Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 8 septembrie 2008

Strategie de justiţie: raportări multe şi dese

Radu Buică, scribul Ministerului Justiţiei a scăpat iar în lucernă. Fiind, probabil, lăsat fără supraveghere a transmis un mail către lumea penitenciarelor. Aflăm cu acest prilej că raportările către MJ sunt şi rămân zilnice. Credeam că raportările astea sunt şi rămân prosteşti, zilnice fiind.
.
Se pare, însă, că junele Buică a descoperit calea marilor succese. Nu pauzele lungi şi dese, ci raportările lungi şi inutile sunt de această dată cheia marilor succese după mintea consilierului cu limbă de lemn.
.
Poate că prostia respectivului e intenţionată. Cineva trebuie să facă pe clovnul în timp ce ministerul îşi vede de ordonanţele secrete şi restul de mişcări politice. Oricum e enervant.
.
Citiţi şi vă minunaţi:

(...) Începând cu ziua de luni, 8 Septembrie 2008, urmează ca raportările zilnice să fie transmise în formatul ataşat acestui email. (...)

Totodată, vă solicit să reţineţi că, chiar dacă aceste raportări sunt şi încă rămân zilnice, nu este necesar ca informaţiile furnizate să fie repetitive sau, mai rău, copiate ad-literam din zilele precedente. O astfel de manieră de întocmire a situaţiilor solicitate este de neacceptat pentru nivelul de profesionalism necesar a exista la nivelul sistemului penitenciar.

Menţionăm că, începând cu 8 septembrie, unităţile şi direcţiile care vor continua să nu transmită periodic datele solicitate, indiferent de pretextul invocat, vor fi identificate şi prezentate ca atare, urmând a justifica cauzele pentru care nu au întocmit şi transmis raportările în discuţie. (...)

Ataşat aveţi tot documentul. Poate faceţi colecţie de astfel de ziceri. Mai jos aveţi şi articolele referitare la trecute acte de vitejie birocratică ale eroului nostru. Înainte avea doar probleme de exprimare, acum a trecut deja la un nou nivel.
.
Domule Buică, o să vă vând un pont (de data asta pe gratis). Convingeţi-vă şefii că acel plan de eficientizare trebuie finanţat şi atunci se va mişca ceva concret. Altfel omorâm copaci şi facem trafic internet degeaba cu raportări despre vise şi cai verzi pe pereţi. Nu mai faceţi pe şefu', scăpaţi de limbajul ăsta de lemn şi atunci o să fiţi luat în serios.
.
Link-util:

***

A fost înfiinţată Asociaţia Naţională a Informaticienilor din Justiţie. Ca prime obiective Asociaţia îşi propune să "initieze propuneri legislative in vederea definirii si recunoasterii categoriei socio-profesionale a informaticienilor din justitie, sa elaboreze norme unitare, cu caracter consultativ in vederea promovarii unui cadru coerent si profesional al informatizarii din justitie." (sursa: link)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Asta cu raportarea zilnica este cea mai mare prostie care mi-a fost dat sa o vad in ultimul timp!

Anonim spunea...

Bine ca stiu sa ceara tot felul de prostii insa in modul cum o cer demonstreaza ca nici nu cunosc limba romana. Pruteanule! Unde esti ? Vino de-ti intrerupe concediul ca-i bai! Cacofonii!!!Fara retinere. Cine dracu' mai poate lucra cu astia. Tre' sa scrii si de cate ori ai fost la toaleta!

Anonim spunea...

Pruteanu e frustrat ca nu poate sa le raspunda si sa le spuna ca sunt agramati, asa ca defuleaza pe blog.

Anonim spunea...

Dar spune-le tu, invatacel nefrustrat ce esti. Fii tu zmeul zmeilor, care se lupta cu binele sistemului (bineinteles, nefrustrat). Nu esti destul de mare?
Mai bea Tedy(contine in special morcovi), poate vei reusi sa te lupti putin cu prostia.

Stichus

Anonim spunea...

Ca trebuie sa raportam zilnic "cuceririle revolutionare" din sistemul penitenciar nu este principala problema, mai interesant este faptul ca nu prea avem ce sa raportam (referindu-ma aici la cei care lucreaza in unitati)si cred ca de aici vine grotescul situatiei. De ce nu avem ce raporta ? Simplu !
Sistemul fiind unul ierarhic si care urmareste (teoretic) aplicarea unitara a unor reglementari este dificil sa-ti faci tu o strategie individuala.
Mai explicit: cum sa optimizezi, de exemplu, sistemul de siguranta al unei inchisori in conditiile in care, cel putin deocamdata, nu exista un regulament care sa-ti fixeze niste standarde minime ( aici am in vedere nu numai dotarea materiala ci si procedurile de siguranta ce se aplica in diferite momente considerate vulnerabile).
Concluzia este destul de simpla , ca sa nu dam urit in fata domnului de la MJ fiecare unitate a intocmit un plan de actiune tamp bazat pe planul de masuri trimis in unitatii care nu rezolva absolut nimic decit ca ocupa timpul unora cu redactarea unor materiale fara efect si da altora posibilitatea sa se faca ca muncesc.
Nu era mai simplu sa se gindeasca un plan coerent la nivel central ( eventual cu consultarea celor din unitati ) care sa aiba un cap si coada,in sensul de a tine cont de prioritati, posibilitati de realizare si aplicare ?
Stiti care a fost comentariul domnilor de la Mj cind au vazut proiectul ROESPES ?
"Ce domne facem un cod penal, asta trebuia sa fie ceva simplu sa inteleaga tot omul"???
Apropo, a-ti observat ca in ultima vreme toata lumea vrea sa faca propuneri de lege ferenda pentru elaborarea sau modificarea unor acte normative ?
Stiti ca la nivelul A.N.P. este un serviciu care se ocupa cu asa ceva ?
Credeti ca in unitati, "practicienii" sint suficient de pregatiti pentru asa ceva sau ca asta ar trebui sa fie o preocupare primordiala a lor ?