Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 4 mai 2008

Retrospectivă PENITENCIAR! - Reformă, trecători grăbiţi, listele lui Iosif

Retrospectiva se încheie cu acest episod despre reforma penitenciarelor, nevoia de dialog, sindromul trecătorului grăbit şi listele lui Iosif
.
.
Al şaselea indiciu: relaţia distorsionată între angajatul penitenciarului şi persoana privată de libertate.
Tocmai pentru că mă simt neconfortabil cu acest subiect căruia nu-i simt nici limitele, nici amploarea, şi cu atat mai puţin văd soluţiile, aştept de la dumneavoastră păreri sau experienţe în relaţia dumneavoastră cu deţinutul, pe care să le împărtăşiţi cu noi sau cu cititorii.
.
.
Da, anonimule, decizia este tot a lor. Pana in momentul in care ne vom prinde ca suntem liberi si ne putem opune. Atunci decizia va fi a noastra.Da, anonimule, traditia inlocuieste profesionalismul. Pana in momentul in care vom deveni noi profesionisti. Atunci vom inlocui fatalitatea şi comoditatea a ceea ce este cu libertatea si riscul a ceea ce trebuie sa fie.
.
.
Deseori m-am întrebat de ce nu intervine nimeni, nici măcar cei mai buni prieteni, atunci când un coleg este tratat incorect (şi asta poate să însemne o remarcă deplasată, o sancţiune nedreaptă, o detaşare ‘disciplinară’ sau chiar pierderea serviciului).
Încă nu am alt răspuns decât sindromul cu pricina dar, cred că această lipsă de reacţie profită din plin celor care confundă penitenciarul sau Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) cu propria moşie.
.
.
Ieri am scris prima parte a referatului "Pulanul, detaşarea şi transcendentalismul". Am deconstruit baza conceptuală e teoriilor iosifiene, am arătat premisele concepţiilor domnului Iosif şi am reconstruit argumentaţia filosofică a deciziilor acestuia. A venit timpul să arătăm efectele filosofiei iosifiene, implementată cu succes în Ţara ANePeului. Aceasta este lista promisă ieri, lista cu cei şantajaţi, detaşaţi, transferaţi, daţi afară şi transformaţi în sclavi prin voinţa şi graţia divină a conducerii ANP: (...)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vazui ca facurati http://gherilavirtuala.blogspot.com/

De ce Acest blog este deschis doar cititorilor invitaţi?

Huginn spunea...

Inca nu este gata. Gherila Virtuala este in curs de pregatire. Saptamana viitoare va fi lansat si va avea acces toata lumea. Multumesc pentru interes.