Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 23 aprilie 2008

Mincinoşii

Acum o lună Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin compartimentul de presă anunţa că „în data de 24.03.2008 ... au fost efectuate controale inopinate în 11 unităţi ale sistemului penitenciar românesc”.

Echipa de meseriaşi cu chelie, pipă, căstănuţe pe birou şi roşie la cap ne promitea atunci solemn că „rezultatele acestor controale şi măsurile dispuse vor fi făcute publice pe site-ul A.N.P”.

Am discutat şi noi despre magnificul control – joc de glezne pentru presă de la acea dată în articolul cu titlul Controlul inopinat la minte (http://penifest.blogspot.com/, 26.03.2008).
Încă de atunci bănuiam că mega controlul anunţat este o încercare penibilă a domnului Iosif Marius, directorul penitenciarelor, de a arăta că ţine lucrurile sub control şi are iniţiativă. Şi n-am greşit după câte se pare.

Tocmai se făcuse de răs la bilanţ cu problema drogurilor în penitenciar şi era acuzat de incompetenţă crasă. Tocmai promovase pe ascuns modificarea statutului personalului din penitenciare şi fusese prins. Tocmai îi fusese făcut public salariul de judecător politic. Aşa că dumnealui şi-a suflecat mânecile şi... a dat un comunicat de presă.

Evident că minciuna, cât salariul de judecător şef de temniţe susamintit, începe să se vadă de sub birou-i proaspăt cumpărat. Rezultatele controlului anunţat nu au fost postate pe site, aşa cum se promitea pentru că acestea nu există.
.
Dar... cine ştie!? Poate totuşi...

2 comentarii:

Anonim spunea...

O sa dea cate o mustrare scrisa fiec[rui director si fiecarui loctiitor, pentru neregulile constatate, fac pariu.

Anonim spunea...

In unitati a venit o adresa care concluziona rezultatele acelui control. Nimic nou, daca l-ar repeta maine ar fi aceleasi concluzii. Din punctul meu de vedere mai important si prioritar este remedirea celor constatate si nu blamarea celor care au fost controlati. Motivele care duc la unele lacune sunt arhicunoscute in tot sistemul, n-a fost control care sa sa nu gaseasca ceva doar rezolvari ale problemelor nu se gasesc!