Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 24 aprilie 2008

NEWS ALERT: Salariul lui Iosif îl năuceşte pe Tăriceanu

În rest aceeaşi lipsă de perspectivă în ceea ce priveşte penitenciarele româneşti...
.
Astazi la ora 13, la bilanţul Ministerului Justiţiei după două luni de activitate a domnului Predoiu, jurnaliştii au deschis discuţia privind salariul domnului director general ANP, stârnind enervarea primului ministru, care n-a mai putut decat sa îngaime, sarcastic, "FRUMOS!". Altfel, atât ministrul, cât şi premierul au declarat că salariile magistraţilor, dincolo de importanţa socială a activităţii lor, sunt nesimţit de mari. Reamintim că venitul lunar al domnului Iosif, director general ANP, este de 218 milioane de lei vechi.
În rest, pentru prima oară domnul Predoiu a vorbit de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Obiective generoase (în special în legătură cu managementul instituţiei şi reinserţia socială a deţinuţilor) şi timp puţin. Deciziile, însă, în legătură cu ANP-ul se lasă aşteptate. Încă mai sperăm şi îl credităm cu bună credinţă.

Vă ţinem la curent pe măsură ce mai aflăm detalii...
***
UPDATE 1: Ministrul Justiţiei a declarat că este familiarizat cu situaţia din ANP, primind informaţii pe foarte multe canale (felicitări echipei Penifest! -:) ), şi că situaţia pare extrem de serioasă. În legătură cu controalele dispuse, răspunsurile au fost în doi peri: ar fi vorba de mai multe controale şi de un audit. Sperăm să nu se împotmolească în comisii şi comitete!
***
UPDATE 2: Am intrat în posesia unei înregistrări video a declaraţiei ministrului Justiţiei şi a exclamaţiei Primului Ministru în legătură cu situaţia de la ANP (un ministru un pic cam stângaci, un răspuns cam în dodii, însă pare conştient de seriozitatea problemelor). Mai jos aveţi înregistrarea:

***

UPDATE 3: Călin Popescu Tăriceanu despre salariile magistraţilor: "Dupã pãrerea mea, în sistemul de justiţie au apãrut în momentul de faţã, prin aceastã manierã de legiferare în interes propriu a judecãtorilor, nişte salarii care au ajuns la nivele pe care le consider absolut aberante şi nejustificate, au depãşit orice limitã, inclusiv cea a bunului simţ. Nu este posibil ca în România un domeniu, fie el şi justiţia, sã-şi legifereze în nume propriu şi beneficiu propriu". (Sursă: Mediafax)

Referinţe: http://penifest.blogspot.com/2008/03/domnul-iosif-produce-enervare-la.html

11 comentarii:

Anonim spunea...

despre deblocarea posturilor si organizarea concursurilor pentru accederea in faimosul sistem nu se mai stie nimic?

Mihai Politeanu spunea...

miosif@dgp.ro. cred ca e singurul loc de unde putem sa aflam. desi, practic, cred ca nici de acolo.

Anonim spunea...

nu vreau sa fiu rau, dar salariul unui director de penitenciar (om de-al vostru, anp-ist curat) cum e? dupa stiinta mea nesimtit de mare e putin spus...

Mihai Politeanu spunea...

Nu stiu exact. Am sa intreb si promit ca revin cu raspuns. Oricum mult mai mic, desi, intr-adevar, si in sistemul penitenciar, in comparatie cu ceilalti bugetari, salariul este destul de bun. Si asta se simte mai ales in provincie. Nu sunt impotriva salariilor mari (cine nu-si doreste sa fie bine platit?), dar in cazul magistratilor din sistemul penitenciar se incalca orice urma de bun simt, fiind o sursa de incompetenta si coruptie: ptr ca magistratii ocupa posturile fara concurs si au salarii astronomice, se promoveaza prietenii, cel mai adesea fara pic de experienta administrativa. Cine sufera? Sistemul. E adevarat, din toti directorii de penitenciar, numai 10 au ocupat aceste functii cu concurs, in urma unui OMJ introdus de Macovei. Cand a venit Chiuariu, au fost pusi, scurt, 5 noi magistrati in functii de director de penitenciar, cu incalcarea normelor legale.

Anonim spunea...

suntem niste vacute bune de muls.

Anonim spunea...

Un director funcţionar public are de 5 ori mai puţin decât un director magistrat. Deci 4000 - 5000 de RON.

Anonim spunea...

Nimic nou! Am mai vazut noi bilanturi...si promisiuni...
Personal si nu cred ca sunt singurul, sunt deranjat de interpretarea gresita a opiniei publice dupa mediatizarea salariilor magistratilor din ANP. S-a inteles gresit, suntem judecati toti dupa salariul pe care il primeste al nostru director. Desi e "ultra-secret" cei care alimenteaza bugetul din care suntem platiti ar avea dreptul sa stie despre salariile noastre. Din punctul meu de vedere ar trebui sa stie ca in penitenciare, salariile sunt mult mai mici decat isi imagineaza unii. Sunt decente dar si munca nu e una obijnuita.
O mare parte din obrobiul public legat de salarii il datoram acestui blog, drept urmare, tot acestui blog revine o datorie de onoare, de a clarifica lucrurile.

Mihai Politeanu spunea...

Da, multumesc. Atat stiam si eu ca e salariul directorului de penitenciar. Dar n-am o cifra exacta.
(Ptr. Man of Integrity): Lol. Inteleg ce spuneti. Nu cred, totusi, ca am fost confuzi in exprimare in legatura cu salariile. Nu ucideti mesagerul! :) Dar da, vom accentua pe viitor aspectul mentionat de dumneavoastra.

Anonim spunea...

4000-5000 ron? nu e rau! f. multi magistrati, cu ani buni de vechime, nu iau atat. desi multi dintre ei au mai multe examene la activ decat un director de penitenciar...

Anonim spunea...

Nu prea inteleg de ce un salariu il nauceste pe Tariceanu...6000 de Euro (aproximativ) este intr-adevar o suma dar...nu una care sa nauceasca . Cu responsabilitatea lucrurilor din ANP totusi cum ramane?Si daca ma gandesc bine la celelalte tari din UE diferenta e enorma.Evident ca fiecare privim lucrurile din alta perspectiva.Ce-ar fi sa fim la fel de constructivi... si sa avem o privire de ansamblu a ceea ce se intampla in acest sistem? Domnilor dvs sunteti multumiti de salariile pe care le primiti(ca director, ofiter sau agent)in conditiile in care lucrati?


P.S. Comentariul meu nu se refera la PERSOANE ci la faptul ca MIE personal nu mi se pare naucitor un salariu de 218 mil.ca director general ANP versus sistemele echivalente din alte tari europene.Sa auzim numai de bine!

Anonim spunea...

Eu sunt naucit de reactiile celor, putini e drept, care se afla obiectivi in treaba si-si dau cu parerea cum ca 6000 de euro e un salariu cu nimic iesit din comun si demn de un director magistrat care are singurul merit ca are pile politice.

Ar fi bine daca ar putea exista putin bun simt in compararea mega-salariilor de magistrati cu celelalte.
Tot de bun simt mi s-ar parea ca aceasta introducere a magistratilor in categoria napastuitilor sa nu fie fortata de interese similare.

Adica... baiatu' de dinainte ne propune sa fim obiectivi... si prin asta intelege sa nu ne mai intereseze ca are alt baiat 6000 de euro.... ca asa o sa fim constructivi.

Cam prosti ar trebui sa fim sa ne placa rationamentu matale.

Pai cum mestere? Sa fim obiectivi cum esti matale?

Doar salariul de Marius Iosif trebuie sa fie competitiv la nivel european?
Celelalte salarii de temniceri, pe care te faci ca-i plangi, nu trebuie sa fie?

Crocodiluleeeeeeeeeeeeeeeeeeee!