Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 16 iunie 2008

Playback in justitie

Am tot încercat să găsesc un nume pentru modul în care se fac că-şi fac treaba mai marii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Ministerului Justiţiei. Idea mi-a venit ascultând Paraziţii.
.
Playback poa' să facă şi o surdo - mută
.
Playback fac şefii ANP şi MJ. Sistemul justiţiei şi cel al penitenciarelor cântă o manea balcanică nereuşită, iar şefii noştri, mimează şi fac joc de scenă. Paraziţii descriu tot spectacolul.
Ce vezi pe scenă e limita decenţei
Aici se toarnă filmul 'Ziua incompeţentei'
Spuneţi că iubiţi publicul şi fanii
Dar de fapt iubiţi doar playback-ul şi banii
.
sursa: Paraziţii - Shoot Yourself, BestMusic
Se toarnă filmul "Ziua Incompetenţei"
.
Sistemul judiciar merge prost. Anti-corupţia a ajuns joc de glezne pentru presă şi Comisia Europeană. Procesele durează cu anii, şi poţi oricând să mori cu dreptatea în mână. Agenţia de Integritate a încremenit în proiect, iar marii corupţi îşi trag legi şi decizii de Curte Constituţională ca să scape.
.
Consiliul Superior al Magistraturii e condus de o ţaţă care se trezeşte exersându-şi coardele vocale în cuvântări opărite la adresa oricui îi arată cu degetu' probleme în propria-i ogradă. Justiţia plânge că este în criză de personal, dar vreo 400 de magistraţi sunt detaşaţi pe salarii babane la alte instituţii.
.
Ministerul Justiţiei face playback pe orice melodie. A mimat prost pe vremea lui Q-ariu cel mai prost 'textier' pe care l-a avut vreodată această instituţie. Acum mimează ceva mai bine şi are şanse să scoată o notă sau două care să fie pe placul Comisiei.
.
Criza financiară este imposibil de gestionat de către Tuleaşcă, cel care ar trebui să fie director general economic-administrativ la Ministerul Justiţiei. Instanţele se descurcă greu chiar şi cu plata pentru corespondenţă şi citaţii. Acordarea drepturilor restante este manevrată jmechereşte printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă secretă.
.
Playback la ANP
.
Sistemul penitenciar se întâmlă să meargă şi mai prost. Şefii cu care au fost cadorisiţi temnicerii habar n-au pe ce lume trăiesc. Gheorghe Farfuridi Şpaiuc e la fel de incompetent ca defunctul Marius Iosif, dar măcar e liniştit, deşi spionează şi el cu sârg sindicatele. Playback cu magistraţi detaşaţi am mai văzut. Nu e prima dată.
.
Petre Cap Roşu Stan s-a remarcat în postura de măsluitor de concursuri pentru blonda lui Chiuari. A mai născut şi proiectul secret de ordonanţă care urmărea desfiinţarea oricărei opoziţii sindicale.
.
Marin Dumitru s-a tot dat mare manager până când s-a văzut că nu poate nici măcar asigura plata salariior şi acheltuielilor curente ale penitenciarelor. Prostiile comise în duet de Marin Dumitru şi Bogdan Costaş, aceşti Milli Vanilli ai puşcăriilor, riscă să blocheze activitatea penitenciarelor.
.
Brambureala înclină balanţa justiţiei
.
În public, problemele sunt negate mai mult sau mai puţin vehement. Scriitorii de comunicate se declară îngrijoraţi şi uimiţi de faptul că se mai întâmplă ca cineva să se inflameze.
Amice, la interviuri ne vorbiti de ambiţii, apariţii
Ne daţi definiţii până când o să incepeţi sa vă pierdeţi dinţii.
.
sursa: idem ante
Planuri măreţe sunt exprimate de şefii justiţiei sau cei ai penitenciarelor, dar rezultatele nu se văd deloc. Vinovaţii sunt rapid identificaţi în persoana cârcotaşilor care văd doar partea de 99% goală a paharului.
.
Închei cu o întrebare. Dacă Playback poa' să facă şi o surdo mută. De ce n-ar face şi doamna legată la ochi şi purtătoare de balanţă puţin playback? Doar suntem în România şi maneaua tre' să urle din difuzoarele guvernaţilor care se pregătesc de alegeri.
.
Link-uri utile:

40 comentarii:

Anonim spunea...

Iti place mult Liiceanu?

Anonim spunea...

Ai inceput sa faci ca si cei de la ANP. Ne ceri propuneri si nu tii cont de ele. Asa fac si ei. Ne trimit proiecte si ne dau termene sa trimitem propuneri. Dupa ce raspundem, vin legi sau regulamente care n-au nicio legatura cu ceea ce am propus noi. Si nu e vorba doar de o parte a penitenciarelor, ci de aproape toate. Poate ca vei spune ca ai tinut cont si ca ai facut o sinteza. Sa nu faci asta pentru ca e raspunsul tipic.

Huginn spunea...

:) Ce am citit mi-a plăcut. Nu am exagerat însă.

Anonim spunea...

Sa nu te superi pe mine. Apreciez foarte mult ceea ce scrii si ceea ce faci. OK?

Huginn spunea...

Mi-ai pus o întrebare şi ţi-ai răspuns singur. :) cam aşa face şi ANP-ul.

Dacă te uiţi printre propuneri vei vedea că am prins o idee şi am folosit-o.

Oricum nu puteam să scriu 17 subiecte şi oricum nu puteau fi luate ca atare.

Anonim spunea...

Ai dreptate. Ai prins "incompetenta". M-a luat valul. Scuze! Poate ca la fel ma grabesc sa-i judec si pe cei de la ANP.

Anonim spunea...

Tot de la Parazitii:
Ne bucuram sincer frate, iti meriti soarta
Cauta-ne in 20 de ani cand ti se va deschide
poarta
Esti umilit,nefericit pup pa tine


Da da se apropie ziua ta (Sfinţilor Slăviţilor şi întru tot lăudaţilor şi mai-marilor Apostoli Petru şi Pavel.)

Huginn spunea...

Se întâmplă. Dacă ai observaţii te rog să nu te jenezi să le spui. Nu am nici un motiv să mă supăr.

Mulţumesc pentru activitatea susţinută de la comentarii. :)

Anonim spunea...

Am inteles ca incremenirea in proiect e prostie sadea, mai ales cand mergi cu capul inainte fara sa-ti iei masuri de siguranta. Oamenii astia habar n-au ca fac mereu aceleasi greseli. Cred ca aerul e tare pe acolo si ametesti putin. Nimeni nu conserva ceea ce s-a facut, dar fiecare merge pe aceeasi schema. ANP este o institutie incremenita in proiect, oamenii ei sunt biete marionete care joaca aceeasi piesa. Adica neaga tot ce s-a facut, schimba putin forma, apoi lasa totul balta, uneori se mai incrunta tamp, apoi sunt schimbati. Unii, ca altii isi fac veacul pe acolo si se specializeaza in cameleonism. Solutia e una singura: transformati mamutul in structuri mai mici si mai eficiente. Repede.

Anonim spunea...

nu mai tine in brate sindicatele , ca sau dat mareti la inceput dupa care sau potolit "de ce oare" ? au fost invitati in biroul "oval " ? unii si/au angajat sotiile , alti si/au adus nevestele la acelasi penitenciar cu ei , pe functii mai bune . Mai poti face gura mare cand ti se ofera anumite privilegii ? TRAIM IN ROMANIA !

Anonim spunea...

AJUTATI FABRICA DE MOBILA CARAGIALE, DN. RADU DA/TI FORTA DE MUNCA , NU VA LUATI DUPA ENE CA NU LUCREAZA DE F MULT IN SISTEM . AJUTATI FABRICA ! PUTETI DOAR DACA VRETI .

TOTI SAU INFRUPTAT DIN EA SI ACUM O LASA DE IZBELISTE .

Anonim spunea...

ce sindicat, ce lupta sindicala, cu cine lider? cu doamna NEACSU, ce? nu mai stiti cine este duduia??
sa recapitulam: doamna sa angajat "legal ,prin concurs ca subofiter cand sotul era sef la resurse umane" , dar a castigat legal (doar noi suntem rai)
a inceput sa plimbe cateva hartii si sa impinga vantul prin unitate
dar avea ambitii, asa ca a devenit ofiter
ambitiile au crescut si sa gandit sa faca ordine la blocul alimentar, a cerut sa fie numita sefa acolo "ca fura palmasu jangale de la hoti"
a fost numita de distinsul domn PINTOIU
avea o imensa greata cand vedea plutonieri si ii alinta cu: "cine?, jegosii aia si taranii aia batuti in cap" (am citat-o)
cand sa schimbat statutul palmasului devenit brusc agent, hop nenea pintoiu o trimite la "fraierii jegosi" sa le castige increderea
si reuseste prin sefii de tura de atunci (ca doar te vedea sefu rau daca nu aderai la sincat, in conditiile mentionate mai sus)
si distinsa ne roaga sa alegem cate un lider din fiecare pluton care sa conlucreze cu ea "pt ca ea se alesese deja" (si avea si girul conducerii din vremea respectiva)
gaseste de cuviinta sa anunte "ca cotizatia" sindicala minima se va lua din impozit, nu din salariu (cea mai mare prostie halita repede de majoritatea)
cand am inceput sa cerem si sa ii aducem la cunostinta incerca sa ne fenteze, si a infranat cat a putut cererile membrilor pana la schimbare a conducerii
nici acum nu se omoara mai ales ca intotdeauna dupa ce toate penitenciarele isi castiga drepturile legale se trezeste si ea sa initieze cate o actiune, pe principil: (in bucuresti dar in coada listei)
bilete de vacanta mai reduse are grija sa fie dosite si impartite doar in administrativ cu concursul doamnei NEACSU
cand a venit dl STUPU la rahova intr-o actiune sindicala, doamna a fost atat de nelinistita ca vor migra membrii catre sindicatul de la jilava incat a inceput sa faca rapoarte ca:-cum i sa permis sa intre la noi in unitate, daca era in timpul serviciului, a anuntat comisia de disciplina, ..etc (cineva capabil ii calca teritoriul si se simtea amenintata domnia sa)
indemnul meu este: "inscrieti-va mai depede la doamna in sindicat ca merita"
cotizati putin, aproximativ 400RON pe an si primiti de craciun pt copii un pachet nechezol, doua portocale si un pachet de biscuiti
eu zic sa inlocuiasca cel de biscuiti cu un pachet de tigari pt copil, ca al meu fumeaza
doamna va multumim ca va zbateti atat pt noi cei jegosi si nerecunoscatori, si uram sanatate multa lu' sotu (aia din clejani stiu)

imi cer mii de scuze administratorului daca nu sunt pe subiect cu acest comentariu si il rog sa "sape" in analele Rahovei sigur nu va fi dezamagit

Anonim spunea...

Playback fac si unii directori si directori adjuncti din penitenciare care care fac orice ca sa vada cat mai putin detinutul(p.p.l),gasind diferite ocazii ca sa sarbatoreasca ceva, sa plece din unitate, sa rezolve chipurile probleme importante. Cei din A.N.P trimit tot felul de proiecte sa le studiezi si sa faci propuneri ntr-un timp atat de scurt ,ca nici n-ai timp sa le citesti si crezi ca sunt foarte operativi , dar ei dupa luni de zile nu reusesc sa materializeze proictul respectiv.
Nici unii , nici altii nu prea stiu ce vor si de 3 ani tot elaboreaza strategii fara a reusi sa schimbe ceva.

Anonim spunea...

Si cei din teritoriu se fac ca-si fac treaba si cand primesc cate un ordin de la imparatie aduna poporul cu mic cu mare, pentru a prelucra fara drept de comentariu , ca de, ordinul se executa ,nu se discuta.
Te informeaza ce s-a mai intamplat in cutare penitenciar,cum poti sa te mai instruiesti pe banii tai , si alte lucruri cunoscute sau de care n-ai nevoie.
Criteriile la salariile de merit ,la premieri , sunt confidentiale ,
suntem prea insignifianti ca sa ni le aduca la cunostinta ,de altfel ,cred ca nici ei nu le stiu .
Transparenta care ei pretind ca exista este o transparenta opaca .

Anonim spunea...

lasati playback ul si spuneti daca stiti cind ne dau norma

dau prime sau la sfintu ne uita din nou

bravo edy

Huginn spunea...

Din câte ştiu norma de hrană se va da pe la sfârşitul lunii, acolo unde nu s-a da, iar pentru prime încă nu s-au găsit bani.

N-am însă date sigure. N-aş vrea să induc în eroare.

Anonim spunea...

norma de hrana se da pana pe 25 , iar in planul de masuri emis azi au ca obiectiv gasirea de fonduri pentru
ziua de 29.
stiu eu !

Huginn spunea...

anonim 13:09_ foarte interesa(n)tă postarea dumneavoastră.

Însă strecuraţi câteva erori referitoare la cariera şi intenţiile dnei. Neacşu.

Doamna Neacşu este unul dintre puţinii care se bat cu folos pentru drepturile angajaţilor din penitenciare. Asta ar trebui să conteze.

Colegii noştrii de la Rahova au dreptul să decidă din ce sindicat fac parte, iar micile răutăţi nu le rezolvă problemele.

Dacă aveţi date concrete şi reale vă rog să reveniţi. Alfel deşi scenariul e interesant cei care-l citesc ştiu că e puţin cam departe de adevăr.

Anonim spunea...

gagautu ala de stupu habar n-are ce vorbeste. o fi el bataios dar de cel mai multe ori exagereaza. nici nu se compara cu neacsu de la rahova.

Anonim spunea...

huginn, ai fost atins la coarda sensibila sau mi se pare mie?

Patrick spunea...

Norma de hrana se va vira maine in contul ANP si foarte probabil tot maine se va trimite catre unitati astel incat sa fie posibil sa se acorde joi.
Pentru prime se fac demersuri la un alt nivel. ANP catre MJ si Mj catre MEF.
Este necesara solicitarea Ministerului Ec si Finantelor catre Guvern, miercuri in sedinta de Guvern - pentru modificarea plafonului astfel incat sa se obtina sumele necesare.
Pentru anonimul care are un dinte impotriva liderului de sindicat de la Rahova si numai de bine pentru alti sindicalisti de seama, intr-adevar postarea chiar nu are legatura cu articolul sau cu subiectele dezbatute, dar devine la indemana pentru oportunisiti postarea de denigrari la subiectele fierbinti vizualizate intens de utilizatorii sau vizitatorii blogului care se ridica pe la 10.000 lunar.
Doar cateva lucruri: d-na Neacsu nu a fost niciodata subofiter dar a fost intotdeauna aproape in primul rand de ei. Textul postat nu este suficient sa poata convinge 500 de sindicalisti de contrariul.
Rahova este unul dintre putinele penitenciare in care sporurile se acorda corect, iar sindicalistii sunt reprezentati energic in comisii sau consilii. O stiu atat membrii din conducerea penitenciarului dar si a ANP sau MJ.
Denigrarea d-nei Neacsu si comentariile pozitive despre Stupu spun suficiente despre sursa postarii si orientarea anonimului.

Huginn spunea...

anonim 16.06.2008 20:13:00_ da trebuie să recunosc că am fost atins la o coardă sensibliă.

Am şi eu afinităţile mele, iar un sindicalist bătăios se înscrie la acest capitol.

N-am spus niciodată că accept orice afirmaţie fără să o comentez.

D-aia scriu pe blog. Pentru că nu iau totul ca atare. am opinii proprii şi nu mă tem să le exprim.

Anonim spunea...

Doamna Neacsu, nu va cunosc dar imi cer eu scuze pentru acesti .... nici nu stiu cum sa le mai spun ca sa nu ne amendeze CNA-ul. In fine, ma bucur , macar, ca exista niste oameni ca patrick si huginn care va iau apararea. Cercul incepe sa se stranga, in sensul ca atat primul cat si al doilea isi dezvaluie incet, incet, zona de apartenenta si cercul de interese. Felicitari, baieti.

Edy spunea...

Ce urat au atacat hienele alea mici. Nu puneti la suflet, doamna Neacsu! Urletele de magar nu se aud pana la cer. Va felicit pentru calaverism Huginn si Patrick!

Anonim spunea...

In acelasi timp felicitari veritabile pentru faptul ca nu ne cenzurati. Daca e de luat sa le luam dar daca e de dat, sa le dam oamenilor ce merita. Cu asemenea parteneri n-ai voie sa te superi. Pe bune.
PS. Dragilor, nu cumva in spatele unuia dintre voi o sta chiar doamna Neacsu???(glumesc)

Huginn spunea...

Ne-aţi prins. N-a reuşit MeJeU dar dumneavoatra ne-aţi prins. O să spun adevărul în legătură cu identitatea noastră.

:) suntem... Huginn şi Patrik. Îi avem drept colegi pe Palmasul, Colectionarul de amintiri şi famiglia Muşat.

Şeful este misteriosul admin, cu a mic de tipar. Cu toţii avem o preocupare ciudată. Scriem despre penitenciare.

Aşa că acum ne-am dezvăluit. :)

Anonim spunea...

E-n regula. Daca nici de data asta nu v-ati suparat, chiar ca sunteti de calitate. Ma predau. Si, serios vorbind, tineti-o tot asa. Chiar daca mai aveti voi cate o slabiciune pe ici pe colo(iar glumesc). Macar sunteti sinceri. Felicitari si sper ca nu v-ati suparat. Succese maxime.

Anonim spunea...

Huginn, Patrick, fam.Musat , toti sunteti super!
Dar voi cand mai dormiti , cand mai mancati, ca eu abia am timp sa mai comentez cate ceva.
Scuze indiscretia , voi nu lucrati ca si noi la puscarie?
Sunt tare curioasa!
O admiratoare dependenta de penifest

Huginn spunea...

Eh... lucrăm şi noi. Dar ne-am mai luat un job (ăsta cu penifestu). 3 - 5 ore pe zi. Nu câştigăm bani dar o vorbă bună ne ţine în priză.

Deja avem admiratoare dependente ceea ce nu e de ici de colo. :)

Anonim spunea...

Sa-si ia tata de la C.S.M. cei 400 de magistrati detasati cu salarii
babane si poate-i ia si pe-ai nostri ,ca si ei fac parte din aceasta categorie!

Anonim spunea...

huginn ,ce ne mai propui pentru maine? vreau adresa ta de mail,vreau sa-ti scriu personal.

Huginn spunea...

Mâine despre concursurile pentru directori. Poţi să-mi scrii pe adresa blogpenifest@yahoo.com.

Anonim spunea...

Fratilor, vorbim de playback! Oare in acest context o percepeti pe doamna neacsu? nu ca nu ar fi real dar chiar asa pe fata? sunt unii care o "apara". am impresia ca de fapt nu e decit doamna anonim neacsu care face asta. personajul este unul dintre aceia care cred ca a fi lider de grupa sindicala echivaleaza cu suprema demnitate intr- o pirnaie. deziderate marunte pentru oameni asijderea. ce imi plac commenturile alea cu "doamna neacsu eu nu va cunosc dar..." cu toate ca nimeni inainte nu spuse se ce face stimabila. cred ca deja distinsa doamna clabuceste singuratica citind aceste rinduri nemernice, daca bineinteles vor fi publicate si incearca sa afle cine e in spatele lor. aveti freptul la 3 incercari. la a patra schimbam portile?

Anonim spunea...

scuze
* dreptul

Anonim spunea...

Astia au luat-o razna. Nu poti sa-i opresti?

Anonim spunea...

N-ai fost prea inspirat cu subiectu asta.

Anonim spunea...

Ce uameni!!! Ce caractere!!!
Daca crezi ca e atat de simplu si de profitabil sa fi lider de sindicat cine te impiedica sa-ti depui candidatura la alegeri? Cred ca nu d-na Neacsu. Mai degraba cred ca micimea din sufletul tau. Sunt sigur ca nu ai avut curajul nici macar odata sa aperi in vreun fel un coleg care avea nevoie de ajutor. Dar ce spun eu sa aperi pe altcineva? Probabil esti genul care rade in momentul in care calca pe cap omul aflat la ananghie. Esti un gunoi.

Anonim spunea...

reactia pe care o asteptam. asa arata liderul unei parti dintre dumneavoastra. azi ma face pe mine gunoi, desi poate sunt unul dintre cei care cotizeaza la bunastarea doamnei vice, unul care plateste umil cotizatia ca doamna sa plece la strasbourg sau la bruxelles, nu mai stiu, la o importanta reuniune sindicala si sa nu gaseasca locatia intrunirii si asa mai departe. cucoana, fi inteleapta si nu mai replica ca nu faci decit sa intri si mai adinc...in problema.
si apropo, pluralul de la om este "oameni" ! grija mare la exprimare "ca costa", ca sa pastrez linia!
totusi sunt nelamurit: daca profesional tind catre zero dar am o voce puternica si un tupeu pe masura, atunci candidez pentru o functie in sindicat?
desigur, domnul teoroc iese total din discutie pt. ca omul nu are nici o vina in speta.

Anonim spunea...

sunt unul din "jegosi" (doamna neacsu) si vreau sa va spun ca am propus lider iar dumneavoastra l-ati taiat de pe lista (asa simplu cu pixul) cand a fost vorba sa ne alegem lider. daca insistati voi da si nume, cunosc in amanunt f multe "actiuni in favoarea jegosilor" incat .....
sa nu uitam ca atunci cand membrul cere sa fie ajutat "mimati" ajutorul (cei implicati ar putea fi obiectivi)
daca ei inca nu au curaj o sa sap eu si voi veni cu toate amanuntele, si fac asta pt ca "PLAYBACK-UL FALS AL DUMNEAVOSTRA A ATINS APOGEUL"
cat ziceati sa ii dam lu' domn Vasilescu ca se zbate pt noi???
hugin te respect dar cred ca TOTI fara exceptie, cei ce mimeaza ar trebuii deconspirati mai ales cand o fac pe banii nostrii
ziua buna

Anonim spunea...

hugin, uite m-am hotarat nu mai zic de doamna neacsu daca ma iertati pt ce am zis deja si daca mai recitesti ce am citat mai jos:

nu mai tine in brate sindicatele , ca sau dat mareti la inceput dupa care sau potolit "de ce oare" ? au fost invitati in biroul "oval " ? unii si/au angajat sotiile , alti si/au adus nevestele la acelasi penitenciar cu ei , pe functii mai bune . Mai poti face gura mare cand ti se ofera anumite privilegii ? TRAIM IN ROMANIA !

16.06.2008 11:01:00

(NU SUNT PROSTII)

a fost numita de distinsul domn PINTOIU
avea o imensa greata cand vedea plutonieri si ii alinta cu: "cine?, jegosii aia si taranii aia batuti in cap" (am citat-o)

(ASA NE ALINTA UNEORI)

gaseste de cuviinta sa anunte "ca cotizatia" sindicala minima se va lua din impozit, nu din salariu (cea mai mare prostie halita repede de majoritatea)

(CHIAR CREDEA CA TOTI SUNTEM TAMPI, GRESIT MAI SUNT SI ALTII CA MINE)
jegosii si fraiericii de la rahova au inceput sa se destupe la minte, ghinionul doamnei, tre sa treaca si ea la alt nivel ca sa le faca fata.
cu stima