Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 2 mai 2008

Retrospectivă PENITENCIAR! - Finanţe, legislaţie, incompatibilitate, dialog

Până se termină mini-vacanţa muncitorească continuăm retrospectiva cu articole despre probleme financiare cosmetizate, incompatibilităţi intenţionate, ode măreţului lider, dialog social mimat cu iscusinţă şi un statut care nu stă deloc.
.
.
Această afirmaţie ridică serioase semne de întrebare având în vedere poziţia exprimată public referitoare la subfinanţarea sistemului penitenciar şi contradicţia cu cifrele prezentate care arată, în mod evident, că nu au fost probleme în acest sens.Pentru această inadvertenţă există două posibile explicaţii. Fie 'constatarea' a fost formulată astfel pentru a mulţumi conducerea Ministerului Justiţiei şi sistemul penitenciar este subfinanţat, fie buna finanţare este reală şi atunci nu există motive pentru reproşuri.
.
.
Judecătorul Gunescu, de la Tribunalul Bucureşti, este incompatibil cu directorul Gunescu de la Penitenciarul de Minori şi Tineri, unde are un contract de muncă (art. 6 din legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor stabileşte fără echivoc că "Funcţiile de judecător, procuror, magistrat-asistent şi asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, în condiţiile legii.")
.
.
P.S. Cum se vede treaba ca de la o vreme zeii va sunt cam potrivnici, incercati cu niste sacrificii mai dureroase, excelenta, poate e timpul sa-i mai decapitati si pe la cei dragi, pe la cei mai apropiati. Si sa nu va para rau, ginditi-va ca scopul scuza mijloacele (din nefericire asta e valabil si in sens invers).
Si daca nici asa nu puteti opri toate, dar toate scurgerile de informatii, nu uitati ca aveti la indemina varianta de avarie, aia in care ii decapitati pe toti si ramineti sa domniti singur, excelenta; o sa fie mai greu ca nu sunteti obisnuit cu munca dar cel putin veti avea garantia ca nu va mai transpira niciodata nimic (si sper ca n-aveti obiceiul sa vorbiti noaptea prin somn!)
.
.
In acelasi timp, marturisesc ca nu am nici un fel de sentimente si nici un fel de curiozitate fata de Dl Iosif, Dl.Spaiuc, Dl.Marin, Dl. Stan si grupul mic dar compact de profitori fara scrupule care ciugulesc pe sub masa resturile la prohodul sistemului penitenciar romanesc. Ca urmare de ce ma implic totusi?!
1. Pentru ca sunt platiti si din banii mei.2. Pentru ca profita.3. Pentru ca mint si dezinformeaza cu buna stiinta.4. Pentru ca nu au constiinta.5. Pentru ca sunt lamentabili din punct de vedere profesional.6. Pentru ca sunt brutali.7. Pentru ca sunt viciosi.
.
.
Se poate spune însă că problema principală este că se tot peticeşte un act normativ deja prost. Cu aceste ocazii se introduc sub masca unor prevederi urgente şi necesare o serie de prevederi care nu au legătură cu scopul actului normativ. Astfel se limitează drepturi salariale şi sindicale sau se redefinesc termenii dezvoltării carierei în sistem pe coordonate excesiv de rigide.
.
.
Cel mai mare, cel mai urât, cel mai tranzitat, cel mai...
Penitenciarul Bucureşti - Jilava
.
.
După două runde de discuţii cu Ministerul Justiţiei sindicatele sistemului penitenciar au căzut de acord asupra capitolului legislativ al revendicărilor. La sfârşitul lunii vor fi reluate discuţiile referitoare la celelalte puncte în divergenţă:
- contractul colectiv de muncă şi acordul colectiv;
- asigurarea resurselor necesare funcţionării sistemului penitenciar;
- calitatea managementului.
Ministerul Justiţiei (MJ) s-a angajat să promoveze modificările solicitate de sindicate la legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor publici din ANP în ceea ce priveşte:
- încadrarea posturilor vacante;
- cariera în sistemul penitenciar, şi
- drepturi şi libertăţi sindicale.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Din păcate vorbele nu ne ţin de cald , de încadrări nici vorbă , O.G.4/2008 se modifică la nesfârşit , drepturile cadrelor sunt la cheremul Juriştilor din cadrul penitenciarelor care interpretează legile după bunul lor plac s-au mai bine spus după cum le este sugerat ,iar cuneori după pregătirea de care dispun .