Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 3 iulie 2008

Remanierea conducerii ANP incepe: Petre Stan schimbat din functie

După câteva luni de gândire ministrul justiţiei îşi face curaj să-i alunge pe habarniştii lui Chiuariu de la conducerea penitenciarelor româneşti. Săptămâna asta este mazilit Petre Stan.
.
Remanierea conducerii ANP la capitolul Petre Stan
.
Cel care părea conceput pe cale artificială, mult prea roşu la cap pentru a avea vreo boală părăseşte cea mai slalomită echipă de conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Petre Stan este schimbat din funcţia de director general adjunct.
.
Singurul motiv de bucurie este faptul că media IQ-ului conducerii ANP a crescut puţin prin eliminarea acestuia. Din păcate în urma cetăţeanului măsluitor de concursuri, de legi şi de bun simţ rămâne:
  • haosul general din gestiunea resurselor umane ale penitenciarelor;
  • blonda lui Chiuariu angajată pe naşpa la ANP - Serviciul Cooperare Internaţională şi Programe. Toma Aurora a fost angajată în urma unor falsuri grosolane;
  • statutul personalului din penitenciare re-croit după şabloane din anii '70. Un regres legislativ şi instituţional care face imposibile angajările, restrânge drepturile angajaţilor şi face cariera în sistemul penitenciar imposibilă.
  • tentativa de ordonanţă de urgenţă secretă menită să închidă gura sindicatelor;
  • niciun post vacant încadrat;
  • maziliri, detaşări şi transferuri ilegale la comanda şefilor politici.

Dar nu vă grăbiţi domnu' Stan, pensia e încă departe şi aveţi de răspuns la atâtea întrebări. O să vă lipsească celebra replică "Măi, măi... vorbeşti cu un director general". De-acum veţi exersa mult prea cunoscutul "subsemnatul... declar...".

Cine urmează?

Ministrul justiţiei nu a anunţat cine va veni în locul lui Petre Stan şi nici ce se întâmplă cu subit bolnavul Marin Dumitru, manageru' lu peşte, care a reuşit contra-performanţa de a face varză finanţele penitenciarelor.

Mai trebuie văzut ce se întâmplă cu Bogdan Costaş, blegul care s-a trezit la conducerea Direcţiei Economico-Administrative şi cu Florin Stanciu, impostorul care face pe directorul inspecţiei penitenciare.

Link-uri utile:

PS. Astăzi mergem să-l vizităm pe viitorul fost director general adjunct al ANP, Marin Dumitru. Doctorul în management s-a ascuns în spital ca să apuce pensie de ştab.

Tot azi ar trebui să ştim şi dacă Gheroghe Şpaiuc mai rămâne la ANP sau se întoarce la Iaşi. Concursul pentru funcţiile de conducere din sistemul penitenciar este încă în fază de proiect.

24 comentarii:

unu spunea...

Un 3 iulie fericit pentru toata lumea.Ma bucur in primul rand ca sunt schimbati oamenii incompetenti si asta ar trebui sa dea de gindit viitorilor directori generali sau de penitenciare ca abuzurile lor sunt monitorizate de catre opinia publica.
Am fost condusi atata timp sub deviza"dezbina si stapaneste" ar trebui fiecare sa luam atitudine si sa criticam abuzurile,neprofesionalismul,incompetenta oamenilor care vor sa ne conduca.

Anonim spunea...

Cine urmeaza?

Anonim spunea...

Bine, bine, pleaca Petre dar cum ramane cu magariile facute de dumnealui?
Le ducem in spate ca pe niste cocoase datori sa suportam incompetente si "minti diabolice" sustinute politic?
Nu va raspunde nimeni pentru ilegalitatile grosolane facute de el, sau mai mult, nu se vor repara aceste "greseli"????

Anonim spunea...

Am scăpat de cel mai varză director general adjunct din ISTORIA sistemului penitenciar.Abia aşteptăm să-i batem obrazul şi eventual dosul cu un şut a la FERNANDO TORRES...

Anonim spunea...

Schimbarea incompetenţilor din conducerea ANP este doar un pas. Nu ştim încă cine va veni în locul acestora. Sper să nu fie surprize.

Anonim spunea...

Fratilor a picat pila lui Timar de la Barcea si a altora de prin tara care erau tinuti in brate de Stan. Poate da Dumnezeu sa-i vinture pe toti ca ne-am saturat de dobitoci incompetenti cu note de 2,54 si 3,14...e prima oara cind cred ca justitia a mijit un ochi ca de obicei ii are inchisi....sper sa-i deschida si sa-i vada pe nemernici....

Anonim spunea...

Probabil ca asa a fost promovat si directorul de la Codlea,tot prin frauda, caci de la director pentru logistica (unde statea toata ziulica in birou pe messenger)a ajuns unde a ajuns. In urma controlului facut anul trecut de catre cei in drept, s-a concluzionat ca perioada in care acesta a fost la conducerea logisticii a fost varza (dar nu s-a aprobat sa se aduca la cunostinta publica nota de control, cum ar fi normal). Habar nu avea cum arata penitenciarul (nu stiu sa fi intrat de 3 ori in locul de detinere cat a fost loctiitor)sau ca ii cade tencuiala. La concurs a luat nota mare...Oare nu tot prin smen aranjat de Stan?

Anonim spunea...

Ar trebui sa multumim echipei de control a domnului min. Predoiu care si-a facut datoria exemplar si nu a cazut in plasa presiunilor. Inceputul a fost facut cu nadrag bot umed si a continua.... "lantul slabiciunilor" este lung nadrag-stan-stanciu- alti imputerniciti peste noapte care au facut"frumos" echipei ce incepe sa se ciobesca. Pe cand se continua curatenia si la nivelul mj cu presura si echipa care face controale la comanda si scot ceea ce se voia ca sa se "argumenteze" nevoia de ....imputernicire.
Macar pentru atat si ar trebui sa il felicitam pe domnul ministru chiar daca schimbarile se fac incet. Gurile rele spun ca nadrag isi face dosar de participare la examenul de director general. Asta chiar ca ar fi culmea ...culmilor tupeului si nesimtirii

Anonim spunea...

Este evident pentru oricine ca si Dumitrache a avut si mai are inca pile. Nu stiu daca Stan l-a ajutat, dar cu Spaiuc e destul de apropiat. Oricum, viziunea lui manageriala e ingusta si n-ar fi trecut de interviu la nici o institutie serioasa.

Anonim spunea...

RPBsalut!sa multumim intai acestui blog,care este psihologul nostru,electronic.oare daca dl. Predoiu s-a apucat de remaniere,ce piesa va ajunge in locul lui stan ,in locul lui marin d-tru in locul lui nemernicului spaiuc,ce rezerve are ministrul somitati sau alti analfabeti?sa nu uitam ca vor trebui botezati si de catre PNL,o alta sucursala de dobitoci.dar sa speram,ca spaiuc, marin d-tru(americanu)stan,costas ii voi insoti la baie la plimbator,sau GAZ PORCINE UNDE LE ESTE LOCUL ALATURI DE ,BERECHET, PIRJOL.O PARTE DIN AUDIT,BOTA,MARA,TIMAR,ULTIMII 3NU CA NU LE-AR STA BINE CU CEILALTI DAR SA SIMTA CUM E SA FI BATJOCORIT DE COLEGUL TAU!SA DEA D-ZEU SA VINA VREMURI MAI BUNE SA POTI MERGE CU DRAG LA SERVICI,NU NUMAI PTR CA IEI SALARIUL DAR SA SIMTI SI O SATISFACTIE PROFESIONALA!SA AUZIM NUMAI DE BINE!!

Anonim spunea...

in ATENTIA CELOR CU SECHELE DIN COPILARIE VAZUTE DE LA PARINTI!!!SINDICATELE NU DAU SI NU AU OBLIGATIA SA DEA OUA ROSII DE PASTI,SI PORTOCALE DE CRACIUN!!BANII CU CARE VA LAUDATI CAI DATI SAUSIGUR PLANGETI DUPA EI,FIINDCA VEDETI F MULTE TELENOVELE AR FI MERS ORICUM IN BUZUNARUL STATULUI!AR FI BINE DACA TOTUSI CERETI SINDICATULUI CEVA,SA DATI SI VOI SPRIJINUL NECESAR,NU SA BARFITI SAU MACAR SA FACETI 50%DIN CAT DE MULT VA LAUDATI.AVETI POSIBILITATEA DE A DA IN SCRIS CE NEMULTUMURI AVETI ,DAR NU O FACETI CAND VI SE SPUNE DE CATRE SINDICAT,DE CE?DE FRICA HAIDUCILOR!PANA CERETI SINDICATULUI SA-SI SCHIMBE CIORAPII AR FI CAZUL SA VI SCHIMBATI VOI PRIMII!DAR MARE ATENTIE CAND ATI TRECUT DE GLEZNA NU ZABOVITI IN MISCARI LENTE!SUCCES@@@@@@

Anonim spunea...

Tot clientii lor politici o sa vina la ANP.Nu conteaza daca sti sa conduci o institutie,conteaza sa cotizezi la partid.Multumim din inima PNL pt,grija profunda pe care o poarta membrilor si clientilor sai.Restul nu mai conteaza pt. ei.
Imi doresc sa ma insel cu aceste afirmatii.

Anonim spunea...

Urmeaza Spaiuc,Marin, Stanciu, Costas si restul mai mici.In aceasta ordine vor fi debarcati...
Oricum bulgarele de zapada pornit la vale a inceput cu Iosif. Acum in rostogolirea lui îi va culege si pe ceilalati imputerniciti.Toamna se numara bobocii...

Anonim spunea...

Astazi se hotaraste soarta lui SPAIUC ,,HABAR N-AM"...Intrati aici si urmariti hotatararea CSM (la pozitia 6
):
http://www.csm-just.ro/csm/linkuri/01_07_2008__15910_ro.htm

Anonim spunea...

Traiasca D-L NADRAG DIRECTOR ANP ...Ce fericiti vor fi cei 95 la suta din SPPA ...SI O SA VEDETI CE MARE,MARE FAMILIE VOM FI ...nu o sa se mai numeasca ANP ci MFP \MAREA FAMILIE A PRNITENCIARELOR ...Aveti mare grija d-le ministru de d-l nadrag ca la ce mari aspiratii are s-ar putea sa va ia locul ..ca, cu asa limba..

Anonim spunea...

VOI OAMENI BUNI CHIAR NU ATI PRICEPUT NIMIC: TOTI SUNT PUSI PE PILE SI PE MUSAMALIZARI, ADICA ,CUM POTI SA FI DIRECTOR ADJUNCT CU 2,54 SI SEF DE BIROU SAU SIGURANTA EXTERIOARA CU 3,14 NU SE INTREABA NIMENI? NUMAI PE SMEN .PE PILE ,PE MUSCHIULETI SI COTLETE, PE VIN ROSU DE LA SPONSORI ,MIERE DE LA SEFU DE SCHIMB SI VITEL ETC. UNDE DECIT LA BIRCEA SAU LA PUSCARII ATI MAI VAZUT DIRECTORI DE 2 SI 3 CA RIDE EUROPA DE NOI CU EI CARE LA SFIRSIT DE AN ITI FAC NOTAREA DE SERVICIU.....RUSINE SA VA FIE SI MJ SA-I SCHIMBE PE TOTI!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Notele astea de 2 sau 3 au fost date tot de unii ca alde Stan, stati voi linistiti. Cum va explicati ca multi dintre cei care au ocupat locuri de conducere prin concurs sunt incompetenti sadea? Pe bune, dragi colegi. Sa ne gandim putin si cine dadea acele note, care erau criteriile de notare etc. S-au dat multe spete din lege in contextul in care legea era neclara si nu aparuse regulamentul de aplicare. Concurentii au primit o bibliografie uriasa si nu s-au dat subiecte decat pe cateva domenii restranse. Eu sunt convinsa ca membrii comisiei nu ar fi stiut sa raspunda la intrebari din bibliografie, asa ca s-au adunat dimineata si au formulat niste subiecte de rahat. Cine a fost fraier si a invatat dupa bibliografie si-a luat teapa, cine s-a invartit, cine a stiut cum sunt apele pe la aceste comisii nu s-au agitat si si-au luat concursul. Chiar credeti ca erau acele comisii formate din profesionisti? Eu una cu cred. Sigur ca sunt subiectiva, dar poate va uitati si voi in jur si vedeti ca, desi sunt cateva exceptii, regula e ca multi sunt habarnisti.

Anonim spunea...

Interviul colega, interviul din cadrul examenului a fost piesa de rezistenta. A intors cu totul rezultatele foarte bune ale examenelor scrise si a promovat astfel "valori" ca daca le pui papucii invers se incalta pe dos.
Si acum zac in fotolii inalte si se lauda cat de capabili au fost de au ajuns aici.

Anonim spunea...

Asa e, dar eu am aflat cum s-au facut subiectele pentru proba scrisa si pot sa va spun ca au fost concepute fara sa se tina cont de grosul bibliografiei pentru ca membrii comisiei nu citisera cartile pe care noi am fost nevoiti sa le ingurgitam. Atunci s-au gandit sa ne ceara ceva ce isi inchipuiau ca si ei ar fi putut intelege. Ei bine, unele spete au avut drept raspunsuri "corecte" chestii ilogice pe care chiar interpretarea ulterioara a legii le-a contrazis. Poate ca eu sunt subiectiva, sunt sigura sunt asa, dar e aiurea ce s-a intamplat. Postul pentru care am dat examen nu s-a ocupat, deci voi mai da inca o data si mi-ar fi mai simplu daca as accepta ca nu am invatat si gata. Eu, insa, nu prea stiu cum sa fac la un nou examen: sa invat sau sa ma orientez? Cred ca voi invata, dar imi voi lasa timp sa ma si orientez, sa inteleg cum gandeste comisia si ce fel de subiecte va inventa. Ba voi incerca sa raspund asa cum doresc ei. De ce? Pentru ca vreau sa-mi iau concursul.

Anonim spunea...

Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca intre cei care au reusit sa ocupe posturile sunt si oameni valorosi, buni profesionisti. Ei au si confirmat prin ceea ce au facut la unitati. cei mai multi insa...

Anonim spunea...

Ai dreptate, colega. Pina la urma cine garanteaza competenta celor care orchestreaza concursurile?

Anonim spunea...

Dragi colegi de la Barcea Mare...voi spuneti de-ai vostri picati cu 2 si 3 la examene....dar noi de-al nostru director-economic pus de nadrag in fonctie ca fusese la corpul de control al anp-ului si care a picat la examenul de dir.ec. la proba practica...adica aia de calculator! cu alte cuvinte marele miltar de cariera (ala care fura si zaharul din ceaiul soldatilor) nu a stiut sa deschida calculatorul si a fost pus sa gestioneze banii unui penitenciar...si au vazut cei din corpul de control al ministrului cum i-a gestionat...totul pe consumabile ca doar era mosia lui, a lui nadrag,greaca(ce-o mai vrea si nulitatea asta domnule nu o sa intelegem pana vom iesi la pensie)&company!...asa ca asteptam cu interes sa se schimbe ceva in sistem si sa plece prostii angajati cu pile...ca pretentii au de la subalternii care au sustinut examene la sange (unii dintre subofiteri) dar ei au fost doar numiti in fonctii ca daca ar fi pusi sa dea un examen de subofiter ar cadea pe capete dar asa ei au doctorate,masterate si sunt vai de mama lor dar pusi in fonctii inalte!

Anonim spunea...

Limba Dulce Nadrag a promovat pe "dezbina si stapineste", nulitatile spitaluli penitenciar.
Da i prostului puterea si....vezi rezultatul.
Ma uit la voi , ca acu si la noi e la fel, la penitenciar

Anonim spunea...

sa traiasca domnu marius stan in alta parte!!!