Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 5 mai 2008

Alte vorbe în vânt

Comunicat ANP din 05.05.2008. Astăzi suntem informaţi că nu se întâmplă nimic.
.
Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a avut o revelaţie şi a pus pe site o informare despre bilanţul trimestrial(!!!) al Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar. Parcă penitenciarele ar fi Ţara Minunilor, iar directorii adjuncţi pentru pază şi regim ar fi un fel de Alice multiplicaţi care participă pe rând (în 3 serii) la marele bilanţ - mic. Minunea e că se discută şi lucruri bune şi lucruri rele dar amărâţii de cititori ai site-ului penitenciar nu au voie să ştie decât că totul e bine.
.
Un comunicat de presă ar fi trebuit să ne dea şi informaţia utilă dar, limba română de lemn armat a ANP nu poate produce decât o înşiruire de nume şi locaţii, urmate de o concluzie care nu spune nimic.

Din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au participat directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar şi şase ofiţeri din cadrul aceleiaşi structuri.

A fost prezentată întreaga activitate desfăşurată în perioada de referinţă, menţionându-se atât rezultatele pozitive cât şi evenimentele negative înregistrate. Totodată, a fost subliniată necesitatea sporirii gradului de siguranţă şi respectării legalităţii în locurile de deţinere.

Persoanele invitate au avut posibilitatea pentru prima dată să viziteze penitenciarele unde a fost prezentat raportul de bilanţ, acesta fiind un schimb de experienţă benefic pentru participanţi. (sursa: http://www.anp-just.ro/)

Rezultatele 'controlului' din 26.03.2008 promise mass-mediei nu apar pe site-ul ANP, în schimb platitudini absolut neinteresante şi fără substanţă îşi găsesc fără probleme locul.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarelor se pare că este condamnat să emită comunicate alcătuite precum compunerile din clasele primare. Alte soluţii pentru a acoperi lipsa de rezultate şi implicare a echipei de conducere nu cred că va găsi. E bine că Marius Iosif găseşte prilejul să comunice dar o astfel de încercare nu are nici un sens dacă strădania lui este o non-informaţie.

PS. Atenţie la ortografie. Mai scapă câte o literă mică la nume de penitenciare, câte un spaţiu în plus, câte un dezacord mic. Şi limba de lemn are reguli.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Este foarte posibil ca purtatorul de cuvant sa aiba un lexic nu tocmai dezvoltat, adica limitat la cca 100 de cuvinte pe care...as zicem ca este silita sa le foloseasca pentru a nu spune mai mult decat trebuie. Intrebarea care se pune este urmatoarea: Cine a ales CUVINTE POTRIVITE... cine oare i le-a pus in ... cavitatea bucala... spre a ni le spune???


Vom ajunge un fel de Apostol Bologa ai sistemului penitenciar???? Mai tineti minte ultimele sale cuvinte??? Asa erau :

- Primeste, Doamne, sufletul robului tau Apostol... Apostol... Apostol....

A venit momentul sa avem procese de constiinta sau nu ?

Avem nevoie de o analiza pertinenta sau sa gasim vinovati?

Sa nu uitam ca si un alt personaj al lui Rebreanu , din Ciuleandra, a sfarsit tot la capatul ... firului... tot din cauza problemelor de constiinta!!!

Eu cred ca trebuie sa ne mobilizam , in sens constructiv, desigur. Nu cred ca misiunea noastra este sa sfarsim precum celebrul grup CADA din MAPN de dupa 1989. Nu meritam asta si cred ca sunt exponenti, sunt capete care sa rasara si sa REFORMEZE sistemul penitenciar... NU DOAR... VORBE IN VANT ...