Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 3 decembrie 2008

Academia Caţavencu: Ministerul de Justiţie pregăteşte o injustiţie de concurs

Academia Caţavencu a intrat pe firul unui nou 'concurs' marca Ministerul Justiţiei. Pe sfârşit de mandat sunt găsite câteva locuri şi pentru consilierii personali care riscă să rămână de pripas după numirea noului guvern. Se pare că ungerea consilierilor în funcţii definitive a devenit o cutumă. Chiuariu a practicat schema pe scară largă, eminenţe precum Iulia Scântei promovând toate examenele cu note maxime. Nici sub mandatul Predoiu astfel de practici nu sunt,după câte se vede, o raritate.

Concurs trucat MJ Ministerul Justiţiei a dat drumul unui nou concurs pentru ocuparea funcţiilor pentru personalul de specialitate juridică, asimilat magistraţilor. Ediţia de anul trecut, dacă vă amintiţi, a generat un scandal cît casa: consilierii lui Chiuariu au reuşit să se înregimenteze în minister, după ce au dat acest examen în faţa unei comisii formate din propriii colegi de birou.

Anul ăsta, lucrurile stau cam la fel: la concurs s-au înscris şi Radu Buică (consilier personal al secretarului de stat Mihai Sorin Stănescu) şi Magdalena Costache (consilier personal al secretatului de stat Gabriel Tănăsescu). În comisia de examinare, care le permite accesul celor doi la funcţiile scose la concurs, se află şi procurorul Liviu Turcu. (sursa: link)

Deocamdată 'concursul' nu s-a încheiat, drept urmare, cu precizarea că procurorul cu pricina se numeşte Liviu Tudose, rămâne de văzut câte dintre cele 6 (şase) posturi scoase la mezat vor fi ocupate de piloşi.

Poate că e ceva normal. Consilierii personali ar trebui, poate, să fie numiţi din oficiu în funcţii de personal de specialitate asimilat judecătorilor şi procurorilor. Poate. Atunci de ce mai facem mascarada asta numită concurs? De ce nu se modifică legea pentru ei, ca să poată fi primiţi micuţii direct în profesie. Eventual să găsească şi un tânăr muncitor, dar fără pile, care să le care geanta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ar fi pe bune examenul de admitere ca functionar public asimilat magistratilor nu stiu cati vor putea lua examenul. Acest examen este considerat ca fiind la fel de greu ca si admiterea la INM.

Anonim spunea...

La Vaslui agentii sunt repartizati pe functiile scoase la concurs de marele si preagretosul Tiplea. Va rog sa-l detasati pe o perioada de cateva saptamani pe acest parvenit la Iasi sa-i scoatem greturile din cap.

Anonim spunea...

sa inteleg ka speriati parvenitii ku pielea vulpii???????????????

Anonim spunea...

Nu nu este vorba ca speriem parvenitii, oricum nu ar fi prea usor, ca au obrazul tabacit dar stii bine ca la Vaslui de fiecare data,cel putin din noiembrie 2006, fie post de agent sau ofiter concursul a fost luat de persoanele care erau in gratiile celor puternici si care erau si cu dare de mana sau altceva?