Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 19 iulie 2008

Auditorii justitiei - campioni la sporuri

Alexandra Presură, şefa Direcţiei Audit Public Intern din Ministerul Justiţiei a intrat deja în gaşca celor care dacă n-ar fi descoperiţi ar trăi fericiţi până la pensie. Este campioana sporurilor cumulate şi ridică lunar aproape 14.000 RON de la casierie drept salariu.
.
Şefa de la Audit conduce în topul salariilor din Ministerul Justiţei
.
Informaţia am primit-o de la un colaborator care ne-a scris pe mailul de blog. Trebuie să recunosc că, în secret, sunt mândru de faptul că doamna Presură se bate de la egal la egal cu magistraţii detaşaţi pe te miri unde şi 'nu se face de ruşine'. Sursa noastră ne spune că doamna director conduce discret topul salariilor în Ministerul Justiţiei - Aparat Central.
.
Poate vă întrebaţi cum a reuşit. Prin muncă asiduă şi prin mici şantaje vine răspunsul. Doamna Presură a început de jos. A venit în Ministerul Justiţiei acum câţiva ani la proaspăt înfiinţatul Serviciu de audit după ce a părăsit în grabă Banca Agricolă, fost angajator, şi NUP-ul pregătit de un procuror care n-a reuşit să probeze frauda.
.
Sporuri rezervate cu anii pentru muncă de câteva zile
.
A adunat spor cu spor ca o furnicuţă. Primeşte sporurile acordate personalului din penitenciare 12 luni pe an deşi se vântură prin zonă cam 5 - 10 zile pe an, prilej cu care debitează 5 pagini de prostii. 30% spor de pericol ANP se adaugă la salariul de auditor asezonat cu spor de audit de 25%. Pentru că este director mai primeşte şi un binemeritat 50% drept indemnizaţie de conducere.
.
La mega-prime este prima. Iulia Scîntei şi Ani Dumitrache o ajutau să-şi rotunjească veniturile cu tot felul de stimulente, prime şi alte mânăreturi. Din cele 3 milioane acordate cu dărnicie de Q-ariu s-a servit şi dumneai cu o felie. Acum a crescut mare şi se ajută singură.
.
Spor de 75% pentru auditul pe nevăzute al proiectelor PHARE
.
Cireaşa de pe tortul din fluturaşul de salariu al doamnei Presură este sporul de 75% acordat pentru auditul programelor finanţate din fonduri PHARE. Fără jenă, şi în acest caz, primeşte un spor 12 luni pe an şi lucrează efectiv câteva zile.
.
Partea ciudată aici apare. Doamna Presură nu s-a îngrijit de propria-i educaţie şi nu poate citi - vorbi - scrie în limba documentelor şi procedurilor pe care chipurile le auditează. Cum face audit nu pot să înţeleg. Poate cei care i-au acordat şi sporul ăsta au o explicaţie.
.
Poate că are un translator, cine ştie?! Care translator primeşte şi el spor pentru că... lucrează pentru cineva care 'lucrează' cu finanţări externe. Lăcomia distinsei auditor şef va fi satisfăcută la un moment dat. Cine plăteşte totuşi pentru habarnismul coanei Presură atunci când se vor descoperi erori în aceste proiecte?
.
Cine controlează auditorii?
.
Nu e prima dată când auditorii din MJ sunt acuzaţi de practici de acest gen. Sunt cunoscute deja detaşările fictive la instanţe din ţară pentru indemnizaţii destul de reale şi de barosane dar nemeritate. Nici hotelierii care-i cazează nu au a se plânge. Regulile sunt, se pare, destul de flexibile în ceea ce-i priveşte, aşa că de ce să nu încerce.
.
Aştept protestele magistraţilor - detaşaţi înfieraţi meritat dar pe nedrept exclusiv. Gheorghe Şpaiuc, Marius Iosif et co se vor simţi nedreptăţiţi de intromisiunea acestei mărunte auditoare, e drept şef de direcţie, în clubul select al celor cu salarii mari şi sporuri multe.
.
Sugerăm Corpului de inspecţie al ministrului justiţiei să verifice modalitatea de acordare a acestor sporuri. Poate că şi un raporţel de activitate ar fi util. Numărul zilelor de misiune şi procentul de implementare a măsurilor dispuse ar trebui să arate cât de meritate sunt aceste sporuri.
***
PS. Vremuri grele pentru Florin Stanciu, şeful inspecţiei penitenciare. Şi-a pierdut trufia odată cu proptelele politice. Joacă rolul inspectorului prietenos şi popular şi încearcă disperat să supravieţuiască în funcţie. Pentru cei impresionaţi de acest comportament recomand puţină răbdare. Rezultatele controlului vor fi la fel de inutile ca şi până acum.
.
Link-uri utile:

28 comentarii:

Anonim spunea...

Bun articol ! Sa nu uitam "zburdalnicia " lui STAN si a subprotejatilor sai , la miscarea bachetei magice a coanei Presura.
I se umflau muschii lui Stan,cind primea "indicatiile " Coanei MARI si pe loc le indeplinea , pe minus legal.

Anonim spunea...

De ce nu vede nimeni , asa ceva ???????

Anonim spunea...

ma intreb ce fata o sa faca Presura Danut, marele sifon al lui Bota ,cind o sa vada ca s-a scris de matusa care-l tinea in brate......

Anonim spunea...

Nu numai Petre Stan a fost la dispozitia lu madam Presura. Si Bogdan Costas si Marin Dumitru ii ascultau insicatiile fara sa carteasca.

E plina de aur individa. Nu a fost misiune de audit din care sa nu se intoarca cu poseta plina.

Anonim spunea...

sa ne rugam sa citeasca domnul ministru
clica lu PRESURA , cu numiri de "nepotei si nepotele",e in toate
judecatoriile si penitenciarele

cine nu asculta de cucoana,e vai de mama lui nici ca stii de la ce ti se trage

SCINTEI, DUMITRACHE si PRESURA
s au folosit de pozitia lor in MJ ca sa impinga niste incompetenti pe posturi inalte
rasplata pe masura in "bonuri valorice"

Anonim spunea...

Pana o sa faca Predoiu un control la madama asta o sa vina alegerile. N-o sa i se intimple nimic nici de data asta. Asa se strecoara si ea si Armean de cand se stiu in minister.

Anonim spunea...

Mai avea tupeul sa se lege de sporurile din penitenciare, cind ea cara cu sacul .
Plecau masinile la Bucuresti, la "Doamna", sa i duca "pachetele" ei si "alesiilor Doamnei".
Raspunsul pe masura,"Doamna telefonu inrosea,culoarele MJ strabatea si "toate " rezolva.
Nu aveai habar cine te "lucra"!

Anonim spunea...

Pai fratilor,

Cind cocoanele alde Presura su Dumitrache au avut-o in spate, stinca de fier, aparatoarea matrapazlicurilor lor , pe SS Kibedi, ce mai vreti?
sa stea cuminti si nevinovate? as!

Coana F Mare kibedi si-a tras amant tinerel din propriul soferel asa, ca sa de decompreseze distinsa dupa munca intensa depusa ,
si , intre timp, conitele din subordine, au facut jocurile, din care ii veni si Coanei F Mari Kibedi feliuta ei pe care o maninca si acum cu Florinel... si o mai va minca...

ce vreti? o mina spala pe alta iar soferii pe sefe...

Anonim spunea...

Alta coana, MACOVEI era gata sa o dea afara pe PRESURA.
S a suparat PRESURA pe MACOVEI si a ajutat la lucratura de debarcare a lui MACOVEI.
S au speriat toti de MINA LUNGA PRESURA si COMBINATIA cu SIPA.
O mina a spalat pe alta si PRESURA e bine pe functie!

Anonim spunea...

ai vazut prietene?

Kibedi e smechera si a gasit rapid cum se gestioneaza acest fel de"influente": lasind lucrurile sa mearga d ela sine in spatele tau inalt si facindu-ti parte grasa la festinul mincat cu sofererulu florinel.. asta e scenariul reusitei in Justitia din Romanika.. macovei mai fraiera de fel, venita din alte org, de un's astie, in schimb Kibedi, marea competenta, stia fetiza regulile jocului, ca doar e experta in matrapazlicuri facute cu parfum de legalitate...
ei, modelul asta, Kibedi si multi ca ea ( intimplator pe aceasta marea "doamna" a justitiei romanesti si faptele ei ( sexuale sau de alta natura) cu subordonatii sau politai le cunosc , si, din pacate, nu ma indoiesc ca este regula si nu exceptia...) astia va omoara...
plus ca modelul este transmis in sistem.. pai fata lui Kibedi ce credeti ca va sa fie? desiguuur, magistrat, ca genele bune se transmit... si iarasi, este regula si nu exceptia...
atunci, ne miram de ce?
pai sa nu ne mai miram!
iar acest blog, care pune pe tapet realitati pe care multi ar vrea sa le mai ascunda, exte absolut de exceptie.
speram ca il citesc si cei ce au ( chiar si vremelnic) putere de decizie in acest sistem cangrenat...

Anonim spunea...

"Timp efectiv lucrat" sa fie masura si pentru Presura si auditori ,cind incaseaza sporurile de penitenciare.

Rapoartele de audit dau pe dinafara de recomandari , pentru timpul efectiv lucrat.

Ii recomandam si noi , PENSIONAREA!
ca se poarta la prietenarii ei ,STAN,MARIN....si altii.

Anonim spunea...

Cine e Dumitrache de la MJ?

Anonim spunea...

Ne spunea cineva pe blog,in subiectele trecute sa fim multumiti de salartii ca minimul pe economie,este mult sub salariul nostru.De ce? Uitati-va ce salarii colosale au astia.Am liat o prema de 500 de ron,in timp ce toti lingaii au sarit de 1200 ?Ce sa ne multumeasca ,ca altii se joaca cu salariul tau,ba ai dreptul la nu stiu ce spor ,ba nu-l ai in timp ei nu mai stiu cum sa-si umple buzunarul?Ei sunt bine inscaunati datorita noua,le merge totul bine datorita faptului ca nu sunt evenimente,si tot noi trebuie sa fim multumiti? Uitati-va afara ce salarii se iau in alte parti,sau uitati ca viata noastra este in pericol tot timpul.Sa va aduc aminte de coleg care a fost injunghiat cu cutitul de 7-8 ori de catre detinut,si nu este caz izolat.De ce sa ne multumim cu tit,cind avem foarte multe riscuri?Iau un salariu de 2200 de ron cu tot cu sporuri,la raspunderea pe care o am si nu trebuie sa-mi doresc mai mult? Daca nu am avea sporuri cit am lua,1300 maxim.Sa mai reduca celor din conduceri si sa ne mai dea si noua ,si nu sa ni se spuna tot timpul sa fim multumiti,preturile cresc,avem
probleme,dar salariul ramine acelasi.Sa ne multumeasca faptul ca salariile de merit se dau pe "ochi frumosi" ,ca primele mari se dau pilelor,lingailor si sotiilor sau amantelor ,si nu stiu cum sa mai taie de la amariti si sa si le umfle tot pe ale lor,ma mir ca-i mai tine pamintul.O zi buna...

Huginn spunea...

Încrengătura de relaţii care susţine prostia şi incompetenţa din sistemul MJ şi ANP este încă prezentă în sistem.

Da. Aveti dreptate. În ecuaţie au rămas, într-o formă sau alta:
- Kibedi Katalin, actual consilier al ministrului - aşteaptă vremuri mai bune şi rămâne cu şoferul
- Iulia Scîntei,fost cea vrut muşchiu ei la MJ actualmente notăriţă colegă cu dna. Tăriceanu
- Marius Iosif, fost DG la ANP acum tot consilier al ministrului
- Alexandra Presură, şefa cu sporuri multiple de la Audit, susţinătoare ferventă a lui Nădrag NasUmed Dumitru
- Adrian Tuleaşcă, şeful DEA din MJ, venit direct de la Rotary Iaşi într-o funcţie garnisită cu gradul de comisar şef
- Ani Dumitrache - când consilier al ministrului, când director, când civil
- Şpaiucii, petricii şi miticii de la ANP îi cunoaşteţi deja. Unii au ieşit la pensie, alţii urmează.
- Bogdan Costaş, ameţitul de la DEA din ANP e pila lui Bogdan Găureanu, mariusiosifu de la Registrul Comerţului
- Florin Stanciu, e viitorul fost director la Direcţia Inspecţie a ANP. Şi el a venit pe pile liberale.

Toţi (sper că nu am scăpat pe vreunul) sunt Gaşca lui Q-aru. Cei mai mulţi încă mai vieţuiesc prin sistem şi nu trebuie lăsaţi să se ascundă.

Anonim spunea...

tare madama asta Presura. Adica se duce pin Mj si face pe cinstita auditoare si intre timp isi trage sporuri la greu din desaga la care isi pun fara vreo speranta taxele platitorii de impozite.

Justitiaauditat de dumneaei e varza. Daca te duci la trebunal cade pe tine cu totul, iar smecherii din MJ isi trag sporuri, prime si stimulente cu nemiluita.

Bravo tanti! Te-ai scos! Cu fiecare luna când furi sporurile alea, pentru că asta faci, ai mai jecmănit 100 de amărâţi de plătitori de iompozite.

Anonim spunea...

La Barcea avem si noi un Presura.
Presura Danut, fostul nostru lider de sindicat, care a fost schimbat de membrii sindicatului ca a bagat mana in banii sindicatului, convorbiri telefonice nejustificate de peste 1000 ron lunar , participa la convocari cu toata familia pe banii sindicatului, protocoale(sprituri etc) nejustificate, si-a pus numarul la masina ANP pentru a deconta diverse deplasari private si aparind numarul de HD...ANP deconta benzina si mai multe....
Citind acest articol ,care in opinia mea reflecta realitatea, daca matusa baga mana ,nepotul de ce nu? Eu cred ca acest viciu este ereditar si uite ca s-a confirmat acest aspect......

Anonim spunea...

Lista lui Huginn e beton!!
Linga cocoana sint si auditorasii MJ de la Iasi, Cluj,Craiova si alte colturi ale tarii! Odata sa zbiere cocoana si fac drepti!

Anonim spunea...

Uite cate sporuri si-au inventat aceste mari doamne si noi lucram cu bolnavi TBC si HIV-SIDA si n-i se spune ca nu ne luam sporurile acordate prin lege in aceste situatii ca NU SUNT BANI...HOTIE PE FATA...TI-E LEHAMITE...

Anonim spunea...

La PSPA cei de la birouri au spor de praf iar cei care lucreaza pe sectii nu...cica e spital si cum sa fie praf in spital...da sa fim multumiti daca ne luom salartiile nu....

Anonim spunea...

Tu nu esti multumit ca iti iei salariu ,esti multumit A...carianule cind pupi d. suri ca lu Nadrag NasUmed si acu nu gasesti altele!Cere pe tura lu Piticu Selea si fa ti meseria de p...ist!
Stai la rind dupa B...si P...!

Aia de la birouri nu iau sporurile noastre, stii bine ca doar faceai pontaje si noi nu luam sporul de praf!

Anonim spunea...

Presura de la Barcea a incercat sa filmeze o sedinta de sindicat, in care membrii de sindicat criticau unele decizii ale conducerii penitenciarului, ca apoi sa o dea lui Bota directorul penitenciarului pentru a stii cine vorbeste ofiterii de rau si ce comenteaza fiecare ca apoi ofiterii in cauza sa-i pedepseasca pe nemultumiti.....oricum a ramas sifonul lui Bota ....

Anonim spunea...

In sfarsit !

Felicitari pt subiectul abordat !

Daca cumva nu stiti cum face dna in cauza misiunile ei de audit in sistemul penitenciar, ascultati-ma. Asa o experienta rar mi-a fost sa mai traiesc in spaiucul asta de sistem. Timp de 2 saptamani - anuntate ce-i drept - doamnele auditoare in cauza au cerut cifre de la toate compartimentele: statistici in premiera pt sistem - si asta in sine e ceva deosebit (sic!)-, registre, caiete, analize, planuri de munca, protocoale de colaborare samd. Asta au facut zilnic. Zi de zi. Nu au vorbit cu nimeni, doar au cerut rapoarte cu raspunsuri la unele intrebari ... A urmat, desigur, un material de 30 de pagini, pe trei sectoare auditate. Rusine celor implicati ! Functia Correl a facut toata treaba. A facut corelatii statistice intre variabile care nu au nici o legatura intre ele, si au tras concluzii cu caracter de ordin ce sunau ca o fraza din discursurile motivatioanale ale lui Spaiuc. Genial ! Fara legatura cu munca efectiva sau cu realitatea - desigur !

Una din doamnele auditate a fost rugata de un coleg sa scrie despre insuficineta specialistilor in sistem, ca factor cauzal al "ineficientei" activitatii descoperite. Tot respectul pentru dna doctor, care a dat dovada de sinceritate circa 5 secunde, cand a zis: "Nu pot/am voie sa scriu asta..." si a zambit. Atunci am inteles. Misiunea de audit avea deja raportul intocmit la Bucuresti, doar cifrele mai trebuiau completate. Multumim pt profesionalism si obiectivitate.

Sper totusi ca eforturile celor de la popota care v-au servit zilnic cu ciorba de burta, melci, pastrav sau gordon-bleu sa nu fi fost in zadar ... in timp ce noi mancam aceeasi ciorba fara gust ...

Din nou, tot respectul pentru profesionalismul echipei conduse de dna Presura ...

P.S. Sper ca puteti posta pe blog si un raport al misiunilor de audit din penitenciare. Merita !!! I.L. Caragiale ar fi invidios !

Anonim spunea...

Cu adevarat tara tuturor posibilitatilor este Romania ,in timp ce noua celor care lucram efectiv in foc continu nu ni se plateste sporul pentru orele efectuate in week-end sau in sarbatorile in care legal nu se lucreaza, noua nu ni se pot plati mai multe sporuri cumulate ca de am primi bani prea multi ,sefii de la audit pot primi nelimitat de multe sporuri.Pentru muritorii de rind ni se spune intotdeauna ca avem salarii mai mari decit minimul pe economie dar nu se gindeste nimeni la noptile noastre ,la zilele cind la copii nostri vine mosul si noi nu suntem alaturi de ei .In sanatate se platesc ore festive celor care lucreaza in ture la calea ferata la fel in structurile ANPde ce nu se respecta legislatia in vigoare.

Anonim spunea...

cine e Danut Presura?

Anonim spunea...

In primul rand vreau sa incep cu Adimistratia Nationala a Penitenciarelor si auditul MJ.De ce acolo nu verifica nimeni?
Ne-am invatat sa schimbam ministri din MJ si gata am aratat lumii ca s-a facut alegerea corecta pentru MJ.
Dar directorii de la ANP si de la audit intern sunt aceesi de ani buni ba chiar decand s-a infiintat auditul in minister.
Acolo nu umbla nimeni nu-i verifica nimeni si acolo se fac cele mai mari "manevre" cu comandantii penitenciarelor cu doctorii penitenciarelor cu psihologii penitenciarelo cu scoaterea posturilor vacante si multe altele pe care toata lumea le stie dar nimeni nu vorbeste.
Domunl Calin Popescu Tariceanu vorbea despre "salarii nesimtite",dar de "salariile nesimtite" si sporurile ce si le trag cei de la audit nu vorbeste si nu ia in seama nimei.
De cand s-a infiintat auditul in MJ nu s-a auzit de nicio verificare de nicio demitere acolo toata lumea e cinstita?
Lucrurile nu stau chiar asa.

stefana spunea...

Laura - sa vedeti un amarat de auditor de la la o primarie ce salariu mare are!12.000 ron/an.
Doamna Presura probabil ca este un caz razlet... uitati-va si la cei de jos.. Domnul Boc probabil ca are pica pe auditori, tot mereu se leaga de ei,inainte de a deveni ministru i s-a facut un audit sau un alt control pentru a se vedea cat de corect a administrat banii publici?

Anonim spunea...

Coana Preusra o mai poate duce inca 4 ani linistita.La conducere a ramas tot Predoiu asa ca nu-i bai.Nepotii si nepoatele de asemenea pot sta linistiti pe la judecatorii si penitenciare.Acesta este sistemul.

Anonim spunea...

Un retardat sau retardata care, cred, e singurul/a dupa net care o critica pe Dna Presura,probabil ca a suferit in copilarie, a abuzat cineva de el/ea, ca numai aberatii a spus, nu exista salariu de 14000 lei, e cu mult mai mic dar tu sti asta, si a petrecut mai multe ore in penitenciare decat sti tu sa numeri, asa ca retardule nu mai iti comenta singur articolul ca se vede de la o posta ca e acelasi stil de scris si, ce e mai rau :nu te baga nimeni in seama si sti de ce? Pt ca esti retardat.Sigur ai avut o problema personala cu Dna Presura ca te-a catalogat incompetent, ori crezi ca ti s-a facut o defavoare la vreun examen care l-ai sustinut impotriva ei, dar iti zic eu ca l-ai picat ca esti prost,nu de altceva, nu ai nici 5% din experienta ei, Eu in locul tau as critica pe mata ca te-a facut,te intrebi cum a ajuns la MJ si tu probabil nu ai ajuns. Studiaza-i CV-ul.