Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 mai 2008

Rebuturi Q-are la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Adrian - economistul Q tuleşte licitaţii...
în timp ce Florin - inspectorul Q îşi inspectează propria inspecţie
.
Astăzi ne ies în cale două rebuturi uitate lângă strungul politic de fostul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu. Primul este Adrian Tudor Tuleaşcă, preşedintele Rotary Club din, surpinzător nu-i aşa, Iaşi. Al doilea este Florin Stanciu, şoferul plictisit la resurse umane şi juristul inutil de la Direcţia Medicală din Ministerul Pilelor (ar fi trebuit să fie al justiţiei dar aşa e politica).
.
1. Adrian Tudor Tuleaşcă, om finuţ, se dă prin cluburi de barosani în zona numită cu drag, până acum câteva luni, Iaşi. Din Iaşi, întâmplător desigur, apare acest geniu financiar care bate un economist excelent, dar fără sprijin politic, în concursul pentru nou inventata funcţie de director general economic în Ministerul Justiţiei. Tuleaşcă 'câştigă' concursul organizat de consilierii lui Chiuariu în stilul în care a fost angajată notăriţa - consilieră Iulia Scîntei.
.
Domnul Tuleaşcă a fost, ne spun sursele noastre, director la o firmă de IT (nu ştiu cum să vă explic despre ce e vorba, domnu' Stan). Firma se numeşte Ness Technologies şi a tot încercat să penetreze piaţa oferită de Ministerul Justiţiei ca utilizator de soluţii informatice.
.
Domnul Tuleaşcă este, se pare, fan SAP, firmă bine poziţionată în domeniul soluţiilor informatice, şi colaboratoare cu Ness Techonlogies care încearcă să vândă tot soiul de scumpeturi ministerului. Pentru corectitudine precizez că SAP e o super - companie care dezvoltă super-soluţii IT, doar că preţurile sunt destul de piperate.
.
Cele câteva zeci de milioane de euro, pe care Ministerul Justiţiei îi cheltuie în programul de informatizare a sistemului judiciar, l-au atras pe domnul Tuleaşcă care s-a gândit să fie şi cerere şi ofertă în acelaşi timp. Afacerea pute de la o poştă, dar Chiuariu a dat-o cu apă de trandafiri liberali şi nimeni n-a spus nici pâs. Banii primiţi de la Banca Mondială se intenţionau duşi la prieteni de-ai lui Tuleaşcă cu binecuvântarea unui Caiet de Sarcini prietenos ofertantului potrivit.
.
Pentru a-şi asigura supremaţia Tuleaşcă of Rotary s-a pus şef peste toate, dar absolut toate, proiectele de informatizare. IT-isti din MJ şi ANP (băieţii ăia cu privire tristă, care bat la claviatura aia cu litere şi cifre legată de cutia aia albă pe care ţineţi mileul, domnu' Stan) se întreabă dacă nu cumva acest om de lume de afaceri nu a încercat să 'orienteze' licitaţia Resource Management System către, ce surpriză, SAP.
.
O dovadă că aşa ar fi o avem deja. Banca Mondială, finanţatoarea proiectului, a mirosit tuleaşca şi nu a acceptat documentaţia transmisă de liberalul amator de profit pe cârca plătitorilor de impozite. Pierderile sunt destul de mari având în vedere că statul a garantat pentru acest împrumut. Blocajele de implementare (mai bine de 1 an întârziere) şi pierderile cu nerealizarea economiilor prognozate sunt calculate temeinic de capitaliştii ăştia de la Banca Mondială care habar n-au de politica de pe Dâmboviţa şi continuă să pretindă fair play.

Până verifică ministrul Justiţiei vestea cu tentativa de mătrăşire a licitaţiei, mai avem una. Nenea Tuleaşcă a avut grijă sa primească locuinţă în Bucureşti ca să se poată ocupa de 'afacere', chiar dacă lista de aşteptare era foarte lungă şi existau criterii care nu i-ar fi permis primirea unei astfel de facilităţi locative.
.
2. Florin Stanciu este un client mai vechi al PENITENCIAR!. Despre acest domn am mai discutat, fie direct fie atunci când s-a ivit ocazia. Ieri 28.05.2008, Stanciu s-a remarcat pentru că a intrat în panică şi a început să ameninţe cu mânia partidului, altă dată divină, mărunţii funcţionari ANP de pe la Resurse Umane. Motivul mâniei e că, deşi fără pile şi fără bani care să le întreţină, aceştia ar fi dispuşi să spună ce ascunde Stanciu în dosarul de cadre.
.
În articolul Semne de întrebare – Florin Stanciu, şeful inspecţiei ANP vă povesteam despre personajul Stanciu, cariera lui Florin şi pilele celui care a devenit din neant 'derector' de inspecţie penitenciară.
Din 2002 – până în 2007 se remarcă prin discreţia totală impusă de lipsa de activitate în Direcţia Medicală din MJ. În acest timp îşi vede de treabă şi se implică în activităţi conexe precum firma OPINFO CENTER srl deşi ca funcţionar public ar fi trebuit să se abţină.
În 2006 se prezintă încrezător la concurs pentru toate funcţiile de director de penitenciar vacante în jurul Bucureştiului (Jilava, Giurgiu, Mărgineni). Însă soarta îi e potrivnică şi
obţine doar nota 3 (trei), fapt care nu-i temeperează absolut deloc
ambiţiile.
După jenantul eşec, în mandatul ministrului Chiuariu, Florin Stanciu este numit FĂRĂ CONCURS (sau, dacă doriţi, în pofida celui pe care tocmai îl picase) director al Penitenciarului Mărgineni pentru o lună şi un pic. Pentru cine a uitat, în acea perioadă numirile pe sub mână erau o practică avizată ministerial având în vedere că ai ministrului consilieri se angajau unul pe altul schimbându-şi poziţiile de candidat cu cele în comisia de concurs.
Pentru că nu a făcut faţă, la sfârşitul lui 2007, a fost numit tot FĂRĂ CONCURS, după cum era obiceiul, şeful Direcţiei Inspecţie din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP)
... (sursa:
link)
Florin Stanciu a intrat în panică ieri, când inspectorii primului ministru s-au interesat de promovarea suspectă a augustei sale persoane în condiţiile unui dosar mai slab decât al ultimului angajat pe bune al ANP. Pentru că Stanciu nu a avut curaj să se certe cu mai marii dumisale a coborât opărit pe scări şi a început să ameninţe personalul Direcţiei de Resurse Umane.
.
Se vede că siguranţa de paradă a lui Stanciu a dispărut odată cu Marius Iosif şi secretarul de stat Mocuţa Gheorghe. I se verifică, în sfârşit, doarul de personal şi... surprinzător, evidenţa operativă a poliţiei. Se pare că problemele de dosar sunt reale şi că motivaţia introducerii unei modificări legislative care să permită păstrarea infractorilor ca angajaţi ANP este mai mult decât transparentă.
.
P.S.1.: Începem numărătoarea?
.
P.S.2.: Până vă hotărâţi, documentăm afacerea Skoda 2007? Tot domnul Tuleaşcă e protagonist?
.
P.S.3.: De ce face Florin Stanciu anticameră pe la MJ de câteva zile (după care se duce să zbiere la indisciplinaţii care îi spun povestea)? De ce şi-a luat Stan Petre, măsluitorul cu capul roşu, concediu tocmai când a venit controlul?
.
Link-uri utile:

1 comentarii:

Anonim spunea...

ÎNCEARCĂ SĂ-ŞI SALVEZE SCAUNELE OCUPATE CU PILE Q-ARE, CĂ PROFESIONAL SUNT VARZĂ.
În situaţia asta este şi toată FAMILIA STAN (SINGURA FAMILIE ÎMPUTERNICITĂ DIN SISTEM).