Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 20 decembrie 2008

Independentul de serviciu

image-2008-12-11-5245417-41-catalin-predoiu Uite că s-a găsit 'independentul'. Se numeşte Cătălin Predoiu şi... e membru PNL. Numele l-au anunţat aseară liderii Coaliţiei "Parteneriat pentru România", cu un zâmbet larg şi satisfăcut. Cum nici un partid n-a reuşit să-şi impună 'independentul', se pare că a fost unica soluţie la îndemână. După spusele aleşilor noştri dacă îşi dă demisia din PNL Cătălin Predoiu e independentul pe care-l căutau. Haios, nu-i aşa?

Bogdan Olteanu l-a numit trădător pe ministrul justiţiei şi l-a anunţat că va fi exclus din partid pentru mişelie, Norica Nicolai a declarat că desemnarea acestuia e surprinzătoare. Cătălin Predoiu nu zice nimic. A primit ocazia să se ţină de toate promisiunile pe care le-a făcut pe seama "unei viitoare guvernări" şi să rezolve problemele pe care le-a tot amânat ca să dea bine pentru alegeri. Probabil că se pregăteşte pentru a face faţă încercărilor unui nou mandat.

Link-uri utile:

Update 20.12.2008 ora 16.15

Calin Popescu Tariceanu, pe blogul personal, despre Cătălin Predoiu, liberalul - independent:

  1. "ieri, Catalin Predoiu a ales sa devina colegul de cabinet al politicienilor care pana mai ieri il criticau. Este in primul rand o tradare fata de el, ca jurist. Catalin Predoiu stie foarte bine ca nu poti sustine un set de principii si apoi contrariul acelor principii. Poate ca se iluzioneaza ca va putea sa spuna <<nu>> colegilor din noul guvern"
  2. "acceptul lui Preodiu de a face parte din Guvernul PDL-PSD este o tradare fata de el insusi ca politician si fata de oamenii care l-au votat"
  3. "este o tradare fata de Partidul National Liberal si aici vreau sa raspund acelor voci care afirma ca PNL ar trebui sa accepte aceasta nominalizare"

12 comentarii:

Anonim spunea...

Penibil atat pentru domnul "independent" Predoiu, cat si pentru alianta PSD-PD-L

Anonim spunea...

Huginn,

unu - se scrie "va fi exclus"

doi - atita poate olteanu, atita a invatat el de la bunica lui, activista de frunte in PCR

cit depsre matusa norica, mai vitupereaza si ea cit mai e in voga, caci i-a cam apus steaua...

in rest, Catalin Predoiu este o nominalizare valabila, de bun simt si care va aduce valoare adaugata reformei in Justitie.
Ca va place sau ca nu va placa aceasta!

Lasind la o parte faptul ca nominalizarea are si o componenta de joc politic, este de remarcat ca, in toata magistratura din Romania, in toata societatea civila, intre toti enedependentii astia de ne fac teatru in presa, coalitia de la guvernare nu a gasit un om mai potrivit decit Catalin Predoiu

Aceasta ar trebui sa va mai si dea de gindit, sa faceti un pas inapoi , sa va detasati olecutza de micile birfe punctuale, de frustrarile individuale si sa recunoasteti ceea ce a facut bun Predoiu in mandatul precedent.

Ce va mai face, vom vedea.

Anonim spunea...

Nu am fost eu atent, sau dl Predoiu - la sedinta de investire- nu a amintit nimic despre sistemul penitenciar in fata parlamentului?
Acum raspunde la intrebari (destul de dure)

Huginn spunea...

@ anonim 20.12.2008 13:03:00

1. Am făcut corecţia. Mulţumesc pentru observaţie şi pentru faptul că sunteţi un cititor atent.

2. Mătuşa Norica, văru Olteanu şi tata Tăriceanu au fost cei care l-au făcut pe Predoiu ministru. Predoiu era la ora desemnării un ministru PNL. Deci nu un independent.

3. Dincolo de discursul penibil despre criză şi salvarea naţiunii, alegerea lui Predoiu este o doar stratagemă politică jenantă.

Nu e nici profesionistul din poveste, nu e nici ministrul providenţial. A fost ales pentru că nu era altă variantă şi pentru că nu a făcut prostii majore.

4. Poate aveţi şi ceva exemple despre reuşitele lui Predoiu, dacă tot credeţi că este un om potrivit. Pentru că tot ştiţi ce-a făcut Predoiu bun în mandatul precedent, poate ne faceţi o sinteză, aşa raportat la măreţele planuri.

5. Ce va face, vom vedea... Aşa, frustraţi şi lipsiţi de perspectivă cum suntem va trebui să mai plătim pentru încă o alegere politică de doi lei.

Anonim spunea...

Predoiu este in primul rand avocat...

Anonim spunea...

dragi colegi este clar de ce nu intervine absolut nimeni la FABRICA DE MOBILA CARAGIALE ATATA TIMP CAT FILIPEASCA ESTE MEMBRU PNL IAR MINISTRUL JUSTITIEI LA FEL . SA VA SPUN UNA TARE DE TOT : FILIPEASCA IMPREUNA CU DIRECTORUL [ CERCETAT PENAL ] ROSU AU INTRAT AZI [ 20 .12 .2008 ] IN FABRICA SI AU SPART LACATELE DE LA MAGAZII SI AU LUAT CE AU VRUT MUSCHII LOR CA SI ASA NU-I TRAGE NIMENI LA RASPUNDERE . CA SA VEDETI UNDE SE AJUNGE CA EI SUNT OBISNUITI CU FURTURILE DIN FABRICA . ROSU A DAT ORDIN SA NU MAI FIE PRIMIT NICI UN CIVIL IN FABRICA . DECI SISTEMUL , LUCREAZA . SI NIMENI NU IA NICI O MASURA IMPOTRIVA LOR ATATA TIMP CAT SUNT OCROTITI POLITIC .

Anonim spunea...

tupeu mai are aceasta directoare de isi permite sa sparga lacate unde magazionerii au gestiune in primire .politia trebuia chemata si procuratura la asemenea fapta . oare de ce nu a chemat magazionerul care are gestiune pe acele magazii ? sa poata fura in voie ? stiti ca directorul Rosu nu are voie la semnatura ? oare cine il tine in brate ? sunt intrebari la care muncitorii vor un raspuns dar sigur nu va venii niciodata .

Anonim spunea...

Oare d-na directoare Filipescu o fi folosit pe post de inalbitor cele 800 milioane luate de la Targsor in decembrie 2007? Daca este asa merita brevetata inventia. Am uitat de cazul fantomaticului Director tehnic Rosu de la Caragiale (fost director executiv) - actionat in justitie pentru un caz penal. Nu are drept de semnatura, dar are dreptul sa beneficieze de prezuntia de nevinovatie, ca doar respectam Codul Penal. Si ar mai fi multe de spus, care la prima vedere ar parea incredibile, dar totusi adevarate. INITIATORII ACESTUI BLOG VA MULTUMIM SI POATE NE AJUTATI SA SE IA MASURI IMPOTRIVA ACESTOR PERSOANE ,NU STIM CUI SA NE ADRESAM SA POATA FACE VERIFICARI SI VOR DESCOPERI MULTE NEREGULI .DAR NU SE DORESTE ACEST LUCRU .

Anonim spunea...

E FOARTE GRAV CE SE INTAMPLA ACOLO LA VOI . SUNT FORURI CARE POT LUA MASURI , DAR DIN CATE SPUNETI SE PARE CA NU SE VREA .

Anonim spunea...

Pierderi de milioane de euro şi datorii la fel de mari puteau fi evitate, dacă se lua o măsură. Putea să fie desfiinţarea, transmiterea către Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) sau privatizarea. Nu s-a făcut însă nimic. Radu Ragea a trecut Regia pe lista AVAS şi s-a spălat pe mâini în dulcele stil al mandatului de echilibru.

Anonim spunea...

AVASUL CE ZICE STIMATI COLEGI DACA V-AU PRELUAT EI ?

Anonim spunea...

Măsura independenţei lui Predoiu, oarecum valabilă, nu se extinde şi la cei de sub el. Căutaţi-vă de lucru fraţilor.