Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 26 mai 2008

Penitenciarul Spital Poarta Albă în vremea lui Nădrag Limbă-Umedă

Dumitru Nădrag este directorul împuternicit al Penitenciarului Spital Poarta Albă. Acest adevărat Nădrag este, în felul dumnealui, un performer. Poate să sărute dosuri de şefi fără să aibă nevoie de lămâie. Nu are greţuri şi nu are scrupule. Aşa vieţuieşte dumnealui ca ofiţer de penitenciare.
.
Probabil că nu ştiţi cine este personajul pentru că n-a făcut vreo faptă măreaţă. Nădrag este cel care s-a ridicat să laude prestaţia penibilă a lui Marius Iosif la bilanţul ANP pe anul 2007. Nădrag trăieşte în locuri umede şi umbroase şi practică iubirea de dosuri de şefi.
.
Dumitru Nădrag n-are probleme de gen, specie şi titlu. Poate să salute milităreşte în timp ce zâmbeşte marinăreşte şi aruncă o bezea abia simţită lui, să zicem, Florin Stanciu – şeful Q-ar al Inspecţiei Penitenciare. Care,
Florin Stanciu, să zicem, venise în control. După care, pentru intimitate, îl invită în biroul propriu pentru o toaletare ca la carte a zonei al cărei nume îmi e ruşine să-l rostesc.
.
Whisky-ul apare alături de cafeluţă şi începe discuţia. Întrebările se înmoaie treptat în timp ce răspunsurile se întăresc, iar uitarea se aşterne peste scopul şi durata vizitei celui care a lucrat la Ministerul Justiţiei ca să descopere că-i plac
funcţiile de şef la penitenciare (Florin Stanciu, domnu’ Stan – iar v-aţi pierdut).
.
Veniseră inspectorii să întrebe despre deţinuţii plimbaţi pe banii statului pe la Penitenciarul – Spital Poarta Albă. Un telefon scurt şi prietenos către domnul Stan Petre, director adjunct prin ANP, îi convinge pe inspectori că detaşarea propriei persoane e un rău mai mare decât banii statului aruncaţi pe apa sâmbetei.
.
Întrebările legate de suma/caz pentru care a fost negociat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate rămân fără răspuns în timp ce masa este pregătită pe insuliţa aceea drăguţă, pe care cică ar fi stat şi Ovidiu (un poet care a murit de mult, domnu' Stan). Sumele negociate acoperă o aspirină ş'un pic, dar plimbarea de bolnavi închipuiţi pe acolo face bine (e doar de kiki).
.
Deţinuţii VIP se simt mai bine decât Bivolaru în detenţie la Severin în penitenciarul mânuit de acest Houdinni specialist în pupicuri dorsale. Învoirile sunt acum la îndemână şi tariful perceput nu e mare. Nume precum Mihai Goşu, Vladimir Vîlceanu sau Florian Rădulescu, deţinuţi aciuaţi la Penitenciarul Spital Poarta Albă, sunt pe lista VIP pentru care cetăţenii rude plătesc, spun gurile rele.
.
Achiziţiile sunt un El Dorado modern sub mâna lui Nădrag. Nimeni nu ştie exact ce se cumpără, de ce se cumpără şi care este preţul plătit. Desigur acte se fac dar realitatea este încă un mister. În acest timp cresc vile şi spălătorii auto prin oraşele turistice apropiate localităţii penitenciar – Poarta Albă.
.
Pontajele sunt măsluite artistic pentru prietenii şi colaboratorii lui Nădrag. Toţi la grămadă, pretenarii lui Nădrag, sunt cantonaţi cu activitate pe secţia TBC, unde sporurile fac salariile să crească exponenţial. Un sigur exemplu este şoferul Ibadula Erdin, care obţine un respectabil 4200 RON pe lună (aproape cât ministrul justiţiei dar de 5 ori mai puţin decât şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor).
.
Foştii deţinuţi sunt atât de mulţumiţi încât ţin să-l viziteze periodic cu braţele încărcate de daruri. Ion Şerban zis Marlboro îl mai vizitează discret pe Nădrag. Câteodată doar livrează şi pleacă dar are zile când stă exact pe scaunul pe care stă, să zicem Florin Stanciu, cel care uită de ce vine şi pleacă ca să uite ce vede în inspecţie.
.
Dacă vorbeşti cu Nădrag auzi numai nume de directori generali şi miniştri care mor dacă nu-l văd cel puţin odată pe săptămână, şi care se tem să nu li se prăbuşească şandramaua fără expertiza marinarului care s-a făcut temnicer tocmai ca să se ocupe tot cu treburi umede... pentru binele propriu. Ca orice om mic Nădrag ţine să facă paradă cu pile şi închipuiri în căutare de prestanţă.
.
PS. Nu uitaţi de invitaţia la conferinţă.

36 comentarii:

Anonim spunea...

Un alt ,,Dinu Paturica" al sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

un fals unlaudaros un \barbat\ care stie sa jigneasca o femeie doar pentru ca e \director\

Anonim spunea...

paranoic se crede \barbatul\ fatal cel mai destept \doctor\

Anonim spunea...

face pe \popularul\ cu detinutii, si cu angajatii ,ca la marina sa i se dea onoru rusine

Anonim spunea...

favoruri facute unor detinuti vip oare gratis///de acelasi nadrag

Anonim spunea...

dan si laurentiu lingaii lui nadrag care scriu la comanda reclamatii dictate

Anonim spunea...

boranda si petrache limbi-umede ai plutoanelor

Anonim spunea...

oprea propus lider de sindicat seful formatiei de lingai //////

Anonim spunea...

ibadula sef de santier la vila lui nadrag

Anonim spunea...

cine nu aproba ce spune nadrag e impotriva lui///nu ai voie sa ai alta opinie ///si cine are e amenintat\\\

Anonim spunea...

pentru nadrag toti sunt hoti si toate curve ////asta e vocabular si comportament de director si doctor///

Anonim spunea...

nu uitati si de ,, cel mic,,....marele ,,finantist,, director-economic Ionel Selea care considera ca a venit si vremea lui sa scape de saracie drept pentru care fura tot ce prinde si tot ce poate ,,cu acte,, ca doar seful ec.-administrativ este!

Anonim spunea...

Vilceanu a fost mutat la Valu lu Traian ca de acolo se dau mai repede invoiri.Nu uitati de fostul detinut HUSEIN ISMAIL care vine in vizita la Nadrag ,cu ghivece de flori.Se intilnesc si in oras la restaurant.Cind era sef la paza Nadrag nu l voia pe ISMAIL ca atunci asta discuta cu directorul . cIND E EL DIRECTOR , DISCUTA.....despre managementul la Chisinau
si detinutul care era stropitor la SIPA ,vine la Nadrag
Ce face SIPA,careia ii da ordine Nadrag?Sau Nadrag e angajat spion secret la SIPA?
Cind Nadrag bea povesteste cum il fugarea el, in jurul mesei, cu pistolul in mina,la institutul de marina pe fostul lui sef.Nu va mirati , ca mai povesteste si de cosmarurile de cind a calcat pe cineva pe trecerea de pietoni.
Cine i a verificat dosarul la incadrare? Prietenul lui STAN.

Anonim spunea...

teroare….asta este cuvantul prin care conduce nadrag si ,, oamenii,, lui…..favoruri pentru fideli, crize de isterie pentru cine pune intrebari…..controale la comanda pentru a dovedi ca dobrescu a facut ilegalitati….nu intreaba nimeni ce hotii face selea…nu verifica nimeni acte….angajari pe baza de contract pentru a rasplati fidelitatea……favoruri de tot felul…..dejunul (selea,nadrag,oprea,ibadula) la restaurantul care apartine parintilor lui radulescu florian ( detinut)…..orice drept legal al anagajatilor incalcat la modul grosolan ( nu se mai dau banii pe chirie, nu se platesc ore suplimentare s.a.)… totul la modul ostentativ de genul ,, daca are cineva de comentat l-a luat dracu’,, !

Anonim spunea...

Să plece toţi miliţienii dinainte de 89. E vremea. Ne-am săturat de metodele lor.

Anonim spunea...

Bun si anonimatul asta!
Am vazut numele lui SELEA .E acelasi SELEA , de la noi de la unitatea din Basarabi?Si zaharul din ceai fura asta .
Eu stiam ca are o firma cu unul de la Control de la penitenciare,el cu numele lui nevasta sa , ala cu malaiul.
Auzi domne a ajuns director si ne facea cafeaua.

Anonim spunea...

Ati vazut ce rahat de comunicat au dat astia pe just.ro referitor la intalnirea de azi cu ministrul ?
Nimic concret.
N-ai cu cine ma...n-ai cu cine...

Anonim spunea...

Stiti de ce il tine Nadrag, pe Oprea de la SIPA, ciine de casa?
Sora lui Oprea e la SRI.
Cind a facut Oprea "palpitatii la inima "de cumparaturile lui Selea de la Calarasi, cu acte masluite,a sunat sora sa la Nadrag, sa l lase in pace, CA E SENSIBIL.....la necinstea altora, la a lui, nu!
Nadrag a promis "Oprea va fi ofiter",dar nu degeaba.Intii niste declaratii false si .....dupe ofiter.
Nu avea incredere plutonier Oprea, doar AUZI cu cita sila vocalizeaza Nadrag,PLUTONIER, cind vorbeste de DINCA .
Asa a facut si cu Anton ! Care ANTON ? Dupa cum zice Nadrag, ala care vinde unitatea pe o sticla de vodca si a mai si furat banii de 8 martie.

Anonim spunea...

Colonele Nadrag iti mai face Greaca, perfuzii ? Doar e doctor la nebuni.

Anonim spunea...

Iubiti va ca dracii! Unde va este famiglia mare si fericita,don Nadrag ?
Selea ne cerea bani, sa te ajutam ca ai greutati la Bucuresti,cu caratul pachetelor !? pe la Minister, la Control si la Directori. "Nu stiti voi cit cara seful si ce cheltuieli are" se vaita piticania.
Mai ai in gentuta bomboane dulci de Chisinau pentru fetitele din birourile Controlului?
Si am uitat de tavile cu baclava de la mama Ibadula .Ai pus o cind ai adus o pe Ibadula nevasta,cu o piramida de baclavale.

Anonim spunea...

selea sef de tura imprumuta bani de la subalterni pe care ii rerestituia cu greu sau de loc acum mare \\director\\
economic\\si consumator de bauturi alcoolice in timpul serviciului

Anonim spunea...

nadrag si selea sa fie pusi supraveghetori pe tura lui boranda si sa vedem daca stiu sa dea raportul....jos cu marinarii pacaliti , care nu au urcat niciodata pe o nava militara...!!!!nici nu ar fii putut k ar fii avut rau de mare ...:)) >:P =))

Anonim spunea...

Te simti bine SELEA IONEL dupa cazatura de la examen ?
A fost prin 2006.
A avut grija prietenul la N....adrag sa te lipeasca pe un scaun prea mare pentru tine.
Poate din nou....CAZIIIIIIIIII!!!!!

Anonim spunea...

Remember coane NADRAG, cind ne ati amenintat ca daca o mai plingem mult pe Dobreasca,nu va ramine decit sa ne intinde ti pe birouri/////
V ati dat arama pe fata, ca lupul isi schimba parul, da naravul,ba\\\
ca si SELEA de gainar###

Anonim spunea...

vrajeala domnei D (in stilul flotei ) DUMNEZEU CU MILA !

Anonim spunea...

"anonim" - este cumva o persoana frustata si care are probleme cu sefii?De ce nu pleaca in alta parte.

Anonim spunea...

Cat o fi platit Nadrag sa scape de oalele sparte pt care a fost dat afar din marina?
Dar asta conteaza mai putin; te apuca dracii cand vezi toate gunoaiele societatii, goniti pana si de neveste de acasa, ca ajung sefi la puscarie.
Si se mai lauda ca au si titluri de doctor, sunt si profesori universitari prin fostele grajduri ale C.A.P.-urilor dezafectate ba chiar profesori pe la facultatea de medicina de la ,,Bucales"

Anonim spunea...

Eu stiu unul dintr-un spital din sistem, de prin Bucuresti, care are ca principala preocupare cresterea natalitatii.
A umplut lumea de mocanei prin lumea in care se-nvarte.
Daca am avea mai multe asemenea exemplare am depasi China in cativa ani

Anonim spunea...

CELUI CARE I-A FACUT PE ANONIMI FRUSTRATI VAD CA SI EL E LA FEL SAU ESTE UNUL DIN LINGAI CARE BINENTELES NU ARE PROBLEME CU SEFII PENTRU CANU SI-A DAT NUMELE

Anonim spunea...

daca noi suntem fustrati atunci mai bine frustrat decat PUPINCURIST

Anonim spunea...

oare cei care vb despre viata acelor asa zisi vip-uri stiu cu adevarat ce viata duc ei acolo?sunt date niste nume care sunt comparati cu bivolaru.din experienta mea o spun ca nu ai cum sa duci viata de vip in puscarie.si daca esti cautat de familie,care iti aduce de toate cat sa duci o viata normala daca se poate spune,inseamna ca esti vip .............atunci toti am vrea sa ajungem la puscarie.sunt multi nevinovati care nu au ce cauta acolo si stau cumiminti numai ca sa termine mai repede cu acea viata.cei care au permisii le au pt ca le merita ,pt ca isi vad de treaba lor,muncesc nu au rapoarte si e normal sa beneficieze de aceste permisii.sunt cei care sunt cautati saptamanal de familie si care se vede ca au viata decenta afara si ca daca au ajuns acolo nu este de vina decat justitia.nu mai face-ti comparatii aiurea si acuzatii pe nedrept.am fost si eu acolo,tot pe spital si am avut o viata destul de buna pt ca nu am dus lipsa de nimic,am avut in primul rand tigari care sunt cele mai importante,mancare,haine si din cauza asta am o viata de vip daca asa este numita acum.am avut si permisii fara sa dau un ban nimanui.mi le-am castigat prin comportamentul meu.asa ca nu mai face-ti acuzatii degeaba.mai bine face-ti in asa fel sa nu mai ajungeti acolo.

Anonim spunea...

ce rezolvi ?

Anonim spunea...

Rcei care faceti afirmatii referitoare la ,asa zisele vip-uri nu sunteti decat niste lasi care sub masca anonimatului ,va permiteti sa improscati cu noroi niste oameni, care poate sunt "mai onorabili" decat voi. Vorbiti de permisii si de spagi... de unde stiti?
ati fost cumva de fata?
ati stat la poarta si ati vazut cine a plecat acasa si de cate ori?
se vede de la o posta ca sunteti frustati de aceea incercati sa loviti niste oameni . care va considera prea marunti ca sa va raspunda.
PVRXUQZ

Anonim spunea...

PENTRU CEL CE ASCRIS INAINTE Pe linga faptul ca ne declari frustrati, ne crezi si prosti, pai crezi ca spaga o dati la poarta ,iti cam tataie dosul ca nu mai e Nadrag director,nu mai ai spate ....

Anonim spunea...

va doresc macar 6 luni sa fiti si voi in locul celor de care radeti si va bateti joc si ii condamnati aiurea.atat sa va dea DUMNEZEU.nu uitati ca toate in viata sunt cu roata si niciodata nu stii ce-ti rezerva viitorul.si bine a zis cel de mai sus ca acei oameni sunt de 1000 de ori mai onorabili ca voi.LASILOR

Anonim spunea...

mi se pare ca sunteti raicand ala care mia violat sora , mia omorat fratele sta la puscarir si cere pe ;bani me telvizor si mai sti eu ce nu este oi rusine pentru anp .adic a eu pagubit trebue sa ii dau de mancare si criminalului