Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 1 mai 2008

Retrospectivă PENITENCIAR! - Resurse umane, reputaţie, comunicare

Astăzi despre Petre Stan - măsluitorul de concursuri cu familie mare, reputaţia penitenciarelor şi comunicarea care... nu este
.
.
În schimb, măsluitorului Stan Petre nu i s-a întâmplat nimic. Chiar i s-a mai dat o şansă s-o angajeze pe tânăra blondă. Această şansă a fost fructificată două luni mai târziu, când preşedinte de comisie a fost doamna procuror Hămăială, adusă de Chiuariu în MJ. Având în vedere exerienţa procuroresei în angajarea consilierilor ministeriali în funcţii publice prin concursuri trucate, domnişoarei Toma nu i-a fost greu să devină, în sfârşit, ofiţer de penitenciare.
De această dată, nasoii care au dat în vileag prima dată tărăşenia nu au mai avut acces la 'concurs' şi totul a decurs conform ordinelor ministeriale. E adevărat, fără a avea dosarul de înscriere complet, lucru pe care noi nu l-am uitat şi care va fi o motivaţie posibilă pentru invalidarea concursului, mai devreme sau mai târziu.
.
.
In ultima vreme, cineva care citeşte articolele de pe forum se poate întreba pe bună dreptate. Ce au oamenii ăstia cu domnul Stan? Cum s-a transformat el dintr-o persoană într-un personaj? Are cineva ceva cu el? Cu siguranţă nu. Doar că el este omul bun la toate al echipei clădite de domnul Iosif. Că doar asta a anunţat obsesiv de la înscăunare: vreau să-mi fac propria echipă. Nimic rău, dacă ar fi avut si criterii profesionale în alcătuirea asta. Dar singurele virtuţi ale membrilor noii echipe sunt ascultarea fără cracnire, lipsa de competenţă si pasarea responsabilitatilor inspre mostenirea grea a trecutului si lipsa unei strategii.
.
.
Al cincilea indiciu: murim de frică, cerem curaj şi aşteptăm soluţii de la alţii
...succesul acestui blog, dar şi frica oamenilor de a-l accesa în ANP / unităţi sau tentativele de a bloca accesul la blog, arată o paranoia generalizată, întreţinută de un comportament abuziv şi discreţionar al multora dintre şefii ANP.
.
.
Avem obiceiul să cosmetizăm realitatea. Minţim că suntem profesionişti şi că avem rezultate bune chiar dacă realitatea ne contrazice. În schimb ne supărăm când auzim că nu suntem aşa cum ne minţim că suntem. Ne simţim nedreptăţiţi şi trădaţi pentru că realitatea nu are nimic în comun cu scenariul fabulos în care visăm că trăim profesional. Aşa că îi înlăturăm rapid pe cei care ne spun că ne minţim şi minţim zilnic..
.
.
Petre Stan nu este numai un măsluitor de concursuri. Este şi dînsul eroul unui concurs din 2006 pentru funcţia de director la oricare s-ar nimeri dintre penitenciarele Giurgiu, Mărgineni, Codlea, Vaslui. Marea lui „rezistenţă” în faţa efortului intelectual (vezi CV) i-a adus nota 3(trei) şi în consecinţă a trebuit să se retragă în sânul familiei pentru a-şi obloji rănile.
Familia lui Petre Stan a descoperit pasiunea pentru calea birourilor din penitenciare imediat după ce capul cel roşu a devenit ofiţer de reusrse umane la ANP.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Si ne mai miram de ce nu s-au facut angajari pana acuma din sursa externa la agentii din operativ pe posturile cu coeficientii care au ramas liberi la reeditarea(rescrieirea statelor de organizare).
Cu asa director general adjunct, STAN PETRE, care are in subordine directia menegement si resurse umane, POLITICA (NU CEA DE PARTID, DOMNUL STAN) de resurse umane lipseste cu desavarsire.
Suntem singurul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala cu asa o conducere varza si cu bube-n cap.
Cu asa DIRECTORI GENERALI ADJUNCTI,STAN, MARIN (ca pe astia ii cunoastem de cand faceau echipa fantastica la Spitalul Jilava),, de fapt Complexul Jilava reprezinta BATALIONUL DISCIPLINAR pentru cei cu bube-n cap pe care ANP ii trimite la reeducare,si care la dosar au numai latei, ne vom duce doar in jos.
Sunt ca niste capuse care sug salarii de merit, spor de misiuni speciale de 50%, prime cu 8 zerouri, pachetele pregatite de slugoi intru imbunarea acestora si multe altele.
Si ca niste capuse care gasind teren hranitor se inmultesc in draci, FAMILIA STAN cunoscand o crestere fara precedent.
Nu uitati ca, pentru camuflare femeile din familia STAN si-au luat numele sotilor din sistemul penitenciar( Familia LUPU stie), ca doar puterea sta in numar, pentru a se putea infiltra in toata infrastructura sistemului penitenciar.