Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 5 noiembrie 2008

Felicitări cu dar-uri

Destui dintre cei care au luat note bune la 'concursurile' pre-electorale merită să fie directori în sistemul penitenciar. Pur şi simplu au ce le trebuie, iar dacă aceste calităţi le-ar fi fost validate de o concurenţă serioasă ar fi meritat felicitările noastre, ale tuturor. S-au chinuit să-şi facă un proiect managerial, au parcurs tonele de legislaţie, au făcut faţă unui interviu şi unei probe scrise. Dar...
.
Concursuri pentru pile
.
Din păcate unii prostuţi, cretinuţi şi idioţei cu pile politice trebuiau să fie musai directori înainte de schimbarea guvernării. Din acest motiv, comisiile lui Radu Ragea, vorbitorul de romgleză - cum bine zicea un cititor, au măsluit concursurile. Buni şi răi, competenţi şi incompetenţi, piloşi şi nepiloşi au intrat în acest joc, arbitrat de evaluatori, să le spun aşa că alt nume nu-mi vine, de o incompetenţă crasă şi cu agendă clară.
.
Faptul că ieri un candidat a mai primit 3 (trei) puncte este o dovadă în plus a incompetenţei de care vorbeam. E inadmisibl ca această diferenţă să existe, aşa cum e inadmisibil ca subiectele să fie greşite, şi să se aleagă unicul rămas. Şi asta în condiţiile în care aceste subiecte au fost penibile, raportat la nivelul pe care ar fi trebuit să-l aibă acest concurs. Dar, să purcedem metodic.
.
75% împuterniciţi
.
Grabă mare că vin alegerile. A fost concursul împuterniciţilor. Peste 75% dintre câştigătorii concursului sunt actualii împuterniciţi, unii oameni de partid alţii oameni care-şi merită locul, în lipsa unei concurenţe reale. Peste ceva timp, ne vom mira, cu siguranţă, de ce aceşti câştigători de concursuri nu sunt buni manageri. Ei bine, cocoloşirea împuterniciţilor e unul dintre motive. Îi pasă cuiva?
.
S-ar putea, desigur, spune că, până la urmă, faptul că au luat concursul e normal. Înseamnă că au fost bine aleşi. Asta probabil că va fi şi justificarea oficială. Dar, cine i-a ales? Radu Ragea, după câteva luni de experienţă? Marius Iosif, care ne-a convins deja de calităţile-i manageriale? Gheoghe Şpaiuc, inutilul care nu ştie şi nu va şti pe ce lume trăieşte. Sau poate Marin Dumitru ori Petre Stan?
.
Unii dintre împuterniciţi au fost promovaţi după venirea lui Ioan Băla în funcţie? Şi-a ales bine colaboratorii, avea nevoie de o mascaradă de concurs pentru a definitiva pe post profesionişti? Multe întrebări. Răspunsurile le ştim cu toţii. Şi, până la urmă, o comisie de incompetenţi nu e cu nimic mai brează. Parcă, mai corect ar fi fost, dacă numirile erau directe, fără minciuni.
.
Resurse umane de clan
.
Au vrut să evite orice probleme. Din acest motiv s-a promovat intens ideea că este concursul împuterniciţilor. Principalul vector au fost tocmai împuterniciţii, dar şi Ministerul Justiţiei, care, fără perdea, i-a invitat la 'concurs', dând cele mai clare asigurări că nu vor fi probleme pentru cei de-ai casei. O politică de resurse umane de clan.
.
Pe cele 28 de posturi am avut 50 de candidaţi. Cele mai râvnite funcţii din sistemul penitenciar, pentru care ar fi îndeplint condiţiile cam 500 de ofiţeri, tot atâţia magistraţi şi, poate, o mână de angajaţi personal contractual, au atras 50 de candidaţi. Nu s-a făcut nici un fel de recrutare sau de promovare a importanţei participării la acest 'concurs'. Pentru că nu dorea nimeni un concurs. În intenţie era o mascaradă care să-i certifice pe cei cu pile.
.
Anunţul - primul hop, primul cap spart
.
Anunţurile privind soaterea la concurs a posturilor vacante au fost făcute, cred, de cineva care nu a văzut în viaţa lui actul normativ care stabileşte domeniile şi specializările academice. Bibliografia s-a adresat maşinilor de memorat, norocoşilor şi celor cu legături telefonice directe cu membrii comisiei. Vasile Pop, pentru cine e curios, a pus pe foaia de concurs exact baremul afişat, e drept că a mai uitat câte ceva.
.
Anunţurile 'organizatorice', au fost nesemnate, fără date de identificare sau pur şi simplu idioate. Anunţul referitor la proba de interviu pentru funcţiile vacante din ANP a uitat esenţialul: locul, data şi ora întâmplării. Busuiocul a fost dres pe muţeşte. Am salvat ambele variante, pentru cine e interesat.
.
Dosar de spion, mai competitiv şi mai destituit
.
Selecţia dosarelor - prima mişculaţie. Am avut informaţii, le-am dat mai departe, şi s-au făcut contestaţiile. Ungureanu Tiberiu, şeful spionilor sub Chiuariu şi Predoiu, a trecut de această probă, deşi a fost destituit, pentru management defectuos, în octombrie 2005. Comisia de concurs, la ordinul lui Ragea, a considerat că nu se pune destituirea că e de militar nu de foncţionar. Adică se transferă musiu' Ungureanu, cu toate acareturile de vechime şi beneficii, dar destituirea nu se pune.
.
Interesant e că tovarăşu', fost spion deja, îşi depusese dosarul la spioni, dar după o discuţie telefonică cu un preşedinte de comisii de concurs, s-a răzgândit şi s-a făcut director general adjunct. Imediat după, Radu Ragea, iuliuscîteiul lui Predoiu, s-a retras din comisie, fiind înlocuit de Bogdan Găurean, mariusiosiful de la Registrul Comerţului. Întâmplător, nu-i aşa? Ca să ne lămurim. Şi abuzul în funcţie e la fel de infracţiune ca şi falsul în declaraţii.
.
Interviul - o feerie cu zâni şi zâne
.
Nu numai că nu a fost organizat conform ordinului ministrului 3493/2007, dar evaluatorii, cu puţine excepţii, nu aveau căderea să asite la o naştere de pui vii cu atât mai puţin la un asemenea proces complex. P'afariştii Miinisterului Justiţiei, cei mai mulţi nimeriţi în comisie pe criteriul Mizaru, Kikazaru, Iwazaru, şi-au dat cu întrebările mai abitir ca băiatu' ăla care face emisiuni din dragoste.
.
Şi atât de competenţi au fost încât au realizat imposibilul. Au evaluat în 30 de minute proiecte de management, abilităţi manageriale şi, fără să se codească, aptitudini manageriale. Alţii fac o astfel de evaluare în săptămâni, şi în centre de testări, ei au făcut totul în câteva minute pe un colţ de masă. De ce? Pentru că habar n-aveau de ce se întâmplă. Nici măcar ordinul nu l-au respectat. Spune altceva despre interviu, dar cine a avut timp să-l citească?
.
Proba scrisă - dumbrava minunată
.
Subiectele au fost greşite, comisiile nu ştiau ce corectează, notele s-au dat la mica înţelegere. Au fost date subiecte care n-au fost în bibliografie, evaluatorii nu erau de specialitate, şi, în câteva cazuri, notele s-au dat la negociere, preşedintele comisiei având un rol important.
.
Cum s-a putut întâmpla ca dintr-o bibliografie atât de vastă comisiile de concurs să greşească subiectele? E prostie, e simplu. Cum s-a putut ca anumite subiecte să fie anulate după deschidere? N-am un răspuns, dar înclin spre prostie. Cum s- a putut ca evaluatorii lu' peşte să dea un subiect şi să puncteze un alt subiect, după care comisia de contestaţii să găsească 3 (trei) puncte lipsă la o lucrare? Să mai repet? Tot prostie, şi în acest caz? Prostie, incompetenţă, indolenţă.
.
Contestaţiile - întâmplător posibile
.
Alţi aiuriţi, speriaţi de poziţia în care se află, au trebuit să reevalueze lucrări dintr-un domeniu care, cu puţine excepţii, le era perfect străin. Până şi scriitorul de procese verbale, Radu Buică, a ajuns evaluator în astfel de comisii. Pare incredibil, dar e perfect adevărat.
.
Contestaţiile observatorilor, au fost rezolvate când nu mai conta. Răspunsuri în doi peri date de anepişti recitatori de legi încălcate şi reşapate la ordin au explicat ceva de neexplicat. Lipsa de transparenţă, lipsa de profesionalism şi încălcarea legii.
***
În concluzie...
.
Comisii de habarnişti pentru concursuri politice. Asta e concluzia. Am fi meritat puţin respect, ne-am cam săturat de vorbe şi de discursuri despre profesionalism. Ministerul Justiţiei, cel care clamează corectitudidnea şi echilibrul ar fi trebuit să şi arate că predică puţin şi are principii sănătoase. 'Concursul' lui Predoiu, de care înţeleg că se delimitează, a fost o mocirlă politică pre-electorală.
.
Da. Sunt rău şi vorbesc urât, dar cineva trebuie să le spună că totul are o limită, şi că ne-am săturat de prostuţi, cretinuţi şi idioţei cu pile, chiar dacă urechile care ar trebui să audă sunt surde. Ce spuneţi domnule Predoiu? Ce spuneţi domnu' Iuliu 'Ragea' Scîntei? Ştiţi cumva cine a îngurgitat usturoiu'?
.
PS - Ochelariştii din poze sunt, în ordine, Radu Ragea - semi chelios şi fumuriu la ochi, Marius Iosif - cel cu mâna ridicată hitleriunghist, Bogdan Găurean - transpirat şi rozaliu. Oamenii ministrului adicătelea. Şi trăgători de sfori, şi premianţi, şi şefi...

29 comentarii:

Anonim spunea...

Ministerul Justitiei? Care justitie, domnilor? Daca asa se organizeaza concursurile cum credeti ca e activitatea instantelor?

Anonim spunea...

Cel mai tare articol !!! Acum întradevăr s-a spus adevarul despre pseudo-concursurile din ANP...

Anonim spunea...

:) Inceputul articolului ma cam speriase. Credeam ca si voi renuntati la lupta. Aveti rabdare ca vin alegerile si atunci sa vedeti ce valoare au concursurile astea. Nu sunt primele concursuri anulate.

Anonim spunea...

Ce il tot tineti in brate pe Bala, credeti ca el nu a fost implicat? Si el a fost in comisia de concurs pana la un moment dat. De el de ce nu spuneti nimic? Chiar daca nu a intervenit sau nu a ajutat pe nimeni, in calitate de director general ar fi trebuit sa nu accepte magariile astea.

Anonim spunea...

Excelent articol. Si ce "concursuri" se mai organizaza??? Stie cineva?

Anonim spunea...

Asa , este de ce se accepta asemenea magarii de catre proaspata conducere a ANP-ului??? De ce?? Oare nu sunt si ei implicati? Sau asta este echipa pe care si-o doresc chiar ei? Ce mai conteaza , oricum nici un concurs la noi in sistem nu a fost anulat!!!! si nici nu va exista asa ceva...
Dar totusi 3,3,3,3,3 puncte lao lucrare!!!!! ESTE NEPERMIS asa ceva!Nimeni nu se sesizeaza!!!

Anonim spunea...

Subscriu la tot articolul si la comentariile anterioare,sincer cred ca acesti cistigatori de "concurs"nu vor fi in functii suficient timp pentru a demonstra ca sunt/nu sunt buni manageri,tot acest concurs a fost atit de vizibil idiot incit celor care vor veni la guvernare nici macar nu le va trebui o scuza pentru a-l anula.

Anonim spunea...

pt.anonimul de la 08.15
anularea concursurilor dupa alegeri cred ca este doar un vis cu care ne amagim. este strigator la cer sa vezi cum esti tratat de catre persoane fara nici o valoare care au ajuns pe pozitii importante in mj sau anp, cum te fura pe fata, fara sa se ascunda.cand ai atatea elemente:neglijente sau rea vointa din partea comisiilor de concurs (sau poate lipsa cunostintelor de specialitate), foi de concurs aproape identice cu grila de corectare, interviuri finalizate cu rezultate despre care stim cu totii ca nu corespund realitatilor, lipsa unor subiecte care sa ne indice clar posibilii manageri cu abilitati de a lua decizii, in mod logic, factorii de decizie din mj, anp, sau sindicate ar fi trebuit sa ia atitudine, sa se autosesizeze, in scopul rezolvarii problemelor semnalate. dorinta tuturor este aceea de a avea manageri adevarati, care sa fie interesati si de problemele unitatilor, pe langa problemele lor personale, de manageri care sa ne ajute sa depasim momentul de criza in care se afla sistemul. cred ca cel mai potrivit ar fi ca directorul general sa-si asume o responsabilitate privind gestionarea problemelor din sistem si sa aiba posibilitatea de a alege echipa cu care sa faca performanta.

Anonim spunea...

Nu are legatura cu articolul dar are legatura cu sistemul penitenciar si nu numai,am citit mai inainte in editia pe net a ziarului Gindul un articol intertesant:"Fostii detinuti pot primi ajutor social,masa la cantina,alocatii",se petrece undeva in Romania ,la Brasov mai exact,deci se poate!

Anonim spunea...

Nu-mi vine să cred cât de mare e nesimţirea. Ăştia te fură pe faţă, şi n-ai ce comenta. N-am cuvinte. Pur şi simplu, n-am cuvinte.

Anonim spunea...

Cât a fost dar-ul? Pe la noi se aude că Stanciu ar fi daz 20.000 de euro pentru numire. Cam mult dupa cat profit iese... legal. Cât mai e bursa?

maitot spunea...

Toata organizarea de concurs a fost de fatada..sa nu putem spune ca au fost numiti oameni direct fara concurs...note de 7.00 fix la scris..la niste subiecte mult mai usoare decat s-au dat la functiile de executie la TG Ocna anii trecuti... contestatii la care "intamplator" cineva obtine 3 puncte in plus si "intamplator" nevasta este detasata la resurse umane in MJ... daca imputernicitii nu ar fi luat nu dadea bine...cum sa nu ia cineva numit pardon imputernicit?

Anonim spunea...

e un lucru bun ca ati postat articolul asta in primplan. sa inteleg ca nu va dati batuti?
sper ca e asa cum cred pentru ca ceea ce se intampla in ,,justitia" noastra e de domeniul SF-ului.
va doresc sa aveti putere si multa rabdare. bafta

Anonim spunea...

Anonim spunea...

Nu-mi vine să cred cât de mare e nesimţirea. Ăştia te fură pe faţă, şi n-ai ce comenta. N-am cuvinte. Pur şi simplu, n-am cuvinte.

05.11.2008 12:40:00

Cred ca e un sentiment generalizat. Stimati administratori ai blogului, nu vedeti morile de vant din fata dumneavoastra?
Poate ca stema ANP ar trebui schimbata cu celebrul tablou al lui Picasso - Strigatul. Izbucnirea aceea muta plina de expresivitate prin care doresti sa-ti strigi uimirea dar nu ai cuvinte sa o declami. Aproape 12000 de strigate mute, insuficiente pentru a deranja somnul lipsit de griji a catorva papusari.
Felicitari domnilor papusari, ultimul spectacol v-a reusit de minune. Sper sa castigati si un premiu, pe care il meritati cu prisosinta. Acel premiu sa fie compus din recunostinta a 12000 de oameni dezamagiti, condamnati sa traiasca in continuare cu capul plecat si sa ridice obedienta la rang de mare virtute.
Inca o data, felicitari!

Anonim spunea...

Raminem cu dorinta de a exista un adevar al valorii.Pina atunci ne balacim intr o mocirla , in care vom vedea alte si alte "mari victorii".

Anonim spunea...

A cerut cineva anularea concursurilor? Sindicatele ce mai aşteptaţi?

Anonim spunea...

Măi, oameni buni !
Ne agităm degeaba,fiecare împuternicit a fost chemat înainte de înscrierea la concurs de către directorul general, ocazie cu care au fost stabilite si modalităţile practice pentru câştigarea concursului.
Sub sloganul vreau să-mi fac echipă se ascunde un trafic imens de influenţă, prietenii etc.

Anonim spunea...

Rusine, rusine, celor care nu se gandesc ca DUMNEZEU II VA PEDEPSI pentru ceea ce fac ! Asa s-a intamplat si cu alte concursuri, asa se va intampla si cu viitoarele ! Nu asteptati ca sindicatele sa faca ceva, nu, fiindca sunt CORUPTI, sunt scosi de la munca pentru munci sindicale si pentru a-si face mendrele TOT EI pentru EI sau pilele lor ori a sefilor, STATI LINISTITI nu vor interveni, sunt caldute scaunele pe care stau liderii de sindicat, unii nu au dovedit NIMIC chiar nu stiu sa faca altceva decat sa se puna la adapost prin a fi lider sindical, mai este unul tare si mare UNDE SE AGATA HARTA-n CUI, de frica ca se desfiinteaza POSTUL LUI, s-a facut lider, acum sta bine mersi, nu face chiar nimic toata ziua decat isi i-a libere cf.Legii ...sindicatelor pentru asi rezolva mai mult problemele personale si ale sotiei care e angajata unitatii. SALARII MARI, AVANTAJE MARI...ce sa mai astepti de la acesti oameni ? Sunt lipsiti de rusinare ! Nu sunt la fel chiar toti, insa unii ca respectivul, care au venit cu pile, acum fac pe marii sindicalisti, mai bine spus LIDERI ! Nu asteptati mare lucru de la ei, sunt pe o mana cu directorii...concursurile pe plan local s-a dovedit a fi o catastrofa, au intrat doar cei doriti pe posturi bune, acum ce a mai ramas, vor venii pilosii lor ! ACESTI OAMENI INCORECTI, sa nu se mire daca MAI DEVREME ORI MAI TARZIU, vor primi LOVITURI de la viata...ca sa nu spun DE LA CEL DE SUS !! DAR atunci sa isi aminteasca, CA AU FOST INCORECTI SI S-AU GANDIT DOAR SA MASLUIASCA NICTE CONCURSURI, ori sa ingroape oamenii buni din sistem...ca sa iasa la iveala INCOMPETENTII, ca de cei destepti le este frica ! Lideri ca acest badaran, din ardeal, care nici macar nu stie sa vorbeasca, conduce multimea de sindicalisti, manipuleaya mai bine zis...PACAT, MARE PACAT DE OAMENII CARE AU FACUT CEVA PTR., ACEST SISTEM IOAR ACUM SUNT CALCATI IN PICIOARE si chiar NU SE POATE FACE NIMIC, atata timp cat acesti lideri pleaca la Bucuresti, iar inainte de a pleca, se lauda cu pilele la care vor ajunge in vizita...ca doar vine din ardeal ...

Anonim spunea...

Haules baules,
da de-un tigan rrom , n-aveti nevoie, pa post de manajer de parnaie, ca are si tata , trai-ar familia lui, douajdamii de coco?
Hai mo, ca stiu sa ecrivez si-n fransheza si sa spiciuiesc si-n romgleza, ca shafu ala.
Avelo bahtalo!

Anonim spunea...

Daca tot se aminteste de dl. "Pop de Gherla", vreau sa arat ca deja a avut primele manifestari manageriale specifice.Daca ieri a purtat o discutie pe un ton suburban, cu multi decibeli, care a reusit sa atraga si atentia trecatorilor, intrucat aceasta s-a purtat la poarta unitatii cu doi agenti care au avut proasta inspiratie de a trece prin fata "sefului", astazi a inceput "sezonul de vanatoare" impotriva ofiterilor din paza care nu au sustinut campania "pro pop" de pe timpul concursului. Speram sa aiba inteligenta de a se opri aici.

Anonim spunea...

anonim 21.41
daca tu ai o experienta trista cu liderul tau nu inseamna ca toti sunt la fel. nu toti liderii cauta functii sau avantaje. nu toti sindicalistii sunt interesati de lupta sindicala.

generalizarea e periculoasa si invidia iti face rau. liderii sunt la bucuresti pt a discuta cu Ragea. nici asa nu e bine? mai bine ramaneau acasa?

crezi ca tu ai putea face mai mult?

Anonim spunea...

Sa ne punem speranta in sindicate? cred ca cei care gandesc,ca sindicatele chiar lupta pt membrii lor sunt naivi,se mai agita pe ici pe colo,mai castiga un proces(echipament) dar sa nu uitam ca de asta beneficiaza si sefii,deci "o dau" ceva de genul "bai sa ne agitam,sa nu zica fraierii aia care cotizeaza ca nu facem nimic" si pe de alta parte nu vor sa ii deranjeze prea tare pe sefi.Pai va dati seama ce imbecili suntem,ne-am plans atata timp ca nu are cine sa ne apere interesele,au venit sindicatele,ne-am bucurat,si acum ce mai e de zis,vede fiecare.....

Anonim spunea...

Managerul rrom de care vorbiti pe aici a absolvit Academia de Politie in 1996 la arma penitenciare ca sef de promotie,dupa care a intrat in magistratura.Nu stiu daca din toti e cel mai potrivit sa-l luam peste picior !

Anonim spunea...

s-au afisat rezultatele finale pt directori de unitati. notele la proba scrisa sunt un amestec al fanteziei ,,comisiilor" - o combinatie intre notele dinainte si dupa contestatii. cred ca oamenii de serviciu din MJ erau ocupati cu stersul prafului de n-au facut parte din comisiile de corectare. oare mai exista vreo speranta pt. noi, cei din sistem, care nu reusim sa ne revenim din bulversarea asta in care am fost aruncati? totul merge doar cum vor ei. adica pe dos, aiurea, rau nedrept........ nu mai am cuvinte

Anonim spunea...

Ce tot spuneti ca o sa fie batuti de CEL DE SUS.Pai daca ar pati asa toti cei care au intrat pe PCR
(pile,cunostinte ,relatii) precum si cei care din diverse motive(interese materiale sau legaturi sentimentale)i-au ajutat cred ca nota de plata ar veni pentru un numar de persoane cam mare, ca din noiembrie 2006 si pana in prezent se ingroasa rindul acestora.

Anonim spunea...

De ce ne miram? Sa ne amintim ca astfel de "minuni" s-au intamplat si la alte concursuri!!!! La cele de la directorii adjuncti de al interventie psiho si cum le-o mai zice acum!! Doi candidati au promovat cu aceeasi medie si au coincis inclusiv cele doua sutimi!!!
Parca era vorba de 5,..
Sa ne intelegem totul a fost la fel? Cum se poate corecta asa?

Anonim spunea...

catre 1,25:

Si cine a supt la licuriciul cel mare?

Anonim spunea...

Simdicatele oe poveste draguta. Sa fim seriosi domnilor. Cotizam ca prostii si ne facem iluzii. Fondurile sindicalistilor "vaca buna de muls" pentru liderii de sindicate care taie, spanzura si folosesc banii dupa bunul lor plac . Comisia de cenzori e pe mana cu ei. Nu asteptati minuni de la SNLP, deja stim cu totii "o mana spala pe alta"!

Anonim spunea...

Nu da Şpaiucu afară dle Bala. Ce dacă nu face nimic. Poţi să ai probleme fii prudent