Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 7 iulie 2008

Sistemul penitenciar sabotat de propria conducere

Administraţia Naţională a Penitenciarelor este sabotată de către propria conducere. Asta constată, deloc surprinzător, Planul de măsuri pentru eficientizarea sistemului penitenciar 2008 - 2009.
.
Calitatea managementului călcâiul lui Achile al sistemului penitenciar
.
Cele trei categorii de probleme identificate în planul de acţiuni propus de Ministerul Justiţiei odată cu schimbarea conducerii ANP sunt:
  • managementul;
  • domeniul economic - administrativ;
  • domeniul resurse umane.

Managementul este aşadar problema principală a sistemului penitenciar, cel puţin în accepţiunea autorilor acestui plan. Este o opinie care sparge vechiul tipar 'nu avem bani, nu avem oameni' folosit de către generaţii întregi de şefi incompetenţi promovaţi pe criterii clientelare.

Punctual, problemele constatate sunt următoarele:

1. Lipsa unei strategii aplicabile sistemului si a unui plan de acţiune pe termen mediu

O strategie există doar că a fost ascunsă de iosifii, şpaiucii, miticii şi petrici paraşutaţi la ANP. Strategia de dezvoltare a serviciului penitenciar 2007 - 2010 a fost elaborată în perioada octombrie 2006 -martie 2007, urmând a fi pusă în aplicare la nivel de sistem şi la nivel local.

După întronizarea echipei Chiuariu şi mazilirile de rigoare implementarea strategiei a fost blocată. Ulterior Marius Iosif a dispus eliminarea strategiei în vigoare de pe site-il instituţiei. Personaje precum Gheorghe Şpaiuc, Petre Stan sau Marin Dumitru au răsuflat uşuraţi sperând că astfel scapă de răspundere.

Ce a urmat ştiţi cu toţii. Nu s-au mai făcut angajări, sindicatele au fost trecute pe tuşă, legislaţia secundară a rămas în fază de proiect şi sistemul a intrat în colaps financiar. Ulterior, prea târziu, incompetentul agresiv - Marius Iosif a fost înlocuit de incompetentul pasiv - Gheorghe Şpaiuc.

2. Lipsa unor criterii obiective privind evaluarea performanţelor manageriale pentru personalul cu funcţie de conducere

Nu sunt sigur că toţi şefii de prin sistemul penitenciar vor accepta la unison această realitate ca fiind o problemă. Doar au lucrat în acest fel ani de zile şi le-a mers bine. De ce să aibă obiective clare şi să poată fi evaluaţi în considerarea rezultatelor obţinute?

Foarte mulţi ar fi riscat să fie dovediţi incompetenţi şi schimbaţi din funcţie. Aşa că au sabotat constant orice încercare de a fi supuşi unui sistem obiectiv de evaluare a performanţelor manageriale.

3. Neimplicarea personalului în luarea deciziilor privind sistemul penitenciar şi implementarea soluţiilor de reformă

Sindicatele din sistemul penitenciar au fost sistematic torpilate. Nu au fost consultate sau consultarea a fost formală. Drept urmare drepturile salariaţilor au fost limitate prin legislaţia adoptată pe ascuns şi chiar s-a încercat limitarea drepturilor de natură sindicală printr-un proiect secret de ordonanţă de urgenţă.

Personalul nu a fost informat în legătură cu problemele sistemului penitenciar; conducerea prezentând în permanenţă o situaţie cosmetizată.

4. Folosirea ineficientă de resurse logistice si financiare

În prezent sistemul penitenciar are datorii la furnizori de aprox. 8 milioane RON, programele de achiziţii majore sunt blocate, echiparea personalului este foarte dificilă. Sistemul de transport deţinuţi este în continuare ineficient, iar lucrările de investiţii sunt lăsate fără finanţare.

Greşeli de natură tehnică, adică de planificare şi execuţie bugetară, făcute de Marin Dumitru, directorul adjunct al ANP care se ascunde acum prin spitale şi Bogdan Costaş, ameţitul care face pe directorul economic, au costat sistemul penitenciar. Asigurarea drepturilor salariale e dificilă, deconturile se fac cu luni întârzâire, iar unităţile din subordine sunt subfinanţate

5. Ineficienţa Consiliul General de Conducere al ANP

Consiliul de conducere ANP este ineficient pentru că Marius Iosif şi Gheorghe Şpaiuc nu au fost în stare să ia decizii. Un for consultativ a fost încărcat cu atribuţii executive şi a blocat şefii de compartimente funcţionale în şedinţe interminabile finalizate indecis.

6. Imagine instituţională defavorabilă si comunicare defectuoasă în/în afara sistemului

Inutil a repeta rolul conducerii instituţiei în acest sens. Nici măcar o conferinţă de presă nu a fost organizată. Bilanţul ANP pe anul 2007 a fost un dezastru mediatic datorită celor debitate de Marius Iosif. Relaţia cu mass media a fost gestionată neprofesionist, majoritatea celor prezentate prin acest intermediu având conotaţii negative la adresa sistemului penitenciar.

7. Inexistenţa unor reglementări unitare privind paza, ordinea si escorta persoanelor ce executa pedepse privative de libertate

Un proiect există din februarie 2007. Doar că a fost blocat sistematic astfel că nici în prezent acesta nu a fost promovat deşi a fost transmis spre consultare de mai multe ori.

8. Existenţa unor reglementări caduce în materie

Nu mai sunt atât de multe. Problema principală este neadoptarea la termen a legislaţiei secundare prevăzute de legea 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate.

***

Pe scurt, acestea sunt problemele. Din păcate conducerea Q-ară a ANP nu a avut minimul bun simţ managerial de a-şi accepta problemele. Pentru acest motiv astăzi discutăm despre probleme care puteau fi rezolvate la începutul anului trecut.

Lipsa de responsabilitate a nivelului managerial din sistemul penitenciar este de fapt problema cheie. Pensionarea sau întoarcerea în magistratură în condiţiile lipsei unor criterii obiective de evaluare nu sunt menite a shimba situaţia.

Link-uri utile:

46 comentarii:

calaul spunea...

DRagii mei, totul a fost OK pana la un punct.....
Ce conducere cu "mintea in colturi" ar face ceva bun pentru subordonati.... daca lor le merge leafa( si le merge nu gluma) ....cu cit este mai mare bahaos cu att stau mai mult pe ... jilturi... vremea trece, vremea vine....

Anonim spunea...

Nu stiu de ce va mirati. Asa se intampla si in multe unitati. Treaba merge bine pana cand vine un ipocrit sau ignorant sa dea totul peste cap. Apoi se loveste de realitate si se distanteaza din nou de probleme lasandu-i pe fraieri sa rezolve. Domnilor! Stati la o distanta respectabila (doar sunteti persoane respectabile, nu?) ca sa nu stricati ceva. E mult mai bine.

Huginn spunea...

:-) Nu ne mirăm... foarte tare. Constatăm cu amărăciune o situaţie care abia acum este prezentată deschis.

Am promis în week-end că săptămâna asta discutăm planul de eficientizare propus de Ministerul justiţiei odată cu numirea noii conduceri. Azi este unul dintre episoade.

În discuţii vor apărea cel mai probabil observaţii utile pe care noi am vrea să le transmitem ANP şi MJ. :-) deşi sunt sigur că sunt citite şi direct pe blog.

Anonim spunea...

LA PENITENCIARUL MARGINENI SE FURA MOTORINA SI BENZINA CA IN CODRU. SEFII SI SEFUTII IMPREUNA CU SOFERII ISI LASA PORTBAGAJELE DESCHISE PENTRU A LI SE UMPLE BIDOANELE SI CANISTRELE! CUM SA SE AJUNGA BANII PENTRU SALARIILE NOASTRE DACA SE FURA CA IN CODRU, SI ASTA NU E DECAT UN MIZILIC FATA DE CE SE INTAMPLA AICI! RADU NU IA NICI O MASURA SI TRECE DIN BIROU IN BIROU LA BARFE CA O MUIERE!

Anonim spunea...

Penitenciarul Jilava era, din puct de vedere al siguranţei deţinerii, printre cele mai tari. Asta până a fost REDISTRIBUIT, după ce a picat examenul de director adjunct la Rahova, director adjunct paza şi regim la Jilava CĂMINIŞTEANU GHEORGHE, şi care a avut grijă să saboteze toate compartimentele care îşi făceau treaba bine.Principiul ,, DEZBINĂ ŞI CONDUCE" este aplicat zi de zi de către CĂMINIŞTEANU GHEORGHE.Din această cauză au fost evadări fără număr în Jilava, ultima dată săptămîna trecută când deţinutul a evadat cu tot cu telefonul mobil personal. Ofiţerii şi agenţii, care nu au reuşit încă să se transfere din Jilava, au cereri de transfer în aşteptare pentru că nu se mai poate lucra alături de astfel de specimen care într-un an şi trei luni a reuşit să dea vreo 45 de mustrari şi atenţionări fară număr...

Anonim spunea...

Sa vedeti sabotaje in unitatile din teritoriu. E cel putin lafel decrincen ca la ANP. Problemele constatate sunt reale dar asta e doar varful icebergului.

Ramane de vazut cate vor fi rezolvate dintre problemele constatate. Nu m-am uitat inca pe planul ala dar cred ca va fi destul de greu.

Anonim spunea...

Si ce e de facut? Planul de eficientizare se poatre pune in practica in conditiile in care schimbarea nu acopera decat partial conducerea ANP. In unitati e si mai rau. are dreptate cel care a scris mai înainte.

Anonim spunea...

,, DEZBINĂ ŞI CONDUCE"...imi puteti spune daca exista un penit. in care sa nu se aplice aceasta "regula"?

Anonim spunea...

Si Penitenciarul Aiud subscrie la acest "Dezbina si conduce" din partea directorilor adjuncti.

Anonim spunea...

Ma bucur ca exista comentarii deschise, multumim autorului acestui minunat blog ! Ma rog la D-zeu sa va dea sanatate si putere SA AFLATI primii STIRILE si tot ce misca in ANP, le asteptam cu sufletul la gura, zi de zi ! Doar de aici putem afla ce se intampla, in unitati ajung hartiile de informare MULT PREA TARZIU ori DELOC ! Dar multumim ca ne tineti la curent cu ceea ce se intampla !Eu cand ajung acasa,primul lucru pe care il fac, ma delectez citind pagina Dvs., recunosc ca toata miscarea ANP-ului o urmaresc cu sufletul la gura, de pe acest blog... POATE MULTE S-AU INTREPRINS, datorita Dvs., CONTINUATI si veti descoperi multe ! Parerea mea este ca AR TREBUI CU TOTII SA NE ZBATEMpenttu a opri NEDREPTATEA, NEPOTISMUL din unitati. Veniti in unitati sa constatati O FAMILIE INTREAGA CE MUNCESTE INTR-UN PENITENICAR,si locuri calde, fara stress...AR TEBUI PENSIONATI OAMNII CARE SUNT obositi, CA DE EXEMPLU ofiterii care NU FAC NIMIC, fiindca sunt sefi, dar au salarii si prime GRASE.Planul de strategie, nu poate continua cu astfel de oameni la conducere sau existenti in uniatai,acesti oameni, pun betein roate ca sa mearga bine unitatea, fiindca ei nu stiu altfel sa conduca decat MILITIENESTE, MILITARESTE,.. sunt de teapa lui STAN, prieteni de-a lui, TREBGUIE SA DISPARA ACESTI OAMENI, chiar daca sunt inainte de pensie, NU VA FIE MILA, si-au facut plinul si vor supravietui < incercati sa constatati neregulile din unitatile din tara, VETI REUSI CU SIGURANTA SA MAI FACETI UN PAS MARE INAINTE, SPRE un mare succes !!

Anonim spunea...

ce se mai aude de mica cotofana si rivala ei bufnita

Anonim spunea...

ptr anonimul de la 10,32 pai cine sa ii verifice dl Toma? care este aerian sa-u dna Dinu care nu stie de capul ei sta la cafele si tigari pe holuri de acolo vrei sa-i verifice? cu o doamna ca director ptr logistica unitatea trebuia sa arate super (curatenie interioara -exterioara)dar cred ca si la dinsa acasa primarul ii face curatenie prin fata curtii dar asta este nu are cine sai arate ca este mizerie in unitate si pe perimetru exterior.

Anonim spunea...

AR trebui cantariti anumiti COMANDANTI INAINTE DE A LI SE DA FUNCTIA SI CAND TERMINA MANDATUL ACEIASI MASURA "GEN : DN. RADU DE LA MARGINENI" , AVETI MASINA DATA PE PLOIESTI :DE CE NU FOLOSITI SOFERII DIN PLOIESTI ? NU STIU SA MEARGA CU MERTANUL ? MAI AVETI LOC IN DACIE ? CERETI ALTA MASINA DE LA ANP , GEN JEEPUL DUMITALE CA ESTE LOC MAI MULT .LUATI EXEMPLUL STANCIULUI DE LA CONTROL .

calaul spunea...

Stiu de multa vreme cum este la margineni , mi-am mancat tineretea acolo... si bine ca m-am transferat( cu greu ce e drept).
"Doamna " DINU era o mucoasa si o incababila ... de fapt si este ... pentru ca are in spate un sot barosan-ce lucreaza ca mare ofiter la politia Dambovita...a prins cum se spune... "un tren care a trcut si prin gara ei..."
Da , este adevarat este mare mizerie la Margineni...si asta am vazut de curand...,vrajba mare intre cadre... care se inrudesc... clanuri adevarate..."licentiati multi pe metru patrat... etc .. dar cu facuttati la ff., adica id...imi este sila de MARGINENI....

Anonim spunea...

Eiiii, la margineni cunostem di astia facuti ofiteri la ff sau id - a se vedea Ardeleanu, Popa, Pican ,Dinu si mai putem enumera. si mai avem si pilosi care pe la 25 de ani,dupa 2 ani de activitate sunt oaresce directori sau directorasi,(nu dam nume) se stiu ei.
Si avem si clanuri si multe altele, ar fi interesant sa discutam pe tema asta, ce ziceti?

calaul spunea...

Da, de ce nu.....despre Margineni....
Clanurile inca mai sunt in floare... inca de pe vremea lui MUSIU MARCU.....
De directorasii de 25-28 ani ii stim ... abia stiu sa scrie... dar au terminat -la zi- o facutlate la Academie.... Florin T. , se stie el singur....
De ce oare ne mai miram.....
IN tara noastra este orice posibil....
Sa nu uitam de HAITA de psihologi pe care ii are Marginenii... multi care au terminat la F.F. si primesc sporul de studii superioare si ei abia leaga 2-3 vorbe....ca sa nu mai spun de lipsa celor 7 ani de acasa....
Dar se spune.. ca cine critica ... ar fi invidios... si eu cred ca nu sunt ... duca-se pe pustie cu ei ....

Anonim spunea...

Dupa ce si-au batut joc ani buni de zile,de finantele statului roman construind diferite obiective cu preturi de peste 10 ori mai scumpe decat erau in realitate unii dintre conducatorii vesnici ai penitenciarelor romanesti IN LOC SA FIE TRASI LA RASPUNDERE PENTRU MANAGEMENTUL FOARTE PROST APLICAT devin peste noapte experti ANP in implementarea menagementului resurselor umane si nu numai in relatia cu republica Moldova.Vai de cei care vau ascultat prostiile spuse in statiunea Vadul lui Voda,la un pahar de vin de Focsani in fata unor monstre de drept penitenciar originale din Baraganul ialomitean.Drept consecinta R.Moldova a decis de cativa ani oficial sa pregateasca cadre pentru penitenciare in Franta si Rusia.Noi de pe margine ce sa mai credem oare,ca se tin in brate unii pe altii, sigur nu va face nimeni nimic in acest sistem pervers niciodata atat timp cat promotiile rosii ( COMUNISTE)de ofiteri se mai afla printre noi.Curatenie generala domnule ministru

Anonim spunea...

Da dl Marcu a nenorocit unitatea cu politica lui de ce a mai venit ieri(09 07 2008)in unitate si-a mai adus aminte de vreun spor pe care nu la luat cand era pe ciolan si vrea sa dea iar in judecata sa castige vreun miliard lei (vechi)?sau i sa facut dor de fetele (se stiu ele )care se inchidea cu ele in birou ,dar cine stie poate i sa facut dor de catelul lui dl Stefan seful secretarelor .Da ce parere aveti de( psihopata) psiholoaga din ploiesti care sa angajat pe vremea dlui Marcu?

calaul spunea...

Dragul meu ANONIM (din 10.07.2008 ora 09:42:00) nu stiu de care dintre psihologi(psihopati) din Penitenciar Margineni vorbesti.... ca majoritatea sunt "de pe vremea MARCU".... SI CU TOTI AU O PROBLEMA ... MAI MARE SAU MAI MICA DE PERSONALITATE.....si de conduita...
De altfel si din celelalte cadre sunt ..... cu astfel de probleme....fie ca vin sau nu in contact cu "domnul bandit"...este o epidemie.....
*Madam Carnaru-abia daca intelegi ce banguie, are gura înclestata cu prune in ea.
*Madam Tanase-în reluare ... si parca zici ca o înjuri...
*Madam Leordean(fosta Popescu) puturoasa de abia o tine pamantul...si înfumurată
De restul înca nu îi stiu.... dar stiu o gramada de absolventi de psihologie la f.f "analfabeti si ţăarani cocliţi" care au acelasi tulburari DE COMPORTAMENT in masă....

Anonim spunea...

Auzi, calaule, imi pare mie sau te cam pricepi la tot ce misca in sistemul asta? Ca ai, asa, o usurinta in a aborda lucruri la care nu te pricepi incat cred ca abia zilele astea ai decoperit internetul si comunicarea pe blog. Ia baga-ti mintile in cap si fa frumos pe blog ca ne cam agasezi. poarta si tu o discutie civilizata, vino si tu cu ceva concret si constructiv ca tara e plina de sfatuitori inteligenti ca tine. daca tot esti calau, taie nodul gordian nu taia frunze la caini. data viitoare te plesnesc peste manutele alera cu care scrii de zor.
Stai asa, nu te repezi la tastatura sa-mi trantesti o replica usturatoare, n-o sa intru in polemica cu neantul, pardon, cu tine. Decat daca vad ca esti in stare de ceva bun. Hai, sa te vad. Nu te chinui. Simplu si clar. Asa, vezi ca poti...
Si sa nu uiti, primul care se enerveaza isi pierde nasul.

Anonim spunea...

ce va picat pe Margineni ? nu stiati ca tot sistemul este sufocat de minti luminate ?cu facultati care mai de care ?ca si acolo sunt probleme da , jos palaria spunetile pe toate , dar mai sunt si "OAMENI "care isi vad , de treaba lor si muncesc , cu adevarat, luati si Ploiestiul in colimatoriu si Targsorul ca si ei au "PERLELE " LOR .DE PL. NIMIC ? Ca acolo sunt adunati de la Penitenciare , Gardienii Publici, Armata Romana si Femei . "RAMPA DE LANSARE IN FUNCTIA DE "OFITER" .HAI SA VA AUZIM CEI DE LA PLOIESTI .

Anonim spunea...

Plictisitule te deranjeaza adevarul ce vrei sa spui de dra Tanase ca nu este asa cred ca ii trebuie un control amanuntit.Apropo a lasat si ia pardesiul ca a venit canicula,ha ha ha .faci parte din cei de la reeducare? si te doare?

Anonim spunea...

toate bune la ploiesti numai LAPTE SI MIERE . CE AVETI CU NOI ? LASATI/NE SA NE REVENIM !

Anonim spunea...

ce aveti cu ploiestiul ?e ok . cea mai bogata din tara , cu 4 sectii exterioare , ocupa toata centura orasului , "OAMENI BAZATI " . INVIDIOSILOR CA VOI NU SUNTETI BOGATI IN ASA CEVA , NU AVEM OAMENI LA SCHIMBURI DAR AVEM LA EXTERIOARE [ 32 +1 [OFITER ] ] SE PUTEA , ACOPERI 2 SCHIMBURI CU REZERVE CU TOT .MENEGIMENT FOARTE BUN PANA ACUM.LASATE MOSTENIRE .

Anonim spunea...

Nu , colega, nici nu ma doare, nici de la Ploiesti si nici nu o cunosc pe miss Tanase aia a voastra.Ba chiar consider ca la reeducare nu are ce cauta functia de director adjunct. De tot rasul, doi sefi de servicii si un director adjunct la o mana de oameni. Zicea bine unu` pe blog ca ar fi bine sa se revina la vechea forma de conducere a unitatilor cu un director plin si unul adjunct , restul la munca , numai sefi de servicii, sa nu se mai certe astia tot timpul ca paza-i baza si reeducarea-i acidul, ca deja devin penibili. La fel si cu marele departament economico-administrativ, le trebuie director adjunct la 20 de oameni si o gramada de sefi pe langa el. Sa fie toti egali si sa puna osul la treaba ca nici unii nu sunt ma breji decat altii.Aici ar trebui sa intervina ministerul si sa faca o reorganizare masiva, de substanta, sa nu se mai certe pe functii toata ziua. Oare marile companii cu sute si mii de angajati ce sa mai zica daca noi la 10 oameni punem director adjunct plus doi sefi de servicii?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 20,13.santeti tari pentru ca il aveti pe dl Popescu care este de meserie(profesor si in ale spritului)ceva convocari? ca este mester in astea

Anonim spunea...

SCUZE,SCUZE,NU V-AM UITAT,V-AM OMIS DOAMNELOR DIN VALUL 2,(POPESCU,CIOCANESCU,BRATULEA)/ VOI SUNTETI IN TESTARI. MATCU FUSERA,STANCIU FESERA,ARDELEANU,TUDOROIU,ENE SUNT PREA MARUNTI PENTRU A VA SATISFACE SI POHTELE PROFESIONALE CE LE POHTITI.ASTEPTATI NOUL DIRECTOR.S-AR PUTEA SA REUSITI PRIN CEEA CE STITI VOI CEL MAI BINE(NU FACEAM REFERIRE LA COMPETENTA CA ASTA VA LIPSESTE CU DESAVARSIRE). MAI DISCUTAM......

calaul spunea...

Musiu 'plictisitu" ... sa inteleg ca esti si tu unul din aceea cu psihologia facuta la f.f.....si ca inca nu te-ai afirmat.....si nu ai un loc caldut.....cred ca tie ti se taie primul nasuuul!

Anonim spunea...

Apropo de soferii de la Margineni,sunt unii cu vechime de 10-15 ani si care au masini in primire de 10 ani si le pastreaza foarte bine si niste.....nou veniti (ex.NIKI)care are carnet de 2 ani pentru profesionisti si nu stie sa conduca decat mercedes, ca de .......cine ii sufla in ureche D-nei Dinu toata ziua si face chefuri cu Dl.Breazu si nu degeaba ca ce strica 100 ltr. motorina pe saptamana. Sesizati-va fratilor, sunt soferi din Ploiesti care pot face aceata ruta. Dl.Niki face doua rute in gol, pe banii cui? ai nostrii?

Anonim spunea...

Dn. ene [ ca nu merita cu e mare ], asta da BRE economie daca te duce mintea sa bagi masina pe ploiesti in gol , dar oare Dn. RADU stie ? sau nu era la serviciu ? sau se intretinea pe ici pe colo ? Popescu facea naveta cu acele amarate de autobuze , dar avea cine sa le conduca [ soferi din ploiesti ] aveti dreptate ei nu stiu sa conduca asa ceva , parca , ar fi nava spatiala , ALOOOOOO TREZITIVA BA , FACETI ECONOMIE SI DATI BANI LA OAMENI .DE MAI ERA CARNARU SI RIZEA ERATI HALITI DAR SINCER NICI NU ERATI IN SISTEM NICI MACAR PE LA ZOOTEHNIE.[ DUMNEZEU SA/I ODIHNEASCA ]

Anonim spunea...

Oooooooo, ai scos capul, calaule?... Uite, sunt dispus sa polemizez cu tine cu conditia sa-ti pui Limba Romana- Gramatica la punct. Cand ai sa trimiti primul comentariu fara greseala iti voi raspunde si la asta si la respectivul. Bine??? Altfel voi considera ca nu ti-ai ales intamplator pseudonimul de calau care notiune, stim cu totii, este asociata cu forta bruta dar cu creier mai putin . Pana atunci, spor la - nvatat. Si sper ca nu te-ai suparat. Na, ca iese si de-o rima.

calaul spunea...

***Musiu "plictisitu" în legătura cu Limba Romana- Gramatica stau Ok, dar probabil nu sti sa citesti printre .... litere... cred ca imi dau seama cine esti sub acest pseudonim..... luni... stam de vorba altfel....mâine si poimâne sunt liber, dar luni cauta-mă cu privirea.....
***În legatura cu autobuzul de Ploiesti-via Penit.Mărgineni cred ca respectivul anonim are dreptate...km efectuati în zadar...domnul NIKI ANTON are o proptea buna... si când ma gândesc la glasul lui pârtigăiat (de zici că testiculele sunt prinse în menghină)...simt că subit mi se face rau....
Pai cum sa mai faca si alta cursa domnul ANTON... ca doar are toata ziua plina cu schimbul....2 curse pe zi, bârfa....oare stie cineva ca nu este in stare sa schimbe o roata....ha!ha!ha!(noroc ca nu se fac prea des pene) si voi faceti naveta cu MERTANUL cu care se transporta banditi....eu in locul ...cadrelor care accepta un astfel de compromis....as cere inca un spor... de rusine... si de boli infecto-contagiase.Chiar credeti ca cei de la medical fac deyinfectia dubelor dupa fiecare cursa... vise.... TBC colcaie in ele ( si asta este inca o boala usoara si tratabila in 9 luni)ca sa nu mai spun de micozele si alte dermatite de contact cu care te lupti ani de zile....Dar asa-i omul... azi se scarpina putin, maine un pic mai mult si ajungi la MEDICUL DE FAMILIE sau SPECIALIST abia cand lupta cu ciupercile a luat finis....
Sigur ca lui domn Radu nu are de ce sa ii pese.... vine la serviciu cu masina personala... sau de serviciu.... nu mai are fata de ... navetist....am vazut doar ca uneori mucosul de TUDOROIU mai face naveta cu Mertanul... cred ca inca nu are bani de benzina personala....si chiar ma mir.... seful plin de la cadre... inca nu si-a facut "plinul" de la noii angajati? sau nu prea are loc de aghiotantul MARIN...?
***In concluzie:dragi navetisti de Margineni va sfatuiesc prieteneste ...lasati mertanul banditilor, insistati pentru un misloc de transport demn(inteleg 1-10 curse cu mertanul cind alt misloc-autobuz este defect)un microbuz-autobuz mai mititel ca doar nu sunt multi care fac naveta de la Ploiesti....sa inteleg ca ....nu vreti sa tineti la demnitatea voastra si la sanatate....?

Anonim spunea...

ca bine le zici "calaule " cereti OAMENI BUNI [ conducatorii institutiei ] O MASINA CUM AR TREBUI PT ACESTI OAMENI CU NAVETA SA NU SE IMBOLNAVEASCA DE CINE STIE CE BOALA , ALOOOO NEA RADU ? MATA CITESTI CE SPUN E ACEST OM AICI ? SECRETARELOR CE FACETI ? ADUCETII LA CUNOSTINTA CE SE SPUNE AICI CA ESTE FOARTE GRAV. VEDETI CA ARE LA BAZA CEVA MICROBUZE PENTRU CADRE , CERETI SI VOI, DACA VA PASA .MADAM DINU AI AUZIT ? MAI NEA ENE AI AUZIT SI MATA SAU ESTI PREA OCUPAT DE PRIME ?POATE MATA EI CA MERITI CA DE ............. FACI ECONOMII.......... POATE LA ALTELE .BRAVO CALAUL ZILE VERE CA MERITA .

Anonim spunea...

Cine isi mai aminteste ca Penit. Margineni era unaitatea de elita a sistemului penitenciar iar delegatiile de la DGP (ANP)erau directinate la aceasta unitate?
Din pacate eminenta cenusie Ene nu poate nici macar sa varuiasca ce au construit altii.Cat despre subordonatii acestuia ce sa mai vorbim - VARZA! Oare cine poate remedia ceva aici? Hai sa gasim o solutie . Avem un nou d.g. si poate gasim intelegere si sprijin. Ce parere aveti?

Anonim spunea...

Sunteti niste Birfitori, iesiti la inaintare, nu va ascundeti pe un blog sa aruncati cu gunoi.
Voi a-ti auzit de comunicare, folositi cuvintele si spuneti-va problemele pentru a fi rezolvate.

Anonim spunea...

dupa mine ar trebui sa plareasca acele curse in gol care sau facut pe ploiesti ,incepand cu seful de garaj , si pana la conducatorul institutiei care a aprobat asa ceva . insistati si vor plati . ALOOOOOO ANP - ULLLLLLL ATI AUZIT CE SPUN ACESTI OAMENI ????????? MASURI TATA CE MAI STATI !!!!!!

Anonim spunea...

Da, da cum sa mai ia Niki ore suplimentare ca de la 15.30la 17.30 cand revine din cursa de Ploiesti, a facut omul ore suplimentare, nu.... E cam cusuta cu ata alba situatia asta.
Ene chiar nu stia de cursele "in gol" facute? Nu e el contabil sef? Poate aude sau vede cineva si ia si masuri.

Anonim spunea...

POAte ne spune si noua cineva mai merg la vreun penitenciar cadrele cu DUBA? Cred ca la Margineni sunt unici.

Anonim spunea...

Nu suntem Barfitori, Dl.Niki, spunem doar pur si simplu adevarul.Ce te deranjeaza?Mai tii si loc de MAISTRU si plus de asta mai ai si salariu de merit.Stii tu ceva din ale mecanicii? Doar fite de capul tau.Sa traiasca D-na Dinu!

Anonim spunea...

Mai sa il lasam pe Domnul Niki... cu toate ca nu cred ca ar trebui sa primeasca salariul de merit... si sa se rezolve problema cu duba... nu este normal ca sa mergi cu duba de banditi....ce mama dracului... ati ajuns carpe?
Gaditi-va la sanatate... si la faptul ca pate vrei totusi sa privesti in zare cind mergi pe drum , si nu printre zabrela... doar stai toata ziua cu ochii printre gratiii... sa inteleg ca nu aveti un pic de demnitate....ca nu este nici un sofer din ploiesti capabil?....
AVETI GRIJA DE SANATATEA VOASTREA, SLOGANUL CU ASISTENTA MEDICALA GRATUITA PENTRU TINE SI FAMILIA TA ESTE DOAR UN SLOGAN!... nu domnul Radu si Madam Dinu se lupata cu Micoza ta sau cu faptul ca tu ai TBC... tot voi o sa fiti exclusi din societate: cine cu capul pe umeri ar sta sau chiar atinge pe un altul-chiar si din gresala -cand vede ca te scarpini de mama focului sau ciand te apuca accesul de tuse....si apoi de ce nu se fac demersuri sa caseze masinile vechi-chiar acele tunuri de apa care sunt depozitate langa gardul puscariei... ca sa mai faca rost de cativa lei si sa aveti un mijloc de transport... sau mai simplu.... sa inchirieze un microbuz...(asa ar avea si NIKI si alte curse de facut si s-ar incadra in prograsm)ca doar nu o fi foc... si in caz de alamare...
sa foloseasca in mod exceptional duba.....
OAMENI BUNI!!! AVETI GRIJA DE SANATATEA VOASTRA ... SI DE DEMNITAtea voastra!

Anonim spunea...

ba

Anonim spunea...

gata ati terminat

Anonim spunea...

pe Geografie il stie cineva?

Anonim spunea...

SI LA RAHOVA SE MERGE TOT PE PRINCIPIUL "DEZBINA SI CONDUCE "VA POATE INVATA CEL MAI BINE DOMNUL SEF MOISE.ASA CA POATE VOI STATI MAI BINE IN TARA , NU CA LA NOI RUDENII DE GRADU 1 PINA LA 10.NOI SUNTEM FRAIERI CA-I TINEM IN SPATE SI LE MERGE BINE.SA NE AVEM CA FRATII.

Anonim spunea...

Apropo de Rahova si de Moise, desteptul acesta se trage de prin Baragan mai precis din Slobozia si a luat primele lectii de arte martiale intr-ale puscariilor tot la Slobozia de la celebrii lui inaintasi Cristache,Nastase etc, mai trebuie spus ca generatia lui Moise din Academia de Rahat de padure(Baneasa)S-A CAM COCOTAT PRIN BIROURILE DIN CLADIREA ANP-LUI, si acum mai nou copiind moda de la cei batrani se tin de mana si se apara unii pe altii isi dau telefoane unii la altii se anunta cu privire la toate cele dar cei mai rau incearca sa se impuna folosind metode de mult uitate dar care inca mai au efect asupra celor multi si prosti pana cand oare

Anonim spunea...

CA LA PLOIESTI NU CRED CA E NICAIERI IN SISTEMUL PENITENCIAR AVEM 4 EXTERIOARE RECORD NATIONAL DAR ABIA ACUM IN AUGUST 2008 SE DAU CONCEDIILE RESTANTE PE 2007 DOAMNE FERESTE DAR AVEM EXTERIOARE EXISTA UN DEZINTERES TOTAL CONDUCEREA NU SE IMPLICA OAMENII SUNT BLAZATI SCARBITI AR TREBUI SA FIM MAI HOTARATI SI SA NU MAI VENIM DE ACASA LA INSTANTA SAU SPITALE FRICOSI SUNTEM SI NU STIU DE CE