Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Calificativul lui Predoiu

Am mai pus un sondaj în bara din dreapta sus a blogului. Întrebarea este: Cum apreciaţi rezultatele obţinute de Cătălin Predoiu în funcţia de ministru al justiţiei? Părerea mea deja o ştiţi, câţiva dintre dumneavoastră v-aţi exprimat pro şi contra.
.
Am încercat un sistem de calificative, sper să nu fie probleme de interpretare. După prima zi de votare se înregistrează 52 de voturi, opiniile fiind că dl. Predoiu a obţinut rezultate:
  • foarte bune 4 (7%)
  • bune 4 (7%)
  • satisfăcătoare 6 (11%)
  • slabe 11 (21%)
  • foarte slabe 27 (51%)

Ştim deja că planul de eficientizare al ANP a înregistrat un mega - succes de 10% eficacitate. Mai ştim că ANP şi MJ s-au minunat reciproc despre cât de extraordinare instituţii sunt şi ce mândre şi progresiste conduceri au. Au fost planuri, întâlniri, discuţii, acorduri, concursuri. Ce calificativ îi acordaţi ministrului Predoiu?

16 comentarii:

Anonim spunea...

Eu i-am dat slab. S-a scos cu faza aia cu cravatele si cu Berlusconi. In rest... 0(zero).

Anonim spunea...

consider ca noi nu suntem im masura sa facem acest lucru,sa o faca cineva,cel putin de talia lui.nu pot sa-l apreciez,ptr ca nu mi-a facut nimic,dar nici nu pot sa-l denigrez,tot ptr acelasi lucru!si la urma urmei,nu ne pot incalzi cu nimic rezultatele.ineficacitatea sistemului nu o gasim in persoana lui si nici in predecesorului!o zi buna!

Anonim spunea...

Stim deja ca...

Stim deja o interpretare data de autorii blog-ului asupra gradului de indeplinire a masurilor.
Consider ca rubrica "Stim deja ca..." ar trebui eliminata pentru a nu biasa rezultatele "Calificativului".

Anonim spunea...

Eu nu i-am dat niciun calificativ, dar nu i-aş da un calificativ nefavorabil (dubla negaţie sa însemne oare o afirmaţie?). De ce? Pentru că el sau cineva de sub el a încercat să dea credit oamenilor din sistem, a înţeles că magistraţii sau MApN-istii au adus inconsistenţă diletantă sistemului. Prin urmare, şi-a ridicat antenele şi s-a interesat cine ar fi un bun manager dintre penitenciarişti. Toţi am salutat decizia dumnealui atunci când i-a ales pe domnul Cel Mare şi pe domnul Băla. E adevărat că domnul Băla a dat azi un ghiont fiecărui angajat al sistemului şi ne-a lăsat un gust amar, e drept că s-a continuat cu concursuri trucate, dar asta nu scade din importanţa bunei intenţii pe care ministrul a avut-o atunci când a făcut pasul. S-a bazat pe managerii cei mai eficienţi din sistem. A greşit? Dacă da, a cui e vina? A ta, cititorule de blog, a mea, a lui etc.

Huginn spunea...

"Stim deja ca..." nu este o interpretare a autorilor. Sursa acestui 10% este Ministerul Justiţiei. "Biasată" este remarca din fraza urmatoare, referirii la procentul de 10%. Dar, fiecare gândeşte pentru el.

Anonim spunea...

si totusi... Pe Bala l-a numit pentru ca nu a avut alta optiune. Iosif nu raspundea decat la comenzile lui Q, si d-aia a fost făcut pierdut.

Anonim spunea...

Întotdeauna există şi o altă opţiune. Putea să-şi pună un "iosif" al lui. A ales un om apreciat în sistem, a fost receptiv la părerile noastre.

Anonim spunea...

"Dar, fiecare gândeşte pentru el." iar blog-ul pentru altii...

Anonim spunea...

A mimat bine receptivitatea, dar realitatea e ca nu a facut nimic. Ceva schimbari din functii, adica si-a adus oamenii lui, dar altceva nu pot spune ca a facut.

Anonim spunea...

L-a pus pe domnul Băla şi l-a investit cu incredere.

Anonim spunea...

Da. Si-a adus unul care sa raspunda la comenzi. Alesul nu prea se descurca. Povestea cu pomul laudat...

Anonim spunea...

Am crezut ca este un independent , dar este tot o marioneta politica.
Vorba proverbului "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul"
Uitati-va la consilierii lui, la Ragea, la ceilalti acoliti noi sau vechi si e de ajuns!

Anonim spunea...

Dl. Bala,hm....,din pacate a inceput cu stangul.Nu este un lider nativ,iar gandirea dansului este invechita:munca,munca,munca si iar munca dar bani si libere ioc,ca de, ne intoarcem in vremuri care am crezut ca sunt apuse,dar au rasarit odata cu omul,hm....
Iar cei de la Braila= vinovati in conceptia dansului,cred ca si daca ar fi ar trebui aparati asa cum fac cei de la Politie,s-a deschis o ancheta,cercetarile sunt in curs de derulare,nu ne putem pronunta in privinta vinovatiei,rezultatul anchetei se va face public.

Anonim spunea...

Am o intrebare pt Huginn : "calificativul" d-lui Ministru este raportat la ce anume?
La intreaga sa activitate ca si ministru, sau exclusiv la implicatia in problematica ANP?

Pentru ca pe blog vad cvasi-exclusiv raspunsuri care argumenteaza opinii pt cea de-a doua varianta, implicit ma duce gindul sa prezum ca si acordarea calificativelor a fost limitata la aceasta abirdare.

Oricum, am prezumat , dupa intrebarea din sondaj ca evaluam INTREAGA ACTIVITATE a D-lui Ministru.

Chiar si asa, exista alta intrebare;
acordarea calificativelor enumerate se raporteaza la:

1. UN MINISTRU AL JUSTITIEI de profil IDEAL pe care, ma tem, multa vreme de aici incolo nu-l vor atinge politicienii romani ajunsi vremelnic in functia de Ministru al Justitiei - si nu numai;
2. LA PRESTATIILE PRECEDENTILOR MINISTRI AI JUSTITIEI DIN ULTIMII 15 ANI, ajustate cu un elmentar nivel de asteptare al nostru pentru acest rol (justitiabili sau justitiari) si raportat la timpul pe care D-l Predoiu l-a avut la dispozitie si la contextul in care a evoluat in timpul mandatului sua.

Daca standardul de evaluare este dupa primul Criteriu : slabe spre foarte slabe, dar sondajul este perfect inutil;

Daca standardul de evaluare este dupa al doilea, caz in care sondajul mi se pare util, : REZULTATE BUNE.

Doar si pentru ca a promovat DIALOGUL ca si abordare esentiala in rezolvarea problematicii atit de vaste, pentru ca s-a focusat in a atinge obiective prioritate momentului si, ceva nou, in a pune pe tapet problematici ale sistemului judiciar de o maniera bine structurata si consistenta.

Ramine ca succesorii sai sa alega intre:
1. A face uz de functie ca sa inventeze roata ( cum frecvent se intimpla pe la noi) ca apoi sa se prevaleze de argumentul "cit de greu este sa reformezi Justitia".
2. Sa capteze oportunitatea dialogului deschis si a analizelor elaborate si sa le continue pentru obtinerea de rezultate.


Parerea mea!

Anonim spunea...

Nici acest ministru nu prea a stiut de noi ca existam,cel mai important e ciolanul si puterea,restul e can can.

Anonim spunea...

e un papagal,ca si Ragea, s-a vazut ce au facut cu regia Multiproduct! S-au lepadat de ea! e un incompetent care se sperie de ce e greu si arunca vina pe altii! Era greu sa puna osul la treaba si creierul la incins pentru a gasi solutii! Dar de ce sa-si frece creierii si sa nu doarma linistit? Sper ca acest comentariu sa fie postat! Totul e numai adevar in acest caz!