Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 2 iunie 2008

Politica si penitenciare - poveste despre lichele

Florin Stanciu, şeful Inspecţiei Penitenciare şi Dumitru Nădrag, directorul Penitenciarului - Spital Poarta Albă îşi pun la bătaie pilele pentru a rămâne în funcţie. Amândoi sunt împuterniciţi temporar şi au motive să se teamă de schimbarea din funcţie.
.
Zilele trecute am primit informaţia că Florin Stanciu, şeful - împutenicit al Direcţiei Inspecţie din ANP, face anticameră cu orele pe la Ministerul Justiţiei, încercând să intre în audienţă la secretarii de stat şi la ministrul justiţiei.
.
Nu avea o problemă de serviciu ci de una persoanală. Lui Florin Stanciu îi expiră împuternicirea dăruită de Tudor Chiuariu în considerarea 'calităţilor sale personale'. Un asemenea eveniment este prilej de verificări suplimentare a dosarului celui cadorisit, iar Stanciu are motive să evite a răspunde la întrebări despre trecutu-i nu tocmai glorios.
.
Panica pe care o simte Stanciu este explicată de faptul că actualul ministru nu este dispus, se pare, să accepte menţinerea în funcţie a ilustrei sale persoane. Degeaba se răţoieşte la colegii de la resurse umane şi degeaba cere mânios identificarea celor care scriu pe umilul nostru blog.
.
Stanciu nu poate demonstra că merită să fie în poziţia pe care a ocupat-o trăgând sfori politice. Nu are nici un rezultat notabil în funcţia pe care o girează de o jumătate de an deja astfel că nu este de mirare că nu a reuşit să producă un raport de activitate care să justifice menţinerea în funcţie.
.
Cum profesional este o construcţie de mucava Stanciu a apelat la pilele politice, iar telefoanele decidenţilor din Ministerul Justiţiei au început să zbârnâie de comenzi liberale. Rămâne de văzut dacă aceste influenţe politice vor duce la menţinerea lui Florin Stanciu în funcţie. Debarcarea personajului şi numirea unui profesionist ar fi însă decizia logică.
.
Dumitru Limbă-Umedă Nădrag are şi dumnealui problema pe care o are pretenaru' Stanciu de la Inspecţia ANP. Nu mai are mult până la momentul fatidic în care i se va spune că a fost comandant al Penitenciarului - Spital Poarta Albă.
.
Controlul prietenesc condus de însuşi Stanciu a fost menit să închidă gura 'clevetitorilor' care şi-au permis să facă publice favorizarea unor deţinuţi, cheltuieli nejustificate şi nepotismul practicat de Nădrag. Probe privind trucarea acestui control sunt însă în posesia ministrului justiţiei, care va trebui să ia măsuri la un moment dat.
.
Cei doi pretenari, Nădrag şi Stanciu, în loc să se ascundă în codri de ruşine se dau acum loviţi de nu'ş ce interese politice. Se joacă puţin de-a dezinformarea transmiţându-şi prin pilele lor care încă mai vieţuiesc prin Ministerul Justiţiei dragostea neţărmurită faţă de noua echipă de conducere. Mai mult, promit solemn prin directoraşi, precum Alexandra Presură de la Audit, şi consilieri ministeriali că dragostea lor ar fi înzecită dacă şi-ar păstra funcţiile.
.
Sper că ministrul justiţiei va verifica activitatea celor doi înainte să semneze menţinerea acestora în funcţii. Indiferent ce se întâmplă nu trebuie uitat că lista celor care trebuie verificaţi profesional, este lungă şi prezidată de chiar şefii ANP.
.
Noi am propus deja câteva nume pentru această listă.
Gheorghe Şpaiuc, Petre Stan, Marin Dumitru, Bogdan Costaş, Florin Stanciu, Gabriel Gunescu, Dan Halchin, Dumitru Nădrag sunt o parte dintre cei cărora li se adresează apelul către lichele publicat ieri.
.
PS. Marius Iosif este câştigătorul unui loc pe viaţă pe listă.
.
Link-uri utile:

11 comentarii:

Anonim spunea...

NU UITAŢI DE KOMANDANTUL DE LA JILAVA VALENTIN SORESCU, CĂRUIA ÎI EXPIRA ÎMPUTERNICIREA PE 06 IUNIE.
DEJA ACESTA UMBLĂ DIN BIROU ÎN BIROU ŞI FACE PROMISIUNI ELECTORALE CĂ DACĂ VA FI REALES ŞI ÎMPUTERNICIT TOATĂ LUMEA NU VA MAI VENII ÎN UNIFORMĂ ŞI VA BĂGA PÂNĂ ŞI APARATE DE AER CONDIŢIONAT ÎN POSTURILE DE PAZĂ.

Anonim spunea...

BRAVO!!!
MULTUMIM PENIFESTULUI CA NE DA OCAZIA SA SPUNEM CE AVEM PE SUFLET.
DIN PACATE DOAR ASA AFLA PALMASII CE SE MAI INTAMPLA IN SISTEMUL ASTA CORUPT.
ACEST SISTEM PLIN DE FURACIUNI SI ,,AFACERI" CHIAR SI CU DETINUTII NE-A FACUT SA NE CONSILIEM PRIN ACEST BLOG.
CA DEGEABA PLEACA PETITII IN GRUP CATRE ANP SI MJ, ACESTEA SUNT DOSITE PRIN SERTARELE PILELOR CELOR RECLAMATI.

Anonim spunea...

NU VA GINDITI CA EXPIRA IMPUTERNICIRI.SE VOR GASI .NADRAG A AVUT DOUA IMPUTERNICIRI CA DIRECTOR.ACUM I SA DAT IMPUTERNICIRE CA DIRECTOR ADJ PENTRU PAZA SI DECIZIE DE ZI PENTRU DIRECTOR. AJUNGE DIN SEF DE TURA , DIRECTOR. CA SI SELEA.POLITICA DE A SE PURTA BINE CU OAMENII A MERS PINA LA DATA INSTALARII.ISI BAT JOC DE NOI SI RABDAM DE FRICA .

Anonim spunea...

De fostii potentati ai sistemului inainte de "zodia IOSIF" de ce nu mai vorbeste nimeni?
sau poate chiar voi sunteti "PENITENCIAR"?
chiar a uitat lumea de Dumitrascu, Carmen Galu si restul?
Raul apologic al sistemului cu astia a inceput.
Nu trebuie uitat acest lucru.
Faptul ca a venit ministru un Q si i-a schimbat (FARA ECOURI DE REGRET DIN PARTEA CUIVA, CEL PUTIN DECLARATIV), NU INSEAMNA CA EI NU AU FACUT RAU SISTEMULUI.
PROFESIONISTI AI SISTEMULUI, NU UITATI RAUL DOMNIEI PLUTONIERULUI DIRECTOR GENERAL ADJUNCT SI AL ACOLITILOR SAI!
efervescenta campanie de denigrare a directorului penitenciarului jilava, valentin sorescu, ma face sa cred ca, in afara de polutiile nocturne publice ale "liderului maximo" Sergiu Stupu, un aport insemnat apartine tocmai plutonierului, fost director general adjunct, cu vise erotico-profesionale de revenire in sistem.
sa ne fereasca DUMNEZEU!
Imi place ca in cadrul acestui blog sunt oameni care au curajul sa spuna niste adevaruri din unitatile unde muncesc.
am o ultima intrebare insa:
de ce :A fost activată moderarea comentariilor. Toate comentariile trebuie să fie aprobate de către autorul blog-ului.???
imi place sa cred ca doar din ratiuni pur morale.
NU astept un raspuns!
Citesc oricum blog-ul cu inima la gura.

Anonim spunea...

NU UITAŢI DE KOMANDANTUL DE LA JILAVA VALENTIN SORESCU, CĂRUIA ÎI EXPIRA ÎMPUTERNICIREA PE 06 IUNIE.
DEJA ACESTA UMBLĂ DIN BIROU ÎN BIROU ŞI FACE PROMISIUNI ELECTORALE CĂ DACĂ VA FI REALES ŞI ÎMPUTERNICIT TOATĂ LUMEA NU VA MAI VENII ÎN UNIFORMĂ ŞI VA BĂGA PÂNĂ ŞI APARATE DE AER CONDIŢIONAT ÎN POSTURILE DE PAZĂ.

comentariu de tot c*****l. nu e optiunea lui sorescu daca va mai fi imputernicit sau nu.
un exercitiu de onoare si buna credinta al blog-ului este referitor la atitudinea viitoare vizavi de posibilul nou director de la jilava.
daca e luat in bete din prima zi e clar ca in opinia "PENITENCIAR" ar trebui numit un robot sau un alien sa conduca elitele de acolo.
in ceea ce priveste derularea faptelor vizavi de soferul radan florin, sunt aproape convins ca sorescu are dreptate.
individul are probleme de moralitate sociala cit si profesionala.
astept mingea la fileu sa marchez un eseu.

Anonim spunea...

Lista dvs ar mai trebui (din pacate pentru sistemul asta mancat de lichele) completata. Propun sa va aruncati ochii si pe la deja celebrul Audit al MJ care a facut deja suficiente "reforme" prin unitatile prin care a trecut. Doamenle de acolo, evident experimantate in obedienta au declarat, mai mult sau mai putin explicit, ca nu pot raporta altceva decat li s-a spus, adica pro-lingai si anti-indezirabili. Daca functia "Correl" nu va spune nimic, si nici nu ar trebui ..., aflati atunci ca ea si doar ea sta la baza evaluarii activitatii in penitenciarele romanesti, si nimic altceva. De fapt, nu mica ar trebui sa va fie mirarea daca aflati, pentru a nu stiu cata oara !, ca doar cantitatea, volumul de activitati conteaza, fara a pune, macar odata , accentul de calitate, siguranta, sau eficienta. Invit pe aceasta cale pe toti cei care au fost "auditati" de "eficienta" echipa a dnei Preoteasa sa isi spuna parerea. Sa auzim numai de bine.

Anonim spunea...

Ne bucuram ca, KOMANDANTUL JILAVEI, VALENTIN SORESCU, se intereseaza de POLUTIILE NOCTURNE ale subordonatiilor.
Ca de altfel asta a facut toata cariera profesionale acest DINU PENITENCIAR PATURICA a sistemului penitenciar si asa si-a luat exceptionale la greu, sporuri si salarii de merit, SIFONANDU-ŞI COLEGII LA ŞEFI( PARJOL,BADITOIU, AXINTE, OLTEANU, BEŞA, DUGHILĂ, VIZITIU, MARTINUC.....IOSIF şi lista continuuă)...
A UITAT CAND IN 2006 A FOST REVOCAT DIN FUNCTIA DE CONDUCERE SI FACUT UN SIMPLU EXECUTANT TOT PENTRU CA A SIFONAT UNDE NU A TREBUIT.

Anonim spunea...

Lista de lichele ar trebui sa-i cuprinda si pe incapabilii de la Barcea-Mare Bota si Mara.

Anonim spunea...

cele mai multe lichele si mai incurcate ite sunt la rahova, iar faptul ca nu a rasuflat pana acum este deja binecunoscuta imbarligatura de rude (nici nu stii de cine sa te feresti, deci renunti sa mai vorbesti)
acele persoane care au luat salar de merit in trecut ia si acum, 50% idem, cine nu a luat niciodata nu ia nici acum (CINE ARE NOROC ARE, CINE N-ARE CHIAR CA N-ARE)

Anonim spunea...

normal ca nu iei salariu de merit, daca nu faci comanda la pizza, sucuri sau nu cumperi 'paine' de vizavi (paine = drink),
sau daca ai tupeu sa iti ceri drepturile tale legal stipulate, la care ti-se raspunde (o sa ne gandim", "noi am pus problema la anp", "usa mea este deschisa, de ce nu a-ti venit sa imi spuneti")
pai trebuie sa venim sa spunem, cand aveti legea in fata si o fentati dupa bunul plac domnilor Cotofeni (pt ce sunte-ti platiti??)

Anonim spunea...

Nadrag era mindru ca era numit lichea ...auzi domne, ce paranoic ...este numit asa ca este incomod pentru ANP..ne indruga noua la faimoasa sedinta .Observati ,am spus ERA..DUCA-SE CU AI LUI CU TOTI .Ne-a crezut prosti dar l-am facut..A pierit pe limba lui dulce...