:

Mihai Politeanu spunea...

Dragi cititori,

vad ca incercati sa identificati persoana etichetata...Nu confirm, nici nu infirm numele depistate de dvs (ca sa raspund in stil de institutie romaneasca :))) ). Dar o sa continuu sa resping comentariile, ptr ca ne evident tuturor, ca dincolo de barfele noastre ale tuturor, un secretar de stat nu are dreptul sa faca astfel de referiri, marlanesti in ultima instanta, atunci cand subiectul este oficial.
Fara suparare.
f.M.

Anonim spunea...

Pe de o parte,
Jalnic suna o replica a unui SS din MJ..
Cam de nivelul unui shmecheras mai spalat din cartierele rau famate ale Bucurestiului... plus limbishoara de lemnutz, de care procurorii nostri cu 30 ani de meserie (partea a' de formare profesionala prin regimul impuscatului) nu se mai pot dezbara...

Pe de alta parte,
Pot sa inteleg ca pe faras in MJ nu e nimeni,
Nici chiar si-mai-shmecheroaica de Kibedi?
Care, in spiritul unui profund dispretz fata de oricine nu este de acord cu dinsela-distinsela,
nu are nici o replica orice ar fi, nici la scandalul sexual cu soferel-amantzelul ei, nici la interventiile pt procesul ref la copilul acestuia, resp interventii pt apartamentul pt Florinel-soferel, primelor din mandatul qariu?

Hai, ca (pardon!) chiar avem SS-de-SS-MJ!

Anonim spunea...

altul cu nucile tari...

Anonim spunea...

KIBEDI si MOCUTA dati afara de la MJ de catre PREMIER!!!

STIREA ZILEI... E BINE ... DE LUNI INCEP DEMITERILE!!!!

Cine mai urmeaza!!!! Sa fie intr-un ceas bun!!


S-ar parea ca MOCUTA nu a avut nucile asa de tari!

Anonim spunea...

avea doua perechi de nuci...