Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 10 decembrie 2008

MJ: Alarmă de prostie

Ieri am re-descoperit că Radu Buică e un îngrămădit, ca să nu zic prost de-a binelea. A picat cu brio examenul scris la concursul organizat de Ministerul Justiţiei, pentru ocuparea unor posturi vacante de personal de specialitate asimilat procurorilor şi judecătorilor. Radu Buică nu şi-a depăşit condiţia de scrib de prin Ministerul Justiţiei, ajungând la performanţa de a obţine nota 3,57 la Drept Cvil. A reuşit totuşi să obţină o medie furibundă de 5,46; media minimă pentru admitere fiind 7,00.
.
Rezultatele afişate pe site-ul Ministerului Justiţiei ne mai arată şi că dra. Magdalena Elena Costache, alt consilier ministerial a obţinut media 3,70. Notele individuale le puteţi vedea în anunţul MJ. E tragic, nu-i aşa? Indivizii ăştia dau indicaţii unor oameni cu experienţă şi mai au şi pretenţia că trebuie ascultaţi.
.
Ceasu' rău a făcut ca rezultatele să pice între alegeri şi formarea guvernului. Presa a făcut caz de prezenţa consilierilor personali la concurs şi de tradiţia MJ de a-i face procorori şi judecători asimilaţi. De data asta echipa fantastică n-a mai riscat un scandal. Proştii au rămas, de această dată, simpli proşti, fără funcţie permanentă.
.
Asta-mi aminteşte că Radu Buică îşi punea acum vreo două săptămâni problema spinoasă a comandării unui exerciţiu de alarmare pentru funcţionarii publici cu statut special din MJ. Şi îmi mai aminteşte şi de faptul că acum vreo trei săptămâni peste 40 de consilieri juridici din Ministerul Justiţiei erau corigenţi la Drept. 15 dintre note au fost între 1,15 şi 4,88.
.
Mda. Fără comentarii.
.
Link-uri utile:

8 comentarii:

Anonim spunea...

MAESTRE HUGYNN, acum citeva luni scriam de ai nostrii ofiteri care au picat cu note de 2 si 3 la examenele pentru functiile de conducere, functii pe care tot cei picati le detin dar ca interimari de 3-4 ani, si credeai ca am un fix cu ei sau vreo razbunare etc.
Nu am nimic cu ei, decit acelas lucru ma supara si pe mine ca pe dumneata domnule, conducatorii incompetenti pe care-i avem si care iau salarii uriase ,nemeritat din bugetul statului, salarii de merit de 50+20 si prime astronomice, iar ei, din pacate , nu leaga doua vorbe.
DE BARCEA MARE E VORBA BINENTELES, DE MARA, BOTA SI TIMAR.

Huginn spunea...

:) Nu, nu credeam că aveţi un fix. Altfel nu v-aş fi publicat mai bine de 50 de comentarii pe această temă. Înţeleg pericolul incompetenţilor cu pretenţii.

Anonim spunea...

Ni s a spulberat si ultima speranta ca dnii Gaureanu si Buica ,miinile stingi ale MJ ului ar fi potenti profesional .
Ca de restul nu i probeaza nimeni.
Ne obisnuisem cu raportarile inutile,concursurile masluite ,ocuparea posturilor de "manechine" si alte delicateturi.
Cum se vede din afara, oportunistii stringeti va rindurile , ca vin altii noi si mari necunoscuti!
Trece si nu se mai opreste!

Anonim spunea...

Cuum!? dispare Ragea? Acest om caruia niciodata camasa nu-i respecta burta si cureaua iar creierul refuza sa-l ajute, pleaca fara sa fi inteles sistemul? Pacat , mare pacat. Nu-i nimic asteptam pe altii sa mai experimenteze pe noi visele "prisonbreak"-iste si sa mai facem pregatire profesionala si cu alti secretari sau consilieri din M.J.. Nu prea dau eu in oameni cazuti, dar nu pot sa nu o spun ca dupa o luna nu-si mai aduce nimeni aminte de Ragea- stiti cu cine seamana asta? Cu Quasimodo din Notre Dame de Paris a lui Hugo, cu mersul ala al lui leganat, cu coloana vertebrala usor incovoiata si mai ales cu privirea aceea penetranta peste ochelarii fumurii si una peste alta cu surzenia profesionala privind realitatile din Penitenciare. Cred ca va ramane in mintea cadrelor cu un singur lucru- cautatorul de sare pe buturuga de la blocul alimentar.

Anonim spunea...

Ieri am citit in revista ROST numarul din septembrie un articol foarte interesant "Sensul tolerantei"de Razvan Codrescu care se incheie asa :"...sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne pazeasca atit de nebunia intolerantei oarbe,cit si de prostia tolerantei neconditionate!".Personal cred ca acest sistem penitenciar romanesc da dovada de prostia tolerantei neconditionate fata de toti magistratii lipsiti de profesionalism care se aciueaza pe la noi in asteptarea pensiei si fata de prea multi prosti pusi in functii de conducere pe criterii politice si nepotisme.

Anonim spunea...

Bravo THEO ,parca ai lucra la Barcea Mare de-i descrii extraordinar, li se potriveste ca o manusa.....o puscarie de nepoti, si diverse grade de rudenie ascendente, descendente dar si colaterale, plus afinitati....

Anonim spunea...

Felicitari THEO ;ai relizat tabloul crud al relitatii existente in multe alte unitati ale sistemului.La ce bun toate modificarile la modificari ale regulamentului de incadrare al functiilor vacante de conducere cind in teritoriu ,niste neica nimeni, dar cu pretenti de atot cunoscatori ne sunt SEFI ,ca asa a dorit ,la cererea unor incompeteti ,IOSIF si a lui gasca . La Bacau le a crescut unora nasul dupa concursul de incadrare, la care nici nu au participat,incit se cred directori pentru vecie.Dar baremi de ne ar lasa in pace sa ne facem munca ,dar mai mult ne incurca decit ne ajuta, crezind ca isi exercita INPUTERNICIREA (ilegala).Asadar Theo consoleazate, ca mai sunt si alti......

Anonim spunea...

Din pacate eu nu fac parte din categoria care spune "sa moara si capra vecinului"deci nu ma consoleaza ca aceasta situatie este cvasigeneralizata in sistem ANP,dimpotriva imi accentueza gustul amar pelin care ma napadeste,ma ineaca.