Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 24 iunie 2008

ANP - pile politice

Seninătatea cu care şefi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi ridică incompetenţa la rang de virtute este cel mai serios impediment în reformarea sistemului penitenciar.
.
Incompetent, dar fericit - profilul şefului din ANP cu proptele politice
.
Li se pare normal să-şi construiască o carieră întreagă pe pile, proptele şi trafic de influenţă. Funcţia publică, indiferent de felul în care o exercită, devine instrumentul prin care se căpătuiesc. Nimic mai mult.
.
Nu-i vezi niciodată preocupaţi de ce li se întâmplă sub nas atâta timp cât nu-i afectează la nivel personal. Funcţionarea instituţiei înseamnă pentru aceste personaje rămânerea lor în funcţie, incompetenţi dar fericiţi.
.
Cum putem curăţa acest sistem de nepotism, corupţie sau abuzuri, când chiar şefii cei mari ajung şi se menţin în aceste poziţii pe orice alte criterii decît competenţa? Iosifii, şpaiucii, miticii şi petricii sunt în acest sens doar simptomele unui sistem social bolnav. Dar trebuie să le suportăm incompetenţa arogantă uneori agresivă, alteori pasivă?
.
Criteriile de performanţă sunt evitate cu graţie
.
E de neînţeles cum este posibil ca acestor personaje să nu le fie impuse criterii de performanţă. Orice instrument managerial care permite ca cineva să-i întrebe de sănătate este înlăturat. N-au strategie, n-au obiective şi, evident, n-au nici rezultate. Dar cine să-i verifice?
.
Partea proastă e că aceşti paraşutaţi prin funcţii de conducere nici măcar nu înţeleg că trebuie să muncească pentru banii pe care îi primesc. Asta ar fi minimul de bun simţ. De aici s-ar putea învăţa, dar nu se întâmplă pentru că oamenii ăştia nu vor să înveţe nimic. Funcţia asta de conducere la penitenciare este doar o 'pradă' pe care o tratează ca atare.
.
Putere, bani şi lipsă de responsabilitate
.
Indivizi precum Nădrag de la Poarta Albă cer imediat pensionarea ca să scape de orice răspundere după ce sunt prinşi că abuzează de funcţia pe care o deţin. Petre Stan şi Marin Dumitru au şi ei dosarele pregătite pentru ca iminenta debarcare să nu-i afecteze la pensie. La asta se reduce motivaţia lor de a fi în funcţia de director la ANP.
.
Atât de mare era dragostea de putere a lui Nădrag că a exercitat în fals funcţia de director la Penitenciarul Spital Poarta Albă încă aproape 1 lună după expirarea împuternicirii. Şpaiuc nici n-a visat ce se întâmpla acolo dar, la mazilire, a avut grijă să nu-l supere pe partenerul lui Florin Stanciu, inspectorul şef al penitenciarelor.
.
Situaţia juridică 'incertă' a actelor şi corespondenţei semnate de Nădrag în ultima lună se pare că a fost motivul pentru care a fost făcută o decizie cu caracter retroactiv care să acopere, surprinzător, exact perioada de la expirarea împuternicirii (31.05.2008) şi ziua mazilirii dictate de controlul efectuat de inspectorii de la Ministerul Justiţiei. Dacă nu ar fi fost controlul o mână ar fi spălat pe alta şi în acest caz.
.
Gheorghe Şpaiuc era preocupat de altele. Şi el era controlat şi în perioada aia se ocupa cu fabricat hârtii care să-l acopere. Alerga oamenii pe holuri să refacă dosarele cerute de inspecţie. Chiar ceruse ca inspectorii să nu primească nicio informaţie fără ştirea lui. Se pare că totuşi nu a scăpat. Dar ştim deja că ministrul evită scandalul aşa că nu cred să fie făcute publice neregulile constatate.
.
Cum rămâne cu reforma penitenciarelor?
.
Când toată conducerea ANP este construită politic şi neprofesionist, cum să pretinzi ca subordonaţii acestor impostori profesionali să-şi facă datoria în modul cel mai profesionist?
.
Cum să-i ceri agentului Vasile din postul 5 de la Penitenciarul Iaşi să nu doarmă în timpul serviciului? Când şefii lui dorm cu anii prin birourile ANP-ului e imposibil.

Cum să-i ceri celui care introduce obiecte interzise în detenţie pe şpagă de câteva zeci de euro să înceteze? Când şefii lui primesc şpagă de funcţii babane pentru serviciile politice făcute e foarte greu.
.
Aş putea continua cu întrebările dar mă opresc aici. Credeţi că-i tulbură câtuşi de puţin astfel de întrebări pe domnii şefi pripăşiţi pe la penitenciare. În nici un caz. Parcă-i văd. "Hai dom'le laaaasă că ne înţelegem noi", "eh nici chiar aşa", "ce alţii sunt mai buni", "şi ce aveţi cu mine", "fiţi obiectiv", "n-aveam ce face", "aşa s-a dispus", "eu am încercat" etc.
.
Link-uri utile:

24 comentarii:

Anonim spunea...

D-le Nadrag nu vei pati nimic//Stati linistit ,ca D-zeu nu doarme ,are grija de toti..La cat de avar era dupa putere imposibil sa nu pateasca ceva.Ne-ati innebunit la sedinta aia in care ati batut campi ,ca vi s-a reanoit imputernicirea de dir., cand colo nu mai erati de mult..RUSINE...si mai aveati tupeu sa si amenintati ,ca o sa faceti anchete , ca cei ce scriem pe blog suntem instigatori..RUSINE..Aflati d-le Nadrag ca oamenii aia cei mai cotati de d-voastra se constata ca nu si-au facut treaba mai deloc ca de asa il scuzati pe L. OPREA, isi face si el o casa ,daca are timp vine si pe la servici...iar cei care i-ati angajat contractual isi dau demisia \sotia lui Ibadula/ DE CE OARE..Nu cumva ati protejat aceste persoane si nu prea au cum sa-si justifice salariul primit..Asistenta care ati angajat-o la fel a fost plecata /in permisie/ 7 zile si afost pontata luna intrega...astea nu sunt abuzuri de care ar trebui sa raspundeti...ce permisie ca este angajat civil..ati facut ce ati vrut ca de erati director ....ati jignit multa lume..dar la sedinta cu Dir. ANP va laudati ca 95 la suta din personal v-au sustinut..sunteti bolnav sa credeti asta..DUTE SI SA NU MAI VI DELOC ..Ne-am saturat de minciunile si fabulatiile pe care le spuneati..GATA A FOST NADRAG DIRECTOR

Anonim spunea...

NADRAG si-a exercitat 1luna in FALS functia de director\\\Asa a fost UN FALS toata PERIOADA DE IMPURTERNICIRE...Se dadea prieten cu toata lumea si in schimb isi favoriza acolitii care il lingeau si prin care si-a infaptuit toate nelegiuirile ...iar cei care nu aprobau cea ce se intampla erau toti niste prosti,nebuni ,curve ,paranoici, hoti..vocabular de director..

Anonim spunea...

Buna ziua,oameni buni!
Tot ce faceti,faceti bine,totusi imi permit sa va dau un sfat,
Incercati ca in tot ce analizati sa puneti suflet si ratine.
Daca reusiti sa fiti si empatici este chiar foarte bine.
Tineti-va departe de a practica acte de vendeta.
Sa mai stiti si sa nu uitati ca pe lumea asta nimic nu este intamplator,va spune cineva care crede in Dumnezeu cu toata fiinta.

Anonim spunea...

bine ca au venit altii mai buni la PSPA ,angajati de 6 luni numiti directori ,macar Nadrag dadea buna ziua

Anonim spunea...

hehe... Nadrag macar dadea buna ziua. Auzi vorba. Pai asta e motiv sa-l ascunzi in WC sa-ti dea hartie igienica nu sa-l pui comandant. Directorul cel nou merita macar atata sanas cata i s-a acordat pupincuristului asta de Nadrag.

Anonim spunea...

Azi intr-o sedinta cu usile inchise dar urechi deschise,s-a discutat problema lipsei de personal si faptul ca toti mai multi fug la pensie si ramane puscaria Barcea ,ca de ea e vorba , fara oameni sa -si indeplineasca misiunile. Si Mara cel " destept" loctiitorul cu 2,54 gasi solutia. Trecerea pe 3 schimburi a plutoanelor. Fratilor de suferinta ,am crezut ca pic de pe scaun , pai asta nu e prost e dobitoc si chiar nu a citit nimic , pai domnu in loc sa o lasati dracu de caprarie ieftina si sa va apropiati oamenii voi ii alungati prin comportamentul vostru si maniera de a conduce unitatea. Pai ANP nu are bani de prime si de altele dar o sa plateasca orele suplimentare si despagubirile celor care vor da in judecata puscaria ,ca in lege scrie clar cite ore poate omul sa faca suplimentare pe an ,si la 3 schimburi .....SLAB MANAGEMENT SI AVIZ ANP SCHIMBA DIRECTORII CA LA DEVA O SA RAMANA NEPOTII CARE HABAR NU AU DE NIMIC....

Anonim spunea...

pile de tot felul si toate marimile sunt in tot sistemul.Cind vor ramine numai aceste "pile" in sistem va fi vai si amar.

Anonim spunea...

De ce sa mai dea hartie igienica, cand are asa "limba dulce" ?

Anonim spunea...

Partea proasta este ca pleaca unii si vin altii la fel , tot politic ,dar de orientarea noii puteri .
Asa s-a intamplat si la noi la penitenciar , a plecat unul PSD , a venit altul PD, cu nimimc mai bun sau mai corect decat predecesorul .
Si acesta mimeaza ca munceste pentru banii pe care ii ia si ii merge bine atata timp cat are usa deschisa la Spaiuc .
Control de la A.N.P. daca vine iese bine, ca doar si controlul se subordoneaza lui Spaiuc,nu?
Eu sincer nu cred ca se poate schimba ceva ,cu toate concursurile care se dau .
Si concurs daca se da , ia cine trebuie., ca taman ala e cel mai desteptsi competent,si respectivul ajunge sa si creada ca a luat pe merit .
N-o sa se schimbe nimic,din pacate !

Anonim spunea...

hahalere peste tot,pile,mancatorii,fie ca esti la arad,constanta,ploiesti,margineni,peste tot in functii de comanda sunt oamenii actualei actualei conduceri q-ariste,unii spun ca-si trag ultimele rasuflari,amin

Anonim spunea...

Pe vremea lu` Ceausescu , daca aveai vreo problema, te duceai la partid sau la securitate sa te plangi. Acuma nu mai stii la cine sa te duci daca te simti calcat in picioare. Corpul de control al ANP actioneaza numai la comanda si fie ascunde dovezile fie da dovada de exces de zel... Corpul de control al MJ nu prea se sinchiseste decat daca intra presa pe fir sau fierbe vreo puscarie... Domnul ministru al justitiei este un finut care nici nu vrea sa faca scandal dar parca ar vrea sa se si implice putintel in reforma ANP... Fratilor, pe bune, la cine sa ne plangem de mizeriile din sistem ca sunt destule pe la toate puscariile? Ce institutie poate face ordine in serparia asta a noastra?

Anonim spunea...

hahalere peste tot,pile,mancatorii,fie ca esti la arad,constanta,ploiesti,margineni,peste tot in functii de comanda sunt oamenii actualei actualei conduceri q-ariste,unii spun ca-si trag ultimele rasuflari,amin

Anonim spunea...

Lucrez la Barcea Mare, si le vad fetele sefilor ,inclusiv nepotilor care sunt sefi ,si imi vine sa rid cit sunt de abatuti de cind s-a scris despre ei in aceste bloguri. Am observat o usoara schimbare de comportament, usor pozitiv ,dar urechiele sunt pilnie de parca ar lucra la RDS la interceptare si se chinuie sa caute semnal. Asculta din orice pozitie orice discutie doar ,doar pun cap la cap cine scrie ,arunca zvonuri ca SRI de la Deva a aflat IP-urile celor care au scris .(Zvonistica ,o tema de pregatire pentru cei mai vechi). Mie unul mi se pare normal. Anormal mi se pare ca toti la pregatire se scuza(cine se scuza se acuza), in discutii la fel. Sunt niste nenorociti disperati ca a aflat toata tara de ei si de felul lor de a gestiona probleemele unitatii, adica musamalizarea ,sa nu afle Bucurestiu ca da prost, si ploconul e mai gros.
Timar un ofiter cu paza exterioara ameninta ca are un prieten la SRI si i-a promis ala ca va aduce numele si IP-urile scriitorilor pe blogurile astea. Acelasi sablon si prosteala baga si Emilutu care sare gardutu, care inaca si din pacate ANP-ul il mai tine comandant dar stiti de ce ? e slabut ,nu maninca mult si le ramane la mitici mai mult cotlet ,binenteles de la Somus. Cica nu se fac taieri ,pai atunci de ce se fac pachete ca azi la popota erau pachete pentru sefi? Oare pentru cei care tin regim?
Pai nu imi fac probleme mari decit pentru cei care ofera aceste servicii de interceptare pe prietenie ,amicitie ,pai cum poate SRI ,sau informaticienii de la politie ,si alte structuri sa dea astfel de informatii pe "PUPE" ,pot accepta sa incalce legea de dragul amicitiei sau prieteniei. Sefii acestor structuri ar trebui sa isi faca probleme mari respectiv cum se scurg aceste informatii de la angajatii lor fara baza legala doar pe prietenii, carne de la Somus etc.

Anonim spunea...

Referitor la probleme facute penru cei care incalca legea... EI NU VOR AVEA NICIODATA PROBLEME. Tot in jurul nostru da dovada ca sistemul este construit pe lasitate si minciuna si pe incalcari ale legii. Fireste ca pot afla ip-uri si numele celor care le folosesc. Pot lua cele mai aberante decizii referitor la cele postate pe acest blog. Insa, fara sacrificii nu se poate nimic. Acesti nepoti incompetenti adusi pe pile si obligatii sunt ca maselele stricate din gura. Dor... Rau de tot. Si fara suferinta nu se poate. La dentist cand te duci suferi putin si-ti trece dupa aia. Daca nu te duci, vei suferi pana cand iti vor iesi ochii din cap de durere. Acestui sistem ticalosit de pile si coruptie i-au iesit ochii demult, dar vad ca nu se gaseste dentistul care sa traga maselele bolnave... Sunt prea multe, nu are atatia clesti. Si ca atare, vom mai suferi mult si bine...

Anonim spunea...

care angajati de 6 luni ba frate?!
directoru nou de la spital poarta alba e in unitate dinaintea lu Nadrag Limba Dulce

iar cu buna ziua mai lasa ne
iti dadea buna ziua si pe la spate te injura si te umilea cu cuvintul plutonierule

cite ne a auzit urechile ne mai tiue si acu

la tinut Iosif si Stanciu pe Nadrag Limba Dulce ca erau si ei la fel la minte

sa nu uitam pe pediatra Greaca , transformata in psihiatru
isi aranjasera rocada - Greaca imputernicita director si Nadrag cu Limba Dulce la Greaca ,imputernicit director pe paza

trai pe pile politice cu vin de Murfatlar si icre negre ....si pupaturi

Anonim spunea...

nimenea nimicuta nu face vendete
// ne am rugat la Dumnezeu sa scapam de paranoic si multumim ca sa mplinit//n aveam voie sa stam doi de vorba ca gata ne banuia ca il sapam///Limba Dulce de Nadrag nu mai e

Anonim spunea...

Lamentari, lamentari , .... si directorii se distreaza cu TANTAREANU ... Mafia ANP impreuna cu mafia civila ... ce sa spun ... SE DISTREAZA PE BANII NOSTRI ... iar ne iau de fraieri... LI SE DECONTEAZA SEJURUL LA MAFIOTUL DE TANTAREANU...

Si la noi nu se gandesc ... o sa luam... prima de 29 iunie... DAR IN MANA ... Ca suntem fraieri !!!!!

Anonim spunea...

Daca sunt atatea nereguli la Sp. Penit.Poarta- Alba, pe directoratul lui Nadrag sa vedem
si vinovati, si platitori de greseli nu asa cu iesiri la pensie, plecari in co ,in cm a..sa nu uitam o demisie..Daca greseam astia mai mici cine stie ce pateam..asa se pare ca cine are pile..ARE

Anonim spunea...

de acord cu colegul ,,anonim,, ca cine are pile ARE!
si noi ne intrebam cum sau daca va raspunde Nadrag si comapnia de jaful facut in spital poarta alba... ce stim este ca Nadrag se pregateste sa candideze la sefia ANP-ului!...cu ajutorul celei mai bune psiholoage din sistem pe care el a adus-o (asa cum se lauda) si care ii face lucrarea,,manageriala,,! ca el asa a facut mereu...altii i-au facut lucrarile si mai apoi se dadea mare doctor in stiinte economice si in drept!... si mai stim ceva...stim ca cei care il plang pe Nadrag ca le dadea ,,buna ziua,, nu stiu ce facea el pentru pupin...ristii lui si ce bine o duceau ăia! cate favoruri frate!
si apoi cu ce ne incalzea bataia lui pe umar si vesnica fraza ,,vreau sa va vad fericiti ca mie imi pasa de voi,,....pfffff...i se rupea in 14!...multi nu si-au data seama inca de adevarata fata a lui Nadrag...sau poate si-au dat???
numai lichelele si limbistii aveau trecere la el! si in tot acest timp ,,micu-mare,, militar de cariera (selea) fura la greu impreuna cu cei care se simt acum ,,persecutati,,! ii merge spalatoria din greu ca a avut cu ce sa ii dea drumul! credem ca il va urma soferul ibadula si cat de curand isi va deschide garaj auto ca la cat s-a carat de la spital pe ,,consumabile,,!....mai puneti frate mana si la munca ca prea ati huzurit pe vremea lui nadrag&company! numai de salarii de merit, prime grase, si stat acasa (dar pontati luna intreaga) ati stiut! acum v-ati imbolnavit cu totii ca tre' sa puneti c..ul la munca....numai este ,,tatuca,, sa va ridice in slavi de ce destepti,frumosi si muncitori sunteti!
asteptam cu interes masurile pe care le va lua d-l ministru...stim ca este baiat finut dar cu personaje ca Nadrag&company (incluzând si toata ştăbănimea de la ANP, corpul de control al ANP-ul ,si multi altii) ar trebui sa se implice si sa inceapa sa faca ordine in şărpăria din sistem vorba altui coleg ,,anonim,,....ca o vorba din batrani spune: pestele de la cap se impute!

Anonim spunea...

D-lor,daca Nadrag ajunge dir ANP-ului, ar trebui sa plecam in CONGO,sa cerem azil politic...ca poate ar dori d-lui sa aiba si oROMANIE pe langa un SP.PENIT.si un ANP,dar oROMANIE goala fara oameni carora sa le spuna el numai MINCIUNI si ABERATII...Asta chiar sufera de ceva ,auzi se inscrie la concurs ptr dir de anp ....FACETI CEVA D-LE MINISTRU CU UN ASEMENEA SPECIMEN ...

Anonim spunea...

Spunea un coleg: "pestele de la cap se impute". Ii raspund (banal): "dar se curata de la coada".

Anonim spunea...

capu e anp ul ,ba
iar coada daca se curata e directorii de penitenciare
nu toti ca saracii unii sunt buni si corecti,da aia care e nu sunt

Anonim spunea...

Fratilor, raul din sistem nu este constituit doar din Spaiuc . Raul este format din toti idiotii, ignorantii, impostorii si lichelele de prin jurul nostru. Uneori si noi insine ne inscriem in una sau mai multe din "categoriile" enumerate adineauri dar facem eforturi sa nu persistam. Este bine ca ne luam drept tinta principala capul lui spaiuc(nu sunt nici prospaiucian nici fanspaiucian) dar haideti sa ne urnim cu totii si sa facem curatenie mai intai in ograda noastra, a fiecaruia. Cineva trebuie sa inceapa si n-o vor face cei pe care ii tot injuram noi pe acest blog, pentru ca nu au nici un interes. Sa vina fiecare cu cate o idee in sensul iesirii din balta asta puturoasa in care zace sistemul penitenciar. Uite, de exemplu, o idee trasnita: sa infiintam Clubul Dreptate, Demnitate si Onoare , care sa aiba ca motto cuvintele unui reputat chirurg de prin sec XV sau XVI, de care amintea Dan Puric intr-o emisiune televizata:" Mai bine sa am dreptate de unul singur decat sa ma insel impreuna cu o mie de imbecili.". Asta asa, ca semn de incurajare pentru cei de buna calitate dar cu prea mult bun simt de la noi din sistem(si sunt destui), care nu indraznesc sa se ridice si sa le spuna sa taca jigodiilor de langa noi care ne agreseaza zilnic cu prostia, prefacatoria, rautatea, lasitatea, lacomia, hotia, vanitatea si grijania mamii lor de teroristi ambientali.

Anonim spunea...

Intr-adevar conducerea ANP este Sub influenta politica, dar noi,lucratorii din sistemul penitenciar, am putea sa lucram in cel mai profesionist mod posibil datorita faptului ca , si acum lucram profesionist desi nu suntem apreciati.
Nu stiu daca cei din conducerea sindicatelor ar putea sa faca si ei anumite rapoarte celor de la UE si , sa nu ii mai lase pe prefacutii astia de TIRANI, din conducerea ANP, sa ii mai plimbe peste tot si sa le tot bage in cap ca in Romania hotul si agentul, sau ofiterasul dupa caz, o duc si traiesc numai de la bine in sus.
La fel fac si Directorii de penitenciare...."La mine in puscarie nu s-a intamplat nimic deosebit demn de a fi raportat la conducerea ANP"....cam asa suna un raport al directorului de la PNT catre directorul ANP. Pai normal, ca la asa salariu trebuie sa tina de fotoliu si cu dintii, sau cu lucrarea aia de jdemii de euro, ca doar au bani; daca nu au mai retin ei vreo 10 zile norma de hrana, si cu dobanda aferenta isi pune portelan cu aur.
Despre asta am putea vorbi la infinit.....si noi si ei....de , ce sa facem; noi vb intre noi ca si colegi, iar ei vorbesc ca intre frati, nepoti, veri, si alte grade de rudenie.