Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 3 mai 2008

Retrospectivă PENITENCIAR! - Ode, soluţii, probleme, cosmetică

Salariul lui Marius Iosif şi strădania ascunderii acestuia, aventurile dnei. Katalin Kibedi, probleme adevărate şi soluţii cosmetice.
.
.
Pentru aplicarea corespunzătoare a legii propunem modificarea aceastei decizii interne astfel încât toate categoriile de personal să fie protejate în egală măsură.
În acest fel s-ar evita incidente regretabile precum cel din 10.03.2008, când "fluturaşul" domnului Marius Iosif, judecător - director general a ajuns în posesia presei. Am aflat atunci că domnul Marius Iosif are un salariu de 21.800 RON, cumulând cu graţie sporuri şi prime din două profesii.
.
.
Tot pasarica aia nesimtita ciripeste ca vreti sa dotati toate incaperile palatului (ati luat in calcul si w.c-urile!?) cu camere de filmat.Imi imaginez si lacrimez pur si simplu, un ecran imens pe perete, Vigilenta Voastra la pupitru (dotat cu microfon din ala subtire de vine de dupa ureche, haideti Luminatia Voastra, cum au astia cand cinta) supraveghind cu micronul pana in porii supusilor.Vad trupa de interventie actionand si purtatoarele de roze racorindu-va cu frunza de eucalipt.
.
.
Acest proces simplu de identificare a soluţiilor nu funcţionează pentru că ANP chiar crede că nu are probleme proprii. ANP crede doar că se confruntă cu persoane, instituţii sau organizaţii care îi fac probleme şi/sau care nu-i rezolvă probleme.
Astfel cozmetizarea realităţii duce la soluţii cosmetice. Adică bilanţul anual este gol de conţinut dar plin de forme, vorbim deştept cu ministrul şi în spate nu mişcăm nimic, minţim sindicatele, şi alte asemenea. Realitatea e alta. Probleme sunt dar, sunt rezolvate cosmetic.
.
.
Gardianul prezintă şi fotografii în care doamna secretar de stat Katalin Kibedi, apare în diferite ipostaze împreună şoferul personal.
Şi pentru că cineva mă întreba dacă pot să spun măcar un lucru bun despre sistemul penitenciar, o să o fac.
Recunosc deschis că temnicerii noştri atunci când sunt şoferi de secretar de stat îşi rezolvă cu succes problemele de inimă. Sunt disciplinaţi şi merg până la sacrificiul suprem pentru a-şi face datoria.
.
.
Din pacate actuala conducere are alergie la tot ce vine din urma si in acest ritm in viitorul apropiat sistemul penitenciar are toate sansele sa calculeze salariile cu abacul si sa insemne detinutii cu fierul rosu. Exagerez evident, dar nu pot sa nu amendez prostia si micimea unor oameni care prefera sa demoleze pentru ca nu sunt capabili sa continue sau sa construiasca ceva in loc!

0 comentarii: