Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 23 iunie 2008

Zvon: Ministerul Justitiei pregateste 'remanierea' conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Conducerea actuală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu reuşeşte să asigure funcţionarea normală a sistemului penitenciar. Ministrul Justiţiei intenţionează să intervină.
.
Adjuncţii şefului ANP pe făraş?
.
Surse din Ministerul Justiţiei afirmă că Marin Dumitru şi Petre Stan, cei doi directori adjuncţi ai ANP, sunt şi ei 'pe făraş'. Schimbarea acestora din funcţie ar trebui să aibă loc în următoarele săptămâni; perioadă în care vor fi căutaţi înlocuitori care să gireze temporar funcţiile vacantate.
.
Dacă promisiunea ministrului Predoiu va fi respectată această perioadă de interimat nu se va prelungi prea mult. Totuşi nu trebuie ignorat că până în prezent, deşi s-au scurs jumătate din cele 90 de zile, concursul promis nu a fost nici măcar anunţat.
.
Trei doamne şi toţi trei
.
Marin Dumitru şi Petre Stan sunt ofiţeri de penitenciare şi au "împuterniciţi" de către ministrul Chiuariu în funcţiile de directori adjuncţi ai ANP. Nici unul nu a reuşit să convingă, deşi au beneficiat de sprijin politic de la numirea în funcţie şi până de curând.
.
Marin Dumitru este învinovăţit de dezastrul din domeniul financiar şi logistic al penitenciarelor, iar Petre Stan de gestiunea frauduloasă a resurselor umane şi a relaţiilor cu personalul, în contextul în care Gheorghe Şpaiuc s-a declarat deja depăşit de situaţie.
.
Se pregătesc să ne spună la revedere 'contabilul şef' şi 'inspectorul şef'
.
Emoţii are şi Florin Stanciu, şeful inspecţiei penitenciare care l-a protejat pe Nădrag de la Poarta Albă. Bogdan Costaş, mâna dreaptă a lui Marin Dumitru, îşi caută deja de lucru.
.
Aştept cu interes decizia ministrului în ceea ce priveşte 'remanierea' conducerii ANP şi, când apar noutăţi, vă ţin la curent. Dumneavoastră ce credeţi despre această posibilă decizie a ministrului justiţiei?
.
Link-uri utile:

23 comentarii:

Anonim spunea...

Schimbarea sefilor, bucuria nebunilor.

Huginn spunea...

Corect. Totuşi ceva trebuie făcut.

Anonim spunea...

şefu şp megeţi laculcare că mâine iar intirziati si trebuie sa plecati devreme sa faceti nanica. Lasati-i nu va stricati pacea cu ei. Somnul va face bine.

Anonim spunea...

Nu-i rea ideea ministerului.
Remaniezi conducerea, dar ce faci cu ceea ce au facut ei? Va ramane asa?
Ma refer in primul rand la posturile care au fost ocupate ilegal prin metoda "Stan" si Bran.
Pentru nerespectarea legii cine e dator sa raspunda, tot noi?

Anonim spunea...

Bine, bine... Sa nu uiti sa-mi aduci o sticluta cu lac de unghii de la Teoroc, ca eu habar n-aveam ca-mi lacuiesc unghiile. Si sa mai aduci niste castane. Sigur mi le-au furat iar astia de la sindicat.

Huginn spunea...

pro spaiuc 23.06.2008 00:42:00_ eh hai shefu' nu te supăra! Am zis şi noi la plezneală să mergi la culcare. Nu ştiam că tocmai 'ză Şapiuc' stă noaptea să se comenteze cu bloggerii pe net.

Dacă azi sunteţi fresh şi nu adormiţi la prima melodie de antren matinal nu e nici o supărare că staţi târziu. Doamne fereşte!

Banii oricum îi luaţi. Nu vă faceţi griji pentru toţi cârcotaşii. Până acum v-a ajutat nepăsarea să treceţi peste toate. Sau v-a certat iar soţia că vă lăsaţi beştelit de nişte amărâţi?

Anonim spunea...

Haideti pana la mine in birou sa vorbim. Poate rezolvam problemele intr-un mod civilizat.

Anonim spunea...

E timpul să scăpăm de nucile astea cu carne...(prietenii ,,ştie") q-uare

Anonim spunea...

În afară să-şi ridice salariile sporite datorită împuternicirii şi primele alea babane alceva nu au făcut.Doar şi-a purtat nasul pe sus şi au împins vântul prin ANP...
Nişte lingăi ordinari...

Anonim spunea...

Sper să nu mai calce pe culoarele ANP-ului decât în cazul în care sunt chemaţi în faţa Comisiei de Disciplină.

Huginn spunea...

pro spaiuc 23.06.2008 13:24:00_ deocamdată aveţi ocazia să demonstraţi că sunteţi de bună credinţă. Evident că nu ne vom desconspira.

Era bine dacă puteaţi să vă susţineţi puţin mai bine cauza. Replici de genul viaţa e grea şi eu vreau să fiu bogat fără să mă consum nu ţin.

O sugestie ar fi să încercaţi să reparaţi prostiile făcute de Marius Iosif cu detaşările, cu evaluările etc. Ştiţi că sunt destui oameni care au trebuit să plătească pentru delicte de opinie şi de asociere.:-)

După care începe partea dificilă. Finanţe, logistică, resurse umane, legislaţie, criminalitate etc.

Anonim spunea...

S-a se duca invartinduse si sa vina cand moi duce eu sa-l aduc.Iar daca in locul lor o sa fie numiti tot sefi care au facut facultati la FF sa nu ne asteptam la mai bine pentru ca nu ii ajuta capul au facut facultati cu bani hai sa fim realisti.

Anonim spunea...

Barem de ar pleca odata sa nu mai faca umbra pamantului degeaba. Si sa-l ia si pe Spaiuc sa nu mai auzim de ei. Parca niciodata nu a fost atata haos in sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

Si eu sunt un nebun!
O parte din vina ca suntem nebuni o au si sefii nostri care emit niste ordine lipsite de logica ,inutile ,iar noi trebuie sa le indeplinim.
Cum sa nu te consumi cand trebuie sa executi ceva ce ti se pare imbecil?
Fie ca zvonul sa se adevereasca si ca sa fie bucuria mai mare sa plece si directorul Spaiuc.
Poate vine unul care sa ne scoata din criza.

Anonim spunea...

"contabilul sef" pleaca?La revedere????ADIO!!!!!Sa-l ia si pe Coman de la Codlea!!!!

Anonim spunea...

DE IAR LUA IN DRUMUL LOR SI PE BOTA SI MARA DE LA BARCEA AR FI FOARTE BINE. AR SCAPA SISTEMUL DE COMUNISTI ORDINARI CARE NU STIU NIMIC (VEZI NOTELE DE LA EXAMEN) DECIT SA STRESEZE SUBORDONATII CU ORDINE AIUREA ,PEDEPSE SI NOI NEPOTI ANGAJATI

Anonim spunea...

Dar ceva vanat la pachet nu iau ??? (ma refer la pasari...
Ei nici chiar fazani.)

Anonim spunea...

Luatil la pachet cu Dumitrache!

Anonim spunea...

Dumitrache umple puscaria de p.p.l. in regim semideschis, de nu mai avem loc unde sai punem. Nu stiu ce fac aia la comisiea aia de individializare, dar cred ca nu caraie.

Anonim spunea...

zbor deasupra unui cuib de cuci,dar schombatii domnule ministru

citi Iosifi,Marini, Costasi,Stani si altii ca ei nu au instalat Chiuariu si ai lui?

Scintei si Gaureanu nu faceau schimbari si numiri decit pe bani

venea viitorul imputernicit cu sacosica si se rezolva

primele de la minister erau firimiturele

Anonim spunea...

Câteva motive pentru care domnul Spaiuc ar trebui sa citeasca acest blog:

1. Majoritatea tacută şi ce implică ea. Un proces de saturaţie la nivelul grupului social poate genera la un moment dat, ca efect corelativ, o manifestare, la început singulară, ulterior plurală, a nemulţumirii din cadrul acelui grup faţă de situaţiile care alterează sau saturează normalitatea prin nefirescul, absurdul, injustul sau imoralul lor. Nemulţumirea în timp devine un fenomen având o efervescenţă, amplitudine, cuprindere care cresc într-o proporţie geometrică pe măsura identificării mijloacelor de canalizare şi exteriorizare a acestei trăiri dar şi pe măsura creşterii numărului de persoane care trăiesc în acelaşi context aceeaşi nemulţumire. Aceasta stare de spirit suferă un proces evolutiv în care atât de simpla trăire interioară, se exteriorizează, capătă forme şi conţinuturi concrete, aspecte punctuale. Nemulţumirea individuală are mereu un caracter singular. În grup, în cazul în care cauzele ei sunt comune la nivelul unei majorităţi de persoane, nemulţumirea devine colectivă. Ea devine în timp liantul, factorul coagulant al unei majorităţi tăcute... sau poate mai bine spus a unei majorităţi la început tăcute, care descoperă în timp puterea cuvântului spus, scris, transmis în orice mod către persoane dispuse să înţeleagă mesajul din spatele acelui cuvânt. Această majoritate (doar în aparenţă tăcută) şi opiniile ei (doar în aparenţă ascunse) ar trebui privite cu mai multă atenţie, şi creditate cu mult mai mult. De ce? Cred că răspunsul îl ştim fiecare dintre noi, inclusiv domnul Şpaiuc. Vox populi, vox dei - semper, ubicumque.

2.Realitatea dovedeşte că la nivelul, să spunem, unei unităţi penitenciare există o "realitate" diferită faţă de "realitatea" din altă unitate penitenciară. Câte unităţi, atâtea "realităţi", generate de situaţii financiare diferite, succese sau eşecuri în actul de comandă, numărul persoanelor încadrate, etc. În mod cert problemele din sistemul ANP nu pot fi privite procustian, nu le putem încadra în totalitate într-un tabel periodic Mendeleev al problemelor, există şi un filtru în comunicarea acestora către ANP, putem chiar spune că unele probleme au fost ignorate cu bună ştiinţă de către ANP (situaţia rezolvării problemei primelor de concediu vorbeşte de la sine). Prin postările de pe blog aceste probleme devin vizibile, verificabile. În relaţiile de comunicare formale şi informale ale ANP intervin, virtual e drept, şi alte voci decât cele oficiale. Comunicarea capătă substanţă este animată, nu are doar formă. "Realităţile" şi problemele "realităţilor" devin cunoscute, sunt puse poate într-o altă lumină decât cea oficială, se vede ceea ce altă dată doar se întrezărea şi anume reversul monedei. Imaginea de ansamblu a sistemului primeşte prin aceste postări nuanţe şi detalii care îi măresc rezoluţia, o fac mai clară. Iar de acest lucru cred că are nevoie nu numai domnul Şpaiuc.


Câteva motive pentru care domnul Şpaiuc ar trebui să se angreneze în dialogul de pe acest blog:

1.Implicarea într-o comunicare dificilă este un act de curaj. Abordarea frontală a unei probleme în cadrul unui dialog cu toate riscurile, evitarea hăţişului retoric, a formelor fără conţinut dovedesc inteligenţă, caracter şi onestitate. Dar mai presus de orice ar trebui să dovedească angrenarea, preocuparea şi specializarea. Un ignorant poate cel mult aproxima posibilitatea rezolvării. Un specialist poate oferi o rezolvare al carei final nu poate fi altceva decât “Qvod erat demonstrandum”. Iar domnul Şpaiuc ar trebui să facă dovada că este ceea ce el spune că este – un specialist. Şi nu numai el. Domnii Iosif şi Şerban nu au reuşit.

2.Implicarea în dialogul virtual nu ar fi un caz singular. Şi în alte instituţii publice conducătorii acestora s-au implicat în dialog cu angajaţii în acelaşi mod, în scopul eficientizării măsurilor luate. Domnul Dumitraşcu a făcut acest lucru pentru o scurtă perioadă de timp pe site-ul FSANP.

3.O consecinţă directă a implicării în dialog ar fi o intensificare a acestuia. O comunicare vie fără constrângeri, chiar şi anonimă este o totuşi o comunicare, un mod de a transmite idei şi soluţii la probleme punctuale. Ea spulberă tăcerea instituţională care mereu a complicat lucrurile transformându-le într-un nod gordian. Problemele ANP nu sunt anonime chiar dacă vocile care le ridică sunt. Iar domnul Şpaiuc ar trebui să facă dovada că ştie acest lucru.

P.S.
De ce “domnul Şpaiuc”? Apelativul “domnule” este şi o formă de respect. O folosesc în orice dialog, indiferent de persoana căreia mă adresez. Nu am să fac o excepţie nici în acest caz.

Cu stimă

Anonim spunea...

Anonimule, te rugam sa faci un efort si sa nu ne mai insulti bruma de cultura pe care, cu umilinta, o avem cu totii. Decat sa copii texte interminabile de prin cartile de sociologie-psihologie mai bine vino cu ceva spus din inima, concret si la subiect, gandit de tine. Te vom respecta mai mult.

Anonim spunea...

Fratilor de suferinta, da-l doamne iarta-ma(ne)dracu pe Spaiuc si sa scriem de ce se intimpla la noi in curte ca pina la plictisitu si nascut obositu Spaiuc ne omoara prostia ,nepotismul si dobitocii care ne conduc. Pai sa spui ca lipsa de personal se rezolva cu trecerea de la 4 schimburi, unde stiti foarte bine dragilor ca si asa facem ore suplimentare, cu trecere la 3 schimburi unde facem si mai multe ore suplimentare.Asta a fost solutia desteptului de Mare Marcel loctiitorul cu 2,54 de la Barcea Mare. Chir nu inteleg de ce ANP il mai tine pe postul asta. Asta confirma faptul ca incompetenta este la rang de virtute si il voi sustine pe HUGINN in materialele sale permanent. A gresi e omeneste si a recunoaste asta ne diferentiaza pe noi oamenii de animale dar sa fi om sa gindesti animalic si in defavoarea subordonatilor care ,totusi sunt angajatii statului roman, nu ai justificare sa iei salar de peste 5000 ron si prime de peste 12000 ron si tu sa terorizezi angajatii.
Am informatii precise ca bota a luat prima direct pe card de la ANP si este de aproape 12000 ron (s-a laudat si am verificat si asa e ). Chiar nu au bun simt cei care conduc ANP-ul au dat deja prima la directorii din tara. RUSINE SA VA FIE. COPILUL MEU MININCA CU 7 GURI DE ANP-ULUI I-A FOST FRICA SA NE DEA PRIMELE SAU AUDITII DIN MINISTERUL JUSTITIEI AR TREBUI SA FACA UN CONTROL LA SINGE VIS-A-VIS DE CE SE INTIMPLA CU BANII PUBLICI DIN ANP.