Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 1 iunie 2008

Veşti din penitenciarele patriei

I. Penitenciarul Bîrcea Mare
.
La Penitenciarul Bîrcea Mare un agent se chinuie de câteva luni bune să traducă legea pe înţelesul şefilor săi.
.
Dl. Gaşpar Francisc a avut pe la începutul lunii februarie nefericita idee de a-şi exersa simţul civic şi de a dona sânge în calitate de donator voluntar. Drept urmare, a solicitat cele 2 (două) zile libere cuvenite pentru această faptă bună de la şefii ierarhici. Din motive medicale aceste zile libere sunt obligatorii pentru fiecare donator.
.
Dl. Gaşpar Francisc a mai avut în aceeaşi zi şi nefericita inspiraţie de a accepta promisiunea şefilor ierarhici că va primi zilele libere ulterior, dat fiind că în acea zi erau foarte multe activităţi. Altruist de două ori, în aceeaşi zi domnul Gaşpar a cauzat involuntar supărare şefilor săi care nu prea au înţeles ei cum stă treaba cu legea şi cu donatorii.
.
Mara Marcel, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar (împuternicit deşi ce a luat nota 2,54 la examenul pe funcţie), îi striga retoric, prin curtea penitenciarului, domnului Gaşpar „Ce bă ai dat sânge pentru mine, te-am trimis eu să dai sânge de vii la mine să-ţi dau liber?”. Ulterior, cu un „Hai, dă-te mai încolo că te-ai bagat in sufletul meu si mi-ai luat aerul”, l-a poftit afară din ilustrul dumisale birou pe domnul Gaşpar, doritor de explicaţii.
.
După acest eveniment, Domnul Gaşpar a simţit în permanenţă mânia şefului. A fost trimis în tot soiul de misiuni fără ordin de serviciu, care să-i certifice calitatea şi scopul deplasării precum şi drepturile salariale. A fost schimbat fără motiv din funcţie şi a fost desemnat să exercite atribuţii care nu corespund specialităţii profesionale a acestuia.
.
Domnul Gaşpar a tot încercat să se apere de abuzurile şefului apelând la diverse autorităţi. Nu a avut însă succes, deşi a cerut ajutor chiar şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Din probele prezentate (inclusiv înregistrări audio) rezultă fără echivoc că acesta avea motive să se simtă nedreptăţit.
.
Drept urmare a fost ‘ajutat’. A fost trimis în comisia de disciplină prezidată de acelaşi Mara, pentru că a întârziat 5 (cinci) minute la Registratura instanţei unde escorta deţinuţi pentru a primi documentele.

Dacă ANP şi MJ nu cred că v-am spus doar o poveste dintr-un colţ de ţară, în care se află un penitenciar numit Bîrcea Mare, îi rugăm să facă verificările necesare şi să ia măsurile ce se cuvin.

II. Penitenciarul Bucureşti Jilava
.
La Penitenciarul Bucureşti – Jilava, Valentin Sorescu primeşte ajutorul adjunctului dumisale (că doar de-aia îi e secund), dl. comisar şef Căminişteanu Gheorghe, în lupta epică cu sindicatul de acolo.
.
La 08.05.2008, imediat după povestea lui Dinu Penitenciar Păturică, biroul sindicatului este desantat de Căminişteanu care se gândeşte să-i pună la punct pe cei care tocmai îl dădeau în vileag că este şeful soţiei sale. Conducerea ANP a constatat incompatibilitatea, dar familia Căminişteanu nu a păţit nimic. Totuşi, ruşinea adusă obrazului de şef trebuia spălată cumva.
.
Controlul cetăţeanului director l-a descoperit pe cetăţenul sindicalist Florin Rădan, lucrând la computerul sindical, în pauza de masă. Drept urmare, Căminişteanu l-a dat afară pe nefericit şi l-a chemat în comisia de disciplină pentru că a ascultat neautorizat reacţia primului ministru la auzul salariului fostului director al penitenciarelor, Marius Iosif.
.
Evident că hiperactiva comisie de disciplină a Penitenciarului Jilava a fost urgent sesizată cu fapta cetăţeanului agent care se crede sindicalist. Realitatea a fost puţin cosmetizată, în sensul că ajutorul lui Sorescu, domnul Căminişteanu, a uitat să povestească cum a aruncat hârtiile sindicatului pe jos şi l-a dat afară pe Rădan din propriul birou.
.
O altă întâmplare de la Jilava care ar trebui să pună pe gânduri şefii ANP şi MJ în legătură cu şefii pe care-i desemnează din vârful pixului. O verificare sumară ar putea aduce lumină şi în acest caz.
.
Link-uri utile:

61 comentarii:

Anonim spunea...

Un sistem execrabil in care o mana de fosti militieni sau tinerei virusati cu apucaturi bolsevice fac viata grea majoritatii si fac de ras imaginea institutiei. Pe de alta parte, majoritatea la care ma refeream adineauri isi merita pe deplin soarta. Cand mii de oameni suporta cu lasitate aemenea tratamente la adresa lor sau chiar a colegilor, inseamna- precum victima care isi respecta calaul- ca merita dispretuiti. Omul cu vocatie de sluga va fi tratat ca atare. Cred ca, la fel ca unul din colegii care au postat zilele trecute un comentariu la alt material, la 45 de ani imi iau talpasita din aceasta mare bolnava, pentru ca aici ori ma imbecilizez ori ma imbolnavesc. Sa va dea Dumnezeu taria sa puteti fi cat mai mult varful de lance al celor multi si napastuiti dar cred ca aveti si dumneavoastra indoieli cand vine vorba despre solidaritatea din sistemul nostru. Asa ca, hai la vot!

Anonim spunea...

În data de 08.05.2008 în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, Organizaţie Sindicală REPREZENTATIVĂ în cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava prin sentinţa civilă nr. 28/01.11.2006 a Judecătoriei sectorului 4, se afla domnul Florin RĂDAN, în calitate de membru în Biroul Executiv al organizaţiei (persoană juridică), conform Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) şi Art. 35, alin.1 (ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, când directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU a intrat în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, fără a avea consimţământul Preşedintelui Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, domnul Sergiu STUPU.
Acesta pe un ton răstit i-a spus domnului Florin RĂDAN că ,,NU ARE CE CĂUTA ÎN SEDIUL ORGANIZAŢIEI SINDICALE ,, FRĂŢIA” JILAVA CÂND ESTE LA SERVICIU, CI DOAR ÎN AFARA ORELOR DE PROGRAM”, SOMÂNDU-L SĂ PARĂSEASCĂ SEDIUL ORGANIZAŢIEI SINDICALE ,, FRĂŢIA” JILAVA.
Domnul Florin RĂDAN i-a adus la cunoştinţă directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU că se află în Sediul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava conform Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) şi Art. 35, alin.1 (ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, dar la ,,ORDINELE AMENINŢĂTOARE” ale acestuia a trebuit să parăsească Sediul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava.
Ca urmare a celor prezentate mai sus, în data de 13.05.2008 directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU a înaintat către Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti-Jilava sesizarea cu numărul H-343983/PBJB/13.05.2008 împotriva domnului Florin RĂDAN, membru în Biroul Executiv al Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, acuzându-l de ABATERI DISCIPLINARE GRAVE, conţinutul sesizării fiind chiar faptul că se afla în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, conform Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) şi Art. 35, alin.1 (ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor.
Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, art. 35, alin.1 (ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.) menţionează clar că domnul Florin RĂDAN AVEA DREPTUL LEGAL de a se afla în Sediul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava pentru a desfăşura activităţi sindicale, fapt adus la cunoştinţa directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, prin adresa nr.74/19.05.2008 a Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava, înregistrată la secretariatul unităţii cu nr. H-345774/19.05.2008.
De asemenea, prin pontajul domnului Florin RĂDAN se confirmă că nu a depăşit cele 5 zile de reducere a programului lunar pentru activitati sindicale conform Art. 35, alin.1 ( ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor
Ca urmare, a celor expuse mai sus, directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, ÎNCALCĂ cu bună ştiinţă legislaţia în vigoare, după cum urmează:.
1. Art.221, alin.1 ( (1) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice de natură a limita drepturile sindicale sau a le împiedica exercitarea lor legală.), Art.221, alin.2 ( (2) Este interzis, de asemenea, orice act de ingerinţă al patronilor sau al organizaţiilor patronale, fie direct, fie prin reprezentanţii sau membrii lor, în constituirea organizaţiilor sindicale sau în exercitarea drepturilor lor.) din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, în sensul că ESTE INTERZISĂ orice intervenţie sau act de ingerinţă a directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, de natură a limita drepturile sindicale ale Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava sau a împiedica exercitarea lor legală.
2. Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că domnul Florin RĂDAN, în calitate de membru în Biroul Executiv al Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava (persoană juridică) avea DREPTUL, conferit de Legea Sindicatelor, de a se afla în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava.

3. Art.7, alin.2 ( (2) Este interzisa autoritatilor publice si patronatelor orice interventie de natura sa limiteze ori sa intrerupa exercitarea drepturilor prevazute la alin. (1).) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că ESTE INTERZISĂ orice intervenţie a directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, de natura să limiteze ori să întrerupă exercitarea drepturilor Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava de a-şi organiza gestiunea si activitatea şi de a-şi formula programe proprii de acţiune.
Aceste fapte constituie încălcarea obligaţiilor, abatere disciplinară şi infracţiune, conform legislaţiei în vigoare, după cum urmează:
1. Art.6, alin.1, lit.h ( (1) In indeplinirea atributiilor profesionale functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare au obligatia:
(h) sa nu interzica sau sa nu impiedice exercitarea libertatilor publice si a drepturilor sindicale ale functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare; ) din Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2794/C din 8 octombrie 2004, pentru aprobarea CODULUI DEONTOLOGIC al personalului din sistemul administratiei penitenciare, în sensul că directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, a încălcat Art.7, alin.1 din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, ÎNTERZICÂND accesul în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, a MEMBRILOR BIROULUI EXECUTIV AL SINDICATULUI ,, FRĂŢIA” Jilava.
2. Art. 61, lit.m ( art.61 Sunt abateri disciplinare următoarele fapte: m) interzicerea sau împiedicarea exercitării libertăţilor publice şi a drepturilor sindicale ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare;) din Legea Nr. 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, PRIN INTERZICEREA ŞI ÎMPIEDICAREA exercitării libertăţilor publice şi a DREPTURILOR SINDICALE ale funcţionarilor publici cu statut special din Penitenciarului Bucureşti-Jilava, de către directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, în acest sens acesta sesizând Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti-Jilava, în calitate de Director al Penitenciarului Bucureşti-Jilava, prin sesizarea cu numărul H-343983/PBJB/13.05.2008 împotriva membrului în Biroul Executiv al Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, domnul Florin RĂDAN.

3. Art. 53, alin. 1, lit.m ( (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei urmatoarele fapte: b) conditionarea sau constrangerea, in orice mod, avand ca scop limitarea exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale; ) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, CONDIŢIONÂND accesul în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, a MEMBRILOR BIROULUI EXECUTIV AL SINDICATULUI ,, FRĂŢIA” Jilava şi prin CONSTRÂNGEREA formulată de către acesta prin sesizarea înaintată către Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti-Jilava cu numărul H-343983/PBJB/13.05.2008 împotriva membrului în Biroul Executiv al Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, domnul Florin RĂDAN, se face vinovat de infracţiune.
În încheiere, am dori să precizăm că Art.223, alin.1 ( (1) Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor.) din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, precum şi Art. 9 (Membrilor organelor de conducere alese ale organizatiilor sindicale li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor stipulează clar că reprezentanţilor aleşi în organele de conducere a Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor, exercitate de către directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU.
Menţionăm că aceste ABUZURI ale directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, CONTINUUĂ, acestea fiind semnalate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi prin adresa nr.70/19.05.2004 a Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava.

Anonim spunea...

În data de 08.05.2008 în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, Organizaţie Sindicală REPREZENTATIVĂ în cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava prin sentinţa civilă nr. 28/01.11.2006 a Judecătoriei sectorului 4, se afla domnul Florin RĂDAN, în calitate de membru în Biroul Executiv al organizaţiei (persoană juridică), conform Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) şi Art. 35, alin.1 (ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, când directorul adjunct al Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU a intrat în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, fără a avea consimţământul Preşedintelui Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava .
Acesta pe un ton răstit i-a spus domnului Florin RĂDAN că ,,NU ARE CE CĂUTA în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava CÂND ESTE LA SERVICIU, CI DOAR ÎN AFARA ORELOR DE PROGRAM”, SOMÂNDU-L să parăsească Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava.
DE ASEMENEA, A ARUNCAT PE JOS ACTELE ŞI DOCUMENTELE ORGANIZAŢIEI SINDICALE ,,FRĂŢIA” JILAVA, A FOLOSIT TELEFONUL PRECUM ŞI A ÎNCHIS CALCULATORUL ORGANIZAŢIEI SINDICALE ,,FRĂŢIA” JILAVA, FĂRĂ NICI UN DREPT.
Domnul Florin RĂDAN i-a adus la cunoştinţă directorului adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU că se află în Sediul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava conform Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) şi Art. 35, alin.1 (ART. 35 (1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, AU DREPTUL la reducerea programului lunar cu 3 - 5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, dar la ,,ORDINELE AMENINŢĂTOARE” ale acestuia a trebuit să parăsească Sediul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava.
Ca urmare, a celor expuse mai sus, directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU, ÎNCALCĂ cu bună ştiinţă legislaţia în vigoare, după cum urmează:.
1. Art.221, alin.1 ( (1) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice de natură a limita drepturile sindicale sau a le împiedica exercitarea lor legală.), Art.221, alin.2 ( (2) Este interzis, de asemenea, orice act de ingerinţă al patronilor sau al organizaţiilor patronale, fie direct, fie prin reprezentanţii sau membrii lor, în constituirea organizaţiilor sindicale sau în exercitarea drepturilor lor.) din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, în sensul că ESTE INTERZISĂ orice intervenţie sau act de ingerinţă a directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU, de natură a limita drepturile sindicale ale Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava sau a împiedica exercitarea lor legală.

2. Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că domnul Florin RĂDAN, în calitate de membru în Biroul Executiv al Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava (persoană juridică) avea DREPTUL, conferit de Legea Sindicatelor, de a se afla în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava.



3. Art.7, alin.2 ( (2) Este interzisa autoritatilor publice si patronatelor orice interventie de natura sa limiteze ori sa intrerupa exercitarea drepturilor prevazute la alin. (1).) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că ESTE INTERZISĂ orice intervenţie a directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU, de natura să limiteze ori să întrerupă exercitarea drepturilor Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava de a-şi organiza gestiunea si activitatea şi de a-şi formula programe proprii de acţiune.
Aceste fapte constituie încălcarea obligaţiilor, abatere disciplinară şi infracţiune, conform legislaţiei în vigoare, după cum urmează:

1. Art.6, alin.1, lit.h ( (1) In indeplinirea atributiilor profesionale functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare au obligatia:
(h) sa nu interzica sau sa nu impiedice exercitarea libertatilor publice si a drepturilor sindicale ale functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare; ) din Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2794/C din 8 octombrie 2004, pentru aprobarea CODULUI DEONTOLOGIC al personalului din sistemul administratiei penitenciare, în sensul că directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU, a încălcat Art.7, alin.1 din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, ÎNTERZICÂND accesul în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, a MEMBRILOR BIROULUI EXECUTIV AL SINDICATULUI ,, FRĂŢIA” Jilava.

2. Art. 61, lit.m ( art.61 Sunt abateri disciplinare următoarele fapte: m) interzicerea sau împiedicarea exercitării libertăţilor publice şi a drepturilor sindicale ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare;) din Legea Nr. 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, PRIN INTERZICEREA ŞI ÎMPIEDICAREA exercitării libertăţilor publice şi a DREPTURILOR SINDICALE ale funcţionarilor publici cu statut special din Penitenciarului Bucureşti-Jilava, de către directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU.


3. Art. 53, alin. 1, lit.m ( (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei urmatoarele fapte: b) conditionarea sau constrangerea, in orice mod, avand ca scop limitarea exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale; ) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU, CONDIŢIONÂND accesul în Sediul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, a MEMBRILOR BIROULUI EXECUTIV AL SINDICATULUI ,, FRĂŢIA” Jilava, se face vinovat de infracţiune.
În încheiere, am dori să precizăm că Art.223, alin.1 ( (1) Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor.) din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, precum şi Art. 9 (Membrilor organelor de conducere alese ale organizatiilor sindicale li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor stipulează clar că REPREZENTANŢILOR ALEŞI ÎN ORGANELE DE CONDUCERE a Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava li se asigură PROTECŢIA LEGII contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor, exercitate de către directorul adjunct Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar de penitenciare Gheorghe CĂMINIŞTEANU.

Anonim spunea...

În data de 08.05.2008 la Avizierul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, Organizaţie Sindicală REPREZENTATIVĂ în cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava prin sentinţa civilă nr. 28/01.11.2006 a Judecătoriei sectorului 4, a fost afişat, conform Art. 30, alin.1 şi Art.31, alin.1 din Constituţia României, Art.217, alin.3 şi Art.220 din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, Art.1 şi Art.7, alin.1 din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, precum şi Art.35, alin.1 din Legea nr. 293 din 28 iunie 2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pagina nr. 4 din Academia Catavencu din data de 07.05.2008, pagină ce conţinea interviul cu bloggerii din sistemul de Justiţie preluată în format electronic de pe site-ul Penitenciar.
În data de 09.05.2008 Conducerea Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava a fost atenţionată verbal de către directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, prin somaţie urlată ,,să se rupă alea de acolo”, că altfel îl va informa pe Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la aceea vreme, Marius IOSIF, însă Conducerea Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava o refuzat să execute ,,ordinele” directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU.
Ca urmare, a celor prezentate mai sus, în data de 12.05.2008 directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU a înaintat către Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti-Jilava sesizarea cu numărul H-343345/PBJB/12.05.2008 împotriva PREŞEDINTELUI Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, domnul Sergiu STUPU, acuzându-l pe acesta de ABATERI DISCIPLINARE GRAVE, conţinutul sesizării fiind extras chiar din articolul mai-sus amintit, afişat la Avizierul Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava.
Fiind sesizată de cele întamplate, Academia Catavencu a luat o poziţie oficială în pagina nr. 14 din data de 14.05.2008, cităm ,, Academia Caţavencu dixit: Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a interzis expunerea la avizierul penitenciarul Jilava a paginii 4 din Academia Catavencu de saptamina trecuta, pagina ce continea interviul cu bloggerii din sistemul de Justitie.
Vinovat de imbolnavirea sistemului de detentie din România cu asemenea pusee de febra a libertatii de exprimare a fost gasit Sergiu Stupu, liderul sindicatului de la Jilava. Stupu a fost tratat – ce-i drept, cam de sus – de aceste simptome periculoase prin somatie urlata, de catre directorul penitenciarului, Valentin Sorescu: sa rupa “alea de acolo”.
Se pare ca pe acesta l-a zgindarit rau de tot aparitia printre bloggeri a unora ce se recomandau drept “morcovul din dosul directorului ANP”. Revin: cum Stupu a avut efecte secundare dupa tratament, manifestate prin refuzul de a rupe “alea de acolo”, sindicalistului i se va aplica o terapie de soc de catre comisia de disciplina, special sesizata in acest caz. Previzibil, pedeapsa va fi cu privare de libertate. De exprimare, bineinteles. (sursa: Academia Catavencu, 14.05.2008.).
Ca urmare, a celor expuse mai sus, directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, ÎNCALCĂ cu bună ştiinţă legislaţia în vigoare, după cum urmează:
1. Art. 30, Libertatea de exprimare, alin.2 ((2) Cenzura de orice fel este interzisa.) şi Art.31, Dreptul la informatie, alin.1 ((1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.) din Constituţia României, directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, CENZURÂND afişarea informaţiilor de interes public.
2. Art.221, alin.1 ( (1) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice de natură a limita drepturile sindicale sau a le împiedica exercitarea lor legală.), Art.221, alin.2 ( (2) Este interzis, de asemenea, orice act de ingerinţă al patronilor sau al organizaţiilor patronale, fie direct, fie prin reprezentanţii sau membrii lor, în constituirea organizaţiilor sindicale sau în exercitarea drepturilor lor.) din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, în sensul că ESTE INTERZISĂ orice intervenţie sau act de ingerinţă a directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, de natură a limita drepturile sindicale ale Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava sau a împiedica exercitarea lor legală.

3. Art.1, alin.2 ( (2) Organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de patronate.), Art.7, alin.1 ( (1) Organizatiile sindicale au dreptul de a-si elabora reglementari proprii, de a-si alege liber reprezentantii, de a-si organiza gestiunea si activitatea si de a-si formula programe proprii de actiune, cu respectarea legii. ) şi Art.7, alin.2 ( (2) Este interzisa autoritatilor publice si patronatelor orice interventie de natura sa limiteze ori sa intrerupa exercitarea drepturilor prevazute la alin. (1).) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că ESTE INTERZISĂ orice intervenţie a directorului Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, de natura să limiteze ori să întrerupă exercitarea drepturilor Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava de a-şi organiza gestiunea si activitatea şi de a-şi formula programe proprii de acţiune.

Aceste fapte constituie încălcarea obligaţiilor, abatere disciplinară şi infracţiune, conform legislaţiei în vigoare, după cum urmează:

1. Art.6, alin.1, lit.a ( (1) In indeplinirea atributiilor profesionale functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare au obligatia:
a) sa cunoasca, sa respecte Constitutia si legile tarii si sa aplice dispozitiile legale in conformitate cu atributiile ce le revin, cu respectarea eticii profesionale;) şi Art.6, alin.1, lit.h ( (h) sa nu interzica sau sa nu impiedice exercitarea libertatilor publice si a drepturilor sindicale ale functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare; ) din Ordinul Ministrului Justiţiei nrr. 2794/C din 8 octombrie 2004,pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administratiei penitenciare, în sensul că directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, a încălcat Art.221, alin.1 şi alin.2 din din Constituţia României, CENZURÂND afişarea informaţiilor de interes public.

2. Art. 61, lit.m ( art.61 Sunt abateri disciplinare următoarele fapte: m) interzicerea sau împiedicarea exercitării libertăţilor publice şi a drepturilor sindicale ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare;) din Legea Nr. 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin interzicerea şi împiedicarea exercitării libertăţilor publice şi a drepturilor sindicale ale funcţionarilor publici cu statut special din Penitenciarului Bucureşti-Jilava, de către directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, în acest sens acesta sesizând Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti-Jilava, în calitate de Director al Penitenciarului Bucureşti-Jilava, prin sesizarea cu numărul H-343345/PBJB/12.05.2008 împotriva PREŞEDINTELUI Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava, domnul Sergiu STUPU.


3. Art. 53, alin. 1, lit.m ( (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei urmatoarele fapte: b) conditionarea sau constrangerea, in orice mod, avand ca scop limitarea exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale; ) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor, în sensul că directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU, prin condiţionarea verbală adresată conducerii Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava de a înlătura materialele afişate la avizierul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava, că altfel îl va informa pe Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la aceea vreme, Marius IOSIF şi constrângerea formulată de către acesta prin sesizarea înaintată către Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti-Jilava cu numărul H-343345/PBJB/12.05.2008 împotriva PREŞEDINTELUI Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava, domnul Sergiu STUPU pe motivul afişării la avizierul Organizaţiei Sindicale ,,FRĂŢIA” Jilava a unor materiale de interes public, se face vinovat de infracţiune.

În încheiere, am dori să precizăm că Art.223, alin.1 ( (1) Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor.) din Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul muncii, precum şi Art. 9 (Membrilor organelor de conducere alese ale organizatiilor sindicale li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor.) din Legea nr. 54 din 24 ianuarie 2003, Legea Sindicatelor stipulează clar că reprezentanţilor aleşi în organele de conducere a Organizaţiei Sindicale ,, FRĂŢIA” Jilava li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor, exercitate de către directorul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, comisar şef de penitenciare VALENTIN SORESCU.

Anonim spunea...

Domnule Ministru al Justitiei, pana cand trebuie sa mai suportam practicile comuniste ale acestori IMPUTERNICITI pe functii de conducere, care ne hotarasc soarta profesionala dupa bunul lor plac??????????????????????

Anonim spunea...

Apel către lichele
- variantă adaptată la sistemul penitenciar românesc -

Prefaţă
Sistemul penitenciar românesc venea, după 1990, dintr-un spaţiu istoric ce îl izolase aproape total de restul societăţii. În el domnea teroarea, cruzimea, minciuna şi promiscuitatea. Valorile dominante- rămase valabile până în ziua de astăzi- erau frica, neîncrederea, duplicitatea, egoismul, laşitatea, obedienţa. Mediul în sistemul penitenciar continuă să rămână unul sărăcit şi degradat moral.
Această variantă quasi-parafrazată vine ca un strigăt de ajutor sub febra urgenţei de a evacua trecutul şi prezentul, ameninţaţi de posibilitatea că ar putea continua şi în viitor.
Apel către lichele este, deopotrivă, un avertisment la adresa lichelelor dar şi un manifest adresat majorităţii lucrătorilor oneşti din sistem aproape învinsă de prima categorie.
În concepţia noastră, lichelele din sistemul penitenciar românesc vin de dinainte de 1989 , găsindu-şi , pe parcurs, noi adepţi dintre tinerii cu vocaţie de lichelism. Au fost obişnuiţi să trăiască în promiscuitate pe vremea comunismului şi-şi continuă stilul de viaţă ajutaţi de imobilismul inexplicabil al majorităţii. Sunt o adevărată piedică în reformarea sistemului şi cu toate acestea sunt promovaţi de aleşii noştri într-un ritm şocant.
În loc să se retragă dintre noi cu o urmă de sfială în priviri, se încăpăţânează să rămână, convinşi fiind că nu ne putem dispensa de expertiza lor inestimabilă. Ne fac viaţa grea ducând până la rang de normalitate mizerii de genul injuriilor, abuzurilor, hărţuirilor morale la locul de muncă, bunului plac , furtului etc. Iar noi suportăm toate acestea precum o turmă de oi imbecile.

Acest apel către lichele se vrea a fi şi un semnal de alarmă pentru clasa politică, ministeriabilii din justiţie, societatea civilă şi mass-media. Doar cu sprijinul lor se mai poate reforma acest sistem, eliminând lichelele din sistem atâta cât să putem fi resuscitaţi.

Apel către lichele
Sunteţi puţini în mijlocul nostru de vreme ce încă mai supravieţuim şi totuşi mulţi din moment ce sistemul respiră cu ajutorul aparatelor artificiale.
Vouă, ăstora mulţi-puţini, vă adresăm următoarea chemare:
- nu mai strângeţi o vreme, bărbăteşte, mâna colegilor voştri şi nu-i mai priviţi senini în ochi. Lăsaţi să se întrevadă o urmă de sfială în privirea voastră şi fiţi o vreme stingheri ;
- renunţaţi la funcţii şi la posturi călduţe şi lăsaţi-i pe cei cu adevărat merituoşi, dedicaţi meseriei , să acceadă la ele;
- nu mai ridicaţi glasul decât pentru o scurtă căinţă;
- nu mai folosiţi o vreme cuvintele cinste, integritate, onestitate, demnitate, generozitate, colegialitate. Nu asasinaţi aceste cuvinte ;
- renunţaţi să vă mai minţiţi pe voi înşivă şi pe cei din jur afirmând cu tupeu că nu vă simţiţi cu nimic vinovaţi şi că sunteţi o binecuvântare pentru sistem;
- nu mai confundaţi instituţia în care lucraţi cu moşia personală;
- nu mai umpleţi şi nu mai căraţi genţile şi portbagajele şefilor voştri aşteptând de la ei să vă facă favoruri, ca nişte slugi ordinare . Încercaţi să fiţi demni măcar pe ultima sută de metri. Ce lecţie le daţi copiilor voştri?
- nu mai consideraţi că cei care nu fac sau nu gândesc ca voi trebuie să fie puşi la zid ;
- nu mai consideraţi că voi şi familiile voastre sunteţi mai importanţi decât colegii voştri şi familiile lor;
- nu mai acceptaţi şi nu mai încurajaţi turnătoriile şi intrigile dintre oameni doar ca să puteţi voi conduce din umbră;
- renunţaţi la ideea că ştiţi totul când de fapt nu ştiţi nimic;
- daţi-vă jos uniforma şi gradele de pe umăr şi încercaţi să vedeţi ce-a rămas de capul vostru;
- respectaţi-i pe cei din jur dacă vreţi să fiţi respectaţi;
- comportaţi-vă demn sau plecaţi acasă. Mai este timp să vă salvaţi sufletele şi să ne salvăm şi noi, cei care rămânem.
- mergeţi şi fericiţi-vă neamurile şi prietenii cu preţiozitatea voastră, noi ne-am săturat de voi. E clar că nu vă puteţi schimba. Sunteţi un rău mult prea mare pentru această instituţie.
- faceţi ceva demn şi LĂSAŢI-NE!

Iar dacă veţi da curs acestei chemări şi veţi înceta să fiţi lichele, veţi primi ceva din partea noastră. Ce veţi primi? UITAREA!

Anonim spunea...

Poate ziceti ceva mai mult din TARA.

james crissilv spunea...

LA MULTI ANI, de ziua copiilor!
o zi minunata iti doresc!

Anonim spunea...

De trei zile incoace Limba Dulce Nadrag ne aduce la program ,in zi libera ,sa facem actele ,ca vine controlul "ANUNTAT " chiar de CONTROL.BUNA TREABA CUM CIRCULA VESTILE ,CA SA SE PREGATEASCA INSPECTATII. DEGEABA!!!!!!

Anonim spunea...

OARE SEFII ANP SI CEI DIN MJ NU CITESC SA VADA SI EI CE MAI E PRIN TARA?TREZITIVA DOMNILOR LA REALITATE CE DUMNEZEU SUNT 18 ANI DE LA REVOLUTIE SI NOI AVEM TOT MILITIENI LA CONDUCEREA PENITENCIARELOR CARE NU MAI IES LA PENSIE.STITI DE CE LA BARCEA MARE SUNT BLOCATE POSTURILE SI NU SE FAC ANGAJARI? VA SPUN EU : NU AU IMPLINIT NEAMURILE LUI MARA SI BOTA VIRSTA LEGALA PENTRU A FI ANGAJATI.CA NEVESTELE SI NEPOTII, CUMNATII NEPOTILOR SI CUMNATELE ,NEPOTII DE VERISOARA ETC AU FOST ANGAJATI.AU MAI RAMAS DOAR RUDELE DE LA GRADUL4 INCOLO.SA VA FIE RUSINE!

Anonim spunea...

DACA NU MA INSEALA MEMORIA NEVASTA LU I CAMINISTEANU A LUCRAT PE SPITAL SI AU MUTAT-O LA EVIDENTA CA AU PRINS-O FACAND AFACERI CU HOTII .ULTERIOR A FOST DATA AFARA CA E PUS UN BANDIT IN LIBERTATE ERONAT SI ACUM E IARA ANGAJATA? VAI CHIAR NU AU BUN SIMT SAU RUSINICA ?PAI ANP SI MJ CE FAC ? SAU O FI DE LA CIUPERCILE DIN CIUPERCARIE DACA O MAI FI SI AIA CA DIN 95 NU AM MAI FOST LA JILAVA.STITI CUM II ZICEAM NOI LA CAMINISTEANU PROSOPEL SI SAPUNEL CA NE PUNEA SA MERGEM ALINIATI LA SPALATOR CU PROSOPUL IN MINA STINGA SI SAPUNIERA IN MINA DREAPTA.

Anonim spunea...

pacat ca mare parte din comentarii sunt ale lui sergiu stupu. pacat in sensul ca nu sunt mai multi care au curajul de a si spune parerea.
sunt convins ca citesc blog-ul aproape toti angajatii anp (trebuia ANP?).
pentru mireni: sa stiti ca nu va pot identifica IP-urile asa ca postati-va parerile. E pacat sa nu spunem fiecare ce stim fara insa a inventa sau a ne posta patimile personale. cred ca scopul blogului este de a indrepta ceva in sistem.daca de fiecare data vom blama si ce e bun si ce e rau doar de dragul de a fi "gica contra" nu vom sesiza lucrurile bune care, deocamdata foarte rar, se intampla in sistem.
fiti barbati fratilor si nu da-ti friu patimilor ca asta si politica ne tareaza sistemul din 1990 incoace.

Anonim spunea...

despre comunisteanu de jilava sunt multe de spus si de scris/hirtia suporta vorba aia.
acest copil avortat al unei familii de tarani din marginea Bucurestilor,macinat de ciuda ca nu s/a nascut in buricul targului si toata viata o sa fie de la tara s/a gandit sa se faca militian.
a ajuns si asta o sa ramana toata viata. am spus comunisteanu de jilava pt ca asa se poarta toparlanu la P.Jilava ca pe mosia lu masa unde se ducea la sapa ca sa aiba ce manca...
aflu ca idiotu si/a rupt mana. si/o fi prins/o in strung? umbla o alta vorba ca a fost implicat intr/un meci de k1 din care a iesit ca orice zero barat in genunchi si f.sifonat. aflam noi
apropo si/o fi cumparat si el telefon mobil sau tot de/alea penale foloseste? si nu numai.......

Anonim spunea...

Domnule ministru, în caz că totuţi citiţui blogul, încă o dată vă rugăm, "SĂ PLECE SECURIŞTII", ne-am săturat de ei şi de metodele lor de lucru.
Nu mai vrem directori securişti.
Prin ei pierdeţi şi dumneavoastră, pierde şi sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

DACA TOT ATI SCRIS DESPRE BIRCEA MARE,ATI UITAT SA POMENITI DESPRE TOATA GASCA DE FOSTI COMUNISTI CARE SE AFLA LA CONDUCEREA PENITENCIARULUI. DESPRE MARA ,CEL CU NOTA 2 SI CEVA LA EXAMEN , STITI DEJA,A FACUT MULT RAU LA MULTI ANGAJATI SI SPER SA PRIMEASCA CEEA CE MERITA,PROFESIONAL E BATA SI CU TOATE ASTEA GIREAZA IN CONTINUARE FUNCTIA DE DIRECTOR ADJUNCT, IN AFARA DE AROGANTA PE CARE O AFISEAZA NU IESE IN EVIDENTA CU NIMIC, ISI TINE IN CONTINUARE “NEPOTII” IN BRATE , LA DOSARUL PERSONAL ARE PESTE 14 PEDEPSE ,UNELE SI PENTRU LEGATURI NEPRINCIPIALE CU DETINUTII .
DIRECTORUL, BOTA,POZEAZA IN “BAIAT BUN”,IN REALITATE ISI BATE JOC DE OAMENII DIN SUBORDINE, UMBLA CU TOT FELUL DE INTRIGI SI FUGE DE RASPUNDERE CAT POATE. PENTRU EL E IMPORTANT SA FIE LINISTE IN CURTEA SA , SA NU AUDA CEI DE LA BUCURESTI DESPRE PENITENCIARUL PE CARE IL PASTORESTE .ULTIMA LUI ISPRAVA ESTE AVANSAREA NEPOTULUI SAU ,DRAGOMIR,DE LA PLUTON LA COMPARTIMENTUL AUTO,FARA EXAMEN DESI MAI ERAU SI ALTII CARE AVEAU CARNET DE CONDUCERE PROFESIONIST SI CARE DOREAU SA AJUNGA SOFERI. SAU DESPRE AFACERILE CARE LE FACEA CU FINUL DE CUNUNIE A LUI MARA ,PANAITE MIHAI, ( FOST SEF LA FERMA SOIMUS CARE A FOST OBLIGAT SA SE PENSIONEZE ALTFEL AJUNGEA PE MANA POLITIEI ) CARUIA DIRECTORUL I-A BOTEZAT COPILUL .SAU MANEVRELE CU CONCENTRATE EXPIRATE ,CU CARE HRANEA PORCII DIN FERMA PENITENCIARULUI .
AL TREI-LEA PERSONAJ ESTE IOAN TIMAR,CEL CARE GIREAZA FUNCTIA DE SEF BIROU SIGURANTA DETINERII,DESI LA RANDUL LUI A LUAT NOTA 3,14 LA EXAMENUL PE FUNCTIE. AU AJUNS ANGAJATII SA-I SPUNA “ PI “ DUPA NOTA OPTINUTA LA EXAMEN . ACEST PERSONAJ,DUBIOS,CARE E IN STARE SA-SI VANDA TOT CE ARE MAI SCUMP PENTRU A AJUNGE DEPARTE,CALCA TOT IN PICIOARE,ISI BATE JOC DE TOATA LUMEA TINAND ANGAJATII IN TEROARE ,IAR DE PE CEI MAI SLABI DE INGER CIUPESTE CE POATE,UN SAC DE CARTOFI ,CATVA LITRI DE TUICA,CEVA BRANZA SAU CEVA MIERE,ASTA E PRETUL LUI. SE TOT LAUDA CA A CITIT UN METRU CUB DE CARTI, PACAT CA NU SE VEDE , ISI MASCHEAZA INCOMPETENTA PRIN LIPSA DE SCRUPULE SI TUPEUL CU CARE IMPARTE PEDEPSE IN STANGA SI-N DREAPTA . INAINTE DE A LUCRA IN PENITENCIAR A FOST MACARAGIU , ACUM IN UNELE MEDII SE RECOMANDA “DIRECTORUL PENITENCIARULUI “.
POATE CEI DE LA CENTRU AR TREBUI SA SE INTREBE DE CE SE PLEACA ASA MASIV CADRELE DE LA PENITENCIARUL BIRCEA , POATE AR TREBUI SA VADA CA ACEST PENITENCIAR A AJUNS O ASOCIATIE FAMILIALA,UNDE EXISTA DOUA MASURI SI LA PEDEPSE SI LA RECOMPENSE, O MASURA PENTRU NEAMURI SI NEPOTI CEALALTA PENTRU MURITORII DE RAND .
DESPRE BIRCEA MARE SUNT MULTE DE SPUS , VA RUGAM SA REVENITI CU UN ARTICOL MAI AMPLU DESPRE NEREGULILE DIN ACEST PENITENCIAR,POATE PANA ATUNCI ISI FAC CURAJ MAI MULTI ANGAJATI SA VORBEASCA.

ANGAJATUL X.

Anonim spunea...

DACA TOT ATI SCRIS DESPRE BIRCEA MARE,ATI UITAT SA POMENITI DESPRE TOATA GASCA DE FOSTI COMUNISTI CARE SE AFLA LA CONDUCEREA PENITENCIARULUI. DESPRE MARA ,CEL CU NOTA 2 SI CEVA LA EXAMEN , STITI DEJA,A FACUT MULT RAU LA MULTI ANGAJATI SI SPER SA PRIMEASCA CEEA CE MERITA,PROFESIONAL E BATA SI CU TOATE ASTEA GIREAZA IN CONTINUARE FUNCTIA DE DIRECTOR ADJUNCT, IN AFARA DE AROGANTA PE CARE O AFISEAZA NU IESE IN EVIDENTA CU NIMIC, ISI TINE IN CONTINUARE “NEPOTII” IN BRATE , LA DOSARUL PERSONAL ARE PESTE 14 PEDEPSE ,UNELE SI PENTRU LEGATURI NEPRINCIPIALE CU DETINUTII .
DIRECTORUL, BOTA,POZEAZA IN “BAIAT BUN”,IN REALITATE ISI BATE JOC DE OAMENII DIN SUBORDINE, UMBLA CU TOT FELUL DE INTRIGI SI FUGE DE RASPUNDERE CAT POATE. PENTRU EL E IMPORTANT SA FIE LINISTE IN CURTEA SA , SA NU AUDA CEI DE LA BUCURESTI DESPRE PENITENCIARUL PE CARE IL PASTORESTE .ULTIMA LUI ISPRAVA ESTE AVANSAREA NEPOTULUI SAU ,DRAGOMIR,DE LA PLUTON LA COMPARTIMENTUL AUTO,FARA EXAMEN DESI MAI ERAU SI ALTII CARE AVEAU CARNET DE CONDUCERE PROFESIONIST SI CARE DOREAU SA AJUNGA SOFERI. SAU DESPRE AFACERILE CARE LE FACEA CU FINUL DE CUNUNIE A LUI MARA ,PANAITE MIHAI, ( FOST SEF LA FERMA SOIMUS CARE A FOST OBLIGAT SA SE PENSIONEZE ALTFEL AJUNGEA PE MANA POLITIEI ) CARUIA DIRECTORUL I-A BOTEZAT COPILUL .SAU MANEVRELE CU CONCENTRATE EXPIRATE ,CU CARE HRANEA PORCII DIN FERMA PENITENCIARULUI .
AL TREI-LEA PERSONAJ ESTE IOAN TIMAR,CEL CARE GIREAZA FUNCTIA DE SEF BIROU SIGURANTA DETINERII,DESI LA RANDUL LUI A LUAT NOTA 3,14 LA EXAMENUL PE FUNCTIE. AU AJUNS ANGAJATII SA-I SPUNA “ PI “ DUPA NOTA OPTINUTA LA EXAMEN . ACEST PERSONAJ,DUBIOS,CARE E IN STARE SA-SI VANDA TOT CE ARE MAI SCUMP PENTRU A AJUNGE DEPARTE,CALCA TOT IN PICIOARE,ISI BATE JOC DE TOATA LUMEA TINAND ANGAJATII IN TEROARE ,IAR DE PE CEI MAI SLABI DE INGER CIUPESTE CE POATE,UN SAC DE CARTOFI ,CATVA LITRI DE TUICA,CEVA BRANZA SAU CEVA MIERE,ASTA E PRETUL LUI. SE TOT LAUDA CA A CITIT UN METRU CUB DE CARTI, PACAT CA NU SE VEDE , ISI MASCHEAZA INCOMPETENTA PRIN LIPSA DE SCRUPULE SI TUPEUL CU CARE IMPARTE PEDEPSE IN STANGA SI-N DREAPTA . INAINTE DE A LUCRA IN PENITENCIAR A FOST MACARAGIU , ACUM IN UNELE MEDII SE RECOMANDA “DIRECTORUL PENITENCIARULUI “.
POATE CEI DE LA CENTRU AR TREBUI SA SE INTREBE DE CE SE PLEACA ASA MASIV CADRELE DE LA PENITENCIARUL BIRCEA , POATE AR TREBUI SA VADA CA ACEST PENITENCIAR A AJUNS O ASOCIATIE FAMILIALA,UNDE EXISTA DOUA MASURI SI LA PEDEPSE SI LA RECOMPENSE, O MASURA PENTRU NEAMURI SI NEPOTI CEALALTA PENTRU MURITORII DE RAND .
DESPRE BIRCEA MARE SUNT MULTE DE SPUS , VA RUGAM SA REVENITI CU UN ARTICOL MAI AMPLU DESPRE NEREGULILE DIN ACEST PENITENCIAR,POATE PANA ATUNCI ISI FAC CURAJ MAI MULTI ANGAJATI SA VORBEASCA.

ANGAJATUL.

Anonim spunea...

AM MAI AUZIT TIMPENII DAR CHIAR SA TRIMITI OMUL IN MISIUNE FARA ORDIN DE SERVICIU CA NU VREI TU MARA MARCEL SA-I FACI CHIAR NU AM MAI AUZIT, MAI CITESTE LEGILE MAI MARCELE,DAR CE SA ZIC NOTA CARE AI LUAT-O LA EXAMEN REFLECTA REALITATEA ,ATITA POTI.AR TREBUI CE DE LA MINISTERUL JUSTITIEI SA SE SESIZEZE SI SA TE CASEZE CA ESTI MILITIAN DEPASIT.PAI CITESTE HOTARAREA 1860 DIN 21.12.2006 ART .9, ART.11,ART.46, ORDONANTA 64 DIN AUGUST 2006, ART.17 ALIN.1 ETC SAU DUTE LA FINANCIAR SA-TI TRADUCA AIA LEGEA CA ESTI UN MARE ZERO, SAU TE CREZI MAI PRESUS DE LEGE......CA SI BOTA MUSAMALIZATORUL....

Anonim spunea...

BOTA EMANOIL, DIRECTORUL DE LA BARCEA MARE, NU IESE LA PENSIE CIT MAI E IN LUCRU GARDUL IMPREJMUITOR AL PUSCARIEI, PENTRU CA ISI FACE CASA SI ARE NEVOIE DE MATERIALE DE CONSTRUCTIE.A VENIT CINEVA DE LA ANP SA VERIFICE CE CALITATE A BETONULUI A AU BAGAT IN FUNDATIE FATA DE CE ESTE PE PROIECT, SPRE EXEMPLU IN PROIECT DUPA NOILE NORME FUNDATIA TREBUIE SA FIE DE BETON 200 ADICA 200 KG FORTA PE CM PATRAT SI S-A BAGAT DE 50 SAU 75 IAR DIFERENTA DE PRET AU BAGAT-O IN CONSTRUCTII PRIVATE.SA VINA CINEVA SA FACA SI CUBAJUL LA CARAMIDA,SA IA PROBE DIN CENTURILE DE BETON ALE GARDULUI ETC CA SUNT SPECIALISTI CARE SA NU FIE MANJITI CU CARNEA DE LA GAZ SOIMUS.V-ATI INTREBAT DE CE SUNT DIFERENTE DE CULOARE A BETONULUI DIN GARD ? CULOAREA REPREZINTA CANTITATEA DE CIMENT BAGATA LA PREPARAREA BETONULUI.PACAT STTI DE CE AU IESIT DOI MAGAZIONIERI DE LA ACHIZITII LA PENSIE? FORTATI CA SA NU SPUNA CE AFACERI DE PESTE 3 MILIARDE LEI VECHI A DELAPIDAT BOTA IN MATERIALE DE CONSTRUCTII.CIND A FOST LUNI BOTA LA BUCURESTI CU MASINA PERSONALA LA SEDINTA CU COMANDANTII,A INCEPUT SA SCOATA DIN PORTBAGAJ DE PARCA ERA CU UN CAMION DE 7 TONE.SI NOI PAZIM HOTII?NU HOTII NE CONDUC PE NOI PALMASII! MJ SI ANP REPARATI-VA GRESELILE SI SCAPATI DE COMUNISTI SI DE MILITIENII DIN FRUNTEA UNITATILOR CA LA EXAMENE AU LUAT 2,54 SI 3,14 MAI MARE RUSINEA,.CU ASTIA FACEM PREGATIREA CU 2,54 SI 3,14 HALAL SISTEM PENITENCIAR .SUNTEM DE RASUL EUROPEI!

Anonim spunea...

BUNA ZIUA. Daca tot au inceput sa se sparga "buba" de la PENITENCIARUL BIRCEA MARE si sper sa fie adevarat ca cineva de acolo de sus , adica MINISTERUL JUSTITIEI sa citeasca si sa ea masurile cuvenite imptriva celor ce se fac vinovati, si sunt multi din pacate care inca se mai cred pe vremea comunismului cind trebuia sa treci cu capul plecat si sa nu poti sa-ti aperi drepturile ce ti se cuvin . Atit domnul securist BOTA EMANUIL cit si MARA MARCEL care este agiotantul fac numai ce-i taie capul si nu citesc si ei legile care au aparut dupa revolutie si in care tu ca angajat mai ai si drepturi nu numai obligatii.Am ramas stupefiata de cele intimplate cu domnul Gaspar Francisc care lucreaza la penitenciar de 14 ani si 6 luni, din cite stiu eu a fost un om de baza in serviciul escorte fiind numit si sef escorta pina de curin cind a mers si el sa-si ceara niste drepturi care i se cuveneau de drept,si cui i le-a cerut daca nu domnului militian( putin spus)MARA MARCEL care indeplinea functia de director adjunct, din clipa aceea Agent Sef GASPAR nu a mai avut zile bune la servici, dovada ca pe data de 14.02.08 cind a fost trimis in misiune la penitenciarul centru de reeducare Craiova, cind a fost sa plece impreuna cu soferul si celalalt coleg (ofiter)i s-a spus ca nu are ordin de serviciu facut cind sa dus la secretariat sa intrebe de ce nu are ordin de serviciu i s-a comunicat de catre doamna secretara ca asa a dat ordin MARA MARCEL!!!!!!pai domnilor judecatori si procurori aici avem de-a face cu un abuz in servici, pentru ca dupa lege nu ai cum sa pleci intr-o misiune in afara judetului si la o distanta de 550 Km dus/intors , sa nu mai spunem ca ruta era si pe la Colibasi de unde trebuia sa se ridice niste medicamente deci in total vreo 700 Km , care dupa declaratiile domnului MARA se puteau face in 8 ore.Domnule MARA se vede de la o posta ca nu va aveti nici cu legile si nici cu matematica dar dupa rezultatul de la examen unde nota 1 se da din oficiu iar restul pina la 2.54.....fara cuvinte. Din declaratiile (mincinoase)martorilor reiese ca GASPAR a fost trecut pe ordinu de zi ulterior(adica ultimul)dar atunci domnilor magistrati cum de domnul GASPAR apare al doilea si nu ultimul, chiar nu va puneti un semn de intrebare de ce nu verificati actele penitenciarului unde scrie negru pe alb de ce va luati dupa declarati mincinose.Mergind mai departe cu abuzurile, din clipa in care domnul MARA MARCEL a aflat ca i sa facut plingere la parchet la luat pe Agent Sef GASPAR de la escorta si la pus in post de paza in locul altui coleg pe care la mutat la escorta.Domnule MARA ati facut o greseala si mai mare punind un subofiter intr-un post inferior gradului profesional, punindu-l la ture de 12/24 stiind ca accea persoana are grave probleme de sanatate cu inima si ca deaceea a fost dat la 8 ore, ceea ce ati facut dumneavoastra se numeste ABUZ IN SERVICI IN FORMA CONTINUATA daca nu stiati asta se pedepseste penal.Dupa atitea presiuni din partea dumneavoastra si a domnului comandant BOTA (care nu este mai prejos decit dumneavoastra )domnul GASPAR clacheza si este trimis de catre medicul de familie la spitalul militar Sibiu . La o zi dupa internare dumneavoastra il bagati in comisia de disciplina , unde se dezbate parasirea postului de catre domnul GASPAR cind a fost la Curtea de apel cu doi detinuti . Domnule MARA si domnule BOTA in ziua aceea domnul Agent Sef GASPAR a fost sef escorta si trebuia se duca actele, corespondenta ordinara la registratura si unde mai avea de mers , ati pus motivul ca a lipsit 25/30 minute????dar domnilor din comisie aratati-mi mie in ce lege scrie cit trebuie sa stai cu actele si care e timpul limita, va faceti de tot risul dimnilor. ma intorc iarasi spre MINISTERUL DE JUSTITIE si va spun dimnilor Magistrati va rog din suflet veniti si pe la Penitenciarul Bircea cititi actele si vedeti cite nereguli, abuzuri si prostie poate exista din partea unor persoane ramase de pe vremea dictaturi si care inca mai imparte puterea si locurile de munca dupa bunul lor plac.Inca un mic detaliu domnilor care trebuie sa faceti dreptate in data de 19.02.08 cind domnul Agent Sef GASPAR sa dus la Curtea de Apel ALBA-IULIA ca sef escorta ,pe poarta a iesit cu un singur detinut ,iar in sesizarea catre comisia de disciplina scrie ca a fost plecat cu doi detinuti, pai atunci eu ma intreb cum a iesit apelul sau nu se stie citi detinuti are penitenciaru BIRCEA ,. Sunteti de tot risul domnilor sefi de la penitenciarul BIRCEA MARE, SPER CA CINEVA SA CITEASCA SI SA MAI VERIFICE SI ACTE DIN CIND IN CIND. Tot ce pot sa spun e ca nu este acesta singurul caz dar de frica repercursiunilor multi subofiteri ori tac milc ori au ramas la pensie numai sa nu mai fie persecutati si sa se uite la fiecare pas in spatele lor. Daca credeti ca asa se poate face servici intr-o institutie de maxima siguranta atunci sa inchidem ochii domnilor Magistrati si poate auzim si de niste sinucideri. Eu atit am avut de spus deocamdata si am sa urmaresc indeaproape totul si poate intro zi vom putea spune ca e cu adevarat democratie si ca eu ca cetatean al acestei tari am si drepturi nu numai obligati. Eu va doresc o zi buna.

Anonim spunea...

ACELASI MARA ( 2,54 LA EXAMEN ), DE LA BARCEA BIRCEA MARE, SI-A PERMIS SA-I SPUNA UNUI ANGAJAT CARE-SI CEREA DREPTURILE CONFERITE PRIN LEGE CA, DACA VREA EL , II VA DA 4 PEDEPSE INTR-O LUNA SI-L VA DA AFARA
TIMAR ( 3,14 LA EXAMEN ), SI-A REPARAT MASINA LA UN MECANIC AUTO ACUM CATIVA ANI SI CAND A TREBUIT SA PLATEASCA I-A CERUT MESERIASULUI AUTORIZATIA DE REPARATII,SPUNAND CA EL ESTE MARE SEF SI IL POATE BAGA LA RACOARE,REFUZAND SA PLATEASCA . CAND AVEA O GARSONIERA INCHIRIATA UNUI CETATEAN L-A LUAT PE UN ANGAJAT PE LA ORA 22,I-A SPUS SA SE IMBRACE IN UNIFORMA SI AU MERS IMPREUNA PESTE CHIRIAS AMENINTANDU-L PENTRU CA RESPECTIVUL INTARZIA CU PLATA CHIRIEI. ANUL TRECUT A SFATUIT NISTE ZUGRAVI CARE-I LUCRAU LA APARTAMENT SA-I FACA PLANGERE UNUI COLEG ,CU CARE AVEAU UN CONFLICT,PENTRU A-L BAGA IN COMISIA DE DISCIPLINA,SPERAND CA RESPECTIVII VOR SCADEA NOTA DE PLATA. DUREROS ESTE CA DIRECTORUL CHIAR A DAT CURS SESIZARII. DIN FERICIRE COMISIA DE DISCIPLINA SI-A FACUT DATORIA NEPEDEPSIND COLEGUL CARE S-A DOVEDIT A FI NEVINOVAT .

Anonim spunea...

La prima discutie cu directorul Bota iti dai seama ca acesta este un personaj tare alunecos,are o gramada de nepoti,fini angajati care au fost si sunt promovati cu cantec in dauna unor angajati competenti, a avut chiar si sotia si amanta in subordine,stie toata lumea ce fel de om este.Cu nepotul Dragomie este adevarat,nu stie nimeni cum a ajuns de la schimb la auto,probabil o sa ajunga in curand soferul "unchiului ", asa nu va mai sti nimeni cat cara cu masina de serviciu,sau de ce circula doar cu masina de serviciu cand mai face cate un accident de circulatie si ramane fara carnetul de conducere,asa cum s-a intamplat nu cu mult timp in urma .

Anonim spunea...

Mara asteapta sa plece Bota sa-i ia locul,la fel si Timar, doi sacali incompetenti cu note la concurs de 2,54 si 3,14,e jalnic ca nimeni de la M.J. SI A.N.P. nu face nimic. Cand vin in control ,chefuiesc si pleaca cu porbagajele pline lasand sacalii sa faca in continuare abuzuri.

Anonim spunea...

La BIRCEA anul trecut un schimb,care iesea din tura de noapte, a refuzat sa plece acasa pana la ora 12 ,reclamand colegilor de la controlul de fond care se aflau in unitate abuzurile care se petreceau in penitenciar,cei de la centru s-au crucit cand au vazut ce au reclamat oamenii. Pacat ca dupa aceea nu s-a luat nicio masura,bietii oameni suferind repercursiuni de pe urma celor reclamate .

Anonim spunea...

ma vad obligat sa revin prin culisele Barcei desi nu-mi face deloc placere,dar cand vad ca,colegii mei sufera in continuare,desi am iesit de ceva vreme la pensie,NU POT SAMA ABTIN.IN ANUL 2000,PRIN VARA MAI SIGUR,LUNA IULIE,ACEST TIMAR CARE A CITIT UN METRU CUB DE CARTI,DAR PROSTIA-I,CA NU STIE CUM ARATA NICI ACUM,UN METRU CUB,ISI PREGATEA INTENS EXAMENUL DE MILITIAN(DE ADMITERE)IN TIMP CE SOTIA ACESTUIA ERA PE SECTIA FEMEI,CA....DETINUTA.VRETI SA STITI CUM A AJUNS SARACA FEMEIE,IN ACEEA SITUATIE?ACEST TIMAR A AJUTAT MAMA COPILULUI SAU SA AJUNGA DUPA GRATII,DUPA CE A FOST TINUT PE BANII "PROCURATI"DE SARMANA FEMEIE,SA-SI TERMINE DOMNIA SA STUDIILE.STIMATE MINISTRU AL JUSTITIEI,CUM POATE FI ELUCIDATA ACEASTA ENIGMA A ANGAJARII IN SISTEM A D-LUI TIMAR,IN ACEASTA SITUATIE.LA ACEL MOMENT,CHIAR NU I-A VERIFICAT NIMENI VIATA SI DOSARUL?APROPO, ASA E DE BINE LA BARCEA AM AUZIT DE LA COLEGI,CA MAI NOU VIN DETINUTI DIN TOATE COLTURILE TARII!!!OARE FACE ACEST MANAGER DJ. PE NUME bota,CEVA DE GENUL"FLOAREA DIN GRADINA" SAU "CANTAREA ROMANIEI"? CE BINE CA AM IESIT LA PENSIE DIN ACEASTA MIZERABILA INSTITUTIE......

Anonim spunea...

hiljma vad obligat sa revin prin culisele Barcei desi nu-mi face deloc placere,dar cand vad ca,colegii mei sufera in continuare,desi am iesit de ceva vreme la pensie,NU POT SAMA ABTIN.IN ANUL 2000,PRIN VARA MAI SIGUR,LUNA IULIE,ACEST TIMAR CARE A CITIT UN METRU CUB DE CARTI,DAR PROSTIA-I,CA NU STIE CUM ARATA NICI ACUM,UN METRU CUB,ISI PREGATEA INTENS EXAMENUL DE MILITIAN(DE ADMITERE)IN TIMP CE SOTIA ACESTUIA ERA PE SECTIA FEMEI,CA....DETINUTA.VRETI SA STITI CUM A AJUNS SARACA FEMEIE,IN ACEEA SITUATIE?ACEST TIMAR A AJUTAT MAMA COPILULUI SAU SA AJUNGA DUPA GRATII,DUPA CE A FOST TINUT PE BANII "PROCURATI"DE SARMANA FEMEIE,SA-SI TERMINE DOMNIA SA STUDIILE.STIMATE MINISTRU AL JUSTITIEI,CUM POATE FI ELUCIDATA ACEASTA ENIGMA A ANGAJARII IN SISTEM A D-LUI TIMAR,IN ACEASTA SITUATIE.LA ACEL MOMENT,CHIAR NU I-A VERIFICAT NIMENI VIATA SI DOSARUL?APROPO, ASA E DE BINE LA BARCEA AM AUZIT DE LA COLEGI,CA MAI NOU VIN DETINUTI DIN TOATE COLTURILE TARII!!!OARE FACE ACEST MANAGER DJ. PE NUME bota,CEVA DE GENUL"FLOAREA DIN GRADINA" SAU "CANTAREA ROMANIEI"? CE BINE CA AM IESIT LA PENSIE DIN ACEASTA MIZERABILA INSTITUTIE......

Anonim spunea...

BRAVO!!!
MULTUMIM PENIFESTULUI CA NE DA OCAZIA SA SPUNEM CE AVEM PE SUFLET.
DIN PACATE DOAR ASA AFLA PALMASII CE SE MAI INTAMPLA IN SISTEMUL ASTA CORUPT.
ACEST SISTEM PLIN DE FURACIUNI SI ,,AFACERI" CHIAR SI CU DETINUTII NE-A FACUT SA NE CONSILIEM PRIN ACEST BLOG.
CA DEGEABA PLEACA PETITII IN GRUP CATRE ANP SI MJ, ACESTEA SUNT DOSITE PRIN SERTARELE PILELOR CELOR RECLAMATI.

Anonim spunea...

Controlul care a fost efectuat la Barcea Mare nu a avut urmari deoarece a avut girul unui alt "sacal cu vechi state de plata",colegul de scoala militara a lui Marcel Mara , mult stimabilul BERECHET, cel care si-a facut ucenicia intr-ale potlogariilor la Jilava.
Cred ca ati priceput totul.
Voi reveni cu amanunte picante de pe platoul Barcei Mari!!!"TIMARITA" lui IOAN.

Anonim spunea...

Fratilor, va dau un sfat...
Nu-i mai primiti pe sefii astia intr-o zi la servici...
Incuiati poarta de acces in unitate, sa stea pe-afara. Sa intre cand va veni cineva sa vorbeasca cu voi. Chemati mass-media, si-atunci balamuc sa vezi...
Ce-o sa patiti? Nimic. Cativa care ies din serviciu dimineata pazesc poarta si restul muncesc. Doar nu-i greva. Programul merge normal.
Sa latre pe la poarta ca niste caini...
Succes !

Anonim spunea...

Eee fratilor intru suferinta mare e gradina A.N.P-ului si multi prosti isi fac de cap(cei cu grade mari;asa zic ei).Un exemplu clar este MARELE BLACK "PI" TIMAR.Acest inganfat si infatuos care sa angajat la penitenciar in conditii dubioase;oare cit are sa il mai tina in brate unchiuletul lui de la "PARTIDA ROMILOR" din M.J.;ca asa se vehiculeaza ca lui nu ii cade scaunul niciodata,lucru comfirmat cu ocazia numeroaselor controale de la ANP in urma sesizarilor unor colegi.Pacat ca acest sistem e plin de GAURI NERGE ca acest om.....AVIZ MJ. ANP.....Am sa mai revin

Anonim spunea...

Bravo colegilor care au curajul sa dezvaluie mizeriile pe care le fac cei care conduc penitenciarul Bircea.
Nu uitati ca pana acum ceva timp nici nu te lasau sa vorbesti spunandu-ti ca mai sunt inca 100 la poarta care asteapta sa-ti ia locul,acum de voie de nevoie se fac ca te asculta dar fac tot ce le poate capul . Inainte de Bota a fost alt "capabil " care urla dupa oameni prin unitate ca un turbat,un tip "din topor " care se lauda tot timpul ca este pila lui Nastase,cand a plecat l-a lasat pe copilul sau de suflet Bota,care la randul sau si-a format propriul lui "clan " ,nevasta,amanta,nepoti,fini, alte neveste,consateni,copiii unor cunostinte, etc. Se mai da drept un "legist ",gresit , a cazut in extrema cealalta acum conduce S.R.L. Bircea Mare si-i este greu sa faca fata atator gafe pe care le fac protejatii sai.
Ceilalti doi din spatele sau ' Lolec si Bolec " cu 2,54 si 3,14,stau mai tot timpul impreuna in biroul dir, adjunct, cred ca si-au dat seama dupa rezultatele de la examenul pe functie ca notele lor adunate fac 5,68 si asa au nota de trecere. Uite asa apar bancurile cu militieni ,dupa unii ca ei,....." unul stie sa scrie ,altul stie sa citeasca ", echipa de vis,combinatia castigatoare.
Ne-am bucura ca cei din A.N.P. SAU M.J. sa-i promoveze si sa-i duca departe,poate asa scapam de incompetentii care ne mananca viata mai mult dacat detinutii.

Sa auzim de bine,sper ca cei care administreaza acest blog sa ne ajute si sa faca cunoscute aspectele din Bircea .
Angajatul x.

Anonim spunea...

Salut. Stima pentru colegii de la Barcea-Mare pentru puterea si curajul lor de a lupta cu incapabilii de sefi de la conducerea penitenciarului.
Am fost detasat acolo o luna si nu imi puteam inchipui ca exista astfel de oameni pe pamant, in primul rand Bota,Mara si Timar stau rau cu inteligenta si apoi urmeaza caracterul jegos de care dau dovada.
Se cred stapanii penitenciarului si impreuna cu nevestele,nepotii care sunt numiti pe posturi calde conduc dictatorial acea unitate.
Le urez colegilor de acolo sa scape cat mai repede de aceste lichele ca numai asa o sa reuseasca si ei sa duca o viata mai buna.

Anonim spunea...

La Barcea-Mare sunt cei mai incapabili sefi, ca manager e un cuvant prea mare pentru ei, mai ales pentru Bota.
Dar pentru asta isi rezerva domniile lor o gramada de facilitati, ca sa-si dovedeasca ca sunt boieri iar sclavii de pe plantatie sa munceasca indiferent de conditii.Exemplu concret:ei mananca la popota amenajata cu tot ce trebuie, iar palmasii de agenti intr-o cocina de sala de mese cu fete de masa rupte si patate,farfurii si cani ciobite ca doar in opinia lor sunt niste prosti care nu au citit metrii cubi de carte(Timar stie..) si nu merita mai mult.
Acesti asa numiti sefi(Bota,Mara,Timar) ne umilesc zilnic prin atitudinea lor abuziva,dispretuitoare si aroganta si prin managementul defectuos care de nota indiferenta si slaba pregatire din partea lor.
Si sub deviza ziua trece, salariul intra pe card sau pensia bate la usa(la ei se potriveste ca o manusa deviza) mergem mai departe cu visul ca poate intr-o zi o sa rasara soarele si la Barce-Mare.

Anonim spunea...

Sunt si eu angajat al penitenciarului Barcea-Mare si va spun sincer ca Domnul Bota, Domnul Mara si Timar nu au nevestele angajate la penitenciar, nu au nepotei pusi pe posturi caldute, nu au pedepsit abuziv, nu au incalcat legea, nu au dat dispozitii ilegale si si-au asumat intotdeauna responsabilitatile.
La cine nu le convine sa-si dea demisia, sa plece in pensie ca doar stau 100 la poarta sa se angajeze.
Mie imi merge bine la Barcea, cu un sac de cartofi si mielul dus la timp nu imi are nimeni treaba chiar daca mai gresesc cateodata.
Sa-si vada fiecare de patratul lui si sa nu mai reclame problemele de la Barcea ca asa ne sticam linistea.
Sincer nu stiu ce rezolvati cu toata agitatia asta pe blog ca doar cei de la ANP nu au nici un interes sa-si schimbe nepotii de pe posturi atata timp cat nu aparem cu incidente din partea detinutilor.Agentii mai noi sa-si mai vada si lungul nasului,nici nu li s-a uscat semnatura pe diploma si ridica probleme, ca doar au salarii mari.
Domnul Bota daca cititi mesajul meu sa stiti ca fac tot posibilul sa aflu cine va vorbeste de rau pe acest blog si bineinteles si pe la colturi in unitate.
Sa traiti!! Am onoarea sa va salut!!
Cu stima al dumneavoastra vesnic nepot,lingau,mester,agricultor si bineinteles SIFON Nepotu

Anonim spunea...

ce mai face dl. PARJOL?a uitat cumva de penit barcea?de copilul lui de casa,bota?nici in zi de astazi nu s-a primit un raspuns de la anp in urma controlului facut de acesta (in ferma soimus)anul trecut.practic a venit o comisie in control in urma unor sesizari,la modul cum bota acorda preferential vizite detinutilor cu fam. iar acestea nu erau operate ,in fisele de vizita ale detinutilor,si multe alte privilegii acordate detinutilor dintr-o anumita societate.BERECHET CEL NAZDRAVAN,anunta repede pe PARJOL CEL MLASTINOS ca are ceva probleme si ca ar fi bine sa aterizeze in barcea,ca ceilalti din comisie mai tineri nu prea erau de acord cu ceea ce au depistat.zis si facut.rezultat extraordinar in urma controlului=nimic deosebit,ci doar o masa facuta de fostul cdt.cu un nevinovat de vitelus din ferma SOIMUS care si astazi functioneaza in pirdere pentru sistem dar nimeni nu se sesizeaza,oare cumva intamplator?ce mai punem noi la ploconeala la plecarea controalelor,ca toate-s scumpe,vedeti si DV.ca-i greu!!dar la plecare din penitenciar,revin,dl. PARJOL CEL MLASTINOS ii lasa sesizarea pe masa copilului de casa bota,acesta rasufland linistit.pot sa va mai spun ca acum cantitatea de alimente dinpenitenciar nu mai scade,asa peste noapte,ca cel ce avea in sarcina acest lucru,COLONEL CRETU DRAGOS mare profesor de fizica.S-A ELIBERAT,IAR ACTIUNEA "PUBELA"A LUAT SFARSIT,SI DETINUTII MANANCA MAI BINE.DE CE "PUBELA'?PENTRU CA NEWTON,AL NOSTRU CU EA ISI TRANSPORTA MORTII,CA LA REAL,DE PE RAFTURI IN MASINA.ZI CA NU-I ASA MA!!!ZI D-LE bota CA NU STIAI NIMIC!!NICI DE AVENTURILE DETINUTELOR DE LA POPOTA CADRE CU AGENTI SI COMISARI."legistule"ne faci viata grea si de MINUNE,ASA SA-TI AJUTE DUMNEZEU!!

Anonim spunea...

Oameni buni,va mirati ca Timar se angaja in perioada cind nevastasa era arestata la sectia femei din Barcea,pai mirati-va cum Bota si-a angajat nevasta, care in 2001 cind noi eram militari, avea peste 40 de ani si limita maxima era de 35 de ani pentru a putea fi angajata? Nu va mirati ca fara cei din ANP nu puteau sa faca ambii aceste magarii.Singura noastra sansa e sa vina cineva in control de la Mj ca daca vin de la ANP TOT NU FAC NIMIC CA PAPA GURA LOR DE MITICI FOMISTI SI CIUBUCARI un muschilet afumat etc ca Nicu Covaci e profesor la afumaturi. Si cind va ginditi ca nevasta lui Bota a iesit la pensie dupa 6 ani de puscarie si are pensie militara.Chiar nu vi rusine cu tupeul asta jegos?
Aduceti-va aminte fratilor cum Mara se plimba cu masina hotului prin puscarie! Parca pe bandit il chema Scripcariu si era din Simeria pe strada dupa moara statea si masina era un Audi. Va amintiti? Eu da.
Mai tineti minte dragi colegi cum Mara a stat pe capul lui Scuipici pina ala a tras un foc la armament, iar apoi abia a capat sa nu fie dat afara? Lui Andrei(fostul comandant) poate sa-i multumeasca, SI STITI CUM I-A MULTUMIT ? la pedepsit de 5-6 ori pe Florin fiul lui Andrei (fostul comandant).Ce poti sa ceri de la un dobitoc cu legitimatie.Asa a facut si cu Gaspar ca ma mir ca ala nu la si plesnit pina acum. Fiti optimisti domnilor ca instanta va face dreptate si vom scapa de Mara ciubucarul.Apropo Negoescu ii mai plateste ratele la asigurari si la banca? Ca am auzit ca a cotizat la Mara (i-a platit ratele) si asta l-a promovat la birou la evidenta.Astept noi noutati de la voi prieteni ca la pensie nu mai stii nimic numai ce auzi de la unul si altul si mai nou de pe acest blog.Felicitari domnilor de la penifest si v-as ruga sa faceti un site numai pentru Barcea ca avem ce scrie.PA

Anonim spunea...

ridic si eu o minge la fileu RAHOVA sa vedem cati sunt cei care au curajul sa zica ceva, sau daca nu zice nimeni nimic inseamna ca "rahova" este un exemplu de oameni angajati corect, munca fara stres, prime la toti sau FRICA ne-a inclestat la toti gurile si tastele????
rahova- locul pe unde se perinda sefii ca sa isi ingroase CV-ul pt a avansa tot mai sus in minister sau pt vremuri grele, toti trec sa uita si pleaca. Unii mai raman cu cate o "garsoniera' cu cate 6 camere, altora le raman rudele, care au fost educate sa faca precum seful lor, sa nu faca nimic in afara de a se inghesuii la prime, popota si zile libere date moca de guvern,
aaa si mai stiu sa faca ceva, tot timpul se vaita cat de mult muncesc ei, ca doar cine mai o arde pe soliter peste program tre sa fie si platit
"sunt multi ai dracu si nu au nici o boala"

Anonim spunea...

Dupa ce BOTA EMILUTU CARE SARE GARDUTU(ala de inca mai e comandant la Barcea), a citit pe aici despre nepotu Dragomir promovat abuziv de el ca sofer de director,ce s-a inteles cu nepotu ,sa vina cu masina de sevici dupa el dimineata ,dar sa nu gaseasca blocu unde sta, el ca director sa vina cu masina lui personala, iar nepotu sa faca pe nevinovatu ca nu a gasit locatia.Toata prosteala asta n-a tinut fireste, ca toata Barcea stia ca e un nepot promovat de la paza ca sofer de director fara concurs dar cu complicitatea bunilor prieteni ai lui Emilut de la ANP.RUSINE SA VA FIE.

Anonim spunea...

Dar despre conducatorul Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava,Apavaloaei, nu aveti nimic de spus? Nici nu ma mira,caci despre nimic, nimic este de spus.

Anonim spunea...

Dupa ce s-a scris puternic despre Bota Emilutu care sare gardutu(sa-l prinda pe Lita dormind si sa se razbune ca i-a luat la fraier 25 de lei prin 84-85 pentru a cumpara spumos), faimosul plesuv a citit pe aici despre materialele de constructie de 3 miliarde furate cu ajutorul lui Maila si Farcas, a venit si s-a scuzat ca el acum si-a cumparat teren pe strada Zarandului ca sa-si faca casa, si ca nu e implicat in nici o afacere.PAI CINE SE SCUZA SE ACUZA domnu Emilut. Sa va aduc aminte si de Ormindeanu patronul de la CIF ,care a facut avere cu munca detinutilor in conditii vitrege de paza ,prin boschetii de pe Mures la facut fascine , prin locuri unde nici civilii nu intrau si in schimb v-a reparat casa de la Varmaga si v-a dat un numar de actiuni la acea firma, hai spuneti ca nu e adevarat! Cum s-a lucrat cu detinutii la Medias la o distanta de 170 de km de baza mergeau zilnic la 5 dimineata si se intorceau la 9 seara ,fara diurna si mancare etc mai tineti minte cine a dat ordin sa se lucreze acolo si cine eara patron? Va spun eu Dumneavoastra si patron Ormindeanu acelas bun prieten de-o viata al domniei dumneavoastra. Ce sa mai zic de beneficiarul Toma care tot dezbraca si imbraca la subofiteri si ii injura ca la usa cortului si tot nu ati luat nici o masura pentru ca este un beneficiar care "plateste la timp si nu ne putem lipsi de el ca lucreaza tot timpul anului" .Oare ce plateste si pe cine plateste la timp ? Voi reveni cu noutati si sus Barcea nu va lasati ca sunt 100 la poarta (de nepoti care vor postul vostru).Apropo pe nevasta lui Paul cind o angajezi ca ai promis , ca iesi la pensie ajutat de MJ,DNA,DGA SI ANP si nu te-ai tinut de promisiune.
Baieti faceti pariurile care din cei trei v-a angaja un neam primul? Emilut, Banel(Timar) sau Mara?

Anonim spunea...

POVESTE IDIOTILOR
DIN BARCEA MARE

A FOST ODATA,
CA NICI O DATA,
DOI OFITEREI CAM DOBITOCEI.
SI SI-AU DEODATA
SA O FACA LATA
CU O SCOALA INALTA.
SI AU AJUNS LA MINTE
DUPA DEALURI MULTE.
LA SCOALA LUI BLAGA
UNDE-I SUBTIRE SPAGA.
EMILUT RAMASE
CA AVEA MULTE,MULTE PLASE.
PENTRU MARCEL SE PARE,
ERA AERUL TARE.
SI COBORI AGALE
LA BRINCUSI IN VALE.
TARA LUI BRINCUSI
AVEA MULTE USI
SA CARE DE LA SOIMUS.
TRECIND AN DE AN
SE LOVI,CULMEA, DE UN VEGETARIAN,
CARE VAZU SE PARE
CA CEL DI BACAINTI
E CHIR FARA MINTI.
DOBITOC CIT ZECE,
TREBUI SA PLECE
COBORIND AGALE
TOT MAI LA VALE
CU UN MARE DOR
IN TARA LUI GHEORGHE TUDOR.
SI EMILUT DE LA MUNTE,
CEL CU PILE MULTE
CU MARE DECENTA
CA SA IA LICENTA,
SUNA PE NEA(Ardeleanu) ION
CU RELATII BETON.
SI NEA NELU
DUPA CUM II FELU,
REZOLVA UN CAZ
SA SCAPE EMY DE NECAZ.
EMILUT PROMITE,
O MASA PE CINSTE.
CAZUL REZOLVAT,
RESPIRIND USURAT,
IL CHEAMA PE OM,
SA PICI PE PBTON
LA POPOTA!
ARDELEANU DECEPTIONAT,
SE INTREBA MIRAT
"FACEREA DE BINE ...
NU MIROASE A BINE?"
ASTA E POVESTEA UNORA CARE AU PLECAT TURISTI SI SAU INTORS JURIST.
AVIZ AMATORILOR!

Anonim spunea...

AFACERILE PROFITABILE ALE LUI BOTA SI MARA CARE DIN PACATE MAI SUNT
SEFI LA BARCEA MARE


Pe la inceputul anului, Mara( indicativ 2,54) avea nevoie de un sofer pentru dacia lui de director adjunct, si nu putea sa-l ia pe Barabas ca de e ungur si sarac, il alege pe Malea Danut(sifonul ala care a plecat de pe schimbul de hunedoara la soferi, si tot schimbul de bucurie ca a plecat au fost beti o saptamana).Daca credeti ca la intimplare la ales va inselati. Fratii lui Malea Danut invirt niste afaceri in Simeria(de unde e Mara) ,afaceri cu lemn si fonduri fare ,tiruri ,import export etc.Mara si-a cumparat o casa in Simeria si e in reparatii, deci nevoia de lemn,cofraje ,scinduri,etc e acuta. Ca sa profite si Bota de aceasta afacere a aprobat ca doua brigazi de detinuti sa lucreze la fratii lui Malea si de acolo si el se lipeste la un lemn ,ca de are casa in constructie pe Zarandului ca pe aia de la Varmaga a terminato.Ce sai faci frate coincidenta.N-a stiut saracu ca aia sunt fratii lui Malea Danut.
Profitind ca Ciuca seful de garaj e in medical s-a hotarit Emilut sa faca niste schimbari majore:
l-a promovat pe Radulovici(paturica), soferul lui de ani de zile, ca sef de garaj si asa i-a cumparat tacerea, ca asta transporta carnea in punctele strategice de intilnire cu soferii sefilor din ANP, respectiv pe autostrada unde preda coletul si nu numai, ii stia toate afacerile cu porci dusi de el la Vilmos la abatorul din Nojac cu camioneta puscariei si banii la Emy.(fraierul nu si-a spalat camioneta de rahatul porcilor si asa au aflat toti).
l-a adus pe nepotul Dragomir(zis GPS)ca soferul lui si asa i-a inchis gura nevestii ca zilnic il tragea de par ca nu l-a rezolvat pe nepot.
banditii care lucreaza la Cif(ormindeanu) culmea lucreaza la biserica din Micro 15 si 2 ore lucreaza acolo 6 la Bota la casa ca strada Zarandului e in spatele bisericii, patronul Ormindeanu prietenul lui Emilut inchide ochii ca de cu Bota si-a ingrosat averea si el cit si doctorul care are cele mai multe actiuni la Cif (dr.Rau SI E PNL-IST).
la fel si hotii care lucreaza la Simeria la impachetat ambalaje la firma fratilor lui Malea Danut 2-3 ore la aia restul pina la 8 ore la Mara la casa MISTO SA FI SEF NU?
Fratilor astia se cred asa de destepti de cred ca vor scapa ,dar e fals stie si MJ si ANP ce fac astia si le-o coace misto. Poate asa vom scapa de ciubucari. La politie i-au arestat cu tot felul de prosti cu permise, la noi ce mai asteapta astia din parchete sa-i arestam noi si sa-i ducem la parchet?
Pai la noi e mai simplu ca incarcerarea le-o facem in 5 minute fara prea multe deplasari sunt doar in curte.
Are Bota in curte caramizi de la Acomin, oare din citi producatori de caramizi sunt in tara e coincidenta ca si-a luat aceiasi caramida cu care lucreaza cei de la Acomin? NU E NICI O COINCIDENTA ASTIA SUNT NISTE EXCROCI SI NEMERNICI!!!!!!!!!!
M.J. SI ANP SCOALATE SI HAI IN TERITORIU CA E GOASA SAU TRIMITE AUDITII CA IAU BANII DEGEABA 5-600 DE CADRE IN ANP SI NU FAC NIMIC.

Anonim spunea...

In sfirsit o bucurie mare pentru Emilut cotletut directorul de la Barcea.A divortat familia Cretu si isi poate vedea visul cu ochii, de a trai fara perdea cu Cretu......Dragos ca s-a scos art.200 din codul penal si o pot face fara perdea. Pai voi credeati ca cu ea, va inselati ,ea era de masca sa nu se prinda lumea. Pai de ce si-a ras mustata ? pentru ca el are barba si nu merg doi flocosi.....stiti voi.....pa

Anonim spunea...

CATRE ADMINISTRATORUL ACESTUI BLOG


ITI MULTUMESC MULT DE TOT CA NE-AI DAT POSIBILITATEA DE A SCRIE ADEVARUL DESPRE TOT CE SE INTIMPLA LA BARCEA MARE. TE ANUNT CA BOTA SI TIMAR (UN OFITER 3.14 ZIS PI) SI-AU PUS TOATE RELATIILE SI PILELE CARE LE AU PENTRU A NE DESCOPERI PE NOI CEI CARE SCRIEM. AU RELATII LA SRI SI NEPOTUL LUI BOTA, PAUL BOTA IL CHEAMA E PROFESOR DE INFORMATICA SI POSIBIL SI EL SA AIBE PRIETENI MESERIASI CA SA NE AFLE CODURILE, RESPECTIV IP. MAI ESTE UN NEPOT TOT A LUI BOTA MITICAN CARE E INFORMATICIAN SI INTRETINE SERVERUL PUSCARIEI (LUCREAZA TOT LA PUSCARIE SA NU CREDEAI CA E SCAPAT VREUN NEPOT NEANGAJAT).TE ROG SA FACI TOT POSIBILUL SA NU NE DESCOPERE SI MERSI MULT.

Anonim spunea...

DESPRE NESIMTIRE

SA FI COMANDANT LA BARCEA ,SA-TI ANGAJEZI TOATE NEAMURILE LA PUSCARIE, SA-I PUI IN LOCURI BINE PLATITE SI CALDUROASE ,SA TE UITI IN OCHII SUBORDONATILOR SI SI SA FACI PE CINSTITUL ,CIND TOTI STIU CA ESTI MANJIT PINA PESTE CAP, SA TE SCUZI CA NU AI FURAT SI CA NEPOTU E NUMAI PE 6 LUNI DELEGAT CA SOFER ,TREBUIE SA AI UN TUPEU FANTASTIC SI O NESIMTIRE FARA MARGINI. CUM VA EXPLICATI DOMNULE BOTA CA TE-AI APUCAT DE CASA CIND SE LUCRA LA GARD CA SI RACHITA CIND A INTRAT SECTIA A 3-A IN REPARATII? O BANALA COINCIDENTA.
MARA SI TIMAR VIN SI CITESC LA PREGATIRE CA MAI E PRIN TARA ,DAR EI SUNT CU MUSCA PE CACIULA. VEZI CAZIERUL ADMINISTRATIV AL LUI MARA CA ARE PEDEPSE NUMAI PENTRU AFACERI CU HOTII. TIMAR CU MUIEREA PE CAMBUZA SI FURA CARNE DE LA HOTI. MAI MARE RUSINEA . CUM E SA TE SIMTI SMECHER CIND MERGI CU CARNEA ACASA SI O PUI IN FARFURIE SI O MANINCA COPILUL TAU? SA-TI FIE RUSINE BANEL. IEI DE LA GURA HOTULUI CUM BOTA IA DE LA GURA CADRELOR PRIN POPOTA. SUNTETI MAI HOTI CA HOTII.
ASA A FURAT SI BOTA CU PANAITE PORCII DE LA FERMA, SI AU LUAT COMISIOANE GRASE DE LA COMERCIANTII DE CONCENTRATE EXPIRATE SI PORUMB PUTREZIT SI-L DADEAU LA PORCII PUSCARIEI SI BANII LA EI IN BUZUNARE.
SA VA FIE RUSINE SUNTETI NISTE NESIMTITI.

Anonim spunea...

In luna decembrie, BOTA EMANOIL CEL IMBECIL, de e comandant la Barcea a adus o trupa super "oldy boys " de dansuri populare de unde credeti din Varmaga satul lui natal. Ca sa le platasca dansatorilor a cerut cite 10 ron la fiecare ofiter.Sa va fie rusine ,cu banii de protocol ce ii primesti de la stat ce faci ca oricum ii bagi in buzunar. Chir nu te mai satura dumnezeu? De la aparatul de cafea cit iti revine lunar ,ca omul care alimenta aparatul a confirmat treaba fata de multi martori?
Apropo de la reprezetantul cu sucuri la popota cite sucuri gratis ai si cit la suta din vinzari? Am fost prin zona cind Mara se certa cu popotaru ca ar bea si el un suc LA CUTIE gratis de la protocol si ala i-a spus ca nu mai are ca la luat pe tot Bota?
CIND E VORBA DE MOCA NU MAI AU SCRUPULE NEHALITII, SI STATUL LE DA 7-8 DE MII PE LUNA SI PRIME INTRE 9-12 MII IN 29 DE ZIUA PUSCARIEI SI SE CEARTA PE PROTOCOALE.....HALAL CARACTERE......
Cind si-a luat loc de casa Bota a gresit strada, pe strada Bejan pe partea dreapta trebuia sa-si ia linga Voinea sau poate la Varmaga in piscina il va rezolva Czeteni ca Dunmezeu nu-l v-a ierta pe ticalos .La fel si ceilalti doi Mara si Timar.

Anonim spunea...

ATENTIE CA GURU BOTA LIDERUL SPIRITUAL AL CELOR 40% DIN ANGAJATII DE LA BARCEA CARE SUNT NEAMURILE SALE, NEAMURI IN SENSUL LEGAL , SI-A INTINS TENTACULELE SI PILELE PINA LA CURTEA DE APEL ALBA CA SA-L SCAPE PE MARCEL MUSTACEL (2,52) . IESRI SI AZI AU TOT SUNAT TELEFOANELE DE LA CURTE SI INVERS .ATENTIE CEI(L) VIZAT SI DIRECT INTERESAT CA SE FAC MANARELI PE LA SPATE. TOATA LUMEA STIE CA BOTA-I PE FELIE SI PUS PE HOTIE. ATENTIE LA ACTE CA LE TRIMITE INEXACTE SI ERONATE . FI ATENT NU TE LASA. BAFTA.....NOI CEI CARE SUNTEM CU TINE...DESCHIDE-TI TELEFONUL CE DUMNEZEU......

Anonim spunea...

Sal, acum m-am trezit(de foame), mersi mult.Pai oricum ma asteptam la asa ceva. Sper sa fie cerebral ca, desi a facut doua mai merge una :
1. 263c.p. alin2;
2. 264cp alin1;
si o face pe a 3-a 288 alin 2 c.p.
Am sunat avocatul si l-am pus in tema. Mersi mult.Cred ca nu sunt sanatosi....Oricum si ceilalti 3, desi mai au o sansa sa-si retraga declaratiile, se lipesc frumos de 260 c.p. Vezi 150 alin 2 raportat la 145 ambele c.pen.
Fidelitatea fata de sef te transforma in infractor ,daca si seful e infractor, si in acest caz ESTE.
Astia nu se mai respecta pe ei darmite pe altii. PAmersi mult si vezi ca am deschis telefonul.....

Anonim spunea...

STATI LINISTITI CA DE PE LA INTAI IUNIE UMBLA BOTA CU MILOAGA PE LA SUSAN ,ALA DE A PLECAT,LA SRI CIND S-A DESFIINTAT SIPA, SA AFLE CINE SCRIE PE BLOGURI SI CU CINE SI CE VORBESTE GASPAR LA TELEFON. TOT DE ASTA LA INTREBAT, PRINTRE ALTELE SI LUNI LA INMORMANTARE. ORICUM LA INFRACTORII LA CARE A INCEPUT URMARIREA PENALA SE ASCULTA TELEFOANELE SI SE CITESC E-MAILURILE DAR CE SCRIE OMUL PE BLOGURI NU POATE URMARII NIMENI.
S-A SCRIS DE MINISTRII DE DIRECTORI GENERALI SI TOT NU I-A PRINS NIMENI SI DACA II PRINDEA CE LE FACEA CA LE BELEA ....ATIT DOAR MICI REPERCUSIUNI LA SERVICI CA TREBUIE SI EI SA EJACULEZE CA SUNT EXCITATI, SI CUM CRETU A PLECAT NU MAI ARE PE CINE FUTE.
PENTRU BOTA
"NICIODATA NU E PREA TARZIU SA NU FACI NIMIC" -CONFUCIUS
DAR CA SA FACI CEVA, E CITEODATA PREA TIRZIU, DAR MACAR CERETI SCUZE SI TOT E CEVA, UN PAS INAINTE CA SI PICIORUL IN CUR.
ASTA AR TREBUI SA FACI SA-TI CERI SCUZE CA AI TRANSFORMAT PUSCARIA STATULUI IN ASOCIATIE FAMILIALA BAZATA PE SPUSELE LUI NAPOLEON "DEZBINA SI VEI CONDUCE". S-AU PRINS OAMENII DE TOT CE AI IN CAP, NU PREA MULTE ,DAR NUMAI AFACERI SI UN PLAN DE NOI ANGAJARI CA UNELE DIN RUDE CARE AU RAMAS PE DINAFARA .
SPERAM CA DUMNEZEU SA NU FIE DE LA VARMAGA SAU BACAINTI SI NICI TIGAN SI SA FACA DREPTATE.
PE CIMPEANU L-AI PUS LA EVIDENTA CA ESTE SURSA VOASTRA DE TUICA SI VIRSLI DE BRAD SI TAICASU VA CAZEAZA GRATIS LA CABANA LUI DE LA ARIESENI.
LA FEL L-AI SCHIMBAT SI PE TINCU SI L-AI DAT PE NICOLA IN LOCUL LUI CA VA CAZEAZA LA CABANA LUI DE LA BUCES , FRUMOS, PUNETI OAMENI IN POSTURI PE INTERESE .
DACA SEFUL DE POST DIN SOIMUS SI PRIMARUL DE ACOLO DAR MAI ALES HENT SE "SPARGE" CU MANEVRELE VOASTRE FACUTE CU PANAITE LA FERMA SI PRIMARIA VA TINEA SPATELE SI CALIN DUCEA CARNEA LA CEI VENITI IN CONTROL DE LA SANIPID SA VA DEA APROBARE, OARE CE S-AR INTIMPLA?
POTI DORMI NOAPTEA CIND AI FURAT CA IN CODRU?ky

Anonim spunea...

da.pina aici totul suna acuzator, acuzator, acuzator dar numai pentru trei oameni, ma rog, sapte.dar , spalatul acesta de rufe in public, pot spune asa, ne va face iarasi de ris in tara.va spun sincer ca suntem de risu-plinsu in tara.toti ne inteleg,toti sufera alaturi de noi, cica, dar un SINGUR EXEMPLU ZIC:DE CE FRATII NOSTRI ,CARE AU PROCENT INCADRAT DE PERSONAL 70,80,CHIAR 95%, SI SE DESCURCA LEJER NU NE MAI AJUTA PE DIVERSE MOTIVE PUERILE? RASPUNS:PT. CA NU LE PASA.FARISEII SI IPOCRITII, ASTA-I VREMEA LOR.MAI VORBITI SI DE MESERIE, CEA DIN INTERIOR CU DETINUTII, CONDITII DE MUNCA, CEI CARE TRAG GREUL PE SECTII...CUI II PASA DE EI?.............VORBE,VORBE,VORBE,VORBE anyone

Anonim spunea...

Partea proasta e ca nu inteleg ceva unii care citesc pe aici.Posturile sunt blocate din cauza incompetentei sefilor nostri care, in materialele care le scriu la ANP nu spun adevarata stare de fapt, ca nu au vrut ei sa plateasca orele suplimentare cind la alte puscarii se platesc, nu s-au dat liberele decit preferentiat sau pe vin sau miere ,cartofi si tot asa sau numit si oamenii pe functii pe diverse interese. Ia sa fi facut altul ce a facut Muresan Florin ,nu era dat afara si il pastea puscaria? Pe Puha l-au dat afara e drept meritat dar acelasi tratament il meritau si Cretu si Timar cu pubelele lor stiti foarte bine. Cadristii cum au facut verificarile cind l-au angajat pe Timar cind nevasta lui era la puscarie arestata iar altii pentru ca bunicul a avut o amenda penala din 75 nu a fost apt? Asta ma deranjeaza enorm minimalizarea faptelor ofiterilor si neamurilor sau pilelor si pe altii ii calca in picioare.Alt aspect este ca pe hoti ii crede toata lumea dar pe cadru nu. In loc sa-i futem pe hoti ca isi fac de cap in puscarie cu acordul sefilor , noi cadrele ne futem intre noi si sefii se bucura ca si asa nu dau doi bani pe noi, vezi cazul Gaspar. Facem rapoarte de pedepsire cu duiumul si Bota sau Mara ii iarta pe diferite motive ,respectiv diverse sifoneli ale hotului si apoi banditu iti ride in nas si-ti spune fraier ca tot sefu la rezolvat ,a tinut cu el.
Se face ancheta si acte declaratii doua zile si apoi Timar zice "da-l dracu de hot nu-i mai fa raport" si practic hotul iti ride in fata. Asta e problema ca desi legea e favorabila hotilor ne facem si noi viata grea in loc sa fim 2 tabere respectiv noi cadrele si hotii suntem 3 tabere sefii,pulimea si hotii.
Cititi bine si bagati la cap: pina nu implinesc neamurile lor 18 virsta legala pentru a fi angajati nu ai sa vezi angajari la Barcea.
Bucurestiu stie ca la noi e bine ,fara evenimente si totul e ca un vis frumos, cit Bota conduce puscaria e totul Ok. AIA DE LA BUCURESTI CIT ISI PRIMESC COTA DE CARNE ,MUSCHIULET AFUMAT SI IMPLETIT( BERECHET SI MARTINIUC) COTLET SI ALTE PREPARATE FACUTE DE COVACI, O SA-L LASE PE BOTA SA FACA CE VREA EL SI CELELALTE DOUA MARIONETE, CA DE AR FI UNUL LA PAZA BAZAT SA STIE MESERIE L-AR DESFIINTA PE BOTA SI LAR TRIMITE LA SEMNAT HIRTII IN BIROU. ASA II PLACE LA BOTA SA FIE TOTI FRAIERI SI DIRIJEAZA EL HATURILE CUM VREA CA ASTIA 2 NICI LA BUDA NU MERG FARA SA STIE EL.

Anonim spunea...

ANGAJATI PERSONAL PROFESIONIST ODATA, CA NU MAI REZISTAM.TREBUIE GRUPA DE INTERVENTIE IN ORICE UNITATE NU SA NE SCOATEM NOI OCHII CU DETINUTII.NU LE PASA CA NU STAU INAUNTRU.LA PUSCARIE 10% MUNCESC INAUNTRU RESTUL...DAR TOTI IAU BANI LA FEL.SE FOFILEAZA, O ARD CU TUPEU..SE DISTREAZA PE PC, VRETI SA FACETI CEVA PENTRU NOI...FACETI INFARCT.INSIDER

Anonim spunea...

PE VREMURI DISCUTAM PE LA COLTURI FACIND MISTO SI ZICEM DE BOTA CA SEAMANA CU HITLER, CAZON ,MUSTATA RASA SCURT,VESNIC SUSPICIOS....ACUM CIND IL VAD FARA MUSTA ,BIRFIT CHIAR SI DE OAMENII LUI ,APROPO MUSTATA E PE CUR LA CRETU (....DRAGOS NU LA CINE VA GINDEATI VOI) SEAMANA LEIT CU PUTIN CIND I-A FACUT CLISMA BUSH. MUSCHII MAXILARULUI MISCA INTRUNA, A SLABIT CA UN OGAR HAITUIT ,CRED CA FUGE DE LEGE DE AIA A SLABIT ASA, E LA LIMITA CU NERVII SI CRED CA MAI ARE PUTIN SI VA PLESNI. DIMINETA CIND VINE LA SERVICI, TOTI FUG DIN CALEA LUI SA NUL VADA CA S-AU SATURAT DE MARXISM-LENINISMELE LUI. CE SA MAI ZICI CIND O PUNE DE O SEDINTA TOTI SE ROAGA LA DUMNEZEU SA FIE ZIUA CEA MARE, ZIUA CIND II ANUTA PE TOTI CA SE RETRAGE. DUTE, DUTE..... CA NE-AM SATURAT DE SEDINTELE IN CARE SE I-AU HOTARIRILE TALE DE BUNE IN AFARA LEGII PE MOTIVE PUERILE SI NINENI NU ZICE NIMIC CA DACA AI O OPINIE ESTI IMPOTRIVA LUI GURU . AI TRIMIS OMUL DUPA O MASINA NOUA LA BUCURESTI SI AI DAT-O LA MALEA CA TE-A RUGAT FRATESU PATRONU DIN SIMERIA CEL CARE-TI FURNIZEAZA LEMN PENTRU CAVOU, SCUZE CASA. DE CE DRACU NU L-AI TRIMIS PE MALEA DANUT DIRECT DACA TOT I-AI DAT MASINA LUI, SI L-AI MAI TRIMIS SI PE CIUCA CARE L-AI SI SCHIMBAT CU PATURICA RADULOVICI. STII DE CE IL DOARE SI II COACE DEGETUL LA PICIOR LA MALEA DANUT ? ITI SPUN EU DOMNULE DIRECTOR I-A CAZUT CANISTRA PE PICIOR IN PECO LA ROMPETROL CIND BAGA MOTORINA IN CANISTRE NU IN REZERVOR LA ARO (2 CANISTRE ) .PACAT CA PE ACEST BLOG NU POTI PUNE SI POZE CA AI RAMANE SURPRINS CUM MALEA UMPLE CANISTRELE SI UNA O GOLESTE LA FIESTA ROSIE SI ALTA LA EL IN AUDI. CRED CA TI-AR CRESTE PARUL INSTANTANEU SI TI-AR IESI OCHII CA LA MELC SA VEZI PICTORIALE CU PATURICA CU CAMIONETA PUSCARIEI PRIN VARMAGA, ARO ANDORIA TOT PE LA VARMAGA SI BACAINTI FARA SA FIE TRECUTE CURSELE PE DECIZIA ZILNICA. VA MAI MIRATI CA S-A STRICAT ARO SI SPUNETI CA SOFERII NU AU GRIJA DE MASINI ,PAI DACA AR CIRCULA IN INTERESUL UNITATII AR MERGE PE ASFALT NU OFF ROAD SI NU S-AR STRICA. VERIFICATI CITE PIESE SAU CUMPARAT PENTRU SALVARE ,PIESE CARE NU NECESITAU SCHIMBATE DAR AU FOST PUSE LA PAUN PE MASINA SI TU AI APROBAT?
BINE CA A PLECAT PAUN CA VA-TI FI BATUT PE SALARIILE DE MARIT LA NEVESTE SI NEAMURI CA DE ACOLA NICI NU ATI MAI VORBIT IN ULTIMUL TIMP, DAR SI DE LA SPAGA DE LA ANGAJARI A PLECAT O MAI MARE DISPUTA. SA-TI FIE RUSINE .... IMI DORESC SA VINA DIN MINISTERUL JUSTITIEI SI AUDITII FINANCIARI SA PURICE FERMA SI BANII STRICATI PARDON FURATI DE LA INVESTITII, SA I-A LICITATIILE DE LA ALIMENTE LA CONTROL, SI LA CELE DE DREPTURI SA VADA TOATA LUMEA CUM AI FAVORIZAT PE UNII PE MICI ATENTII DE MII DE EURO.
ASTA E , NE CONDUCE NESIMTIREA SI AI TUPEUL SA TE UITI LA OAMENI IN OCHI .SPER CA TRUPA DIN VARMAGA SA STIE SI UN MARS FUNEBRU CA O SA O PLATIM NOI CIND TE VE DUCE , SA-TI RAMINA BANII DE PROTOCOL INTACTI...

Anonim spunea...

DE UNDE DRACU VREI ANGAJATI PROFESIONISTI CIND SEFII TAI SUNT LA NIVELUL 2.52 SI 3.14, AI INEBUNIT CERI IMPOSIBILUL.GINDESTE LOGIC DACA EI SUNT PROSTI SI DOBITOCI GENETIC ,MOSTENITORII LOR CREZI CA SUNT MAI BUNI? TOT DOBITOCI CA DOAR NA SA FIE SOMITATI. SI CUM ANGAJATII SUNT NEAMURILE LOR E CLAR CA PROFESIONALISMUL E SPRE ZERO. MITICII, SE GINDESC NUMAI LA STOMAC SI CIT EI POMPEAZA DE LA SOIMUS ,NU SE UITA NIMENI IN CURTEA DE LA BARCEA. ASTA E .SPERAM CA OR VENII VREMURI MAI BUNE DAR SUNT SCEPTIC, CA DEJA SI VESA E VIRUSAT, PAUL BOTA E GENETIC, CA SI BOLDOR CA TASU A FOST (DUMNEZEU SA-L IERTE CA NA MURIT) COMANDANT SI AU MAI RAMAS PUTINI ,DAR VREU SA VINA MAGISTRAT SI SA STIE PE BUNE LEGEA SI SA O SI APLICE. VEZI CAZUL ANDREI SI TE GINDESTI DE 2 ORI DACA MAI VREI SA PARTICIPI LA O INTERVENTIE, PENTRU CA INCOMPETENTA LUI MARA SI TIMAR AU FACUT CA OAMENILOR SA LE FIE FRICA SA-SI FACA MESERIA , PENTRU CA SE GINDESC LA FAMILII ETC
VINE SFIRSITUL DE AN SI-TI FAC CARACTERIZARILE SI CALIFICATIVELE UNII CARE STIU DE 2 SI 3 SI TE MAI SI IAU LA MISTO ....ASTA E TRIST ,CA INCOMPETENTA ,INGIMFAREA SUNT MAI PRESUS DE BUN SIMT, RESPECT, VERTICALITATE MORALA SI DEMNITATE, DEMNITATE CARE TI-O CALCA PROSTII SI INCOMPETENTII CU GRADE PE UMAR DAR IN CAP SUNT ZERO.

Anonim spunea...

PACAT CA HINT CIND A DAT CU ARO IN GARD NU L-A AVUT PE BOTA LINGA SI CA NU L-A LUAT PE EL SOFER MARA CA IN 6 LUNI RAMANEAM SI FARA DIRECTOR SI FARA 2,52 .
STITI CUM LE SPUNE LUMEA LA MARA CIND MERGE CU MALEA DANUT ?
COMORIENTII!
DACA LA MALEA DANUT CA A FACUT VARZA MASINA I-AU DAT ALTA NOUA ,LA HINT CE O SA-I DEA BOTA O SALUPA CA ASA IEI MASINA NOUA LA BARCEA,DACA LE LOVESTI PE ALEA VECHI!
DAR SPER SA FIE HIDRAMATA SAU AUTOMATA SA NU-I CADA UNGHIA DE LA PICIOR DE LINGA GIT!

Anonim spunea...

Am trait sa o vad si pe asta. A fost depusa plingere pentru abuz in serviciu si fals sub SEMNATURA PRIVATA doctorul Lazar zis proteza , omul lipit de Bota ca mucii de tavan. Asa patesc sclavii care nu stiu nimic si ii manevreza Bota cum vrea si raspunde fraierul. Poate la incarcerare va nimeri cu Mara si Bota in camera ca se merita unul pe altul si ii parea rau de Marcel.
ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!

Anonim spunea...

Bota miezu mai facu o fapta mare il muta pe Bardi zis Picard la puscarie ca vezi doamne nu trebuia sa stea el la poarta. Pa gasca beata ce scrie in consemnul facut de Maricel sa il inlocuiasca pe Petca spalatorul de piscine si frigidere de la Varmaga, si impachetatorul de carne la sefii de la bucuresti la comanda lui Emilut.
Pai l-a mutat ca nu a mai putut sari gardul si i s-a deschis poarta ca la oameni. Emilut cel saritor de gardut , mai bine-l muscau ciinii, stie el cind a mai sarit garduturi ,poate il lumineaza dumnezeu sa sara si noaptea perimetrul sa-i faca militienii tratament cu supozitoare de plumb.
Poate daca stia ungureste sau ungurita nu-l muta pe Levi.

Anonim spunea...

Se zvoneste ,pe la colturi ca fratele lui Mara Marcel(2.52), ofiter cu grad de colonel cu functie mare la jandarmi pe zona banat, si-a pus pilele in miscare pe la Curtea de Apel Alba Iulia, Curte care este pazita de jandarmii din Alba Iulia, sa-l scape pe Marcel mustacel de pedeapsa penala care-l paste. Cica ar fi fost fratesu la la sefii de la jandarmi Alba sa-i faca lipeala cu Presedinta Curtii si alti judecatori, ca sa-i dea o solutie favorabila lui fratesu Marcel ca-l paste condamnarea. La fel si Bota suna la Curte si incearca pe la Peter prietenul lui si la Badila ,sa il ajute pe Marcel sa nu fie condamnat. Asa se face ca zilnic suna la Curte si la Tribunal sa gaseasca pila forte .
Sa ajunga la cine trebuie acest mesaj si sa-si i-a masuri de precautie.

Anonim spunea...

Am aflat joi cind am inceput serviciul. Mersi mult. Tot fratelo l-a salvat si atunci cu dosarul masinilor de la detinuti. Mersi mult pentru tot ,si mai vb la tel.
Oricum e trist ca in loc sa faci ceva impotriva infractorului se aduna toti in haita si musca din partea vatamata.
Daca era vorba de un subofiter, Bota anunta DNA,DGA,PARCHET Judetean etc doar sa aiba o pozitie oficiala din partea lor, ca bucurestiul sa nu-l traga de mineca ca nu s-a implicat ca director, indiferent care ar fi fost acea pozitie a organelor respective.
Fiind vorba de un ofiter, s-au adunat toti in jurul lui si au inceput sa-l compatimeasca si sa-l protejeze ca scutierii ,ca cel vinovat sa nu poata fi atins. In opinia mea "lupta e cistigata" deoarece am confirmarea organului superior ,respectiv ANP ca au fost pedepsiti de directorul general si Mara dar si Bota, asta inseamna ca am avut dreptate. Acum voi sesiza si Comisia de Disciplina a ANP. Parchetul Curtii de Apel pentru :OMISIUNEA SESIZARII ORGANELOR JUDICIARE art.263C.pen alin 2 respectiv" Fapta functionarului public care, luind cunostiinta de savirsirea unei infractiuni in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplineste sarcinile, omite sesizarea de indata a procurorului sau a organului de urmarire penala, potrivit legii de procedura penala.
Daca fapta este savirsita de catre un functionar public cu atributii de conducere sau de control. pedeapsa 6 luni- 7ani." Asta pentru director.
Pentru cei trei mincinosi 260 c.pen. pentru ca nu au avut nici macar bunul simt sasi ceara scuze.
Indiferent ce vor sa-mi insceneze si indiferent de consecinta finala, ca am auzit ca vor sa ma deia afara ca pe Puha, eu nu ma uit inapoi si voi merge pina la capat ca stiu ca nu am facut nimic si dreptatea e de partea mea.
Dumnezeu va face dreptate chiar daca se impotrivesc si apeleaza la tertipuri.
De la cei care nu sunt implicati le cer doar sa nu -si calce demnitatea ,principiile si nu in ultimul rind juramintul in picioare ca sa apere un infractor.

RecuperatoruL spunea...

Apropo de Barcea-Mare s_au scris multe despre sefi si sunt si unele adevarate,se fac abuzuri atunci cand cuvantul detinutului este crezut iar al agentului nu dar sa ajungi sa scri atatea minciuni pe care nu le poti dovedi este un pas pre mare.Nu sunt nepot cum vor crede poate cei care au scris minciunile dar sa ajungi sa pornesti un razboi si sa vezi ca nu poti sa-l duci singur si sa incerci sa atragi si pe alti in lupta ta si sa vezi ca esti refuzat atunci incepi sa scri despre ei.Il cunosc pe GasPar de foarte multi ani,2 m inaltie 14O kg si atat!!De ce nu a avut nimeni curajul sa scrie o parere si despre el.Un om de o nesimtire fara limite un om frustrat care nu are nici o relizare in viata lui si atunci cand vede ca alti pot si fac ceva cu viata lor si a copiilor atunci au facut afaceri la puscarie si s-au imbogatit.De ce nu spune cand mergea sa ajute cate un coleg sa le faca calculatorul ca le-a baut toata bautura din casa iar saraci la servici se plangeau ca mai bine chemau pe altcineva.Da este un betivan notoriu care bea in fiecare zi cate doi litri de coniac sau votca si la servici cand sa isi faca treaba datorita fizicului sau ceilanti colegi cu care a lucrat nu aveau cum sa se impuna in fata sa dar au avut decenta de al tolera multi ani si a nu il spune sefilor au putut dar nu sa putut daca e sa vorbim de nepoti norocul lui ca a ajuns la plutonu escorte este ca s a imbolnavit colonelul Mic.Si mama lui i-a facut acestuia massje foarte mult timp(moca)si drept rasplata l-a adus la escorte si la tinut in brate pe betivan.De ce nu scrie nimeni despre el cum bea in birturi cu fosti detinuti care dupa ce l-au imbatat manga i-au dat cu sticlele in cap de si acum ii face mamasa masaje asa ca nu va mirati de unde atata frustrare pe capul lui omu e nebun!!Daca ai ceva cu sefi luptate cu ei!nu cu alti oameni care nu ti-au facut nimic.Apropo de primul comentariu ca ai fost trimis in fata comisiei de disciplina ca ai lipsit 5 minute de la arestul instantei o minciuna ca sa te aperi defapt ai lipsit aproape 1 ora iar soferul a facut paza la detinut si acesta a avut si decenta de a scrie in raportul sau minciuni ca sa te apere ne-a fost citi in fata tuturor de la escorte si tu il terfelesti.Ai reusit ca din 2 pieteni sa faci 2 dusmani si sa stie Hint ca l-ai dat in gat pe la puscarie ca si el scri comentari pe site deci tu esti sifon.esti un frustrat sexual nu poti face copii si nici nu sti ce inseamna bucuria de a tine un copil in brate dar ai strigat in gura mare si ai amenintat cu familia si copii pe altii,apropo cand o sati moara mata ce dracu o sa mai cresti.De cand te stiu si am fost la tine in casa nu ai nimic doara sticle in debara cand o sa te lasa si concubina ca nici sa te insori nu ai fost in stare pentru ca bautura si grija altora te-au facut sa ajungi la 40 de ani un nimic!!!Nu mai credeti fratilor prea multe ca sunt minciuni dovedeste si atunci te vom crede lasa-i pe alti sa isi faca treaba.De ce dintre toate cadrele tu esti cel mai vanat?!Radurovici un baiat extraordinar,ce ai cu el, ce tia facut?!,cei care au vile la munte au muncit ca sa le aibe nu au stat ca tine in birt si daca au ajuns acolo unde au ajuns este pentru ca sunt baieti destepti.Daca tatal sau a fost pe vremuri cum a fost de ce il bagi si pe fiul sau in aceiasi oala esti un bolnav psihic un barbat adevarat cand a inceput lupta si o ducea pana la capat fata in fata cu dusmanul dar tu esti las ai fugit la spitalul militar.Ar fi bine daca am scapa de uni dintre sefi dar si de uni ca tine.

Anonim spunea...

De mine poti scrie cit vrei ca sincer nu ma supar, dar sa ajungi sa scri de mama si sa-i doresti sa moara esti total lippsit de cel mai elementar bun simt. Lasati parintii in pace...

Anonim spunea...

NU MAI SCRIETI TENDENTIOS ,CA DIN SUBSTRATUL TEXTULUI SA SE SUBINTELEAGA CA AR FI SCRIS ANUME CINEVA. NIMENI NU E ATIT DE PROST SA SCRIE IN ASA FEL INCIT CINEVA SA SE PRINDA CA A SCRIS. NUMAI UN RAUVOITOR PATE SA SCRIE ASTFEL, FOLOSINDU-SE DE ANONIMATUL ACESTUI BLOG INDICA IN CUPRINSUL TEXTULUI CA AR SCRIE CINEVA ANUME NEINDICIND NUMELE DAR COLATERAL ATINGE PE CINEVA. PTIN BUN SIMT SI LASATI PARINTII IN PACE.