I. Actualul ministru admite că fostul s-a jucat de-a justiţia pe banii contribuabililor...
.
În 12 mai scriam în articolul Ministerul Justiţiei la Gala premiilor Chiuariu despre primele fabuloase din justiţie. După cum era de aşteptat tânărul fost ministru a sărit ca ars şi a susţinut sus şi tare că e vorba despre o campanie de dezinformare. După care s-a răzgândit puţin:
.
In cele 240 de zile, cat a rezistat in functia de ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu a dat celor aproximativ 400 de angajati ai ministerului peste o mie de stimulente financiare. 600.000 de euro au fost impartiti unor functionari de la minister, acestia fiind rasplatiti pentru munca sustinuta pe care au depus-o.Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu s-a dovedit extrem de generos in cele opt luni de mandat, acordand subordonatilor din minister nu mai putin de 1.065 de stimulente financiare. Valoarea totala a recompenselor s-a ridicat la 2.174.043 de lei, adica aproape 600.000 de euro.Desi am cerut nominal lista celor care au fost recompensati de fostul ministru, purtatorul de cuvant al institutiei, George David, s-a incurcat in explicatii si ne-a sugerat sa revenim cu o noua adresa. "Daca nu sunteti multumit de raspuns, deocamdata asta este. Spuneti acest lucru si o sa vedem ce putem face".Cu toate neregulile constatate, ministrul Predoiu nu a dispus nici o ancheta cu privire la stimulentele acordate in mandatele anterioare, "dar evalueaza aceasta posibilitate". In acest moment, primele pe banda rulanta de la MJ sunt suspendate.
Dispret fata de legeIulia Scantei a plecat in decembrie anul trecut de la minister, dupa ce a devenit notar public, dar nu si-a depus declaratia de avere cand a parasit postul, desi legea o obliga: "in termen de cel 15 zile de la data incheierii mandatului sau a incetarii activitatii, persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna o noua declaratie de avere si declaratia de interese".In urma cu doua saptamani, Tudor Chiuariu contesta suma uriasa pe care a alocat-o pentru premieri, sustinand ca informatia este falsa.Actualul ministru a fost insa nevoit sa dezvaluie suma din banii publici astfel risipita: 600.000 de euro. (sursa: Romania Libera, 27.05.2008)
Aşteptăm, fără prea mari speranţe, rezultatele anchetei dispuse de ministrul Predoiu. Cred că priorităţile politice vor dicta, cel mai probabil, concluzii fără impact.
.
II. Bogdan Găurean, altă beizadea politică aciuată pe la justiţie, recunoaşte că mânăreşte funcţii
.
Acest Marius Iosif de ONRC a fost şi dumnealui parte din echipa Q-ară. Deloc surprinzător a aplicat aceleaşi metode în instituţia pe care a 'condus-o'. Maziliri politice, îndepărtarea celor care comentează şi pile pentru şefi politici. Mai jos veţi vedea ce pilos şi meseriaş se dă dumnealui pe mess:
.
„Eu sunt omul de bază al lui Bogdan Olteanu“, „am acces direct la premier dacă e nevoie“, „să nu ai emoţii. Nimeni cât e Tăriceanu premier nu mă poate mişca“. Aşa se laudă, într-o conversaţie pe Messenger, Bogdan Găurean, 28 de ani, director adjunct al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Găurean a fost numit în 2007 de către fostul ministru Tudor Chiuariu şi aprobat de către premierul Tăriceanu pe postul de consilier personal al ministrului Justiţiei.El constată, cu cinism, că nu va sări nimeni în apărarea celor concediaţi, întrucât cei rămaşi vor spera că vor fi menţinuţi pe posturi, şi îi explică interlocutorului său că „lumea trebuie să înţeleagă că registrul are şef“. După ce i s-a atras atenţia că a penalizat Registrul comerţului, Găurean dă un răspuns lămuritor: „Care e problema dacă ar fi aşa? Până acuma sunt zece schimbaţi şi nu a chiţăit nici unul. Zece în patru luni“.Contactat telefonic, Bogdan Găurean ne-a confirmat faptul că adresa de Yahoo! care apare în dreptul discuţiilor de pe Messenger este a lui. Întrebat în legătură cu conţinutul acestor convorbiri, Găurean ne-a declarat: „E o făcătură ordinară. Aceste discuţii nu au avut loc niciodată. (sursa: Cotidianul, 27.05.2008)
Deloc imprevizibil şi Găurean zbiară ca din gură de şarpe că e victima subversivilor. Prorocim că va urma o debarcare discretă şi fără reproşuri grele la care vom fi prezenţi ca să ţinem scorul şi AMR-ul.
.
Precizăm, pentru cei care nu ştiu, că Bogdan Găurean este naşul profesional al lui Bogdan Costaş cel adus la ANP în funcţia de Director, evident împuternicit, al Direcţiei Economic - Administrative. Şi lui Bogdan Costaş i s-a făcut loc pe jilţ cu preţul carierei unui profesionist. Deci acelaşi modus operandi la comandă politică.
.
III. Întâlnirea cu directorii din ANP - un 'eveniment' anonim
.
După cum era de aşteptat problema penitenciarelor, subiect al unei întâlniri politicoase, în care ministrul s-a străduit să convingă de bune intenţii oameni care aud asta de-o viaţă, nu a produs nici o impresie.
.
Comunicatul MJ este formulat pe acelaşi ton politicos şi promiţător. Rămâne de văzut dacă această discuţie nu va avea finalitatea memorandumului de la 01 aprilie 2008 care a rămas o hârtie fără sens.
.
Nici măcar site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), care după căderea lui Iosif abundă de informaţii, neutre e drept, despre ce se mai întâmplă la capitolul întâlniri ale directorului general, nu a spus o vorbă.
.
Link-uri utile:
PS. Mâine vă povestim în amănunt ce s-a discutat la întâlnirea cea de taină.
2 comentarii:
Aşteptăm ca ÎMPUTERNICIŢII ăştia cu pile Q-are să ajungă la posturile lor de drept, iar posturile astfel eliberate de aceste ,,CĂPUŞE POLITICE" ale sistemului penitenciar să fie ocupate prin CONCURS.
,, CONCURS " acest cuvânt produce o spaimă deosebită printre ÎMPUTERNICIŢI (STAN, MARIN, COSTAS, STANCOVICI, SORESCU, etc...lista putând continuua dar cred ca ma prinde noaptea), aceştia de la caderea TĂTICUŢULUI IOSIF, având noapte de noapte coşmaruri.
Domnule ministru, securiştii trebuie să plece. Înţelege-ţi că ne-am săturat de ei.
Trimiteți un comentariu