Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 31 mai 2008

ANP si MJ in dialog cu sindicatele din penitenciare

Ieri, 30.05.2008, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei au întâlnit sindicatele din penitenciare pentru "o rundă de discuţii" referitoare la "problematica sistemului penitenciar din România".
.
Vă prezentăm, pe scurt, modul în care s-au desfăşurat 'ostilităţile', cu menţiunea că după ce vom primi aide memoire - ul întocmit de domnul consilier Radu Buică vom reveni şi cu alte amănunte, dacă este cazul.

La ora 11.00 a avut loc şedinţa de la sediul ANP. Conducerea instituţiei a luat pulsul sindicatelor pentru întâlnirea de după prânz de la MJ. S-au discutat probleme generale nici una dintre părţi nefiind dispusă să intre în amănunte.
.
Reprezentanţii ANP au fost apatici însă sindicaliştii, deşi fără miză în această discuţie, au depus documente curpinzând sinteza problemelor în divergenţă. După pozele de grup, Gheorghe Şpaiuc a părăsit întâlnirea fiind chemat la minister.
.
La ora 15.00 a vut loc întâlnirea programată la Ministerul Justiţiei. Au participat:
  • ministrul justiţiei, dl. Cătălin Predoiu, pentru câteva minute;
  • Radu Ragea, consilier al ministrului - responsabil de relaţia cu ANP;
  • Radu Buică, consilier - responsabil de secretariatul întâlnirii;
  • Gheorghe Şpaiuc, Petre Stan şi Marin Dumitru - şefii ANP;
  • reprezentanţi ai FSANP, SNLP şi Sindicatului Frăţia Jilava.

Ministrul justiţiei a participat la deschiderea "rundei de discuţii". Domnul Predoiu a promis celor prezenţi că cele scrise de 'anumite surse mass - media' referitoare la nerespectarea memorandumului de la 01 aprilie 2008 nu se vor materializa. Amintim domnului ministru că au trecut deja două luni de la semnarea înţelegerii şi încă suntem la faza de discuţii aşa că va trebui să depăşească momentul politic al declaraţiilor şi angajamentelor.

Sindicatele au expus problemele, fiecare punct fiind discutat. Domnul Petre Stan, tot roşu la faţă, a tăcut adânc şi a notat conştiincios. Domnul Marin Dumitru a afişat un aer şmecher - distrat pe tot parcursul discuţiei, însă nu a intervenit semnificativ. Gheorghe Şpaiuc s-a străduit, foarte timorat, să joace rolul directorului general.

În cele din urmă au fost stabilite etapele colaborării viitoare, dar nici Ministerul Justiţiei şi nici ANP nu şi-a asumat explicit soluţionarea în vreun sens a vreunei unei doleanţe cu excepţia semnării Acordului colectiv şi a Contractului colectiv de muncă. Restul problemelor se vor discuta în 'comisia paritară' ce urmează a intra în funcţiune la începutul lunii următoare.

În pofida acestei deschideri către dialog, nivelul de înţelegere a problemelor din sistemul penitenciar demonstrat de conducerea MJ şi ANP ne îndeamnă să fim destul de rezervaţi în ceea ce priveşte momentul apariţiei primelor rezulate concrete.

PS. Ziua de ieri a adus zvonul că dl. Gheorghe Şpaiuc, nu va mai fi delegat în funcţia de director general începând de luni, 02.06.2008. Surprizele ultimelor zile nu exclud o astfel de decizie având în vedere lipsa de implicare a lui Şpaiuc.

Link-uri utile:

3 comentarii:

Anonim spunea...

Slabute solicitari in pomelnic.
Chestia cu pistoalele cu bile m-a emotionat. DA, avem intr-adevar nevoie de mijloace de imobilizare moderne si eficiente, avand in vedere inmultirea cazurilor de agresiuni asupra personalului din unitatile penitenciare, dar pe de alta parte poti sa ai si zece dispozitive cu electrosocuri daca ai pe sectie cateva cazuri de TBC activ, cu acte in regula, si alte cateva zeci in curs de investigatii, care se mai si plimba nestingherite printre noi!!!!!
Se intampla fratilor si nu intereseaza pe nimeni cati prieteni Koch duci acasa.//

Anonim spunea...

mai nou si ca sa nu ceara FRAIERU "agentu" spor de TBC exista o noua metoda:
-ii pui "fraierului" o fisa medicala in brate si il trimiti cu un PPL abea depus la Rahova sa o escorteze la Spital Jilava pt internare
-el se duce ca "e ordin" dar "fraieru" are curiozitate (cate unul)si din plictiseala si aglomeratia de pe centura se apuca si desluseste cate ceva din heroglifele doctorilor
-ce credeti ca de descopera "suspect TBC" SAU CHIAR ACTIV
- se intoarce dupa ce a internat coletu si incepe sa maraie
-faza urmatoare, simplu e lucrat sau se incearca anihilarea lui
--1 nimeni nu il avertizeaza pe fraier; 2canci spor TBC; 3 nici nu stie de cine sa se fereasca sau daca sa mai deschida gura vreodata ca.......(pt.cunoscatori); 4 de aici incep sa i se traga (soarta zic unii)

Era sa uit, multumiri echipei de radiologi de la spital rahova care ne-au radiat degeaba pt ca nu ne-au dat nici un rezultat, dar sa mai vedem radiografia.

nu am frustrari, dar "SUNT MULTI AI DRACU SI NU AU NICI O BOALA" (si nu vb de agenti)

Anonim spunea...

Sindicat = instrument pentru manipularea personalului în favoarea directorilor împuterniciţi politic