Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 27 februarie 2008

Noaptea albă, sfetnicul cel bun pentru minţile întunecate

După revoluţia economico-administrativă de tip Kambodgian, Administraţia Penitenciarelor patentează ca inovaţie de resurse umane sportul de stat de funcţii. Din acelaşi gen de disperare care îi împinge să coafeze rezultatele gestiunii lăutăreşti a finanţelor instituţiei mai marii magistraţi – politicieni din fruntea ANP au promis suplimentarea cu mii de posturi pentru penitenciarele din subordine.

Toată lumea s-a bucurat de la vlădică(comandant) până la opincă(agent). Un suflu nou se simţea în sfârşit... se mai simţise şi la pichetarea MJ din 2007 când Q-ariu n-a avut nici o greaţă să mintă răspunzând afirmativ la toate cererile sindicatului cu pricina. Evident că la 6 luni după eveniment nu este nici contract colectiv de muncă semnat şi că s-au pierdut drepturi deja câştigate cum ar fi cel referitor la compensarea chiriei... dar asupra acestor subiecte voi mai reveni.

Cum era de aşteptat după marea promisiune a venit şi marea minciună. Prin tot soiul de adrese la care se revenea deseori în aceiaşi zi, numărul posturilor a tot scăzut, până când din marea suplimentare n-a mai rămas nimic.


Şedinţa cea mai cea din tot eforul ăsta urieşesc a durat zi de iarnă... până dimineaţa zilei următoare (de marţi de la ora 14.00 până miercuri la ora 06.00). Un lucru bun e că, slavă Domnului, s-a respectat limita numărului de posturi stabilită legal şi că toată lumea a supravieţuit încercării.

Mai rămâne ca dl. Marius Iosif, judecător - prieten cu Q-ariu şi director general şi dl. Petre Stan, comisar şef - măsluitor de concursuri pentru blondele lui Q- ariu, şi director general adjunct să explice angajaţilor diferenţa între „numărul maxim de posturi” care este de vreo 15.000 (limită care înţeleg că s-a atins deja) şi numărul de posturi pe care vor fi în stare să le scoată la concurs.

Adică să explice dumnealor cum vor scoate la concurs un număr de posturi care va fi egal cu acela al şefilor împuterniciţi confirmaţi pe funcţie ca să nu-i găsească descoperiţi căderea pneleilor... plus minus ceva plevuşcă cu pile după modelul patentat de Q-ariu.

Dar poate că ar trebui să apreciez efortul nocturn al atâtor oameni şi să fiu mai puţin cârcotaş. Data viitoare când efortul lor va avea vreun sens promit să o fac pentru că vreau să şi laud progresele care sunt convins că vor exista.

PS. Ca amator de Discovery Channel îmi vine în minte un mare învins al celui de-al doilea război mondial care iubea şedinţele de noapte. Mic, agitat, viclean, tulburat, iute la mânie, sfertodoct...

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cine au fost cei din fruntea Administratiei Nationale a Penitenciarelor?

Procuror Alexandru Serban:

- sora Musat Olimpia angajata agent la PMT Craiova in urma concursului din februarie – martie 2007– presedinte Comisie concurs Parpala Valentin – PRMS Codlea
- cumnat Musat Aurel angajat ofiter la PRMS Craiova in urma concursului din luna octombrie 2006 – presedinte Comisie concurs Sevastre Gabriel – ANP
- nepotul Musat Bogdan – Georgian – angajat agent la PRMS Margineni in urma concursului din februarie – martie 2007– presedinte Comisie concurs Parpala Valentin – PRMS Codlea
- prietena de familie cu cei 2 Musat si gazda acestora Cristescu Nicoleta angajata ofiter la PRMS Pelendava in urma concursului din luna ianuarie – februarie 2007– presedinte Comisie concurs Gavrilas Alexandrina – PRI Bistrita
- Vintila Ioana, ruda ffff apropiata cu fostul senator PDSR de Dolj Nicu Vintila, angajata director adjunct PMT Craiova in urma concursului din luna noiembrie 2007- presedinte Comisie concurs Chis Florin – Cristian – PRMS Gherla
- prieten si fost coleg la DNA Procuror Dicu Adrian director PRMS Giurgiu in urma concursului din august 2006 – presedinte de Comisie concurs Procuror Paul Dumitriu, seful Corpului de Control al MJ, membru in comisie Procuror Alexandru Serban, etc
- fina judecator Silvia Cerbu – Director General Adjunct ANP
- etc, etc, etc

Incepand cu martie - aprilie 2006 Alexandru Serban a fost vizitat de fostul senator, lucru usor de verificat in Registrul de intrari – iesiri persoane straine din ANP. Pot fi vazuti acolo si alti politicieni sau fosti politicieni, precum si nume chiar din CSAT.


Judecator Silvia Cerbu :

- sotul Ioan Viorel Cerbu, procuror,
• cel care a instrumentat la ordin celebrul dosar OADO, cu un rezultat prea bine cunoscut si care l-a propulsat in functia de procuror – sef in locul lui Irinel Paun
• acesta a instrumentat si alte dosare celebre: Mircea Chelaru, fiul fostului sef al Statului Major al Armatei
- nasul Procuror Alexandru Serban – Director General ANP
- participant activ la elaborarea subiectelor pentru concursul din luna noiembrie 2006 din sectorul interventie – psihosociala desfasurat la Tg Ocna
- prietena foarte buna cu Stefan Silochi primarul PSD din Tg Ocna si primarul din Onesti, fieful familiei
- gestionarea penitenciarelor din judetul Bacau in interesul propriu: mentinerea directorilor SFPPA Tg Ocna (Manole) si PRMS Bacau (Dobos), prin trafic de influenta in fata nasului, in ciuda ilegalitatilor si abuzurilor comise de acestia. Sotul este din judetul BACAU.


Ce au facut pana a ajunge acolo:

Procuror Alexandru Serban:

A instrumentat dosarul nr. 194/P/2003, la Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA, dosar avand ca obiect declansarea frauduloasa a falimentului Bancii Internationale a Religiilor si activitatea lichidatorului "Reconversie si Valorificare Active" - in realitate un grup de interese. Acest dosar s-a aflat la domnii procurori Adrian Miclescu, promovat intre timp in functia de procuror general adjunct al PNA, Serban Alexandru, promovat ca director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor, Florin Tarnacop, promovat ca sef al Sectiei DNA - Constanta, in mod practic dosarul ramanand in nelucrare timp de aproape trei ani.
In acest dosar un nume de marca era cel al lui Dinel Staicu. Rezultatul nelucrarii timp de 3 ani a dosarului ne fac sa intelegem si cum a ajuns director la PRMS Craiova, Procurorul Cerga Constantin, fost sef PNA Dolj.

A instrumentat alaturi de Procurorul Purcărin Cătălin, dosarul SOV INVEST, prin care 300 000 de deponenti au fost inselati de Sorin Ovidiu Vantu. Au dispus separat neînceperea urmăririi penale.

Etc, etc, etc.

Judecator Silvia Cerbu :

S-a depus demisia din funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare a CSJ conform celor sustinute pentru a nu fi obligată să promoveze recursul în anulare în cazul dosarului Revoluţiei de la Timişoara. A lansat cu aceasta ocazie acuze la adresa PDSR, pe care mai tarziu prin primarii din Tg Ocna si Onesti ii curteaza.



[b]CONCLUZII[/b]

Avand in vedere cele de mai sus dar si salariile de peste 150 de milioane lunar incasate de cei doi prin functiile din ANP, diurnele de peste 1,5 milioane zilnice, ar trebui verificate deplasarile facute in special de Silvia Cerbu pentru a se vedea cam cat a stat la munca, dar si de alti magistrati, directori de penitenciar, concluziile sunt simple : functiile in care au fost promovati sunt de fapt RECOMPENSE POLITICE.

Nu se poate spune in nici un caz ca acesti magistrati, care de astfel sunt si incompatibili conform statutului magistratilor cu statutul de functionari publici in ANP, deoarece conform Legii 293/2006 art. 28 alin (4) « Persoanele din afara sistemului penitenciar care ocupa functiile prevazute la alin. (3)(directori generali, directori generali adjuncti, directori de penitenciar) au, pe perioada mandatului, calitatea de functionar public cu statut special, prevederile prezentei legi aplicandu-se in mod corespunzator », sunt mai buni sau stiu ceva despre sistemul penitenciar in comparatie cu ofiterii proveniti din Academia de Politie – arma penitenciare.

Cine sunt cei din fruntea Administratiei Nationale a Penitenciarelor?

In curand ....