Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 5 iulie 2008

Reformarea serviciului penitenciar, ep. I - Argument

Agenda reformării penitenciarelor - un nou început
.
Odată cu numirea noii conduceri a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ministerul Justiţiei a anunţat şi Planul de măsuri pentru eficientizarea sistemului penitenciar 2008 - 2009. Cele mai importante probleme sunt identificate şi este propusă o abordare logică de soluţionare a acestora.
.
Planul se inspiră din Strategia de dezvoltare a serviciului penitenciar 2007 - 2010 preluând o parte dintre obiectivele acesteia.
.
Strategia este un document de politică publică elaborat în perioada 2006 - 2007 însă implementarea acesteia a fost blocată după numirea echipei Chiuariu la ANP. S-a pierdut astfel şansa valorificării unui trend pozitiv înregistrat în perioada 2005 - 2007.
.
Strategia de dezvoltare a serviciului penitenciar - agonie şi extaz
.
Marius Iosif deranjat de întrebările mass-media referitoare la refuzul de a implementa această strategie a descis anularea acesteia şi înlăturarea de pe site-ul instiuţiei. Efectele acestui habarnism managerial se văd în situaţia de criză în care se află sistemul penitenciar în prezent.
.
Ulterior ministrul justiţiei, dl. Cătălin Predoiu, a dispus consilierilor săi reanalizarea acesteia şi actualizarea conform noilor realităţi. Aceleaşi probleme dar mai dificil de rezolvat datorită anului de regres în care echipa Chiuariu a s-a aflat la conducerea penitenciarelor.
.
Planul de eficientizare - soluţii pe termen scurt
.
Planul de eficientizare propus are un număr de 5 obiective, fiecare realizabil prin măsuri concrete până la jumătatea anului viitor:
  1. Asigurarea unui nivel optim al resurselor financiare pentru funcţionarea serviciului penitenciar;
  2. Adaptarea politicii de resurse umane la nevoi le sistemului peni tenciar;
  3. Management eficient al sistemului penitenciar;
  4. Îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, şi
  5. Asigurarea mijloacelor logistice necesare funcţionării sistemului penitenciar

O strategie pe termen lung/un plan bun înseamnă rezultate bune

Pentru că, măcar de această dată, se pare că există interes pentru o abordare managerială coerentă şi constructivă vă propun să ne implicăm în acest efort. Începând de mâine vom analiza împreună Planul propus şi Strategia existentă.
.
Mai jos vă punem la dispoziţie ambele documente. Sugestiile pe care le vom primi vor fi transmise Ministerului Justiţiei şi celor interesaţi.
.
Vom privi exerciţiul de planificare dintr-o perspectivă pragmatică. Ne interesează implementarea acestuia şi obţinerea unor rezultate concrete în termen cât mai scurt.
.
Primul episod - de încălzire
.
În zilele următoare vom discuta despre:
  1. Identificarea problemelor sistemului penitenciar;
  2. Stabilirea priorităţilor de dezvoltare;
  3. Asigurarea resurselor pentru implementare;
  4. Obiective generale şi obiective specifice;
  5. Plan de activităţi şi riscuri de implementare;
  6. Coordonarea implementării şi transparenţă decizională.

În funcţie de sugestiile dumneavoastră vom încerca să aducem în discuţie tot ceea ce vă preocupă în legătură cu abordarea strategică a managementului sistemului penitenciar.

Link-uri utile:

PS Între timp vom reveni cu problema rămăşiţelor găştii lui Chiuariu:

  • Ghoerghe Şpaiuc poetul - procuror care continuă să încaseze peste 20.000 de RON lunar ocupându-se de feng shui-uri va reveni în atenţia noastră;
  • Bogdan Costaş ameţitul care este părtaş alături de Marin Dumitru la distrugerea sistemului financiar şi logistic al sistemului penitenciar va beneficia de o atenţie specială;
  • Florin Stanciu habarnistul care face pe inspectorul şef al penitenciarelor româneşti va fi eroul unei noi serii de articole;
  • ... poate şi ceva educaţie şi asistenţă psihosocială.

42 comentarii:

Anonim spunea...

Am salvat documentele în calculator şi mă apuc de citit. E destul de complicat dar la prima vedere sunt chestii de bun simţ.

Era bine dacă strategia din 2007 era pusă în practică, acum aveam deja experienţă şi era mai uşor. Dacă se reface strategia odată cu fiecare director o să continuăm să mergem pe pilot automat şi să ne plângem că la noi e rău.

Alte ministere, şi internele sunt un exemplu, au avut continuitate în strategii şi se vede. La noi majoritatea directorilor nici măcar n-au încercat să facă ceva pentru sistem. Au făcut doar pentru ei şi pentru nepoţii lor.

Anonim spunea...

Din cate vad conducerea ANP nu e prea entuziastă de strategii pe termen lung. Ar prefera sa nu fie stransi cu usa obiectivelor.

Cand s-a factut strategia comandantul nostru ne-a spus la sala ca e buna dar ca el spera sa nu-l bata aia de la ANP la cap. Cred ca nici n-a facut nimic ca sa puna in practica ce era scris acolo. Nimeni nu ne-a prezentat la sala strategia sa stim si noi despre ce e vorba. Acum m-am uitat pentru prima data. Planul asta nou e mai concret dar e pe termen scurt.

Eu propun ca sindicatele sa se implice in modificarea strategiei daca este cazul si sa fie pusa in practica.

Anonim spunea...

"Neimplicarea personalului în luarea deciziilor privind sistemul penitenciar si implementarea solutiilor de reformă"

M-am oprit in timp ce citeam problemele identificate la cea citata mai sus. Cred ca oamenii au incercat sa rezolve aceasta problema, ne-au trimis fiecare proiect de act normativ ca sa ne dam cu parerea. Noi am trimis de fiecare data propunerile noastre, dar nu ne-am simtit partasi (ne-am simtit chiar supraaglomerati pentru ca eram somati sa raspundem in termen. N-ar fi fost o problema daca am fi stiut ca facem ceva util). Dupa un proiect venea altul, apoi altul si altul s.a.m.d. Sa luam, spre exemplu, legea 275. Am venit cu zeci de propuneri, ni s-a spus ca s-a tinut cont, ca deja exista un proiect de lege (de ce am mai eram intrebati daca exista un proiect pe care noi nu-l puteam vedea la acea ora?)care rezolva fiecare dintre problemele pe care noi le sesizasem. A venit proiectul. Nu avea nicio legatura nici cu ceea ce propusesem si nici macar cu ceea ce se pusese in discutie. Problema noastra de baza este ca suntem inconstanti, ca fiecare noua conducere vine cu o autosuficienta ucigasa. Putina umilitate n-ar strica. Poate ca nu tot ceea ce s-a mai incercat este rau. Poate ca n-ar strica putina continuitate in reforma, ca in rele avem suficienta perseverenta.

Anonim spunea...

"Imagine institutională defavorabilă si comunicare defectuoasă în/în afara sistemului"

S-a dat un concurs pentru posturile de ofiteri secretariat, ofiteri care se ocupa si de imaginea penitenciarului. Am vazut oameni competenti, prezentabili, cu o dictie nemaipomenita si foarte educati care au picat la un concurs castigat de o persoana care nu poate sa duca o fraza pana la capat fara sa o stalceasca. A fost preferat omul dispus sa minta pentru sistem unui om onest si cult. Nu sunt implicat in ceea ce v-am povestit decat ca observator. Nu pot fi indiferent la imaginea pe care unitatea mea o are in comunitate. De aceea nu am putut fi doar un observator neutru. Prin urmare, oameni buni, alegeti comunicatori buni in functii de raspundere. Directorul care nu comunica eficient slabeste increderea subordonatilor in conducere si stima lor de sine ca profesionisti. Purtatorul de cuvant trebuie sa fie diplomat, dar nu ipocrit pentru ca SE VEDE.

Anonim spunea...

Nu cred ca e posibil sa faci ceva planificat in penitenciarele romanaesti. pur si implu nu suntem eduicati sa facem asa ceva. pana acum am lucrat dupa regulament si dupa ce ne-a spus comandantul sau directorul general.

Nu-i vad pe sefi sa-si asume o responsabilitate atat de mare. Cand ai un plan cu termene si rezultate clare nu mai poti sa te fofilezi si nici nu mai poti sa-ti pui rudele in functii importante. Ar trebui sa-i coste functia daca nu-si respecta obligatiile.

Vin alegerile si o sa vina si alti directori. Daca strategia si planul ar supravietiu schimbarii ar fi o minune. Cine mai crede ca la instabilitatea care este in penitenciare se poate pune in practica ceva pentru cadre si pentru sistem.

Anonim spunea...

E o strategie frumoasa si poate ca va fi aplicabila intr-o oarecare masura pana la venirea uneia alte conduceri sau pana la alegeri. Nu credem in strategii pe termen lung in Romania, dar am putea incerca. Daca ministerul s-a implicat, probabil ca va gasi si fondurile necesare. Domnule DG, sunteti un om experimentat, un lider incercat. Stim ca nu veti lasa lingaii (imi permit sa va laud pentru ca nu ma cunoasteti) sa va cante la ureche. Va rugam faceti in asa fel incat managerii locali sa fie alesi dintre oamenii cei mai competenti. Stiti care este profilul unui lider eficient. Acum aveti putere mare si increderea de care probabil nu veti mai beneficia in viitor. Puneti piciorul in prag. Reevaluati managerii din unitati pentru a lucra cu oameni adevarati in care sa aveti incredere. E buna strategia, dar nu o veti putea aplica fara sprijinul directorilor. Nu-i bai daca nu veti putea face totul. Ce veti face va fi bun facut. Avem incredere in dvs.

Anonim spunea...

M-am uitat in mare pe documente si cred ca o strategie poate fi aplicate. edy_ are dreptate. O astfel de strategie se poate implementa doar daca toata lumea se implica serios. Unii comandanti vor trebui sa dispara inainte de implementare altfel vor pune beţe in roate.

Anonim spunea...

Nu stiu cat de mult ajung toate planurile astea la amaratu de agent care lucreaza pe sectie sau la punctul de lucru cu ppleii. Sa inceapa cu salarizarea si sa ne dea primele resatante ca doar din banii nostrii ne opreste. de ce nu nea dat prime si nu ne mai platteste decontarea pentru chiriei. Directorii dorm bine ca au salarii mari nu rate la banci ca noi.

Anonim spunea...

Argument

E clar: avem nevoie de un plan. Trebuie sa stim incotro dorim sa mergem. Sa nu ne indepartam de strategie. Pana la urma am lucrat toti la ea intr-un fel sau in altul. Nu este ea perfecta, dar noi putem identifica in timp partile nerealiste si sa ne adaptam actiunile. Este important ca strategia ne da o directie si ne ajuta sa ne stabilim o identitate: serviciu penitenciar. Mie imi place sa stiu ca fac parte dintr-o institutie care isi propune sa lucreze ca un serviciu in comunitate, sa serveasca societatea. Simt ca astfel am un rol pozitiv. Daca stau pe sectie si-l pazesc pe detinut, daca ii vorbesc civilizat si poate sa vada in mine un cetatean onest, daca sunt comandant de sectie si ma ingrijesc sa fac in asa fel incat pe sectia mea sa se respecte legea si oamenii sa-si primeasca drepturile, daca sunt educator, psiholog, asistent social si ma concentrez pe recuperarea detinutului ca om, daca sunt director si ma ocup de managementul unitatii mele si de contactele sale cu comunitatea, daca sunt oricare dintre functionarii publici cu statut special, ma simt mult mai util daca stiu ca am un rol social important. Strategia imi recunoaste un rol pozitiv si asta ma motiveaza. Sa mergem, asadar, inainte si sa imbunatatim strategia din mers, dragi colegi!

Anonim spunea...

De ce nu se investeste in camere de luat vederi pe perimetru si pe sectii, in garduri cu senzori, in tehnica moderna? In Spania si in alte tari europene sunt utilizate. Ar putea sa-i coboare pe oameni de pe gard ca sa nu mai lucram ca in anii '50. Va dati seama cati agenti am avea pentru celelalte activitati? Om fi noi saraci, dar nici nu stim sa utilizam resursele. Sa calculam cat ar costa achizitionarea tehnicii necesare si cat se investeste in angajarea de personal pentru a sta degeaba (fara voia lor) in foisoare.

Anonim spunea...

In Planul de masuri, la obiectivul 4, (obiectiv specific 4.1.2) se vorbeste de "Legea 293/2006 privind regimul executarii pedepselor" !!!!
Legea 293 se refera la Statutul functionarilor publici care suntem noi iar Legea executarii pedepselor este de fapt 275/2006.
Corectati intr-un fel. Aceasta formulare a aparut si in presa care a citat comunicatul MJ.

Huginn spunea...

:-)am trimis deja observaţia la MJ pe mail. Se mai întâmplă. O eroare umană scuzabilă... dacă nu se repetă.

Anonim spunea...

or fi confundat-o cu 294/2004 (ca de-aia avem doua legi de executare)

Anonim spunea...

Se pare ca a fost o Revolutie, o revolutie in paradis, in paradisul numit ANP,un Anp si unitatile din tara- ajuns la cota zero in ceea ce priveste satisfactia meseriei,zero chef de munca,zero progres,zero salarizare,zero autoritate, deci a fost nevoie de aceasta REVOLUTIE, care speram sa nu fie infranta de alte interese meschine!

Anonim spunea...

Parca eram la argument, nu?

Anonim spunea...

Acum cine sunt lingaiii...? Sa vedem ce veti face cand noii conducatori vor vedea ca sunt la fundul sacului, ca toate aceste obiective frumoase se ofilesc din lipsa de resurse...

Anonim spunea...

Problemele sistemului penitenciar
deficit de personal, pleaca lumea de la puscarie si nu mai vine nimeni ca nu se fac angajari.
Subfinantarea de ani de zile se dau bani cu portia.
Supraaglomerarea.
Menegmentul defctuos la toate nivelurilor.
Se LUCREAZA DUPA URECHE ?
de ce ?

Anonim spunea...

Sunreti in cautarea unui "tatuc" si asteptati de la el minuni. Asta arata cat sunteti de imaturi. Un singur om nu poate ceea ce asteptati voi de la el. L-ati acuzat pe domnul Marin de parca dumnealui ar fi vinovat ca n-au fpst virati banii de la Ministerul Finantelor catre Ministerul Justitiei. Pentru voi conducatorii sunt buni sa plateasca oalele sparte de noi toti de decenii. Aveti soarta pe care o meritati.

Anonim spunea...

Asta pentru ca Spaiuc cu cainii sai au ros din sacul cu pricina pana a ajuns la fund.
Asa ca pro spaiuc-ule nu mai purta grija fundului de sac ci vezi de fundul care l-ai pupat pana acum, ca cine vrea sa faca treaba buna face, de ai sa te miri cum.

Anonim spunea...

ptr. pro spaiuc 05.07.2008 22:34:00_ Marin e de vina ca desi erau bani in buget a gresit ca vita trimestrializarea. Toti ceialalti aiuriti erau preocupati cu detasari si transferari de inamici ai lui Iosif si n-au fost atenti nici la deschiderea lunara. Si uite asa... toata gasca isi bat joc.

Daca nu stii despre cat si cand sunt cretini gascarii lui Chiuariu - Marin, Stan, Costas sau... Spaiuc lasa-te cu justificarile astea de doi lei.

Anonim spunea...

pro spaiuc n-ai observat mai ca se discuta o alta problema. Tu ai ramas la episodul cu tizul tau cel cretin?

Incearca si tu sa te concentrezi si sa ramai macar pe subiect. Tu nu vezi ca s-au suspendat decontari, prime si ca penitenciarele au 3 milioane de euro datorii? Te-ai trezit tu sa-l aperi pe "domnul Marin". Ia-l acasa ba si freaca-l pe burta sa se inmulteasca

Anonim spunea...

"ANP-ul a dat, ANP-ul a luat, fie numele ANP-ului laudat".
ANP-ul a initiat strategia de dezvoltare si tot el a aruncat-o la cos. Probabil ca la un moment dat s-a simtit ca militianul care-si da amenda singur.

Altfel spus, ANP-ul s-a purtat ca un parinte denaturat cu copilul lui, pe nume "Strategia", inca lipsit de aparare.

Bun, sa vedem care e treaba cu Strategia 2007-2013 si cu Planul de masuri actual, vazuta din perspectiva unei persoane din teritoriu care a participat in scurtele zile de glorie ale Strategiei, la elaborarea la nivel local, a masurilor prevazute de aceasta.

In cuvinte cat mai putine, ambele sufera de inexistenta unui mecanism eficient de "supravietuire", imun la schimbarile survenite in timp in conducerile ANP sau MJ.
Pentru asta, probabil ca ar fi util daca documentele de acest gen ar avea un statut superior celui actual de documente interne care la o adica pot fi ignorate, cel putin de nivelul unui ordin M.J.

Pe de alta parte, in cazul acestui Plan de masuri, nu sunt prevazute mijloace de urmarire a realizarii concrete a diverselor prevederi, in timp.

Spunea cineva de aici despre rolul sindicatelor. Cred ca rolul sindicatelor este, intre altele, acela de a monitoriza, pas cu pas, indeplinirea acestui Plan de masuri sau a altor initiative de acest gen.
Sa auzim de bine!

Anonim spunea...

bai pro(st) spaiuc tu respiri sub apa?... ai incercat sa respiri si sub caca?... atentie cu canicula frate!... esti din ce in ce mai contra naturii...

Patrick spunea...

Cum putem evita schimbarea periodica a strategiilor si mersul in zig-zag?

O echipa manageriala a elaborat o strategie buna. Echipa a fost inlocuita si a aparut o dilema pentru noii sefi: oare tot ce se va face ulterior, daca se intampla sa iasa bine va fi meritul echipei care a elaborat strategia? Pe de alta parte, daca anunmite persoane au inceput implementarea tot ele vor trebui sa o continue. Dilema s-a solutionat simplu: au fost inlaturate si persoanele si strategia.

Usurinta cu care s-a realizat acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit.

Pe link-ul de mai jos, la finalul paginii (este vorba de strategia pe 7 ani a Agentiei Nationale Antodrog)apare emitentul: Guvernul Romaniei.

Concluzie: trebuie facute demersuri pentru aprobarea strategiei prin Hotarare de Guvern, in contextul in care mediul politic este instabil iar fluctuatia echipelor manageriale din ANP se inscrie in trend.

http://www.ana.gov.ro/rom/strategia1.htm

Anonim spunea...

salut!trebuie sa stim ca daca am schimbat calul,avem aceeasi caruta hodorogita,iar noul cal va obosi.ar trbui sa ne implicam cu toti daca vrem ca PROSTIA SA NU MAI FIE LA RANG DE VIRTUTE IN ANP!bani sunt si vor fi ptr orice ,daca si proiectele vor fi fiabile facute de oameni competenti.nu putem da vina pe finante,ptr ca nu putea aloca fonduri ptr proiecte hilare,facute de niste clowni in ale managementului,la fel ca in anul2004cand BANCA MONDIALA sau FMI A ALOCAT 1 MILIARD DE$ FONDURI NE-RAM-BUR-SA-BI-LE MJ-ului din care400.000 ptr penitenciare si restul reformei in justitie si au fost retrase ptr ca proiectele erau niste aberatii intuitive.Si planul de masuri initiat de dl.RAGEA nu putem spune ca nu ne uimeste, dar asteptam cred ca mult mai mult, ptr a fi pus si in practica,nu ca ar dori asa,dar acele termene tare imi sufla in ceafa,si imi amintesc de niste vremuri cu CONGRESE!!nu pot decat sa astept poate si voi pana cand va sosi momentul sa ne si bucuram.nu sunt un agent pesimist,dar voi avea ceva vreme de cand voi fi la pensie si planul de masuri va fi botezat cca15%.vreau sa ma insel am 18 ani de sistem,dar mai vreau o minune,cel putin ptr cei ce au inceput,sau vor incepe acest servici.Cu scuzele de rigoare nu o pot numi MESERIE si ar trebui sa recunoastem...chiar NU ESTE!!SA AUZIM NUMAI DE BINE

Anonim spunea...

voi fi foarte curios de suma primelor,respectiv diferenta dintre agenti si ofiteri!voi ce credeti va triumfa bunul simt sau tot marlania?va fi si o diferentiere intre PAZA si LOGISTICA?de ce spun asta?ptr ca logistica oricum i-a sporul de pericol gratuit,sau poate si sa-ti dai cu pixul in ochi la birou e un pericol.fiecare munca are natura ei,dar e josnic sa dai un spor de pericol egal celor din paza cu a celor din logistic,chiar nejustificat.aici ar trebui sa intervina FSANP SI SNLP daca au bunul simt.nu le convine contabililor ca au mai putin salar,sa treaca in paza sau sa mearga la o alta firma unde nici fara acest spor au jumate de salar.nu este necesar ca,contabilitatea sau achizitiile si chiar tot serviciul financiar sa fie func. pub.cu statut special.dati-mi dv un raspuns,poate eu gresesc,faceti-ma sa inteleg.nu se pot face toate astea si cu un personal civil?cu speranta ca nu am vrut sa deranjez pe nimeni ci doar sa fiu mai realist,sau poate sa spun lucrurilor pe nume din alt unghi,acelasi,SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!cq

Anonim spunea...

"voi fi foarte curios de suma primelor,respectiv diferenta dintre agenti si ofiteri!voi ce credeti va triumfa bunul simt sau tot marlania?va fi si o diferentiere intre PAZA si LOGISTICA?... aici ar trebui sa intervina FSANP SI SNLP daca au bunul simt"

pai tocmai datorita presiunii sindicatelor s-a ajuns la diferentele astea mari intre prime, pentru ca se calculeaza separat, pe corpuri si compartimente. evident ca 10% din salariul unui ofiter este mai mare decat 10% din salariul unui agent, asa ca ...
apoi o sa vina logistica si o sa spuna ca ei au contribuit cu 10% di salariile lor la fondul de premiere si evident vor ca acei bani sa se imparta in compartimentul lor.

din punctul meu de vedere, printre altele, se fac doua mari greseli:
1. prima este prima nu ajutor social, deci nu e necesar si obligatoriu ca primele sa fie egale sau sa ia toti, ba dimpotriva.
2. prima se acorda pentru munca prestata, nu pentru apartenenta la paza, socio, logistica etc.

evident ca apoi urmeaza subiectivismele: apartelenta la un anumit clan din "firma", apartenenta la o anumita "famiglie" etc.
Niciodata, la noi, unul care munceste in credinta lui nu va fi apreciat la fel de bine ca unul care, poate nici nu prea trece pe la serviciu, dar in timpul asta cine stie ce si pentru cine presteaza.

Anonim spunea...

Stimabile, esti iOSIF sau alta caricatura asemanatoare , ca telul spuselor tale e clar!
Vrei vrajba intre penitenciaristi!!

Ti am ghicitara jocul, opreste moara !

NU CADETI IN CAPCANE !!!
UNITATE E PRIMA REFORMA !!

Anonim spunea...

CQ ---- SEMNATURA ANONIMA, GINDIREA PA....CILOR DIN TAGMA NADRAG & COMP.
GENIUL DOREA SA DESFINTEZE FINANCIARUL
MOTIV? CEREA MULTE ACTE SI CITEZ " DACA MAI CERETI ACTE , VA DAU ORDIN SA STATI IN BIROURI SI SA NU FACETI NIMIC"!!!!!
VA ADUCETI AMINTE DLE OPREA????

DACA ERA SOLUTIA,MAPN UL AR FI APLICAT O DEMULTISOR!

REFORMAREA SERVICIULUI PENITENCIAR ARE OBLIGATIA LA EP.I SA INSCRIE ARGUMENTUL UNITATE SI ECHITATE.

Anonim spunea...

bravo 9.31 !!

Anonim spunea...

pt. lingaul de la ora 23.55

Lingaii nu sunt niciodata contra naturii, asa ca tu nu trebuie sa-ti faci griji pentru asta. Nu, n-am incercat sa respir sub ceea ce ai scris tu pentru ca unul ca tine (sau poate chiar tu) l-a confundat cu o inghetata si l-a devorat.

Anonim spunea...

pt cq
Baiete ai o problema mare ,esti in afara tuturor problemelor.
Si mai esty si lider de sindicat, vai si amar de ei cotizanti , cine ii apara ,sau numai de la paza se incaseaza cotizatia de sindicat./

Anonim spunea...

dmnegru spunea...
din punctul meu de vedere, printre altele, se fac doua mari greseli:
1. prima este prima nu ajutor social, deci nu e necesar si obligatoriu ca primele sa fie egale sau sa ia toti, ba dimpotriva.
2. prima se acorda pentru munca prestata, nu pentru apartenenta la paza, socio, logistica etc.

Mare dreptate ai!
Fratilor, se incearca transformarea sistemului in serviciu social pentru detinuti nu pentru angajati.


Anonim spunea...
06.07.2008 01:17:00
va fi si o diferentiere intre PAZA si LOGISTICA?de ce spun asta?ptr ca logistica oricum i-a sporul de pericol gratuit,sau poate si sa-ti dai cu pixul in ochi la birou e un pericol.fiecare munca are natura ei,dar e josnic sa dai un spor de pericol egal celor din paza cu a celor din logistic,chiar nejustificat.

Dar de ce sa nu fie o diferentiere intre escorte si supraveghere. Ca doar unii se plimba prin oras, pe la instante, au sambata si duminca liber si ceilalti vin si noaptea la serviciu si de sarbatori?
Pai mai baiatule! Daca tu gandesti ca esti mai buricul pamantului decat contabilu care iti calculeaza salariul, inseamna ca ai mari probleme la mansarda. Tu ai auzit cumva de interdependenta sectoarelor de activitate? Normal ca ala de la resurse umane nu stie ce faci tu in paza, dar daca nu ar lucra bine nu ti-ar acorda gradatia de vechime si sporul de fidelitate la timp si ai fi taaaaaaaaare nemultumit. Apropo`. Tu stii sa gestionezi reteaua informatica a unitatii (aia in care te uiti tu sa vezi ce castig are hotu sau la care te joci solitaire ).
Sau mai bine da-i dracu pe ceilalti ca simuleaza, doar paza munceste, ca hotii se duc pe jos la instanta, salariile se fac singure, adeverintele se tiparesc gata completate si daca esti bolnav, faci repede medicina si te tratezi singur. Pai tu vii pe acest blog si ceri DG performanta si solutii echitabile pentru tot sistemul, dar tu personal ai impresia ca unii sunt mai fuctionari publici cu statut special decat ceilalti.
Esti sigur ca daca maine ti s-ar propune sa treci la un birou nu te-ai duce? Eu nu sunt atat de sigur...de tine!

Sau poate esti la birou, nu ai ce face si mai scrii si tu...

Anonim spunea...

FELICITARI ANONIM 16.02
Imi place cum abordezi comentariul,
esty mortal,BRAVO.

Anonim spunea...

am scris azi ca se vor da prime la salariu,dar nu stiu daca eu personal voi lua dar sunt sigur de cei ce vor lua,sunt mereu acei carausi ai cramei,si rubedenii si lingai,vom vedea.Imi pare rau ca huginn nu a publicat,chiar este revoltator ce se intimpla cind vine vorba de prime sau alte recompense.

Anonim spunea...

Ce prime, ce recompense...(VERBALE sau SCRISE...).... eu azi nu mai vreau nimic, serviciul m-a scârbit in asa hal ... ca parcă vreau doar o fărâma de săpun si frânghiută....
Este mare diferentă intre sectoare...
-Paza si escortele se "bat" cu medicalul-prea mulţi"bandiţi" merg la spital .. şi mai ramân internati şi astfel se "strică" bunatate de liber
-medicalul se "bate" cu finaciarul(pentru ca nu sunt bani pentru "buline"si altele
-finaciarul şi logistica se "bat" pe omorârea timpului şi netul....ca dealtfel si "competentii" sefi(comandantii de sectie, adjuncţii si... alţiii, care dacă nu completează la Pariloto... freaca şi trag mâta de coada....
Felicitari ANONIM **06.07.2008 16:02:00** o spui franc-cu pumnul direct în faţă...
dar poate ca pe unora le este de juns următorul .... IMN
***De recitat solemn la inceperea zilei de munca:

*Iubesc biroul meu fără lumină!*
*Mă simt în el ca vulpea-n vizuină!*
*Iubesc mobila gri, plină de praf,*
*Dulapuri burdusite, hârtii vraf.*
*Concediul nu-l iubesc de fel !*
*Nici nu mai vreau s-aud de el!*
*Nu trebuie să dorm! Nu vreau să am odihnă!*
*De nu muncesc, deloc eu nu am tihnă !*
*De munca mea sunt fericit,*
*Nimic atâta-n viată n-am iubit !*
*Iubesc computerul fereastră*
*Cu scăfârlia lui albastră.*
*Iubesc sedintele mai lungi*
*Când am în creier cifre, dungi.*
*Iubesc, vă spun acu' din nou,*
*Să stau o viată la birou!*
*Îmi place munca! As munci*
*Mai mult în fiecare zi.*
*Nu vreau salariu! Nu vreau stimă!*
*Mi-ajunge critica drept primă!*

Anonim spunea...

Catre anonimul de la 20.28

Nu stii sigur daca tu vei lua prima, dar esti sigur ca vor lua acei carausi, rubedenii si lingai. Sa intelegem ca nu stii sigur daca faci parte dintr-una din aceste categorii, pentru ca altfel nu are logica ce ne-ai scris.

calaul spunea...

EH! am scris anterior.... sunt calaul si sincer nu mai vreau absolut nimic!Simt ca inima imi creste( de nu as face cardiomegalie... )cu urmatorul IMN:

*Iubesc biroul meu fără lumină!*
*Mă simt în el ca vulpea-n vizuină!*
*Iubesc mobila gri, plină de praf,*
*Dulapuri burdusite, hârtii vraf.*
*Concediul nu-l iubesc de fel !*
*Nici nu mai vreau s-aud de el!*
*Nu trebuie să dorm! Nu vreau să am odihnă!*
*De nu muncesc, deloc eu nu am tihnă !*
*De munca mea sunt fericit,*
*Nimic atâta-n viată n-am iubit !*
*Iubesc computerul fereastră*
*Cu scăfârlia lui albastră.*
*Iubesc sedintele mai lungi*
*Când am în creier cifre, dungi.*
*Iubesc, vă spun acu' din nou,*
*Să stau o viată la birou!*
*Îmi place munca! As munci*
*Mai mult în fiecare zi.*
*Nu vreau salariu! Nu vreau stimă!*
*Mi-ajunge critica drept primă!*
SUCCES TUTUROR.....CARE O INTORC.... ASA CA LA PLOIESTI!

Anonim spunea...

salut!manipularea cuvintelor=manipularea maselor,de unde apare afrontul personal.ptr ultimii filozofi,ar trebui sa nu mai faceti calificari la locul de munca,si cred ca stiti prea bine ce vreau sa spun,nu sa insinuez.daca citeai mai atent simteai ca am scris exact,nu am vrut sa deranjez si fiecare munca cu natura ei.poate ai vrut tu sa intelegi altceva,ai tot dreptul,nu te poate opri nimeni,la fel ca si pe mine sau oricare dintre noi(cei care ne lasam IQ-RILE pe aici)care ne confruntam cu aceeasi oboseala si plictiseala.tot timpul cand citim acest blog vedem in fiecare "anonim" pe colegul de langa noi,dar puneti-va,putin mintea la contributie,chiar numai noi avem aici acces?numai noi putem posta aici?de ce sa permitem cuiva sa ne terfeleasca demnitatea,caracterul,sa ne invrajbeasca unii impotriva celorlalti?de ce am avea noi motive sa ne uram,ptr chestii care ni le putem spune oricum in fata,cand mergem la o bere,ca si asa in afara de parnaie si de x,y,z ce si-a luat ce si-a facut nu mai stim sa discutam altceva.spuneti ca nu-i asa?iar provocarii incultilor poate raspunde un alt incult in numele prostului.chiar nu ne-am saturat de atata prostie?sau pe blog nu vede nimeni care e prost si care e destept?ba din contra un destept nu da curs prostiei care se descatuseaza aici.poti sa vii cu citate cu rezumate cu sinteze,si sa zici ba ce dastept e asta!!chiar si aici trebuie sa mai dam ocazia detinutului inca o data sa rada de noi.dar poate asta ne este eticheta care ne-am puso de gat fara sa ne dam seama,sau poate chiar ne-am obisnuit cu ea.haideti sa fim mai realisti,adica sa ne amintim fiecare ce am fost pana ne-a dat tara niste haine,sa ne dam mari,cum am trait pana am venit la parnaie(paza,escortare,supraveghere,logistica)sau oricare alta ordine,si sa nu uitam ca nu suntem mai presus unii decat ceilalti cu nimic.nu va fac eu voua regulile in sistem,voi va cunoasteti cel mai bine minusurile,si colegii. nu sunt pacifistul vostru,iar ptr simpaticul care ma facut linder de sindicat nota 2,nu-ti cunosti colegii,iar eu nu vreau sa-mi mai spui asa.PTR VOI:AVETI SI CUNOSTINTE,SAU SA ZIC CUMVA PRIETENI?LA CARE VA LAUDATI CE SCRIETI VOI,CE MISTO FACETI DE UNUL SAU DE ALTUL,SI TOATE ASTEA SE AUD.SA AUZIM NUMAI DE BINE!imi place cum suna nu va suparati!!!

Anonim spunea...

Stai caaalm, calaule, caaalllmmm, liniiisteste-te, caaalllmmm. Asaaa, fa naniii, nu te enervaaa...

Ce nervos era asta. Sper sa nu faca vreo prostie.

Anonim spunea...

raspuns pentru 00,26
Fac parte din grupul celor care muncesc,nu au pile,iar prima pentru acestia este minuscula si nu este intotdeauna,chiar daca nu ai pedeapsa,si iti faci serviciul bine si fara evenimente , pentru unii ca noi meritele nu sunt atit de deosebite daca nu faci parte din nici o "grupare" si schiar daca raspundere ai,si daca prema se da pentru "merite deosebite",eu un om neinsemnat ,pentru ce sa iau,asa cum spune conducerea? Stiti care este problema pe acest blog? Stiti ca asta se intimpla peste tot,dar in loc sa se rezolve ceva,va certati intre voi ,iar adevarul intotdeauna doare pentru pers. cu musca pe caciula.Chiar nu stiu cum sa interpretez.Sa intri dupa data de 10 si te voi anunta personal ce prima am luat sau daca am luat,si intre ce sume s-au dat.De ani de zile mi-am dedicat viata acestei profesii si eram mindru de ea,dar acum ma simt scirbit de tot. Te salut,cu respect... un om suparat al sistemului astuia corupt.

Anonim spunea...

Adevarul e ca in acest sistem te demotivezi pe zi ce trece. Trebuie sa-ti pastrezi bucuria de a munci si pentru aceasta ai nevoie de ceva interior si de ceva exterior pe care sa te sprijini. Efectele muncii le vazi uneori mai greu pentru ca detinutii fac parte din specia care suge seva angajatilor, uneori dai peste un sef interesat doar de el si de imaginea lui, prime ioc, salariile sunt la fel indiferent daca te implici sau nu si aproape ca nu mai conteaza daca muncesti bine sau nu. Aceasta e otrava profesionala pe care o inghitim in doze zilnice. Solutia este cea crestina: in fiecare clipa munceste ca pentru Dumnezeu. Daca nu, ne-am dus pe copca.