Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 23 noiembrie 2008

Un sfert de ministru

Şi!? Ce altceva aţi fi făcut în locul lui Predoiu? Da. A declarat finalizate proiectele de coduri la care se lucra de ani buni. Trebuia să aibă ceva care să-l identifice în gloata candidaţilor. A mizat pe 'calitatea' mass-media de a fi superficială şi, aproape că a reuşit.

Invitaţii la conferinţa de presă n-au înţeles prea bine partea tehnică. Ar fi trebuit, dar nu pot fi toţi jurnaliştii profesori de drept. Drept urmare, unul dintre articolele apărute a folosit chiar în titlu o referire la Codurile lui Predoiu. Chiar dacă, însuşi cel care le-a declarat săvârşite, a povestit istoria milenară a codurilor, duduiul prezent în sala de conferinţe a Ministerului Justiţiei asta a înţeles. Cică Predoiu şi-ar fi făcut nişte coduri. Şi astea sunt abia primele reacţii.

Sondaj rezultate mandat PredoiuPredoiu al PNL-ului ar fi vrut să fie un fel de Diaconescu al PSD-ului. Cristian Diaconescu a preluat MJ după dezastrul Rodica 'Sanda' Stănoiu. Dar corupţia, scandalurile şi acuzaţiile de poliţie politică n-au dispărut, ca prin farmec, doar pentru că Diaconescu a fost numit ministru. Asta n-a înţeles "echilibratul" care l-a înlocuit pe închipuitul ăla de Chiuariu, care acum face pe purtătorul de cuvânt pe la partid. Nu e uşor să ştergi zoaiele cretinilor.

Diferenţa a făcut-o, într-un fel, momentul politic. Alte vremuri alte întâmplări. Pe de altă parte, nici Diaconescu nu e Predoiu. Un politician versat şi destul de independent a putut să asigure liniştea pre-electorală în 2004. Cătălin Predoiu n-are cum. Nu e nici un politician cunoscut, nici unul independent. Sigur, nu are linie directă cu Fenechiu, cum avea tânărul său predecesor, dar nici nu mişcă în front decât la comandă.

Dacă n-ar fi încercat să-l schimbe pe Daniel Morar din funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, probabil că nici nu s-ar fi făcut văzut până la alegerile care stau să vină. Foarte probabil, n-ar fi riscat o decizie în acest sens. Dar, ce să-i faci, trebuia să facă 'sacrificii' ca să fie ministru şi, mai ales, ca să convingă finanţatorii partidului să-l treacă în cărţi. Aşa se face că şi-a irosit cele10 luni de mandat în încercarea de a acoperi urmele lui Chiuariu, care oricum vor fi iar la vedere peste câteva luni.

O parte din 'vină' ne aparţine tutuor celor care i-am dat o şansă. L-am tras de mânecă, l-am împins la promisiuni şi planuri pe care n-avea de gând să le pună în practică. Şi ar fi scăpat uşor. Cine nu-i înţelege mintea avocăţească, ar putea crede că e bine intenţionat. Din păcate însă, în dosul discursului politicos, se ascunde un om care va deveni, dacă are baftă, un politician tipic - cu tot ce înseamnă asta în republica în care vieţuim.

Noi, cei cu blogu', l-am dat pe mâna cititorilor, aşa, ca să n-aibă handicapul că nimeni nu-i spune verde-n faţă cam ce părere are despre mandatul dumisale la Ministerul Justiţiei. Sondajul pe care l-am pus acum două săptămâni spune totul despre cât de prostibilă e prostimea. Nu prea e domnu' ministru. 53% dintre votanţi apreciază că rezultatele au fost foarte slabe. 23% apreciază că au fost slabe. Restul de, să zicem 24% dacă trecem şi rotunjirile la fapte bune, apreciază că Predoiu a avut rezultate cel puţin satisfăcătoare.

Când 3 votanţi din 4 apreciază că ministrul justiţiei nu şi-a făcut treaba lucrurile sunt clare. Domnul ministru e inutil cu tot echilibrul dumisale cu tot. N-ajută nici că şi l-a făcut pe Radu Ragea, iuluiscînteiul personal, subsecretar de stat, nici că l-a pus pe Bogdan Găurean, mariusiosiful de la Registrul Comerţului, şef de campanie electorală pentru un colegiu de prin Buzău.

Link-uri utile:

PS Ieri seară l-am văzut pe dl. Predoiu la RealitateaTV. Şi Ponta şi Stoica, ceilalţi invitaţi, s-au prezentat mai bine. Nu de alta, dar erau singurii care dădeau impresia că ştiu despre ce vorbesc. În timpul ăsta prin penitenciare deţinuţii se întrebau, destul de zgomotos, dacă ordinul cu restricţionarea pachetelor chiar trebuie aplicat.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Care ne sunt valorile? Cum ne influenţează nevoile fundamentale sistemul de valori? Cică lumea trece printr-o criză financiară. Şi e mare agitaţie. Toate agenţiile de ştiri vorbesc despre criza şi perioada de recesiune care ne aşteaptă. Dezbateri peste dezbateri. Şi pentru ce toate acestea? De ce atîta agitaţie şi alarmism? Chiar credeţi că banii ne vor ajuta să avem o viaţă mai bună?

Cînd însă ne vom sesiza şi vom reacţiona la faptul că există o criză a iubirii? Cînd oare vom vorbi despre criza omeniei şi a bunului simţ? Oare chiar atît de mult am căzut în materie încît să nu mai reacţionăm decît la ceea ce ar putea să ne afecteze viaţa materială? Ooooo! lume, lume!

Fii fericit omule! Fii fericit prin tine însuţi! Fii liber în inima ta. Restul e doar deşărtăciune. Fii bun, fii bucuros, zîmbeşte şi lasă-ţi sufletul să se umple de lumină. Iubeşte şi iubeşte-te! LIBER! Renunţă odată pentru totdeauna la mitul salvatorului. De ce trebuie să aştepţi mereu să vină cineva să te salveze? sau să te conducă? Ai tot ce-ţi trebuie în tine! 9G

Anonim spunea...

Draga anonim (a) de la 09:05, e minunat comentariul tau, chiar daca tipatul tau de durere are radacini in angoase nevindecate si mai putin in compatibiltiatea cu articolul postat.

Dar ai dreptate, sincer, fara ironie si merita sa cugetam la semnalul tau de alarma!

Fii si tu fericita! Asa cum ne indemni pe noi, cei nefericiti si multi.

Anonim spunea...

Sincer consider ca este foarte grava situatia,daca in penitenciare este oarecum normal ca sistemul de valori sa fie rasturnat ,la justitie totul ar trebui sa fie drept,corect,la locul lui asezat.Romania devine pe zi ce trece tara tuturor posibilitatilor nesimtite:oameni ai legii care se situeaza deasupra legii,devine din ce in ce mai adevarat ca "vrem egalitate dar nu intre catei".Sincer consider ca acum culegem "roadele"celor 50 de ani de comunism in care s-a luat Dumnezeu si nu s-a pus nimic in loc acum VIP-urile si cei care se cred VIP-uri nu mai au nici bunul simt al romanului simplu de la tara,nu mai au nici frica de Dumnezeu,se cred ei insisi niste ZEI atotputernici.

Anonim spunea...

Huginne,

Imi pare rau sa te aud spunind " Stoica si Ponta s-au prezentat mai bine".

insa, desigur:
- Daca "bine" insemana promisiuni populiste, da, Ponta a excelat.
- Daca "bine" inseamna propaganda pt Partid basel si draga Stolo, Stoica a fost de mare exceptie...

Dar daca urmareai cu atentie cit se vb despre CUM se poate face ceva si nu doar visiuni ref la CE se doreste facut ( sau se emite, cel putin), adeca ce frumoase erau baloane de spuma portocalie sau rosie, flamboaiante chiar, despre "CE VOM FACE noi si ai nostri, PT ROMANIKA, TARISOARA MEA, pt POPOL, PT CARE VAS'CA SA PROSPITZIEM",
poate emiteai o opinie ceva mai aproape de realitate.

Predoiu a prezentat SOLUTII, in timp ce Ponta era la nivelul de VIZIUNI POPULISTE..

PACAT CA, INCRINCENAT FOARTE REF LA CE NU A FACUT PREDOIU PT ANP (si probabil aici ai dreptate!)
ANULEZI ATIT CIT A FACUT PRDOIU PENTRU JUSTITIE IN SCURTUL SAU MINISTERIAT.
Si, mai ales, anulezi o ATITUDINE a unui om, singura benefica pt rezolvarea diferendelor ce exista in sistemul judiciar...


Personal, chiar si faca discutia de aseara, timpit moderata, cu accente gritesti pe populism si dramatsim punctual,

ramin la convingerea:
- gaunosenei perfecte a lui Ponta,
- a vulposeniei evidenet a lui Stoica
- a profesionalismului lui Predoiu in politica si administratie.

Stoica este d domeniul trecutului,
Viitorul ne va lamuri depsre evolutia lui Ponta si Predoiu.

toate bune!

Huginn spunea...

:) dragă anonimule
mie îmi pare bine că avem luxul să ne exprimăm fiecare opiniile. Dacă vreţi să discutăm despre profesionalismul lui Predoiu, poate vă gândiţi şi la câteva exemple care să ne ajute să trecem dincolo de declaraţiile politicoase şi "de echilibru".

Anonim spunea...

Huginne,

este grozav ca putem sa ne exprimam, fiecare dintre noi, opiniile..
ne-au cistigat acest drept unii care au murit prin '89 (cind noi urmaream revolutia (sau ce o fi fost) la televizor...) si nimeni nu-si mai aminteste de ei...

problema (de constiinta, de moralitate) poate incepe pentru un (sa-i zicem) vector de opinie...

eh, in cazul asta, lucrurile nu-s chiar atit de simple (chiar de ar parea banale, precum cirnatul de casa) vorba lu'nea Matache Macelaru...

aceasta este mica diferenta intre opiniile mele- ca si comentator,
si ale lu'matal ca si autor...

cit despre opinii asupra mandatului Prediu, ceva mai cuprinzatoare decit strict aspectul ANP , poate le culegeti din sistem, de pe la asociatiile prof ale magistratilor ( dar, va rog, nu AMR, gasca divelor batrine din justitie !) sau de pe la SoJust....


in rest, hai sa urmarim in liniste, daca Dumenzeu ne-o da zile si sanatate, carierele politice ale lui Ponta si Predoiu, si sa mai vedem...

Mizez in continuare pe Predoiu.

Duminica frumoasa.

Huginn spunea...

:) nu merge aşa. Eu nu am văzut nici un exemplu care să demonstreze profesionalismul lui Predoiu. Din acest motiv vă rugasem să mă ajutaţi cu câteva exemple, dacă există. Nu o faceţi. Îmi recomandaţi, în schimb, să mă interesez singur, dar tot aşa, la cine vreţi dumneavoastră. Nu la ANP, nu la nu'ş ce asociaţii duşmane.

Anonim spunea...

am sa o fac, va asigur, in viitorul apropiat.

Dar am o intrebare: Dvs sinteti convins ca ati facut exercitiul complet, in a identifica si realizari (daca or fi existind, ca poate sint si de acelea!) , nu doar greseli - care, desigur, exista! si pe car nu ma indoiesc Predoiu nu si le-a asumat ca si realizari...

Sau ati pastrat exclusiv atitudinea de procuror anchetator de la Romanika (asa cum pt moment o adoptati pe cea de procuror de sedinta), adecatelea: sa scormonim dupa probe ale vinovatiei si sa le punem pe tapet doar pe acelea, in plina lumina,
nicidecum sa cautam probe ale faptelor in totalitate!

Cit depsre sondjul de opinie, daca nu este facut pe un esantion reprezentativ, el este manipulare curata... de caeea va indrumam si in alte parti, care poate nu consulta blogg-ul Dvs...


toate bune!

PS
mai ramine sa ma apelati "Radu" sau mai stiu eu cum.. poate chiar "Catalin"
departe de a fi unul sau altul dintre cei in discutie...

Anonim spunea...

Ce vad eu ca simplu lucrator de penitenciar de cand e Predoiu ministrul justitiei:
-am primit un echipament sub orce critica ca si calitate,ca si prezentare
-nici acum nu se stie exact pe contul carei ani o sa fie trecut
-a pus o noua conducere la ANP(da,am exprimat corect),care pana acuma nu a facut nimic deosebit
-a dat drumul la concursuri de directori,stim cu totii in ce conditii
-deocamdata nu s-a facut nici o angajare,iar daca se face o sa fie adusi din alt sistem toate jigodiile care nu mai au ce cauta acolo
-se pare ca nu o sa avem nici prima de 1 decembrie, nici al 13-lea salariu
-nu s-a inbunatatit deloc conditiile de lucru,iar detinutii fac ce vor in puscarii,iar conducerea tace si se tine de scaune
-salariile in asa fel au ramas in urma fata de sfera civila ca incet cu incet nu mai merita sa stai in sistem
Ce asteptam de la viitor?Eu cel putin nimic mai bun,pentru ca cat timp nu facem nimic,nimic primim.
Hai la votare, dragi colegi,si...mai rau sa nu fie...penibil...

Huginn spunea...

pentru anonim 23.11.2008 13:42:00

Da. Am făcut exerciţiul complet. Am luat în serios planurile şi promisiunile, şi le-am tratat ca atare. Puteţi vedea asta în articiolele mai vechi. Am punctat toate bunele intenţii exprimate.

Din păcate nimic nu s-a concretizat. Aici e problema. Predoiu a dovedit, şi ştiţi despre ce vorbesc, că e doar un avocat cu ambiţii politice. Nu şi-a înţeles nici o secundă responsabilităţile faţă de justiţie.

Nimic de substanţă nu s-a realizat. Toate problemele au fost amânate pentru guvernarea viitoare. Porcăriile lui Chiuariu au fost ţinute sub capac.

E drept că pare inteligent şi bine intenţionat. Dar, vă întreb, e de ajuns? Asta e treaba unui ministru?

Anonim spunea...

Predoiu a pus la conducerea ANP un director apreciat peste tot în sistem. Venirea domnului Băla a fost primită cu entuziasm chiar şi pe blog. Că nu a fost ce ne-am fi dorit, asta e o altă problemă şi nu cred că e vina domnului ministru. Ne-am plâns de magistraţi, de amatorismul şi lichelismul lor. Poftim... A venit un profesionist vechi în sistem, un om cu rezultate remarcabile la Timişoara. Ce face? E vina ministrului ca domnul Băla şi clica dumnealui sunt cam tot ca şi predecesorii dumnealui? Nici doamna Macovei nu a făcut mai mult şi nici nu ar fi făcut dacă mai era ministru. Şi pe vremea dumneaei s-au făcut mişculaţii la concursuri. Nu ştiu dacă era doamna ministru de vină, că doar nu participa la întâlnirile de taină ale potenţaţilor, dar am auzit oameni agramaţi care vorbeau despre funcţia de şef serviciu ca fiind un eşec personal, o garare pe linie moartă. Oamenii simţeau că le venise apa la moară şi voiau funcţii cât mai înalte. Aşa a fost şi aşa va fi. Nu poate un singur om să schimbe un sistem de pile şi relaţii.

Anonim spunea...

Da cine e de vina? Ce noi am ales oamenii sau Predoiu?

Anonim spunea...

Fare Astazi, ora 12:46

Am privit foarte atent emisiunea de aseară cu V. Stoica, V. Ponta şi C. Predoiu. IMPRESIA ; 1. politicieni ca Ponta sunt un mare pericol pentru Ţară, demagogia, populismul şi agresivitatea acestuia nu au limite. Într-un cuvânt, un needucat. 2. Valeriu Stoica desigur este un jurist şi un politician versat, dar el e bun de profesor, Îi apreciez decizia de a nu candida. Discursul lui e prea teoretic şi actoricesc. Şi apoi e un politician care în cariera sa a cam rătăcit şi e cam răsuflat. 3. Cătălin Predoiu a avut o prestaţie de apreciat. Cred că e o personalitate încă nedescoperită. Dar e bine pregătit, reţinut, lojic, nu suferă de microbul demagogiei şi ce e mai important, cu siguranţă e o persoană bine educată. 4. Cea mai înaltă apreciere o merită însă Adrian Ursu. Aşa trebuie să fie un jurnalist. Aprecierile lui despre justiţie au fost ironice, dar foarte semnificative.

Anonim spunea...

credeam ca sunteti o echipa cu ,,incisivii,, ascutiti.in ultimul timp se pare ca s-au cam tocit.nu apare nimic despre incercarile nereusite ale anp-ului de a scoate posturile la concurs(tot felul de incercari ale conducerii de a pune bete in roate propiilor angajati in ceea ce priveste avansarea in functia de ofiteri-pastrarea functiilor pt diverse cunostinte et.),nu se mai dau bani pt prime ,bani de haine.
se incearca o noua reorganizare a anp-ului(,,se merge pe burta,,) apar directii si servicii noi pt ca asa ,,vrea unii,, se desfinteaza servicii pt. ochii frumosi(cu dioptrii) ai uneia, au fost avansari inainte de termen pt ,, merite,, deosebit si lista ramine deschisa

Anonim spunea...

pentru anonimul care are o parere foarte buna despre Predoiu


Poate in lumea avocateasca tipul este "beton", dar impresia pe care o lasa angajatilor este de marioneta.
Eu unul nu l-as vota chiar de ar fi numai el pe lista!

Huginn spunea...

ptr. anonim 23.11.2008 18:34:00

Am scris acum o lună şi mai bine despre încercarea de reorganizare. O vreme au renunţat. Acum se ocupă Ungureanu de asta. Poate că o să mai scriem.

Despre modul în care sunt acordate drepturile salariaţilor scriem destul de des. Am scris şi despre posturile care au fost ascunse la concurs. Poate v-a scăpat.

Dacă va fi cazul reluăm subiectele. Mulţumesc pentru observaţii.