Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 10 decembrie 2008

Multiproduct - ultimele zile

Regia Autonomă Multiproduct a murit "cu zile". Nu a constatat asta nici Ministerul Justiţiei (MJ) - instituţia coordonatoare, nici Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) - instituţia 'lichidatoare'. Decesul l-au constatat cele câteva sute de angajaţi care nu-şi mai primesc salariile pentru că angajatorul a intrat în incapacitate de plată. Urmează desfiinţarea şi disponibilizările.
.
Radu Ragea, cel care a avut în coordonare Regia, nu a făcut nimic deşi ştia exact care e situaţia. Ştia foarte bine şi ce soluţii sunt, şi ştia foarte bine că metoda trasului de timp va duce la închiderea fabricilor din penitenciare. Atât l-a dus capul, atât a făcut. Nimic, n-a mişcat un deget. Nici măcar o idioţenie de plan de eficientizare de 10% n-a făcut.
.
Dacă ar fi după mine, acest gen de indivizi ar trebui să primească nota de plată pentru pierderile pe care le provoacă bugetului de stat. Dar, nu e nici după mine, nici după angajaţii Multiproduct, care n-au nici o vină că au fost păstoriţi hoţeşte de conduceri incompetente şi coordonaţi invizibil de MJ. Ragea îşi va plimba cu siguranţă romgleza semidoctă şi prin alte părţi, mândru că-i iese discursul pe reformă, eficientizare şi propăşirea neamului.
.
De trei zile salariaţii Multiproduct, pichetează AVAS în speranţa că cineva le va da un răspuns referitor la viitorul regiei, dacă mai există. Directoarea Filipescu, se plimbă fără ţintă prin unităţi ameninţând angajaţii care refuză să intre la lucru pentru că nu mai sunt plătiţi.
.
Cine a furat din Regie şi cât se ştie deja. Soluţii pentru redresare, repet, au existat. Ministerul Justiţiei a decis însă să nu facă absolut nimic. Aici e problema esenţială. Pierderi de milioane de euro şi datorii la fel de mari puteau fi evitate, dacă se lua o măsură. Putea să fie desfiinţarea, transmiterea către Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) sau privatizarea. Nu s-a făcut însă nimic. Radu Ragea a trecut Regia pe lista AVAS şi s-a spălat pe mâini în dulcele stil al mandatului de echilibru.
.
Link-uri utile:

12 comentarii:

Anonim spunea...

Situatia este foarte grava in special la Fabrica de mobila I.L.Caragiale- Penitenciarul Margineni.Saptamana trecuta a fost pusa bomboana pe coliva prin transferarea a aproximativ 50 de p.p.l. care lucrau in fabrica si erau la regim semideschis.Majoritatea dintre ei lucrau de mult timp in fabrica, erau calificati in fabrica. AVAS-ul cere eficienta economica! Degeaba s-a spus de catre salariati ca nu mai este posibil ca in conditiile legislative actuale sa se mai produca eficient ! Nimeni nu ne ia in considerare decit atunci cind recurgem la metode extreme !!!!!

Anonim spunea...

La Caragiale in 2002 existau contracte incheiate cu partenerii externi, in cont erau vreun milion de euro, era bogata fabrica si avea si vreo 200 de salariati.
Cand au vazut "cei de sus" cat de bogati eram, l-au mazilit pe Rizea, Pintilie, mr. Florea si au venit EI. Si au facut dezastrul "de care ne bucuram si astazi". Si dezastrul se amplifica si noi cei de jos asteptam o veste, care sa ne spuna si noua ce se va intampla cu noi, cu familiile nostre, toti avem neveste, copii de crescut.
Sau daca exista dreptate pe lumea asta si mai Exista si cate un Dumnezeu pentru fiecare, poate se gasesc si vinovatii de soarta acestei regii!





RUSINEEEEEEEEEEE!CELOR DIN CONDUCERE.RAM si in special CONDUCERII de la sucursala IL.CARAGIALE.Muncitorii nu au primit salariile de o luna de zile si asta se datoreaza sefilor care sunt incompetenti si care isi primesc comisioanele ce le revin de la TIRURILE care pleaca noaptea la ora 00. 00 si ora 02.00.


RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE!INCOMPETENTA ISI PUNE AMPRENTA ASUPRA FABRICII DE MOBILA IL.CARAGIALE SI ASUPRA MUNCITORILOR CARE NU SI AU PRIMIT SALARIILE DE O LUNA DE ZILE .

Anonim spunea...

FILIPEASCA , ARE UN TUPEU EXTRAORDINAR SA LE CEARA OAMENILOR SA INTRE IN FABRICA SA LUCREZE , CU CINE ? AU SCOS LA MUNCA IN FABRICA PPL-EI VENITI DE LA PLOIESTI CARE HABAR NU AU , CU EI VOR CEI DIN COMISIA DE MUNCI SA FACEM PRODUCTIE ? FILIPEASCO DUTE FATA LA CRATITA CA NU ESTI BUNA DE ALTCEVA , NU AJUNGEAM AZI SA PLANGEM PE LA BUCURESTI SA AVEM SI NOI CE PUNE PE MASA DE CRACIUN , TU AI AVUT DE MOS ? EA A AVUT BANI SA CUMPERE CADOURI DE MOS NICOLAE ? ESTE SI EA TRECUTA CU DATORII PE CAIET LA CHIOSCUL DIN PENITENCIAR ? SA LE FIE RUSINE CA MAI AU TUPEU [ CEI DE LA BUCURESTI ] SA VINA PRINTRE MUNCITORI , CUM POATE SA SE UITE IN OCHII OAMENILOR CAND STIE CA ACESTIA NU SI-AU PRIMIT SALARIILE DE ATATA VREME . R U S I N E .

Anonim spunea...

doamnelor de la regie, de ce va asundeti dupa deget, vreti sa beneficiati de niscai blesteme de la bietii oameni, ca s>au saturat de minciunile voastre si de cifrele contrafacute pe care le trimiteti peste tot! miscati>va constructiv, nu mai veniti la noua si plecati la doua, nu va mai rezolvati problemele personale in timpul de lucru platit de fabrici. stim bine, nu ne fortati sa dezvaluim amanunte certe despre voi, doamnelor

Anonim spunea...

Multumim celor ce au avut initiativa unui astfel de blog, si mai ales ca si-a indreptat cineva privirea si catre noi, salariatii din @MINUNATA REGIE MULTIPRODUCT@.
Trebuie sa facem ceva, salariatii, cei mai multi dintre ei au venit constiinciosi la serviciu, si-au facut treaba..... si acum au ajuns sa fie umiliti, mintiti,atat de conducerile din fabrici , cat si din regie.
Toata lumea vorbeste, se intreaba, oare cat vom mai rezista , trebuie sa se faca ceva, Se vor lua salariile????? Cine ne poate raspunde??????? Daca nu mai e nevoie de noi, sa ne trimita cu ordonanta acasa, dar macar sa vina sa ne spuna ceva.
Se merge asa din ...inertie...dar nimeni nu stie cat se va mai merge asa.
Poate si cu ajutorul dvs, al moderatorilor, ne vom face auziti si vom fi si ajutati.

Anonim spunea...

... Dl. RAGEA nu a mustrat-o deloc pe filipeasca pentru neîndeplinirea sarcinilor, a stat cuminte, cuminte ca sa nu faca valuri... DOMNILOR, NU VIDEŢI CĂ NU-I BUNA DI NIMIC, CĂ BATE PASUL PI LOC, CA-I O MUIERE CU IDEI COMUNISTE CARE NU-I ÎN STARE DECÂT SA MODIFICE SITUATII CA SA PARA CA NU E ASA GRAV... SEAMANA IZBITOR CU FOSTUL DIRECTOR DE LA CARAGIALE OPREA ION CARE SO AGATAT DIN RASPUTERI 2 ANI DE SCAUN SI CARE CLOCEA SITUATII ALGORITMICE CA SA PARA CA E TOTUL GHINI... SCHIMBATI-O , D-LE RAGEA, DACA VRETI SA AVETI CU CINI LUCRA... CHIAR NU AVETI UN OM SO PUNETI ÎN LOCU EI... ÎNSEAMNA CA ÎI GRAV DI TĂT....

Anonim spunea...

Oare d-na directoare Filipescu o fi folosit pe post de inalbitor cele 800 milioane luate de la Targsor in decembrie 2007? Daca este asa merita brevetata inventia. Am uitat de cazul fantomaticului Director tehnic Rosu de la Caragiale (fost director executiv) - actionat in justitie pentru un caz penal. Nu are drept de semnatura, dar are dreptul sa beneficieze de prezuntia de nevinovatie, ca doar respectam Codul Penal. Si ar mai fi multe de spus, care la prima vedere ar parea incredibile, dar totusi adevarate...D-l RAGEA aveti macar curiozitatea sa le vericati

Anonim spunea...

Adevarul este ca ,chiar si avand autonomie,fabrica nu si-ar mai reveni...Avand in administratie doar Ionesti,Rosi,Creti,Cioci,Eremii si mai ales,Comani...nu avem nici o sansa...

Anonim spunea...

Filipeasca e membru PNL... Acum venim de-acas! De-ăsta ne esti d-le RAGEA!!! Stii dumneata ce stii! Daca e implicata politica aici salariatii nu au nici o sansa...

Anonim spunea...

Domnule Ragea, domnule Mazilu, stiati ca oamenii din sucursalele RAMultiproduct nu si-au luat salariul de o luna si jumatate? Sau nu va intereseaza? Dar ce va intereseaza pe voi? Voi v-ati luat banii(salariul)! Va doare exact in c_r de noi! Stiti ca oamenii mananca *pe caiet*(adica pe datorie) iar la sfarsitul lunii trebuie sa achite la magazin, caci altfel nu le mai da patroana? Stiti ca oamenii se imprumuta sa dea bani copiilor sa mearga la scoala si la sfarsit de luna trebuie sa dea banii inapoi? Stim ca voi sigur nu faceti la fel! RUSINE CA NU VA PASA DE OAMENI!

ASA SA VA AJUTE SI VOUA DUMNEZEU CUM NE AJUTATI VOI PE NOI !!!

Anonim spunea...

RAGEA ESTE UN GROPAR...BINE CA ARE ZILELE NUMARATE...DRUM BUN SI CALE BATUTA,GROPARE...

Anonim spunea...

Rage a a mintit si a promis multe .
Sa aiba si el parte de ceea ce am avut noi!
Ce lipsa de caracter!