Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 27 septembrie 2008

Directoriada ANP: 50 de candidaţi pentru 28 de posturi

Doar 50 de candidaţi s-au înscris pentru cele 28 de posturi de conducere scoase la concurs de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Posturile vacante de director în aparatul central ANP şi director de penitenciar nu au reuşit să trezească interesul.

Concursul împuterniciţilor
.
Acum câteva zile spuneam că, dacă 70% dintre posturi vor fi ocupate de actualii împuterniciţi, acest concurs este doar o mascaradă inutilă. Am din ce în ce mai multe motive să cred că sunt toate şansele ca realitatea sistemului penitenciar să bată matematica.
.
Cei mai mulţi dintre împuterniciţi vor fi confirmaţi pe post în lipsa concurenţei. Nu neg, confirmarea este, în destule cazuri, pe deplin meritată. Însă, în lipsa unei competiţii reale, va trebui să avem încredere în abilităţile celor care i-au preselectat şi împuternicit pe actuala majoritate a candidaţilor.
.
Nu am încredere în arbitrar aşa cum nu am încredere într-un concurs care confirmă alegeri deja făcute. 'Alegătorul' poate să fie competent şi bine intenţionat, dar de foarte multe ori prost informat şi sfătuit.
.
Vina pentru lipsa de candidaţi aparţine ANP care, în încercarea de a proteja câţiva dintre împuterniciţii care trebuie să fie directori pentru că au sprijin politic, şi-a făcut foarte prost datoria de a recruta cât mai mulţi candidaţi valoroşi. De fapt nu a făcut nimic.
.
Pile politice ca în 'vremurile bune'
.
'Politica de cadre' promovată de Ministerul Justiţiei este păcatul originar. Candidaţii cu simpatii politice au altă greutate, iar directoriada ANP este, pentru foarte mulţi, doar un joc politic.
.
Bogdan Găurean, mariusiosiful de la Registrul Comerţului, este unul dintre cei care fac neoficial jocul în ANP. L-a adus la ANP pe Bogdan Costaş în funcţia de director economic unde a eşuat lamentabil, l-a pus director la Gherla pe Vasile Pop, căruia i-a asigurat şi o prelungire din partea casei, a se citi ilegal, a împuternicirii. Şi mai sunt câţiva.
.
Numărul mic de candidaţi la aceste concursuri demonstrează că foarte puţini au avut încredere să candideze deşi, poate, cel puţin 500 de ofiţeri îndeplineau condiţiile de participare la concurs. Nu au avut încredere pentru că semnalul a fost destul de clar.
.
ANP - la concursuri noi, tot noi
.
Pentru cele două posturi de director general adjunct s-au înscris 4 candidaţi. Bătălia va fi între competenţă şi politică. Cel puţin 2 dintre cei patru candidaţi au susţinere politică puternică: Ionel Cel Mare şi Zinica Trandafirescu. Cristian Pleşa, actualul şef de la Cooperare Internaţională şi Programe, aproape reorganizat de vreo două ori, este de departe cel mai bun şi are rezultate care o demonstrează. Câte şanse are fără pile vom vedea.
.
Tiberiu Ungureanu, şeful spionilor, a fost prost dirijat şi s-a aruncat 'pe fentă'. Nu are nici experienţă, nici cunoştinţe de specialitate. În mod normal n-ar trebui să facă mare brânză cu tot cu marile lui secrete şi scotociri de arhive SIPA. Pronosticul meu este că, dacă nu se întâmplă mari măsluiri, Zinica Trandafirescu se întoarce în magistratură, iar Tiberiu Ungureanu rămâne şeful spionilor... o vreme.
.
Pentru şefia spionilor s-a înscris un personaj mai mult decât dubios. George Oltean a picat testarea psihologică de vreo două ori încercând să fie ceva şef pe la spioni. Cei care-l cunosc pot să garanteze că are probleme la mansardă. Ar fi culmea să treacă acum de testul psihologic, dar la ANP se poate întâmpla orice. Şi el tot pe filiera Găurean - Gherla dă asaltul.
.
La Direcţia pentru Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar s-a înscris doar Marian Stancovici, actualmente împuterncit. A mai luat un concurs de acest gen, s-a descurcat la Ploieşti, s-a descurcat la Jilava, în lipsa unor concurenţi mai buni va fi noul director.
.
La Direcţia Management Resurse Umane s-au înscris Adrian Blidaru - un ofiţer de resurse umane capabil şi cu experienţă dar cu zero sprijin politic, Gheorghe Iftinca - şi el transportat de rapidul Găurean - Gherla înspre Bucureşti şi Cristina 'MulteNume' Hoblea proaspăt demisă, dar cu speranţele intacte.
.
La Direcţia Educaţie şi asistenţă psihosocială avem un singur candidat. Cătălin Bejan este actualul şef al direcţiei, proaspăt împuternicit. Cristian Burea, şeful împuternicit al Direcţiei Medicale, este şi singurul candidat pentru postul pe care-l ocupă deja. La Direcţia Economico-Administrativă, deşi postul nu a fost retras din concurs, nu s-a înscris nimeni având în vedere recenta repunere în funcţie a lui Carmen Galu.
.
La Direcţia Inspecţie candidează Florin Rădulescu, un ofiţer tânăr şi cu destule calităţi împotriva dlui. Ioaniţoaia, actualul împuternicit. Nu cred totuşi că actualul împuternicit se pregăteşte pentru întoarcerea la Bistriţa.
.
Penitenciare - fieful împuterniciţilor
.
În penitenciare situaţia stă, în mare măsură, la fel. Pentru jumătate din posturile scoase la concurs au candidat doar actualii împuterniciţi. Doar la Galaţi sunt, se pare, 4 candidaţi. Încă nu avem lista oficială, drept urmare nu mă pot exprima încă.
.
Notabil efortul lui Florin Stanciu, fost şef al Direcţiei Inspecţie. Stanciu candidează pentru Penitenciarul Mărgineni, în speranţa că va reuşi să obţină mai mult decât la ultimul concurs, adică nota 3. Şi el ca şi Vasile Pop de la Gherla se bazează pe pilele politice, mai mult sau mai puţin discrete.

Ăsta e concursul. Asta e directoriada ANP. Un eşec care încă nu s-a întâmplat, dar care e din ce în ce mai posibil. .

Link-uri utile:

56 comentarii:

Anonim spunea...

Mizerabil articol. Cam multe răutăţi. Aţi pus epitete urâte în spinarea unor candidaţi, pe care nici nu-i cunoaşteţi.
Voi bateţi toba pentru concurenţă, iar când apar oameni care au curajul şi nebunia de a ieşi la bătaie le puneţi etichete de remorcă, fără să aveţi habar despre ce spuneţi.
Inventaţi voi scenarii şi puneţi verdicte de specialist privind competenţa profesională a unora, pe care-i cunoaşteţi voi bine. Ok, dar cu cei despre care nu ştiţi numic ce aveţi.
Trebuia să fiţi corecţi de la început şi să chemaţi la concurs numai pe cei care i-aţi dori voi. Aşa eraţi mulţumiţi sigur.
Ar putea să vă fie ruşine.

Vladimir spunea...

Un motiv serios pentru care profesionisti din tara nu concureaza il constituie familia.Foarte putini sunt dispusi sa isi paraseasca partenerul si copiii sau sa ii aduca in capitala, stricandu-le rostul pt. un avantaj prea mic poate avand in vedere rapiditatea cu care se schimba cei de la putere (scoala si servici nou). Sa lase casa, prieteni, rude si poate relatii pentru o slujba efemera. Nu se mai pune in discutie faptul ca cel putin in prezent isi suporta chiria daca au casa proprietate personala.

Huginn spunea...

Buna ziua,

Imi pare rau ca v-am suparat, dar de unde stiti cine sunt cei pe care-i cunoastem si cei pe care nu. Va garantez că nu am vorbit decât despre cei pe care îi cunosc.

Si care sunt acele epitete urâte? Dacă aveţi o altă opinie exprimaţi-vă. Referitor la cine am greşit? Poate aveţi şi argumente.

Anonim spunea...

Domnule dar ce reacţie rapidă. Nici nu a citi bine articolul primul comentator. Uite eu am alta parere. Cred ca articolul este echilibrat şi ii cocoloşeşte cam mult pe ăştia de la ANP. Concursul ăsta are toate cărţile făcute, se ştie cine intră şi se ştie cine nu.
E clar că ANP face aranjamentele, ca doar nu organizam noi sau blogul concursul.

Anonim spunea...

Curios!Stanciu Florin candidat...din cate se cunoaste nu se incadreaza la conditiile impuse de catre anp.Dar deh,pilele...un dosar aranjat ce mai conteaza!

Anonim spunea...

Cei care si-au aranjat se tem sa nu se afle. Primul comentariu cine esti? Ti-e frica de concurenta de aia ai sarit ca ars. Cu bine.

Anonim spunea...

,,Specialistilor.......

Nici nu au inceput concursurile si deja spuneti ca sunt trucate.

Lasati oamenii sa-si faca datoria, sa le organizeze, desemnati-va observatori si dupa aia trageti concluziile. Altfel nu sunteti nici macar credibili...

Tare as vrea sa va vad in postura de a organiza un concurs...

Anonim spunea...

Credeam ca de data asta o sa fie o concurenta reala. O alta minicuna servita de ANP. Felicitari pentru articol. Foarte bun, chiar daca deranjeaza.

Anonim spunea...

M-am gândit la un moment dat sa ma inscriu, dar mai bine ca am stat in banca mea. La noi directorul împuternicit a candidat singur, şi va lua examenul chiar daca nu e foarte pregatit.

Anonim spunea...

În acest articol unde este atitudinea proactivă?

Anonim spunea...

Nu pot sa va felicit pentru articol deoarece voi sunteti cei care semanati neincrederea in modalitatea corecta de organizare a unui concurs in sistemul penitenciar românesc.
Prin asfel de articole destabilizati sistemul, ii determinati pe oameni sa nu se mai inscrie la concurs pentru ca, oricum ,,este aranjat" în opinia voastră.
Personal, am intrat în sistem în anul 2002 si am avut parte de un concurs corect, deşi , la fel ca voi şi atunci erau voci care îmi spuneau ca locurile sunt cumpărate.
Haideţi să acordăm puţin credit celor care organizează concursul, comisiilor şi dacă ne vor demonstra că sunt incapabili şi frauduloşi, abia atunci să îi punem în faţa plutonului de execuţie.

Huginn spunea...

pentru anonim
27.09.2008 16:53:00
27.09.2008 17:19:00
27.09.2008 17:15:00

1. Concursurile au început la data când au fost anunţate şi se vor incheia la data anunţării câştigorilor. Nu împiedic pe nimeni să-şi facă datoria. Am o opinie pe care o exprim, dacă se întâmplă să fie validă sau nu rămâne de văzut.

2. Cred că faceţi o confuzie de termeni. Proactiv nu înseamnă ignorant. Dimpotrivă.

3. Greşiţi. Neîncrederea există în acest sistem mult înainte de a fi inventat internetul şi blogurile. Nu fac decât să constat că există, iar ANP se străduie să o confirme şi să o întărescă organizând concursuri tematice.

Anonim spunea...

Da. Haideţi să acordăm credit comisiilor care fură la concursuri de ani de zile. Să avem unele care nu fură nu se poate? Tot avem încredere de câţiva ani de zile. Nu se poate să fie constituite nişte comisii obiective şi în afara oricăror bănuieli?

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 17 43

Cere-te in comisii, cinstituleee...

Anonim spunea...

Ma cer, da crezi ca vrea cineva sa mai ia? Sunt facute deja si e cam tarziu, dar nu la asta ma refeream.

Anonim spunea...

Ce bine ca exista acest blog,sa auzi si sa citesti atatea,un singur candidat pentru postul de director de directie si deasemeneapentru cele de unitati,asta am mai citit ca se intampla pe la congresele PCR ,cand pentru functia de secretar general era un singur candidat,cata minciuna trebuie sa existe incat lumea citita, culta sa nu mai aibe incredere in promovarile in functie de valoare, e o stare de lehamite generala

Anonim spunea...

ADMINISTRATIA NATIONALA GAUREANU
a devenit sistemul public penitenciar.
Ai pila la Gaurean ,ai locul asigurat.
Gaurean te ridica,Gaurean te coboara ...cert e ca influenta acestui mister Piggy e ca maslina COLOSALA.
Rostogolirea lui in 2009 o asteptam cu nerabdare!
Anonime de la 16.34 nu sint scenarii, nu sint verdicte ,sint cai de "reusita" in umbra lui Gaurean,eminenta neagra a sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

Am lucrat sub comanda d-lui Stancovici. Mare om. Nu inteleg de ce nu a candidat la pt.adjunct. Cu experienta domniei sale ar fi facut treaba buna. Impreuna cu dl.Bala. Dar e bine si acolo unde este. Mult succes stimate. _1 mic de la Margineni_

Anonim spunea...

27.09.2008 18:50:00

Dacă locomotiva care te ducea pe tine a deraiat, asta nu înseamnă că toţi ceilalţi sunt în alt tren, care are o anumită locomotivă. Repet, e uşor să aunci cu noroi în oameni pe care nu îi cunoşti. Sau poate tu îi cunoşti şi nu-ţi poţi face aranjamnetele din cauza lor. Şi atunci ai găsit ocazia cea mai bună. Îi băgăm la grămadă şi aruncăm cu noroi.
Abordările de acest gen vor aduce la următorul concurs şi mai puţini candidaţi.
Asta pentru că voi, cei care nu aveţi pic de curaj, vă bateţi joc de cei care au răspuns unei provocări.
Reacţie tipică sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

Nu am lucrat cu DL STANCOVICI,personal nu-l cunosc, am auzit si lucruri bune si lucruri mai putin bune,cica are la activ mai multe evadari la activ,ca este prieten apropiat cu DL STAN si DL IOSIF...ce-i care l-au mazilit pe DL VIZITIU, ca ar avea un vocabular cu subordonatii nu prea ortodox

Anonim spunea...

"Au raspuns acestei provocari" imputernicitii si alti cativa care nu au nici o sansa pentru ca nu au pile. Reactia agresiva din partea multor anonimi arata cat de mare e miza.

Anonim spunea...

Buna seara
Suntem descurajati de concursuri, fiindca in ultimi ani s-a dovedit ca toti au intrat cu pile, drept dovada se poate verica nepotismul, pilele celor intrati ! Sper ca dupa organizarea tuturor concursurilor nu se vor pensiona unii, asa cum s-a intamplat la concursurile de acum 2 ani, S-au angajat numai pilosi, iar apoi cei care au organizat concursurile, bine mersi au iesit din sistem...EXACT CEI CARE ORGANIZEAZA ACESTE CONCURSURI ne descurajeaza sa candidam, nu are rost fiindca E DOVEDIT Interesul...succese totusi pentru cei care sunt singuri pe un post. oare se poate sa nu-l ia ???

Anonim spunea...

Eu personal nu cred in corectitudinea acestor concursuri si nu vreau sa influientez opinia nimanui. Spun asta vazand cum au decurs recentele concursuri de promovare din unitati.
Rusine mare. Cum poate fi pus un om sa-si dea cu parerea si sa stabileasca conditiile de inscriere pe posturi cand sunt clare metodologiile de lucru si fisele posturilor venite din ANP, cum poate sa conceapa acel om subiectele cand el personal nu a fost in stare candva sa ia macar o nota de 5 la un examen similar (nu de 7 cat s-a cerut acum)? A fost evaluat acel om in ultimii ani si corespunde din punct de vedere al pregatirii profesionale pentru a stabili reguli?
De ce sunt diferente ale conditiilor de concurs intre unitatile penitenciare pe posturi identice ? De ce in unitatile organizatoare la nivel regional rata promovarii a fost foarte mare fata de celelalte? De ce doar unitatea organizatoare a facut subiectele ?
Asta-i, nu am cum sa am incredere in astfel de concursuri...

Anonim spunea...

Pt anonimul 20:14:00 si ceilalti ca el

De fapt asta este pericolul cel mai mare al acestor concursuri: dupa ce "promovati" magna cum laude, raman doar ...laudele: voi sunteti cei mai curajosi, voi sunteti cei mai buni.

Anonim spunea...

FRICA stapineste sistemul penitenciar. Daca s ar sti ca dvoastra puteti afla identitatea "anonimilor" care scriu pe blog,nu ati citi nici un comentariu ....nu ar exista. RUSINE!
A cui ?
Este opusul sentimentului care stapineste sistemul penitenciar.
De la cei mai mari la noi cei mici,
nu gasesti nici o picatura de RUSINE.
CONSERVARE ! Te pastrezi pentru vremuri mai bune!
Un dictionar explicativ al sentimentelor ce stapinesc sistemul penitenciar , e mai comun decit ar fi necesar. Sa nu ne asteptam la exceptii , istoria e actualizata si repetativa.

Anonim spunea...

Cei care s-au înscris la concurs nu mai sunt anonimi, cu toţii şi-au expus numele.
Am văzut destule competiţii unde cel care aleargă singur a ieşit pe locul doi, sau n-a putut duce cursa până la sfârşit.
Oricum, lipsa de competiţie nu se poate imputa celor care se prezintă la start.
Ne plac concursurile, cu condiţia ca fiecare să luăm locul pe care ni-l dorim, iar traseul să-l cunoaştem dinainte, să ştim toate gropile şi obstacolele.
Am fi de acord chiar ca ocuparea podiumului să se facă fără desfăşurarea unei curse, dar noi să fim pe locul întâi.
Asta e meteagna sistemului nostru. Noi vrem, noi vrem, dar să nu dăm nimic, să nu facem nici un efort.
Staţi liniştiţi, soluţia care să convină tuturor nu există. Cei nemulţumiţi nu vor dispărea niciodată, doar se vor schimba, iar locomotivele vor fi blamate permanent, doar că, eventual, vor avea altă culoare.
Nu sunteţi convinşi? Faceţi un exerciţiu de memorie şi întorceţi-vă în 2006.

Anonim spunea...

Păi George Oltean nu veni de la SIPA (DGPA), care nu făcu parte din sistemul penitenciar? Atunci de unde vechime de 3 ani în sistem? Sau poate mai lucră înainte?

Anonim spunea...

Ba da, de la SIPA - DGPA veni, dar se echivaleaza cica.

Anonim spunea...

Catre anonimul de la 23.18

Stai linistit, agramatule! Nu "influientezi" pe nimeni cu lipsa ta de logica. Pai daca unul care nu a luat cinci la ultimul concurs e acum in comisie, asta inseamna ca e mai degraba harababura decat aranjament. Daca ar fi avut pile, nu si-ar fi luat concursul, desteptule? Sau crezi ca acum s-au schimbat cei care influenteaza concursurile? Atunci inseamna ca omul pe care l-ai hulit tu merita sa faca parte din comisie. Stai prost de tot cu logica, dar ai dreptate referitor la un singur aspect: nu are nimeni incredere in corectitudinea concursurilor. Cu atat mai purin cei care le organizeaza. Acest lucru este stiut si este aproape un dat cu care ne-am obisnuit.

Anonim spunea...

Scuze. Voiam sa scriu "putin", nu "purin".

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 20.55: spui ca nu-l cunosti pe Stancovici dar ca ai auzit despre el si lucruri bune si mai putin bune. Cum se face ca amintesti aici doar aspectele negative si nu pomenesti nimic despre ceea ce ai auzit de bine? Vedeti, d-aia n-are ursul coada...
Sa nu ne mai imbatam cu apa rece! Suntem masochisti, ce mai! Ne place raul, negativismul, barfele....ne hranim cu ele si apoi facem pe victimele. Cand vom invata sa privim si cu ochiul ala bun, nu numai cu ala rau????

Anonim spunea...

de ce nu ati publicat comentariul de la dumitrascu si serban incoace?si batalia p alin vs c d-tru.de ce cenzurati?se da cineva de gol dintre administratorii acestui blog?haiducilor?sau poate ptr voi nu avea relevanta?examene made in romania!!!da sigur sunt un agramat!!

Anonim spunea...

Mi-ar fi placut...

Mi-ar fi placut sa regasesc in listele de candidati pentru aceste concursrsuri toate numele grele ale sistemului penitenciar din ultimii 4 ani.
Mi-ar fi placut ca toate acele brand-uri penitenciare, persoane care fac parte din mitologia sistemului penitenciar de acum, sa fi avut o cat de mica intentie de a candida pentru aceste functii scoase la concurs.
Mi-ar fi placut ca toate personajele mai mult sau mai putin controversate care s-au perindat prin sistem de-a lungul vremii si care au iesit mai mult sau mai putin elegant din sistem sa participe la aceste concursuri.
Mi-ar fi placut ca diversii specialisti ai sistemului sa participe la concurs.
Mi-ar fi placut sa-i vad pe urmatorii (ordinea fiind aleatorie): Iacob, Serban, Cerbu, Dumitrascu, Iosif, Stan, Vizitiu, Martiniuc, Dobos, Nadrag, Burcu iar lista ar putea continua cu foarte multe nume.
Mi-ar fi placut sa cred ca sistemul este un brand in sine.

Din pacate toate aceste placeri imi vor fi refuzate.

Sistemul penitenciar NU este un brand. Sistemul penitenciar creeaza brand-uri. Creeaza mitologii. Asaza diferite persoane, controversate sau controversabile, pe diferite piedestale unde pot fi admirate, contestate, injurate.

Iar daca pot fi admirtate, contestate, injurate, de sa nu o facem? Vehement, cu sau fara argumente, pe la colturi, sub anonimat, sau frontal, in gura mare...

Nimeni, absolut niciunul dintre cei care au reprezentat, la un moment dat, un brand penitenciar iar acum fac parte din mitologia sistemului nu vor mai dori sa aiba de-a face cu sistemul.

Pentru ca au fost admirati si aruncati ca o masea stricata. Pentru ca au fost contestati cu sau fara rost, de catre cine avea sau nu caderea sa o faca. Pentru ca au fost injurati de catre mult mai multi decat poate ar fi fost necesar sau justificat.

Care sunt totusi candidatii? Imputerniciti sau nu, specialisti sau nu, brand-uri sau nu, sunt persoane care se expun pericolului de a deveni admirati, contestati, injurati si in final, mituri. Sunt persoane care incep sa devina brand. Sunt persoane care trebuie sa devina vectori de forta ai sistemului pentru ca altfel sistemul nu poate functiona. Sistemul are nevoie de brand-uri personale atata timp cat nu are un brand propriu.

Ce este de facut? Imputerniciti sau nu, specialisti sau nu, brand-uri sau nu, candidati sau nu, ar trebui sa initiem constructia brand-ului Administratiei Nationale a Penitenciarelor astfel incat, la urmatoarele concursuri, sa nu ne mai balacim in aceiasi mocirla generata de controversele generate de brand-urile personale si miturile sistemului.

Iar asta o poate face fiecare dintre noi...

Anonim spunea...

Buna ziua si sper ca asa ne va fi soarta pe mai departe.
Sunt dintre cei care au ceva vechime in sistem, si ca urmare am fost supus si unor controale.Drept pentru care nu pot sa am opinii decat in ceea ce priveste concursul pentru Inspectie Penitenciara.Cred ca in primul rand ar trebui sa conteze experienta in domeniu (adica in inspectii) si pe urma experienta ca manager in sistemul penitenciar.De ce? Pentru ca fara suparare, dar ce stie despre puscarii dl.Ioanitoaia? In afara de Bistrita, cate puscarii a mai vazut?In sistemul nostru fiecare unitate are anumite particularitati, asa ca urarea mea de bafta pleaca inspre dl"tanar ofiter" Florin Radulescu, desi sincer cred ca are mai multe merite decat a fi doar un tanar ofiter.Din pozitia pe care a avut-o la control nicidata nu a facut rau.Pana la urma a fost aceeasi promotie cu Blidaru, care desi "fara sustinere politica" a mai ocupat functii de conducere si fara concurs.Asa ca, nu stiu daca nu are ceva pile politice.
Cred ca cei inscrisi pentru aceste functii ar trbui evaluati si in functie de cat de "oameni" au fost pana acum.Despre Blidaru as avea de comentat, si nu tocmai de bine.Pe vremea "mamei regina" Carmen Mihail la Rahova a avut tot felul de pozitii mai putin de vericalitate, asa ca am ceva dubii....
Oricum bafta tuturor, si fie ca cei mai buni sa castige!

Anonim spunea...

Nici Ungureanu nici Oltean ala nu au vechimea de 3 ani in sistemul penitenciar ca sa poata candida. De ce le-a primit dosarul? Aloooo resurse umane se aude?

Anonim spunea...

Resursele umane sunt obligate să le primească dosarele.
Să vedem ce va face comisia de secţionare a dosarelor, că ei au soluţia la problemă.

Anonim spunea...

Mai "fara speranta", stai linistit ca stiu ce spun. Cel care a fost in comisie si in a carui sarcina a cazut si conceperea subiectelor chiar nu a fost in stare sa ia macar un 3,14 la un concurs similar. Si sa nu spui ca nu a avut pile ca dupa contestatie a luat peste 5. (SIC!)
Iar la actualele concursuri sa stii ca au fost sefi din aia pe care ii "huleam eu" care i-au pus pe candidati sa-si faca singuri subiectele.Si de aceea spuneam ca unitatea organizatoare a fost in fata. Candidatii de aici au luat si inca cu note mari iar cei din unitatile din zona nu. Ti se pare corect?
Judeca tu acum ce e harababura si ce e aranjament.
Cat despre "influentarea cuiva" am mentionat ca nu intentionez acest lucru.Era o parere personala.
Reactia ta ma face sa cred ca esti unul dintre "hulitii" deranjati de adevar...

Anonim spunea...

Mai"haiducilor".... ,cum spunea un coleg,va bateati cu caramida-n piept ca nu cenzurati decat acele comentarii ce nu au tangenta cu subiectul su cele obscene... Si totusi se dovedeste ca unteti lasi si aveti anumite interese.... Va intreb a-3-a oara: Ce va veni sa-l proslaviti pe acest Cristi Plesa care habar nu are ce-i in traista lui,daramite sa conduca un sistem! Ce rezultate a avut el de-l preamariti? Hei,natiune,auzita-ti de-un PLesa,alias ochiul si urechea lui Dumitrascu? Desigur ma astept sa nu-mi publicati comentariul,ca daca nu-i pe placul vostru.....

Anonim spunea...

daca toata lumea se ia de concursuri sa ma bag si eu: cum se face ca atunci cind se organizeaza un concurs de subofiteri sau ofiteri cei mai bine pregatiti sunt mereu rudele unora din sistem? sint asa de bine pregatiti ca ti-e frica sa-i trimiti sa insoteasca un hot prin puscarie- si ala nu foarte haladit- ca-l pierde.apropo radulescu ala de candideaza pentru inspectie e baiatu lu radulescu care era la inspectie pe afv-uri si care a fost prin 96-97 la compania a 2-a la scoala la jilava? sau sint prea batran?

Anonim spunea...

pt. anonim 28.09.2008 16:03:00
MA VASILE,
Tu chiar crezi ca esti un brand, sau crezi ca daca numele burcu a fost trecut ultimul, noi nu stim cine-i anonimul de la 16:03:00/ 28.09?
E posibil totusi sa crezi, asa cum ai crezut, ca ai vazut OZN-uri?
Lasa ANP-ul in durerea lui(noastra) si ai grija de nasu' si de nasa cum isi impart averea.

Despre unii imputerniciti si unii candidati am serioase indoieli, ca se vor ridica la inaltimea "increderii", care le va fi acordata, prin acest concurs [de imprejurari (fericite pentru ei)].
Vom trai si vom vedea, ce "mituri" (vorba lu' Vasile) se vor naste.

Anonim spunea...

traim in tara unde se muta trecerea de pietoni in cazul unui accident de masina cu mortaciune si voi va intrebati daca se fac smenuri la concursuri. normal ca se fac.cine poate face. asa a fost asa va fi.oriunde in lume citeodata politicul si pilele primeaza profesionalismului.

Anonim spunea...

am auzit ca bala asta e cu munca la escorta. bun. da de ce sa fiu eu - care lucrez la pluton- obligat sa vin din libere la escorta? sa faca cineva planuri manageriale? sau sa se faca maciuca cit mineca la suba? oricum in unele unitati se scot hoti la munca pe spagi gheboase iar oamenii plutoanelor primesc multumiri .

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 16.03 care nu mai e anonim , e BURCU .
Nu asocia ,nene, nume de calitati diferite ,Vizitiu cu Martiniuc?!Vizitiu cu matale?
Vizitiu cu Limba dulce Nadrag?
Vizitiu cu Serban?...s.a.m.d.
Diferente de cale cosmica !
Nu a fost oprit sa se inscrie nici un candidat!

Anonim spunea...

NU mai pomeniti numele lui Nadrag ..adica trebuia sa candideze si d-lui la acest concurs?..asta ne mai lipsea ..e prea dus sa se intimple asta..SI E MAI BINE ASA..Lasati-l acolo unde este ca e mai bine si ptr noi {cei mai multi care a trebuit sa-i ascultam aberatiile pe care le spunea si tampeniile care le ordona}Ne-a ajuns cat a fost imputernicit...LASAN-E...

Anonim spunea...

Catre 21.43

Bine ca ai invatat sa scrii corect ("influienteaza"?).

Anonim spunea...

Catre "fara speranta" 15.43.

Am invatat, ca m-am pregatit pentru recentul concurs si nu l-am luat. Macar cu atat am ramas si eu :)

Anonim spunea...

Raspuns pentru anonimul de aseara care face o confuzie.Nu este nici o rudenie intre Radulescu de la control care a fost o perioada sef serviciu si cel care candideaza acum.Simpla coincidenta.Dar, da, cel care da acum concurs este acelasi care a fost la scoala la Jilava in 1996.Deci nu este chiar atat de tanar cum este prezentat in articolul asta.Stiu ca a fost la control dinainte de 2000.

Anonim spunea...

,,Pentru ca,, desteptule. Nu te/ai pregatit suficient. Pune mana pe carte.

Anonim spunea...

Limba dulce Nadrag vesnic pomenit!
Ghici cine candideaza ca "fata buna " la concursul de directori? Ofelia GREACA !
A gresit cariera "fata buna",la actorie era a doua Buleandra ( cu teatru, ca e "adunatoare").

Anonim spunea...

Catre 16.30

Hai ca esti simpatic.

Anonim spunea...

pentru anonimul insistent

da' tu pe ce bazezi cand afirmi ca Plesa nu e bun de director?

ceilalti trei ce mari realizari numai de tine stiute au?

faptul ca din toti te legi numai de Plesa nu e dovada vreunui interes din partea ta?

Nu ti-e greu sa-i faci pe altii lasi cand tu semnezi ANONIM?

Anonim spunea...

in spatele unui barbat ,sta o femeie
limba dulce Nadrag are doua...in spate,cu venin
sint si viperele invidioase!

Anonim spunea...

pentru anonimul 28.09.2008 22:18:00
esti prea batran si faci confuzii... Da, intradevar taica-su` lucreaza in sistem, dar pe la Gaesti nu pe la Jilava si daca fisu` nu sare departe de trunchi, atunci inseamna ca aveam de-a face cu un tanar responsabil si profesionist.

Anonim spunea...

pentru colegul din 29.09 21:43 confuzii se fac mai ales cind esti din teritoriu , batran nu sunt ca am 34 de ani insa am vreo 12 ani in sistem. ereca esti tu mai tanar si nu ai apucat controalele lu radulescu pe la afv-uri.veneau legati cu sfoara: dughila pe paza si radulescu la mzncare. in rest sanatate la dusmani sa vada ca ma descurc.

Anonim spunea...

Se pare ca unii canditati pentru postul de director, nu au citit bine conditiile specifice de participare.
......si au o vechime de cel putin 3 ani in categorie in sistemul administratiei penitenciare.
Exista candidati fosti la SIPA care vor putea fi contestati si care, culmea, au scapat in 2006 fara a fi scosi din sistem.
Oare din ce este format sistemul administratiei penitenciare conform Legii 293/2004?

Anonim spunea...

Adevaratele valori nu s-au inscris la concurs, motivele fiind dintre cele mai simple si mai clare:
- imputerniciti de meserie cu spate puternic, directori prin mai multe unitati unde au reusit sa bulverseze totul iar personalul aprinde luminari la biserici ca au scapat de ei, cu pile politice, sustinere sindicala pentru care vor trebui sa plateasca dupa concurs intr-o forma sau alta;
- manageri de carton care intorc sistemul cu 20 de ani inapoi chiar daca tineretea nu le-a permis cunoasterea acelor vremuri:
- cultivarea cultului personalitatii, infumurarea unora, detasarea de cei din rindul carora au provenit, linguseala sefilor din A.N.P., ,,curajul" cu care iau decizii si ,,se arunca cu capul inainte" sfidind cele mai elementare norme si principii manageriale.
Sunt pesimist in privinta viitorului sistemului atata timp cat exista candidati preferati si ,,restul". Se spune ca nici dir. gen. BALA nu are nici un cuvant in fata unor lideri de sindicat care se lauda ca ei dicteaza cine conduce si unde. D-le Bala oare asa sa fie, asta este pretul pe care trebuie sa-l platiti ca profesionist si gospodar cum sunteti cunoscut la Timisoara si in toata tara? Eu inca mai cred in dumneavoastra.