Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 25 mai 2008

PENITENCIAR! va invita la Conferinta nationala "Penitenciare in deriva"

Echipa PENITENCIAR! anunţă organizarea Conferinţei Naţionale "Penitenciare în derivă", în data de 26.05.2008 la ora 12.00, la Hotel Marshal, strada dr. Emanoil Bacaloglu, nr. 2, Bucureşti (în spate la Teatrul Naţional), sub înaltul patronaj al Ministerului Justiţiei din România.
.
Cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită la adresele relatiipublice@just.ro, presa@just.ro şi blogpenifest@yahoo.com o scurtă prezentare a problemelor despre care nu vor discuta, în spatele uşilor închise şefii din justiţie şi penitenciare.
.
INTRAREA ESTE LIBERĂ! Nu avem secrete şi nu avem motive să ne ascundem. Rugăm participanţii să nu deranjeze întâlnirea confidenţială organizată de Ministerul Justiţiei.
.
Sunt invitaţi la conferinţă:
  • dl. Cătălin Predoiu, ministrul justiţiei - care coordonează workshopul despre seducerea şi abandonarea sindicatelor;
  • dna. Iulia Scântei, civil - prezintă o scurtă prelegere pe teme de resurse umane şi stimultentologie;
  • dl. Mocuţa Gheorghe, rănit - îşi va plânge pierduta demintate pe soundtrack-ul celebrului The Godfather;
  • dl. Marius Iosif, încă judecător - prezintă raportul pentru 'activitatea' prestată în funcţia dăruită de ministrul Q-ariu;
  • dl. Gheorghe Şpaiuc, interimarul - coordonează şedinţele de lucru pe tema linişte, bani şi soţie cu pile;
  • dl. Petre Stan, şi el p-acolo - nu va găsi sala de conferinţe (rugăm şoferul să-l însoţeasă);
  • dl. Marin Dumitru, manager cu diplomă de doctor - ne pierde timpul cu prezentarea noii sale lucrări de doctorat: "Finanţele şi logistica penitenciarelor. Apoplexia economică în ritm politic"
  • dl. Florin Stanciu, habarnist - despre inspecţia penitenciarelor ca demers praxiologic (nu citiţi domnu' Stan - e vorba despre o ramură a ştiinţei care studiază structura generală a acţiunilor umane şi a condiţiilor eficacităţii acestora);

Fostul ministru al justiţiei, dl. Tudor Q-aru, va servi apă, cafele şi sucuri participanţilor, sponsor fiind stăpânul dumisale politic, dl. RF.

Îl rugăm pe domnul Dumitru Limbă-dulce Nădrag, komandant - împuternicit la Poarta Albă - Spital să se abţină a săruta discursiv dosurile ştabilor. Sugerăm să se limiteze doar la cel care trebuie să-i prelungească împuternicierea.

Dl. komandant Valentin Sorescu, este PR manager pentru acest eveniment şi responsabil direct de promovarea evenimentului. Cel supranumit Dinu Penitenciar Păturică va evita publicitatea directă şi de panou pentru că aceasta aduce comisii de disciplină la drum de... final de mandat de şef.

Participanţii se vor deplasa pe culoarul unic special organizat de către spionii dăruiţi justiţiei şi penitenciarelor de către patria noastră comună, România. Îi rugăm, pe această cale să fie atenţi cu 'docomentele'.

Sindicatele din sistemul penitenciar sunt binevenite cu precizarea că nu asigurăm umăr de consolare pentru ţeapa de la 01 aprilie 2008. Don Juanul, minister al justiţiei, după ce le-a avut în prima seara/lună se pare că nu le mai reaspectă. Ministerul Justiţiei s-a întors la soţia ANP care, se pare că, găteşte mai bine deşi n-are sare şi piper.

Şi totuşi... de ce întâlniri secret - confidenţiale?

Link-uri utile:

7 comentarii:

Anonim spunea...

,,Şi totuşi... de ce întâlniri secret - confidenţiale?"

Pentru că se pregăteşte STRATEGIA 2008-20.. de luptă ÎMPOTRIVA SINDICATELOR, aceste PIONEZE pe scaunele ÎMPUTERNICIŢILOR în funcţii de DIRECTORI DE PENITENCIAR ŞI DE DIRECŢII ÎN ANP.

Toţi ,,DINU PĂTURICII" vor venii cu soluţii din ce în ce mai inventive pentru mulţumirea CONDUCERII ANP care i-a ÎNSCĂUNAT.

Anonim spunea...

De altfel cand au fost consultate adunarile sindicale in ceea ce priveste noile strategii, actele normative sau noi directii de activitate ?
Toate s-au facut si se fac la nivelul directorilor de penitenciar cu consultarea sefilor de servicii (care de multe ori nu cunosc minime notiuni de management in activitatea de penitenciar, nu stiu decizii in vigoare sau nu au invatat nimic din scurta perioada de cand au fost pusi in functii)si isi dau cu parerea dupa cum viseaza noaptea.
Unde sunt evaluarile periodice ale calitatii muncii lor, cu care ANP-ul se lauda?
Vreti sa ne ceara noua parerea? Nu se vor cobori pina la nivelul nostru pentru a ne intreba ce parere avem despre mersul lucrurilor in unitati, ei fiind capacitati inegalabile dealtfel.

PROSTUL DACA NU-I FUDUL...

Anonim spunea...

Nu stiu despre ce vor discuta Inaltimile Lor acolo la intalnire, insa banuiesc despre ce NU VOR DISCUTA: despre lipsa de profesionalism din sistem, despre lipsa de strategie, despre o viziune de dezvoltare inexistenta, despre lipsa de coerenta a efortului nostru reintegrativ, depre lipsa de comunicare, despre incurajarea zvonurilor si despre lipsa de transparenta, despre existenta gastilor bazate pe rezolvarea propriilor interese, despre lipsa respectului pentru colegi, despre bajbaielile legislative si despre multe alte lucruri importante dar care nu conteaza pentru mai marii nostri. O sa bage la inaintare cateva cifre satisfacatoare care sa arate cat de mult am evoluat noi in ultimii 2-3 ani de cand suntem condusi de echipa Q-ara, o sa se produca, mai mult ca sigur , cateva faze dezgustatoare de obedienta ca la fiecare intalnire, o sa se planifice obiective marete despre care nimeni nu va sti cu ce, cand , cum si cine le va duce la indeplinire si cu asta basta.Sa nu spuneti ca sunteti dezamagiti. Stiati foarte bine ca asta se va intampla, nu-i asa?
Deci, Hai Romania!

Patrick spunea...

Cred ca incepem sa ne lasam furati de senzatia ca la aceasta intalnire chiar se va intampla ceva.
Este evident ca in cadrul MJ nu mai exista persoane care sa cunoasca sistemul penitenciar in detaliu. Parerea mea este ca noii investiti de la MJ chiar incearca sa inteleaga macar un pic din hatisul anepist cunoscut atat de (sau prea) in detaliu de fostii secretari de stat K si M. Nu-mi fac probleme cu apetitul directorilor de a transmite problematica reala. Instinctul de conservare este mai puternic. Imi exprim insa convingerea ca in scurt timp va avea loc si o sedinta cu sindicatele la care mingea fiind ridicata la fileu, ramane ca acestea sa aleaga in ce fel o lovesc.

Anonim spunea...

Facem pariu pe ce vreti ....pornim "potul" de la nivelul salariului + sporuri + salariul de merit + ore suplimentare ( oare de cand directorii de penitenciar ...mai ales IMPUTRENICITI ori ba iau ore suplimentare?!?!?!) ca "onorabilul" LIMBADULCE NADRAG nu se va putea abtine sa pupe dosuletze proaspete spre salvarea fotoliului propriu !!! Cine tine pariul ?!?! Oricum, stilul ....l-a exersat si este expert ...sef de penitenciare( si doctor de ....chisinau) asa ca ....nimic nou sub soare

Anonim spunea...

Parţial ai dreptate Patrik. Întâlnirea nu va rezolva probleme şi reticienţa discuţiei deschise se va vedea. DAR...

problema este de principiu. Sindicatele sunt scoase din schemă şi asta mă face să am îndoieli în ceea ce priveşte bunele intenţii ale noii echipe ministeriale.

Dacă erau întradevăr bune intenţii sindicatele nu erau excluse.

Anonim spunea...

INVITAŢIE

Vineri, 30 Mai 2008, între orele 15.00 – 17.00, la sediul şi în organizarea Ministerului Justiţiei va avea loc o rundă de discuţii între sindicatele lucrătorilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, societatea civilă şi reprezentanţi ai ministerului.
Vă transmitem pe această cale invitaţia de a participa la această întâlnire ca reprezentanţi ai societăţii civile, interesaţi de problematica sistemului penitenciar din România.


Cu stimă,

Radu Buică
Cons. SdS