Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 5 iunie 2008

ANP - incompetentul agresiv înlocuit de incompetentul pasiv

Marius Iosif şi Gheorghe Şpaiuc, la predarea ştafetei
.
Gheorghe Şpaiuc, urmaşul lui Marius Iosif, a fost numit interimar în funcţia supremă din ANP pentru că este un incompetent pasiv. Conform informaţiilor noastre echipele de inspectori ministeriali îi vor scurta, se pare, mandatul. Probe există, urmează decizia ministrului justiţiei.
.
Un incompetent agresiv sau unul pasiv. Ce alegeţi?
.
Dacă ar fi să puteţi alege şeful cel mare şi aţi avea doar două opţiuni ce aţi alege? Aţi alege un incompetent agresiv sau un un incompetent pasiv? Aceasta a fost dilema cu care s-a confruntat ministrul justiţiei când a decis că Gheorghe Şpaiuc poate fi delegat să exercite atribuţiile directorului general al ANP începând cu 15 mai 2008.
.
Tudor Chiuariu, fostul ministru al justiţiei, reuşise să evite alegerea. A înscăunat ambii incompetenţi la ANP, alături de alţi câţiva din aceiaşi specie dar cu proptele politice de marcă. Drept urmare incompetentul agresiv,
Marius Iosif, a trebuit să convieţuiască cu incompetentul pasiv, Gheorghe Şpaiuc, în marea familie a piloşilor liberali de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
.
Lui Gheorghe Şpaiuc nu prea-i prieşte şefia. Trebuie să răspundă întrebărilor inspectorilor Corpului de inspecţie al ministrului justiţiei şi Corpului de control al primului ministru. Proaspăt numitul şef trebuie să explice abuzurile lui
Marius Iosif, eşecul financiar al lui Marin Dumitru, incompetentul cu diplomă, şi haosul din resursele umane ale ANP creat de Petre Stan, incompetentul măsluitor de concursuri.
.
Poate că la întrebările susamintite va găsi răspuns (sugerăm răspunsuri din seria „n-am fost eu şefu”, „m-a obligat”, etc). O întrebare va rămâne însă, pe veci, fără răspuns. Ce a făcut în ultimul an în calitate de şef pe la penitenciare şi pentru ce a ridicat cei 20.000 RON salariu, plus prime şi decontări de transport Şpaiuc?
.
Şpaiucul stă de taină
.
În mod ciudat Şpaiuc, procurorul ieşean, nu poate să producă nici măcar o listă cu activităţile desfăşurate în calitate de director general adjunct al ANP sub înţeleapta cârmuire a lui Marius Iosif. Inspectorii i-au cerut-o împreună cu un raport de activitate, în baza mandatului de control, dar nu au obţinut nimic.
.
Noi ştim că se ocupa cu ascultatul muzicii clasice şi aranjatul de feng shui-uri pe birou între întâlniri insipide şi discuţii în care evita sistematic să ia decizii. Mai ştim că, deşi nu a făcut nici un efort să înveţe ce înseamnă sistemul penitenciar în perioada asta, a fost premiat de către ministrul Predoiu tocmai pentru că este un incompetent pasiv.
.
Şpaiuc are însă un talent. Poate să stea de taină. Asta vedem pe
site-ul ANP, care s-a umplut cu poze de participant la întâlniri de lucru fără scop precis şi fără vreo finalitate clară. Restul e tăcere. Ce obiective are, ce face să le îndeplinească, ce rezultate a obţinut nu vom afla niciodată, aşa cum nu vom vedea prea repede raportul de activitate pe anul 2007 publicat.
.
Cum instituţiile tind să se adapteze chipului şi asemănării şefului cel mare, ANP va trece peste epoca Marius Iosif în pas de Ghorghe Şpaiuc. Incompetenţa agresivă va fi înlocuită de incompetenţa pasivă la toate nivelurile.
Vom avea o vară liniştită, fără decizii importante dar cu întâlniri frecvente cu iz de eveniment monden.
.
Între timp n-avem bani, n-avem oameni, n-avem strategie, n-avem expertiză şi... n-avem ce face.
.
În cele din urmă ministrul justiţiei va trebui să ia o decizie în ceea ce-i priveşte pe Şpaiucii, Stanii, Dumitrii sau alţi împuterniciţi plimbaţi pe la ANP de Tudor Q-aru. Cele doua inspecţii care verifică conducerea ANP (Corpul de control al Primului Ministru şi Corpul de Control al MJ) au adunat suficiente probe şi i-au băgat în sperieţi, dar asta nu ajută cu nimic dacă ministrul justiţiei amână decizia.
***
Mâine, dacă între timp nu intervine un eveniment excepţional, o să continuăm seria poveştilor din penitenciare cu Penitenciarul Codlea :). Se conturează o poveste despre şefi, prieteni de şefi, bani şi deţinuţi. Pentru continuarea periplului aşteptăm contribuţia dumneavoastră la blogpenifest@yahoo.com.
.
Link-uri utile:

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce limba folosesti Nadrag cu olandezii, americanii sau patagonezii , aia renumita de dulce ///vorba de pasiv // mila cu Greaca ca pune sperante in agresivitatea ta///

Anonim spunea...

lasati l si pe Spaiuc sa se dezmeticeasca.///sa iasa din sfori si din controale///

Huginn spunea...

Şpaiuc a avut tot timpul să se dezmeticească. E la ANP de mai bine de 1 an, din aprilie 2007.