Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 20 mai 2008

Averile ascunse ale şefilor penitenciarelor

Încă sub impresia debarcării doamnei Katalin Kibedi şi a trubadurului Gheorghe Mocuţa din funcţiile de secretari de stat în Ministerul Justiţiei, vă povestim cu plăcere despre ascunzişurile averilor restului echipei Q-are aflate la conducerea penitenciarelor.
.
I. Gheorghe Şpaiuc, procuror - director general ANP, îşi ascunde averea
.
Jurnalul Naţional, în ediţia din 16.05.2008, publica un articol despre Gheorghe Şpaiuc, procurorul ieşean proaspăt numit la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru un nou interimat. Titlul articolului: Şeful Penitenciarelor ascunde afacerile soţiei.
.
Autorul articolului constată încălcarea legislaţiei privind declaraţiile de avere în ceea ce-l priveşte pe soţul Ralucăi Şpaiuc, consilier personal al Ministrului Educaţiei şi Cercetării.
.
În speţă, Gheorghe Şpaiuc a găsit de cuviinţă să nu-şi completeze declaraţia de avere cu date reale şi a uitat să declare venitul obţinut de una dintre firmele familiei, pe care soţia dumisale îl declară ca fiind zero, deşi datele de la Registrul Comerţului spun altceva.
Contactat telefonic, procurorul Şpaiuc a găsit de cuviinţă să precizeze: "Declaraţia de avere o să o actualizez la 23 mai. Să ştiţi că nu mi-a crescut averea. În legătură cu creditele, nu ştiu exact ce s-a întîmplat acum. (...) Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, Ager Consult care activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi funcţionează, cifra de afaceri crescînd încet, dar sigur de la 3.967 de lei în 2005 la peste 18.000 lei în 2006. (Sursa: Jurnalul Naţional, 16.05.2008).
Gheorghe Şpaiuc a fost de-a lungul timpului actorul unor scandaluri:
  • Procurorul nesimtirii s-a judecat cu Primaria pentru a nu plati intretinerea. Procurorul Spaiuc nu se afla la primul conflict cu municipalitatea. El a fost dat in judecata de Primarie pentru neplata unor datorii la intretinere. Instanta a dat insa dreptate procurorului. Conform ultimelor liste de la intretinere, publicate de "Termoservice", Spaiuc avea la data de 30 noiembrie 2007 datorii totale de aproximativ 2.200 lei. Cea mai mare parte a sumei reprezinta insa bani pentru care Spaiuc a obtinut o hotarire judecatoreasca prin care nu trebuie sa ii plateasca. (sursa: Ziarul de Iaşi, 14.01.2008)
  • Telenovelă adevărată în familia procurorului Şpaiuc - prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, George Spaiuc, este in centrul unui scandal de familie monstru. Spaiuc vrea sa-si vada fratele, cumnata si pe sora acesteia in puscarie. Totul de la cateva mesaje primite pe telefonul mobil, SMS-uri in care, pe un ton injurios, era anuntat ca sotia lui s-ar culca cu altii, ba chiar ca copilul sau nu ar fi al lui. (sursa: link)
  • Prim-procurorul Spaiuc a mai pierdut un meci in scandalul calificativelor - George Spaiuc se afla la a doua infringere de acest gen in "meciurile" pe care le are cu procurorii ieseni Vasile Chifan si Radu Moisescu. (sursa: Ziarul de Iaşi, 13,07.2005)
  • Grupul de la Iasi preia ministerul lui Chiuariu - In familie au ajuns la Bucuresti sotii Raluca si Gheorghe Spaiuc, tot din Iasi. Ea a fost numita sefa de cabinet a ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, asa incit procurorul Gheorghe Spaiuc a cerut detasarea lui la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, din "motive familiale". In acest mod, el a reusit sa preia locul demisului Sorin Dumitrascu, fostul adjunct al ANP, dupa ce in octombrie anul trecut a pierdut concursul organizat pentru un post inferior tot din Administratia Penitenciarelor. Gheorghe Spaiuc a terminat si el Facultatea de Drept de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. (sursa: Cotidianul, 13.05.2007)

***

II. Petre Stan, comisar şef - director adjunct ANP, îşi falsifică declaraţia de avere

Din declaraţia de avere postată pe site-ul ANP constatăm că domnul Stan a câştigat în anul fiscal 2007 suma de 5900 RON, iar soţia dumnealui doar 3200 RON. Un calcul sumar demonstrază că această declaraţie este falsă.

Salariul lui Petre Stan nu a fost în nici un caz la o medie de 491 RON pe lună. Valoarea reală este de cel puţin 8 ori mai mare (salariul minim al unui comisar şef într-un penitenciar, fără spor de conducere şi stimulente pe care, ştim, că Stan le-a luat). Constatarea falsetului este valabilă şi pentru distinsa dumnealui soţie.

Domnul Stan împreună cu familia sa lucrează la ANP. Domnul Stan a falsificat concursul de admitere pentru Toma Aurora, blonda lui Chiuariu:

  • Petre Stan - serial ştiinţific despre roşeaţă (I) - Ceea ce ştim sigur este că, în 2005, a roşit când a trebuit să-şi părăsească funcţia de ofiţer de resurse umane de la ANP prins când a încercat să-şi promoveze ilegal propria soţie, Stan Mariana, în funcţia de şef de serviciu la Penitenciarul Spital Jilava, după ce produsese în precedentul an de activitate 3 adrese de maximum o pagină. (sursa: link)
  • Petre Stan - serial ştiinţific despre roşeaţă(II) - Petre Stan nu este numai un măsluitor de concursuri. Este şi dînsul eroul unui concurs din 2006 pentru funcţia de director la oricare s-ar nimeri dintre penitenciarele Giurgiu, Mărgineni, Codlea, Vaslui. Marea lui „rezistenţă” în faţa efortului intelectual (vezi CV) i-a adus nota 3(trei) şi în consecinţă a trebuit să se retragă în sânul familiei pentru a-şi obloji rănile.
    Familia lui Petre Stan a descoperit pasiunea pentru calea birourilor din penitenciare imediat după ce capul cel roşu a devenit ofiţer de reurse umane. (sursa: link)

Declaraţia de avere a lui Petre Stan este disponibilă la:

http://www.anp-just.ro/declaratii/AdministratiaNationalaAPenitenciarelor/2007/1-FunctiiSuperioareDeConducere/Stan%20Petre%20-%20Declaratie%20de%20avere.pdf

***

III. Marin Dumitru, comisar şef - director adjunct ANP, îşi ascunde ultima pagină din declaraţia de avere

Din declaraţia de avere postată pe site-ul ANP observăm că lipsesc ultimele pagini. Adică tocmai cele cu veniturile realizate, sursa şi semnătura olografă. Poate că Marin va explica ministrului justiţiei şi/sau publicului ce are de ascuns, dar nu ne facem iluzii.

Declaraţia de avere a lui Marin Dumitru este disponibilă la:

http://www.anp-just.ro/declaratii/AdministratiaNationalaAPenitenciarelor/2007/1-FunctiiSuperioareDeConducere/Marin%20Dumitru%20-%20Declaratie%20de%20avere.pdf

Marin Dumitru este artizanul situaţiei financiare delicate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

ANP - Bilanţ 'bun' pe 2007. Probleme financiare în 2008. - Dacă în 2007 a gestionat bugetul planificat de o altă echipă, pentru 2008 actuala conducere a ANP a avut posibilitatea de a-şi planifica bugetul conform propriilor priorităţi şi în vederea eliminării viciilor 'constatate' în perioada anterioară.
Cu toate acestea problemele financiare din acest an sunt mai mult decât evidente. Unităţile se plâng că nu pot să-şi asigure funcţionarea cu banii primiţi, iar ANP dispune măsuri de reducere a cheltuielilor în lipsă de alte soluţii.
(sursa:
link).

***

Sperăm că ministrului justiţiei va verifica situaţia acestor domni care fac alba-neagra cu declaraţiile de avere pe site-ul instituţiei pe care o păstoresc prost dar pe bani mulţi. Despre declaraţii de avere vom mai avea prilejul să vorbim.

5 comentarii:

Anonim spunea...

NISTE HOTI ORDINARI.

Anonim spunea...

mai sapati si prin tara, pe la unii directori de penitenciare. s-ar putea sa aveti surprize. desi ceva imi spune ca stiti situatia din teritoriu... doar ca nu prea vreti sa vorbiti de ea.

unu_prost spunea...

dupa celebra vorba "de la cap se impute pestele" nu-i rau sa scrieti despre cei de la conducerea A.N.P.-ului... asa-i...dar vorba unui anonim... cum credeti ca m-am simtit cand am aflat ca domnul meu director are doar descoperitul de card un miliard?...tot procuror...hmmm..

Anonim spunea...

Si daca are ce? Platesti tu dobanda la imprumut?

Esti un prost intradevar!

Anonim spunea...

Mai vreti una tare? Marele sef al penitenciarului Tr.Severin Stoica fost procuror cu un salariu colosal este platit sa STEA . A STAT la penitenciarul Rahova si STA la Tr.Severin pe banii contribuabililor.Un procuror corupt si un Director incapabil.Un personaj ahtiat dupa bani si femei. Incercati numai sa-i verificati averea...