Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 19 mai 2008

ANP a rămas cu nucile lui Iosif

Ştiaţi că... nucile tari nu prea au miez.
.
Un citat deja celebru aparţinând deja anonimului Marius Iosif, şeful decăzut al echipei Q-are, sună cam aşa: „Sunt o nucă tare!”. Nu, nu e ceva extraordinar de deştept. E doar o cimilitură preluată de mintea tulburată a acestuia şi ridicată la rang de regulă de relaţionare cu cetăţenii subordonaţi.
.
Domnul Iosif, căruia ministrul justiţiei se fereşte deocamdată a-i reproşa altceva decât „lipsa de comunicare şi de tact”, a fost o nucă tare dar cu miez puţin. Cred că dl. Predoiu este mult prea diplomat, iar lucrurile nu stau deloc aşa cum sunt prezentate public.
.
Logica elementară ne spune că schimbarea din funcţie pentru un viitor concurs ar fi trebuit să se aplice tuturor magistraţilor din sistem sau în cazul tuturor funcţiilor ocupate cu împterniciere (câteva sute în sistemul penitenciar). Or, tocmai un magistrat la fel de detaşat în funcţie i-a preluat locul lui Iosif.
.
Dar nu limbajul politicos - politic care explică îndepărtarea lui Marius Iosif este subiectul de astăzi. Nuca tare a lui Iosif a produs tot felul de decizii care au dus sistemul penitenciar în situaţia fericită de a nu putea plăti facturi, deşi se descurcă perfect cu plata poliţelor.
.
Nuca tare a lui Iosif a decis, de exemplu, că Valentin Sorescu poate păstori Penitenciarul Jilava. Până aici toate bune şi frumoase, dacă ne gândim că Sorescu e un ofiţer cu experienţă.
.
Sindromul Dinu Păturică îl atinge, însă, pe Sorescu şi situaţia se schimbă radical. Dumnealui, în loc să se ia la trântă cu
criminalitatea care înfloreşte la Jilava, se luptă voiniceşte cu sindicatele care, auzi obrăznicie, îşi informează membrii de sindicat, culmea, din surse publice (adică Academia Caţavencu şi PENITENCIAR!).
.
Valentin Sorescu, acest Dinu Penitenciar Păturică, a crezut că dă bine în faţa lu’ şefu’ dacă interzice afişarea articolelor din mass-media care-şi permiteau să-l critice. După ce a încercat să-i determine pe sindicalişti să nu citească despre împăratul cel gol, dar cu nuca tare, a decis să le curme îndărătnicia prin Comisia de disciplină.
.
De la gând la faptă pentru nucile cele tari nu este decât un pas. Comisia de disciplină a ANP a fost sesizată de acest măiastru komandant prin adresa nr. 343345/PBJB/12.05.2008, în care a indicat gospodăreşte citate din mass-media publicate de mâna sindical - 'criminală'.
.
„Morcovul din fundul domnului Iosif” l-a atins empatic până în suflet pe Sorescu, aşa că acesta a decis tăierea capului vinovat. Vă punem la dispoziţie „sesizarea” ca să vă minunaţi şi dumeavoastră de prostia făcută de un om, altminteri isteţ, dar, din păcate, îmbătat de dorinţa de putere.
.
Surpriza mazilirii lui Iosif l-a prins descoperit pe Valentin Păturică Sorescu care a pierdut din efectul loviturii de imagine programate, pentru că, în mod tragic, cel care credea dumnealui că ţine punctajul a cam părăsit ANP (Dinu Păturică este un personaj din Ciocoii vechi şi noi - o carte domnu’ Stan).
.
Alte nuci lăsate de Marius Iosif pe la ANP, cu aceeaşi minte şi acelaşi comportament, sunt cunoscuţii:
  1. Gheorghe Şpaiuc, contemplativul speriat de muncă, dar iubitor de salarii mari şi sporuri retroactive (tot detaşat, domnule ministru!);
  2. Petre Stan, măsluitorul de concursuri cu cap roşu, care a făcut-o temnicereasă pe Toma Aurora, bloda lui Q-ariu;
  3. Marin Dumitru, pseudo-specialistul în management (are diplomă e drept, dar n-are rezultate), artizan al situaţiei actuale în care penitenciarele nu-şi pot plăti facturile;
  4. Florin Stanciu, şoferul care s-a plictisit la Ministerul Justiţiei şi a fost uns de director la inspecţia penitenciarelor;

Nucile tari, dar cu miez puţin, mai sus enumerate nu au putut obţine funcţiile de conducere visate prin concurs, aşa că maestrul Q-ariu i-a făcut şefi pe blat, după cum îi era obiceiul. Aceştia au demonstrat deja că nu pot şi nu vor să-şi facă treaba aşa că...

propunem domnului ministru să verifice dacă aceştia 'comunică' bine şi să-i roage cu 'tact' să lase locul unora care ştiu ce au de făcut şi chef de muncă, tot prin organizarea unui concurs.

Link-uri utile:

UPDATE: Domnul Mocuţa, secretar de stat MJ, ne-a trimis un drept la replică pe care îl vom publica în cursul zilei de azi.

8 comentarii:

Anonim spunea...

ASTEPTAM SA SE PUBLICE CRITERIILE DE ÎMPUTERNICIRE PE FUNCŢII DE CONDUCERE.

Anonim spunea...

SORESCU, UN PARVENIT ŞI O HAHALERĂ.
S-a gandit ca daca îl pupă-n dos pe IOSIF acesta o să-i dea pe VIATA functia de DIRECTOR.
SA VEDEM PE CINE MAI OUPA-N DOS ACUMA.

unu_prost spunea...

te intreb "master of blog", crezi ca vreodata se vor da concursuri cinstite pentru ocuparea unor functii atat de bine platite ca si cele de conducere din A.N.P. sau penitenciare? Crezi asta? pentruca lovindu-ma zilnic in munca mea de cei care ocupa acum functiile acestea prin detasari de la nivel inalt am dat cateodata(des) de cele mai stupide si pline de nesimtire decizii din toata activitatea mea de muncitor cu sapa in penitenciar...Asadar crezi?...Vor venii omani care sa aiba curajul raspunderii sial luarii deciziilor prin care in primul rand sa faca pe cel care ara cu plugul pe sectii sa nu i se mai para atat de grea munca aceasta... Eu doar intreb...atat

Anonim spunea...

Stie cineva cum s-a facut transferul d-nei Dediu de la Galati la Iasi pe o functie de conducere fara a respecta Ordonanta de Urgenta nr. 4 /2008, art. 28 care prevede o cu totul alta ordine stricta de ocupare a unei functii de conducere ???

Anonim spunea...

CU BLATUL LUI D.G.A. STAN CE ROSU

Anonim spunea...

Merci. Asta intuiam si eu. Si mai este si "Marin" dupa cum il pomeneste dumneaei.
Ce ti-e si cu manariile astea grosolane. Macar de-ar fi o capacitate, dar e o rushine a sistemului.

Anonim spunea...

Ai dreptate, o mare rusine. Mult ne-am mai bucurat cand a plecat de la noi. Si acum mai chefuim. Atata importanta cat isi da, cat de mult ii plac scandalurile, anchetele si atacurile asupra subordonatilor, fara a avea minimul de inteligenta si bun simt. La noi se credea pe putin director de unitate si chiar de ANP.
Si acum mai sunt cioburi prin curte de strachinile prin care a calcat. Bine ca am scapat de asa "fenomen" rar intalnit. Multumim d-lui Stan ca ne-a luat-o de pe cap. Acum putem si noi sa muncim cu spor, fara stress-ul prostesc,fara rost, de care era capabila.

Anonim spunea...

lol...
Nashpa natzie de femeie....
Si are shi o slabiciune aparte pentru barbati,,,,