Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 26 martie 2008

Controlul inopinat la minte

Pamflet de blog

Ce mai zarvă, ce mai vuiet, ce mai zăngănit de pixuri!!! Un comunicat de presă emis de ANP la 26.03.2008 a pus pe jar media din cele patru zări. New York Times, The Tribune, The Guardian, CNN, CBS, Times Magazine şi alţii mai mici dar mai vioi simt miros de premiu Pulitzer (un fel de Oscar pentru presă, domnu’ Stan).
Comunicatul ne spune bătăios că: „din dispoziţia conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în data de 24.03.2008, ofiţerii Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, ai Direcţiei Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar şi ai Direcţiei Inspecţie Penitenciară au efectuat controale inopinate la 11 unităţi ale sistemului penitenciar românesc."
***
Ca un adevărat Stăpân al Inelelor (şi Cătuşelor, în cazul nostru) Marus the Saruman Iosif (ăla cu ochiu’ din filmu’ cu piticu’ cu inelu’ ăla mişto, domnu’ Stan), şi-a trimis orcii şi trolii să verifice virginala stare de siguranţă a penitenciarelor din ţinutul Mordorului (puşcăriile mai apropiate de Bucureşti, domnu’ Stan).
O mână de gardieni - elfi (ăia cu urechile lungi care trage cu arcu’, domnu’ Stan) i-au aşteptat să le ţină piept. Crezuseră că e pe bune, dar când şi-au dat seama că e doar joc de glezne pentru presă s-au liniştit.
***
Ne mai spune comunicatul, mai liniştit de data asta, că „aceste acţiuni au avut drept scop verificarea modului în care personalul sectorului operativ respectă dispoziţiile legale în ceea ce priveşte accesul prin punctele de control în unitate şi sectorul de deţinere, organizarea şi efectuarea apelului persoanelor private de libertate şi asigurarea integrităţii sistemelor de siguranţă şi a camerelor de deţinere.”
Asta ne lămureşte pe deplin de motivaţia nemaivăzutului control. Domnu' Marus the Saruman Iosif a ştiut că mega controlul dispus de dumnealui nu se poate face în 7 ore pe drum, 54 de minute la masă şi 3 minute scriind raportul de activitate. Nu l-a interesat prea mult aspectu’ pentru că dumnealui vroia să aibă un comunicat de presă, nu un control inopinat.
***
Cu siguranţă că: „rezultatele acestor controale şi măsurile dispuse vor fi făcute publice pe site-ul A.N.P.” pentru că Saruman et co. au făcut-o de oaie cu restul. Au încercat să promoveze legi pe ascuns şi au fost prinşi, au reuşit să termine banii pe un an în 4 luni, nu au angajat nimic, nu au construit nimic (nici măcar de văruit nu e cazul).
Aşa că s-au gândit ce să facă ca să pară că muncesc. Trag 10 controale, pedepsesc 10 negri pentru 5 greşeli şi speră să audă din partea noastră şi a întregului univers mult aşteptatul ŞEFII DE LA ANP MUNCEŞTEEEE!
***
Ne pare rău, dar nu ţine. Echipa blogului http://penifest.blogspot.com/ ţine porumbelu’ în cuşcă şi transmite echipei de neputincioşi un foarte calm MĂ, VOI PE CINE PROSTIŢI!­?
Noi aşteptăm cu drag rezultatele controlului şi sperăm că sunt serioase, chiar dacă inopinate, şi sunt făcute cu cap, chiar dacă fără minte.
featuring Smiegel/Gollum

0 comentarii: