Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 7 noiembrie 2008

Comunicatul cu care ANP intră în campania electorală

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dat publicităţii, aşa cum a promis, un comunicat de presă referitor la discuţiile de ieri cu sindicatele din penitenciare. Iniţiativa e lăudabilă, dar conţinutul e de campanie, aşa cum dealtfel bănuiam. Mai jos aveţi textul comunicatului emis de ANP.
COMUNICAT DE PRESĂ din data de 07.11.2008

În data de 06 noiembrie 2008, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a avut loc întâlnirea reprezentanţilor Ministerului Justiţiei şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu liderii şi reprezentanţii sindicatelor care activează în sistemul penitenciar.

Reprezentanţii sindicatelor au prezentat o serie de probleme, pe următoarele domenii de activitate:

  • resurse umane – concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante, în special începerea etapei care vizează trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor;
  • financiar - bugetar – acordarea drepturilor băneşti restante, aprobarea integrală a procentului reprezentând fondul de premiere pentru data de 01 decembrie 2008, clarificări în privinţa eşalonării plăţilor în cazul sentinţelor executorii obţinute de personalul din sistemul administraţiei penitenciare etc.;
  • legislativ - modificarea statutului personalului, asigurările de viaţă şi de risc profesional, echiparea personalului, acordul colectiv de muncă.

S-a încercat găsirea unor soluţii viabile care să reprezinte interesele tuturor părţilor, reprezentanţii sindicatelor fiind de acord cu faptul că actuala conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu sprijinul Ministerului Justiţiei, a realizat de la preluarea mandatului, progrese vizibile în gestionarea şi rezolvarea problemelor specifice sistemului penitenciar.

S-a constat că, la nivelul sistemului penitenciar, unele prevederi legislative nu sunt aplicate unitar, fapt care determină apariţia unor nemulţumiri din partea angajaţilor. Pentru remedierea acestei probleme, cei prezenţi au considerat că trebuie făcută, de către autoritatea centrală, o instruire a directorilor de unităţi, dar şi că se impune o mai mare implicare a acestor directori în actul managerial.

Astăzi - 07.11.2008, la sediul Ministerului Justiţiei, în cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanţi ai grupărilor sindicale şi ai M.J./A.N.P, vor continua discuţiile pe probleme tehnice şi de detaliu.

Reprezentanţii M.J./A.N.P au subliniat disponibilitatea pentru dialog şi transparenţă faţă de problematica organizaţiilor sindicale, necesitatea unei colaborări eficiente bazate pe comunicare şi spirit de echipă, acordând sindicatelor rolul şi importanţa cuvenită în cadrul sistemului penitenciar. (sursa: link)

Comunicat de campanie

Câteva inexactităţi, ca să nu le spun de-a dreptul minciuni gogonate, s-au strecurat în comunicatul ANP. Prima ar fi enunţata dorinţă de a găsi soluţii viabile care să reprezinte interesele tuturor, în ultimele 15 zile de mandat. De ce nu s-a întâmplat asta până acum? De ce, pe vremea când Mininisterul Justiţiei făcea mari planuri de eficientizare, sindicatele stăteau pe la uşă? Nu era campanie electorală, d'aia.

Tot comunicatul ne mai spune că reprezentanţii sindicatelor sunt de acord cu faptul că s-au obţinut progrese vizibile de către actuala conducere. Da!? Care-s vizibilele alea? Concursul prin care s-au definitivat în funcţie? În rest, mai ştie cineva ceva măreţ care să intre la categoria progrese, i-auzi, vizibile. Poate planul de eficientizare este dovada? 10% implementare e un succes?

Când vedem fapte?

Evaluări, propuneri şi concursul măsluit sunt singurele 'realizări'. Poate ar fi trebuit să lase sindicatele să spună singure ce progrese au constat, dacă au constatat. În fine. Lauda de sine, ştiţi a ce miroase. În perioada asta a milogeală electorală. Asta în condiţiile în care liderii de sindicat au venit cu un purcoi de probleme pe care le-au trântit pe masa celor care nu mai prididesc să se vadă minunaţi şi excepţionali.

Discuţiile vor continua pe aspecte tehnice, azi, mâine şi câte zile mai este nevoie, ca să fie linişte pentru alegeri. În rest, bla, bla-uri de toamnă târzie: comunicare, spirit de echipă, importanţa cuvenită sistemului penitenciar. Când vedem şi fapte?

Link-uri utile:

10 comentarii:

Anonim spunea...

ca si cetatean si contribuabil corect al acestei tari, va spun cu mare DURERE in suflet ca nu mai avem putere nici sa gandim dar sa mai spunem ce se intampla cu noi.
Este strigator la cer ce se poate intampla in tara noastra, de parca am fi dusmanii de moarte ai celor pe care ii votam .
Suntem vinovati ca traim aici, suntem condamnati la moarte, saracie, umilinta, durere, analfabetism, suntem vinovati ca ii alegem, suntem vinovati ca nu suntem in stare ca si popor sa TRECEM LA FAPTE , ADICA SA FACEM CU ADEVARAT O REVOLUTIE si ca si pe timpul lui VLAD DRACUL (TEPES) sa ii tragem in teapa pe toti acesti TEPARI ORDINARI, care cu multa nesimtire isi bat joc de noi in ultimul hal.
Nu am crezut si nu am admis ca din programul global comunist ajugem la programul de exterminare lenta pus la cale de cei mai mari devoratori si sacali de oameni, devoratori si hoti ce nu se mai pot satura, ce sunt in stare sa calce peste cadavre numai sa se imbogateasca !
Noi suntem sfidati de caricaturile si progeniturile acestor nenorociti de sacali , care prin furt , minciuna, deposedare de bunuri isi permit sa cumpere masini (de vazut toata europa ce masini sunt in tara asta ) si acesti analfabeti care sug buzanurul lui taticu hot parmlamentar de profesie , isi permit sa ne sfideze sa ne traumatizeze cu aroganta lor analfabetica .

OFFFFFFFF!!!! suntem prea mici , nu putem face nimic, toti care vin, toti care sunt, toti care raman la acest CIOLAN vor smulge din radacini cu toate fortele lor pana nu va mai ramane nimic, oricum nu mai e mult dar cu siguranta in urmatorii 2-3 anui chiar nu vom mai avea nimic.Nici macar speranta!

Anonim spunea...

Am impresia ca experimentele din trecut gen "Experimentul Pitesti"si-au schimbat directia cu 180 de grade,acum se indreapta inspre cadre,noi suntem cobaii,materia prima a acestor experimente.

Anonim spunea...

Voi Blogger-asilor pentru cine faceti campanie electorala? prea aveti nuante portocali.

Huginn spunea...

Pentru nimeni. Dar cum de v-ati gândit la nuanţa portocalie? De ce nu roşie, doar suntem cu proletarii? De ce nu verde, galbenă sau indigo?

Popate v-a scăpat. Scriem despre cei de la putere pentru că ei fac prostii, indiferent ce hram politic poartă. Dacă tot vă interesează simpatiile politice, vă informez că apreciez doctrina liberală(care înţeleg că nu e portocalie).

Asta nu are însă nimic în comun cu faptul că unii dintre membri partidului au demonstrat că sunt cretini patentaţi (vezi Adomniţei, Chiuariu, Cioroianu).

Anonim spunea...

nu cred ca articolul de la 10;03 face campanie pt. cineva, pt. ca spune>toti care vin, toti care sunt, toti care raman...>, deci sunt bagati toti aici, asa ca blogger-asul de la 13.36 bate campii...

Anonim spunea...

Din pacate doctrina liberala si PNL Romania nu au mai nimic comun,numele eventual!

Anonim spunea...

Cineva aducea in discutie despre experimentul Pitesti,mi se pare incredibil ca teroarea impusa de Turcanu elitelor romanesti in anii 1947 se produce astazi de unii sefi ANP , ajunsi acolo cum au ajuns,si care acum isi platesc politele prin unitatile in care si-au plimbat tristele figuri, impotriva celor care nu cred si nu au crezut in ei..ce fac sinicatele?

Anonim spunea...

Doamnelor/domnilor,vorbiti de teroarea sefilor,de concursuri masluite,de campanii electorale...,pana acum nu am vazut comentarii negative la adresa d-lui Director Bala,sub comanda dansului se afla A.N.P-ul de cateva luni bune,s-au schimbat in bine atatea lucruri si oare eu traiesc pe alta planeta??? NU,teroarea sefilor s-a accentuat poate doar in cazul meu,concursurile voi stiti mai bine iar politica de casa este "trageti cat mai mult pe agenti ,pe ofiteri cu functii de executie,sa munceasca ca la Timisoara non-stop daca vocifereaza linistitii,bani dati-le cat mai putin"-azi la Timisoara maine-n toata tara.ALOOO... TREZITI-VA SAU VA E FRICA,MACAR AICI AR TREBUI SA NU VA FIE, SUNTETI APROAPE ANONIMI.

Anonim spunea...

la Timisoara nu sunt ture libere?pai noi asteptam sa ne respecte pe noi si drepturile noastre Mr. BALA,SI EL ISI BATE JOC DE CEI CE II AVEA IN SUBORDINE LA TIMISOARA,IAR ACUM HARTUIESTE UN INTREG SISTEM!TIMISOARA AVETI SINDICAT INDEPENDENT?SI DACA NU ,DE CE?

Anonim spunea...

Mărirea salariilor semnificativă am văzut-o în programul PDL în rest nimic