Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 17 octombrie 2008

Prostituţia supravieţuirii

S-a prezentat în funcţia supremă a sistemului penitenciar precum un domn, ca să nu fiu misogin, îmbrăcat într-o rochie de seară strâmtă şi, mult prea stridentă.

Vă mai amintiţi? La Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), undeva pe la etajul unu, vieţuieşte Gheorghe Şpaiuc. Soţul doamnei Şpaiuc s-a trezit director la penitenciare, cândva prin aprilie 2007 şi, de atunci nu a mai vrut să ne părăsească. Motivul a fost reîntregirea familiei.

A rezistat eroic pe meterezele de la etajul cu şefi. A cedat chiar funcţia de conducere de la Parchetul Iaşi ca să rămână în slujba sistemului penitenciar, pentru salariul sensibil mai mare evident. Sigur că e un magistrat politic. Sigur că e soţul doamnei Şpaiuc, recent rămasă fără ministrul Adormiţei. Sigur că, de câte ori are ocazia să deschidă gura în public, 'ucide' cu monumentala-i prostie. Dar, chiar contează asta?

Raport de activitate George SpaiucA avut şi perioade de glorie. A fost de două ori interimar în funcţia de director general, după plecarea lui Alexandru Şerban şi a lui Marius Iosif. Gloria nu prea l-a avantajat însă. S-a prezentat în funcţia supremă a sistemului penitenciar precum un domn, ca să nu fiu misogin, îmbrăcat într-o rochie de seară strâmtă şi, mult prea stridentă.

Nu poate, nu vrea şi nu ştie. E leneş, habarnist şi indolent, ca mulţi magistraţi politici dealtfel. Are o singură luptă. Mega salariul ANP, peste 20.000 de RON, îl aduce în fiecare zi la locul de muncă. Muncă am spus? Exagerez de dragul conversaţiei. Şpaiuc se ocupă de fapt cu statul şi cu feng shui-ul. Noi ne ocupăm cu plata impozitelor care alimentează salarii de şpaiuci.

O vreme i-am spus 'directorul feng - shui'. Era director general interimar şi s-a tulburat destul de tare datorită atenţiei de care s-a bucurat din partea noastră. N-am fi vrut, dar personaje ca el sunt un subiect care se autopropune. Ce vremuri, dom'le! Nu te mai chinuiai cu surse, documente, spioni, miniştri şi alte parascovenii. Deschidea 'magistratu' vorbitoarea, şi gata subiectul.

Fie că s-a făcut de râs la ANP, fie că s-a făcut de râs în cele câteva unităţi în care a fost nevoit să deschidă gura, Gheorghe Şpaiuc, este proba supremă a inutilităţii. O mare căpuşă care, legal ar spune ministrul cel blajin al justiţiei, primeşte un salariu exorbitant pentru că face act de prezenţă pe holurile ANP.

Dar, sunt rău cu bietul magistrat - soţ de consilieră. În imagine aveţi raportul de activitate al domnului Gheorghe Şpaiuc, director general adjunct al ANP. O lectură interesantă şi utilă pentru dumneavoastră. Cu acest prilej, vă invit să reflectaţi la saga celui care a rezistat în funcţie, neglijat fiind mai abitir ca cea de-a 77-a soţie a sultanului din Brunei.

Neglijat a fost şi de Marius Iosif şi de actualul director general, Ioan Băla. Dar, aşa e, e puţin exagerată comparaţia cu soţia neglijată a sultanului. Şpaiuc face parte, din păcate, din specia magistraţilor - prostituate politice, care nici măcar, din întâmplare, nu s-a gândit că trebuie să muncească. Nu e un exemplar de vază, nu a ajuns secretar de stat precum Kibedi, Mocuţa sau alţii asemenea, dar este un exemplu între mulţi alţii de aceeaşi factură. A primit o recompensă politică, de ce şi-ar bate capul?

Pentru citirea raportului de activitate vă recomand ochelari politici, eventual ministeriali. Nu. Nu e o pagină albă, vi se pare. Mai jos aveţi cele câteva articole care l-au avut drept personaj, într-o formă sau alta, pe cel de-al 77-lea... magistrat. Lectură plăcută. E mult de citit, dar merită.

Link-uri utile:

Etichete Technorati: ,,

8 comentarii:

Prisonworker spunea...

Revin cu intrebarea> Putem sa vedem cum arata un PROIECT MANAGERIAL elaborat de un MAGISTRAT pentru a conduce un domeniu din ANP sau un penitenciar?

Un link, o idee, ceva?

Sau doar ei au dreptul de a cere "subalternilor" management eficient si profesionist, in virtutea functiei vremelnice?

Anonim spunea...

Nu, lucrătorule, nu putem vedea. N-a fost niciodată aşa ceva.

Anonim spunea...

Stiati ca Spaiuc este membru in consiliul de administratie al Regiei Autonome Multiproduct? Si ca nu face nimic(apropo de lenea si indolenta lui) pentru gasirea de solutii in acest caz nerezolvat si din cauza lui, avand in vedere ca el a fost cel care a stopat preluarea RAM de catre ANP! Ba chiar îi ia la misto pe cei din AVAS! Ce mai cauta aceasta capusa in sistem? Ce mai cauta Filipescu Ana Maria la regie? Nu s-a vazut ca iau banii degeaba, ca încetinesc si chiar stopeaza actiuni constructive si care ar fi putut scapa sistemul de aceste probleme(cu RAM)! Ce asteptati domnilor BALA, RAGEA ? sa pice frunza?

Anonim spunea...

Spaiuc nu este ala de-l sustine nevasta. Aia care scria invitatiile lu ADOMNITEI PENTRU NUNTA. AFOST DATA LA TELEVIZOR. ADOMNITEI APLECAT EL PE CIND. LUI NU-I PLAC OAMENII CARE MUNCESC DOAR CEI CARE IL II FAC COMPLIMENTE. cAM DUBIOS ACEST SPAIUC

Anonim spunea...

Eu nu inteleg....acuma pe bune ce aveti cu acest om? El e ok chiar a incercat sa faca cate ceva....a stiu nu va place ca mentine distanta si ca e mai destept decat multi care-si tot plimba .....pe acolo! Eu il stiu de pe vremea cand era magistrat la Iasi si toata lumea il vorbea de bine si toti spuneau ca e foarte destept....deci.....apopo de frustrati.....

Anonim spunea...

Cred ca vorbesti despre alta persoana, sau esti spaiuc.

Anonim spunea...

Daca tot era bun de magistrat de ce nu a ramas acolo? Scapam si noi de serviciile lui... DE DESTEPTACIUNEA LUI, de salariul lui, de fata lui, de indolenta lui, de distanta lui(apropo, daca lucrezi cu oamenii trebuie sa fi aproape de ei si nu distant si arogant, oamenii cu adevarat valorosi sunt modesti, cu bun simt pe care l-a castigat prin experienta). Sa plece, sa ne lase...

Anonim spunea...

Un magistrat bun lucreaza in magistratura nu face paza