Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 14 ianuarie 2009

Banal şi mediocru

mediocrity Radu Buică ne-a ieşit în cale pentru că a avut norocul să aibă o oarecare implicare în problema penitenciarelor. Genul de consilier ministerial adunat de pe drumuri de câte un demnitar cu prea mulţi prieteni şi cu prea multă influenţă. Nu e chiar un idiot. Știe să scrie, ştie să citească şi se exprimă oarecum inteligibil. Nici un needucat nu se poate spune că ar fi. Vorbeşte frumos, nu fluieră pe stradă şi se spală pe mâini înainte de masă. Probabil că nici bunul simţ nu-i lipseşte, n-am auzit pe cineva să-l critice.

Cu toate astea nu pot spune că e consilierul ministerial pe care-l stimez în cea mai mare măsură. Nu pentru că e un tip banal şi mediocru de la natură. Asta e, n-am ce-i face. E deranjant, pur şi simplu, pentru că nu are ce căuta în acel loc. Și, mai ales, nu are de ce să dea ordine, sugestii sau indicaţii conducerii ANP. Nu are experienţă în domeniu, iar profesional e o nulitate absolută. Îmi pare rău dacă-l jignesc, deşi nu prea mă feresc în astfel de cazuri. O persoană care nu obţine nici măcar o notă de trecere la un concurs de admitere în profesie nu are căderea de a deschide gura măcar, darmite să mai dea indicaţii cuiva.

De ce-l ascultă conducerea ANP când ar trebui să-l trimită la plimbare, n-aş putea să spun exact. Sunt sigur însă că poziţia acestuia de consilier al ministrului îi îndeamnă la reacţii cumpătate. Un mare şut în dos, şi ar scăpa de el şi de prostiile pe care le emite verbal sau în scris. Toţi se plâng, dar nu prea văd să aibă cineva curajul să-l pună la colţ. Radu Buică face strategii, planuri, legislaţie, are observaţii şi dă indicaţii. În oameni ca el se încrede ministrul Predoiu.

Am scris despre Buică ăsta şi mai în glumă, şi mai serios. Inutil, din păcate. Pur şi simplu omul nu înţelege că poartă o pălărie care nu i se potriveşte. Nu înţelege că incompetenţa lui costă şi că prostiile pe care le debitează afectează o grămadă de oameni. Nu mă îndoiesc însă că dumnealui nu ar fi de acord cu mine în ruptul capului. Într-un fel are şi dreptate. Păi ce, el e de vină că a coordonat implementarea Planului de eficientizare a sistemului penitenciar 2008 – 2009? Nu, evident. De vină sunt cei care l-au pus să se ocupe de asta ştiind că nu e în stare. Și, exemplele pot continua.

Mai nou, se aude că se va elabora o strategie pe termen mediu şi că se va abandona planul de eficientizare. Ghici cine se vântură prin ANP discutând despre cum se va face strategia. Radu Buică, n-aţi greşit. Dumnealui, consilierul respins de comisia de concurs va pune pe hârtie viitorul ANP. Tot el va cere raportări periodice ANP şi penitenciarelor din subordine. Și, uite aşa, ne vom mânca nervii în continuare.

Cam asta e treaba cu tolerarea prostiei. Și, e un mesaj către cei care o tolerează la nivel decizional. O fi Radu băiat bun, dar, să fim cinstiţi, e prost. Poate că v-aţi obişnuit cu el. Poate că nici nu vi se pare atât de dezastruos în comparaţie cu alţii, dar gândiţi-vă. Prostiile unui Radu din ăsta rămân să fie rezolvate câţiva ani de acum înainte. Istoria recentă o demonstrează. Acum vreun an aveam pe unul Petre, Stan Petre. Băiat bun, dar slugă fără imaginaţie şi un mare prost pe deasupra. Încă mai e de reparat în urma lui.

Link-uri utile:

PS. Pentru cei interesaţi, pvaslui.blogspot.com publică aici adresa ANP referitoare la programul de lucru pilot pus în aplicare la Ploieşti şi Mărgineni. ANP prezintă detaliat motivele şi scopul acestei iniţiative precum şi eventualele beneficii. Deocamdată noul program nu este foarte bine primit, dar se pare că are şi ceva avantaje care merită luate în calcul. ANP promite că opinia personalului va fi luată în considerare la adoptarea unei decizii finale.

20 comentarii:

Anonim spunea...

http://templeaidb.blogspot.com/

Anonim spunea...

La un semn deschisa-i calea si s-apropie din porti
Un agent atat de simplu, dupa vorba, dupa port.
- Tu esti ADI?
- Da-NAZARE!
- Am venit (de la sedinta la ANP) să mi te-nchini,
De nu, schimb a tale trese intr-o ramura de spini.
- Orice gând ai comandante, si oricum vei fi sosit,
Cat suntem inca pe pace, eu iti zic: Bine-ai venit!
Despre partea inchinarii insa, domne, să ne ierti;
Dar acu vei vrea cu GEO si BADAI ca să ne certi,
Ori vei vrea să faci intoarsa de pe-acuma a ta cale,
Să ne dai un semn şi nouă din Timisoara mamei tale...
De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace de-i razboi.
- Cum? Când BALA mi-este naşul, a privi gandesti ca pot
Ca intrega puscarie să se-mpiedice de-un ciot?
O, tu nici visezi agente, cati în cale mi s-au pus!
Toata floarea cea vestita a intregului Aiud,
Şi de crunta-mi vijelie tu te aperi c-un statut?
Şi, purtat de biruinţă, să mă-mpiedec de-un mărunt?
— De-un marunt, da, comandante, căci agentul ce priveşti
Nu e om de rînd, el este lider din SNLP.
Eu nu ţi-aş dori vreodată să ajungi să ne cunoşti,
Nici ca Dunărea să-nece spumegînd a tale găsti.
Mulţi durară, după vremuri, in puscarie vrun pod,
Au venit cu spaima lumii ş-au cazut cu capu-n glod;
Comandanti pe care lumea nu puteau să-i mai încapă
Au venit şi-n Severin de-au cerut pămînt şi apă —
Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimînt,
Cum veniră, se făcură toţi o apă şi-un pămînt.
Eu? Îmi apăr sindicatul şi nevoile şi neamul…
Şi de-aceea tot ce mişcă-n puscărie, gratia, geamul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem găşti, dară iubirea de serviciu e un mod
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, de nărod!


De din val’ de SEVERINe
Graim, BALA, catre tine,
Nu din gura, ci din carte,
Că ne esti asa departe.
Te-am ruga, mari ruga
Să trimiti pe cineva
Ce-i mai “COCO”-n valea Ta:
Spaiuc cu poienele,
Tibi cu sprancenele;
Ca si eu trimite-voi
Ce-i mai mandru pe la noi:
Sindicat cu flamurile,
Mascatii cu tomfele,
Agentii cu puştile.



¡Viva la Revolucion!

Onorat aughitoriu,
neţăsitake ghe lojica lucrului, eghific pe gheplin cine iaşte:
[List of characters (in order of appearance)]

ADI – agent, lider de sindicat
NaZARE – ofiter, sef sectie Timisoara, imputernicit director Severin
GEO – ofiter, sef serviciu, imputernicit director adjunct Severin
BADAI – ofiter (fost agent), sef serviciu sig. ext.
BALA – ofiter, Directorul General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor


Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Anonim spunea...

Exact aşa este şi madame Dobresco Eelodia (neam dă boieri). Mediocră, banală, ba.ă, dar cu tupeu la greu. Toţi şefii ei sînt vânduţi, atâta timp cît o lasă să facă ce vrea. Mai deunăzi o vizita cu pupături un gangster. Fost deţinut pe care martaloaga l-a ajutat să socializeze cît a stat la penetencear la pspa. Erau amîndoi din branşă.

Anonim spunea...

anonim din 14.01.2009 de la pvaslui . bati cimpi rau de tot.Te freaca grija altuia pentru ca nu esti implicat.Fa si tu cu noi pe timp de zi supraveghere si noaptea patrula iar de la 5.00 PC .Fa si tu naveta de la 30 -40 km in loc de 2 drumuri la 24 de ore - 3 drumuri, vino la serviciu la schimbul 3 sa afli ca esti liber,lucreaza 6 zile din 7 cu 1 libera , ca ziua in care ai iesit din schimbul trei nu e zi libera stimabile gingitor facator de bine , e lucrata, chear daca este de noapte, cind altii abia se trezesc tu te uiti la ceas sa pleci acasa dupa al doilea schimb 3 (iesi la 7 dimineata si seara la 22 intri iar)cind alti petrec la munte si la mare tu bagi patrula dupa supraveghere.Esti din smecherii care coordoneaza programul pilot si vrei sa-ti ridice statuie ANP ca ai gindit un program minunat in care daca nu esti la munca esti pe drum si daca nu esti pe drum sau la munca trebuie sa dormi ca sa pleci iar la munca?Trezeste-te.Nimeni nu a obligat oamenii sa semneze tabelul.Parerea noastra este sincera si neimpusa- nu merge- dar cine are timp sa asculte agentul.In ANP conteaza numai ppl restul .... sunt 100 la poarta.Ore suplimentare la ploiesti nu se adunau din ture ci din veniri din turele libere pentru alte misiuni.Stii ce minunat este sa nu stii miine pe unde mai votezi?Vino la Ploiesti si lucreaza tu asa minunatule critic de la balcon.Ce indemnizatie de coamnda ai?

Anonim spunea...

Anonime cu balada, frumos spus, dar l-ai uitat pe Bărbulescu. Trebuia să-l bagi şi pe el în vers acolo că şi el caută noduri în papură oricui. Serios vorbind, am mers din rău în mai prost cu conducerile puşcăriei Tr-Severin. Şi bahaus mai mare ca acum n-a fost nicicând...Şi nici vreo îndreptare nu se vede. A venit acel control măreţ de la direcţie cam pe toamnă aşa şi n-a luat nicio măcură. Haosul s-a mărit.

Anonim spunea...

Mai oameni buni, stiati ca Radu Buica face parte din Consiliul de Administratie al regiei multiproduct? Trece ca gasca pin apa, nu se implica , nu propune niscai masuri de redresare a monstruozitatii, nu spune la MJ ce jaf e acolo, cate datorii si cate pierderi are regia, nu face NIMIC! Unde , Doamne sunt oamenii adevarati, cu responsabilitate asumata, cu idei novatoare, cu putere de analiza manageriala? Si pe langa el mai e si Cel Mare care sta cuminte in banca lui si nu spune NIMIC constructiv!

Anonim spunea...

Că veni vorba de mediocru, nu putem să nu-l remarcăm pe cel mai reprezentativ dintre ei:Şpaiuc. Aplică dictonul căînii latră caravana trece şi mai ia abuziv şi nemeritat 200000000 lei. Unde sunt sindicatele, de unde discriminarea asta. Ce, putoarea asta are sânge albastru. Şi dacă este aşa, noi suntem Republică. De mâine, sugerăm tuturor sindicaliştilor să nu mai cotizeze pînă liderii noştri nu iau poziţie punctuală faţă de toţi analfabeţii refugiaţi din magistratură..

Anonim spunea...

Pt. postarea domnului Supraveghetor de la 12,48.
Nu stiu in ce ordine sa-ti raspund asa ca incerc la intimplare:
- am sporul de conducere prevazut pentru functia pe care o ocup asa cum tu ai niste sporuri specifice functiei tale si pentru motivul asta cred ca nici unul dintre noi nu trebuie blamat;
- judecind dupa faptul ca esti supraveghetor , cum se intelege din mesajul tau ma asteptam sa ai mai multe abilitati de comunicare.Stii desigur ca violenta , chiar si numai in limbaj nu este atributul persoanelor inteligente;
- cred ca prezinti situatia un pic exagerat, nu lucrezi 6 zile din sapte ale saptaminii decit daca incepi saptamina cu prima tura in schimbul 1 si nu ai nici o recuperare. Deasemenea iti vine rindul la patrula pe perimetru de trei ori la doua luni, iar patrularea o faci pe un traseu lung de nici 200 metri;
- orele suplimentare stii foarte bine ca nu apareau numai de la chemarile la misiuni in tura libera, simplul fapt ca veneai la serviciu cind erai planificat in tura se traducea cu aproximativ 20 ore suplimentare / luna;
- este intradevar discutabila chestiunea repausului saptaminal de doua zile consecutiv, dar daca faci o simulare pe citeva luni cu calendarul in fata vezi ca nu sint decit citeva situatii in care nu ai acest repaus asigurat, bineinteles neluind in calcul varianta in care mai iei si recuperari;
- poate ai dreptate sa fi suparat pentru ca nu ti-a explicat nimeni care este idea profilarii penitenciarelor, de ce a aparut programul acesta de lucru , ce inseamna sistem progresiv si regresiv de executare a pedepsei cu inchisoarea. Probabil ca daca ai avea imaginea de ansamblu chiar ti-ar place ideea;
- pe de alta parte, cu riscul de a te supara si mai tare , incerca sa discuti problemele cu sefii tai, aducind argumente logice in discutii deschise, cu atit mai mult cu cit este vorba de un program experimental care poate suporta modificari.Discutiile pe la colturi, segregarea pe criterii de grad sau functie nu fac altceva decit sa creasca artificial starea de nervozitate care nu este benefica nimanui.
Si nu uita : TOTI sintem importanti!

Anonim spunea...

anonim 14.01.2009 12:48:00 esti din fsanp? aia de intai se pun contra si apoi vad despre ce e vorba?
la margineni nu e dracu chiar asa de negru.
asa ca nu mai bate toba a prost poate poate influentam si pe altii sa se puna contra chiar daca treaba merge.
stai sa vedem ce se intimpla o luna, doua..
si cum dracului snlp ul nu sare la cap dinainte iar toti fsanp isti se dau de ceasu mortii?
vedeti frate sa nu ne ia sporurile de noapte, de supraveghere, samd.. si lasati falsele probleme.

Anonim spunea...

pentru 14.01.2009 20:37:00
eu am vorbit cu unul din cei doi fsanp-isti de care zici ca au fost ieri si azi la ploiesti si margineni si dracul e chiar foarte negru.
Cred de lauzi asa de mult ce este la margineni ca esti vreun fan al lui stanciu sau ... chiar stanciu si vrei sa dai bine in fata lui ungureanu cel care se pare ca a fost initiatorul acestui program.
Sa vedem zilele astea ce au constatat despre program si fsanp-istii, ca ce a vrut anp-ul am citit si noi ca s-a trimis in unitati.

Anonim spunea...

pentru multi dintre "iubitii nostri conducatori"este foarte greu sa se obisnuiasca cu faptul ca nu mai pot sa dispuna de timpul nostru liber si nu mai pot sa ne aduca la lucru cind si cum vor ei.Dupa demilitarizare,nu le-a fost tot una cind trebuiau sa ne dea liber ca sa nu depasim orele lucratoare din luna respectiva.Parca le ceream luna de pe cer,nu un drept firesc si pe deasupra si legal .Tare as fi vrut sa ii vad cum reactionau daca erau dati in judecata pentru plata sutelor si miilor de ore suplimentare lucrate pina in octombrie 2004.Si de programul asta pilot ce sa mai spun?ar face si pe dracul in patru numai sa scape de "datu-l"liberelor.De ce nu adopta programe de lucru din alte tari unde e recunoscuta greutatea muncii in puscarie si programele de lucru sint facute pe masura?Deh!,e o regula general valabila in Romania,ca ce viseaza noaptea nu stiu care destept vine a doua zi la servici si o pune in practica cu surle si trimbite si ce a fost inainte nu mai bine.Asa se face reforma multiubitilor si stimatilor "CIRMUITORI"??Sint atitea tari in lumea asta unde treburile merg ca pe roate in puscarii,de ce nu ii copiati,daca mariile voastre nu sinteti in stare sa faceti un lucru ca lumea?Experimente ne trebuie noua acum?ce naiba, sintem cobaii vostrii?De fapt...este greu sa faceti un lucru bun si durabil.

Anonim spunea...

Pentru Anonim 14.01.2009 15:12:00

Din sfera mea venii cu greu
Ca sa-ti urmez chemarea,
Dar poate Barbulescu-s eu
Si nu-mi cunosti valoarea.

Ca-n foisorul tau sa vin,
Sa pedepsesc de-aproape,
Am coborât cu-al meu Badai
Si ne-am ascuns in “groape”.

O, sunt tampit, cum numa-n vis
Enaşescu s-arata,
Dara pe calea ce-am deschis
Voi merge eu odata;

De ma vor bate vreodat,
Primind o alta lege;
De pat, eu vreau, sa fiu legat,
Nu voi sa ma dezlege.

Din Simian am aparut
Si m-as întoarce-n sat...
Dar pentru functii m-am nascut,
Eu vreau sa fiu in ştat.




HyperMihai, ce din genuni
Rasai si faci si spume,
Nu cere semne si minuni
Care n-au chip si nume

Tu vrei un şef sa te socoti,
Cu ei sa te asameni?
Dar minte va “trebe” la totii,
Altfel ati fi mai oameni.

Voi numai doar durati in vânt
Pedepse si calvaruri
Când valuri afla un mormânt,
Rasar din urma valuri;

Din sânul Burcului de ieri
Traieste azi ce moare,
Un Sama de s-ar stinge-n cer
S-aprinde un Nazare.

Anonim spunea...

Completare la postarea 14.01.2009 22:39:00 :
Si acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Anonim spunea...

Stie cineva ce functie are acum RAGEA si unde?

Anonim spunea...

Severinul, se pare ca are o mica revolutie, nu il mai vor pe NAZARE.Uite, cum devin,poeti toti cei nemultumiti.... mari poeti!!Acum inteleg ,stimabililor, de ce nu mai vrea prea lapadatul[ca prea a fost aruncat ca o masea stricata de la AIUD] NAZARE,CARE A PRINS GUSTUL CIOLANULUI DE SEVERIN., SA STEA LA MASA CU PIRLITII DE AGENTI. Poate va intrebati ,la care masa?..LA MASA DE LA BILANT!..AGENTII,sunt cei care duc greul ,asa analfabeti cum sunt ei dar fara de care nu se misca rotitele institutiilor, numite, PUSCARIE.Afla , Nazare ca,ne este foarte greata DE TINE SI DE CEI CARE ITI LING PANTOFII.SE VA FACE DREPTATE FOARTE CURIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Pentru ofiterul din 14.01 ora 19:33 20 de ore suplimentare/luna s-au facut acum pentru ca este in curs de desfasurare o succesiune de patru luni care au fiecare doar 20 de zile lucratoare si doua din aceste luni au 31 de zile calendaristice[nov.si dec.2008,ian.si febr.2009];orele suplimentare depind de cite zile lucratoare are fiecare luna ,cit si de cite zile calendaristice are luna,daca se lucreaza pe 4 schimburi in ture de 12 cu 24 si 12 cu 48 in lunile cu 31 de zile calendaristice 2 din cele 4 schimburi vor efectua 15 ture adica 180 ore de serviciu si 2 schimburi vor efectua 16 ture adica 192 ore de serviciu;in lunile cu 22 si cele cu 23 de zile lucratoare cei care fac 15 ture nu efectueaza ore suplimentare intrucit:22 X 8=176 ore deci trebuie dat 1 sau maxim 2 ture libere unei parti din personal ceea ce nu este intotdeauna imposibil.In sistemul propus de ANP celor de la Colibasi si Margineni se vine la lucru de 6 ori in 8 zile (in loc de 4 ori in 8 zile la schimb),intre turele de serviciu sunt doar 16 ore de asa zis liber (in care timp trebuie sa faci si deplasarea de la serviciu la domiciliu si inapoi);sunt necesare 7 saptamini pentru incheierea ciclului in care vor fi 2 jumatati de week-end liber si 1 week-end liber(pe ture este 1 week-end liber la 4 saptamini si 2 jumatati de week-end tot la 4 saptamini);nu am calculat dar nu cred ca per an se fac semnificativ mai putine ore suplimentare,majoritar sunt luni cu 21 sau 22 de zile lucratoare,exceptie fac lunile cu sarbatori in care legal nu se lucreaza (care in sistem ANP oricum nu se platesc).

Anonim spunea...

"Poieţi" grămadă pe la Severin, dar doar pe blog cu capul în "nasâp" ca struţul. Bună de tot şi ultima "poiezie" adevărat grăieşti despre Enăşescu, e prost ca noaptea şi fudul pe deasupra, aşa că întruneşte toate condiţiile. Şi mai ales dacă-l contrazici atunci o ţine pe-a lui. De la el a plecat balamucul că a vrut să-i urce pe mascaţi în foişor noaptea şi ăia n-au vrut, i-au cerut ordin scris şi lui şi lui Nazaritu". Însă... n-au vrut să dea pe hârtie scris nici fudulul prostănac nici Nazaritul aruncat de la Aiud. Dacă era corect şi legal ce făceau de ce n-au dat scris? Şi apoi, ce p**a mea de grupă de mascaţi/intervenţie e aia în care mascatul e urcat în foişor? Dacă ai nevoie de el în grabă cum mai intervine? Cum şi cu cine-l schimbi? Dar la idioţi ca Enăşescu şi ca Nazare nu le poate da prin cap situaţia asta şi pentru ei grupa de intervenţie e aşa... de hămăleală.

Anonim spunea...

blocati g.i.-ul noaptea in foisor?
ce sefi competenti avem,nu realizati riscul la care va expuneti,.......aptitudini manageriale?!

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 17.01.2009 16:38:00,vorbesti de aptitudini manageriale la Severin ale d-lui Director Imputernicit Nazare=Sunt total inexistente,de cand a venit in octombrie 2008,in noi. 2008 si-a pus planul in aplicare de reorganizare a schimburilor,a desfiintat plutonul escorte,a chemat de pe schimb 7,8 oameni sa faca instanta si asa au aparut peste 36oo ore suplimentare la operativ in noiembrie si peste 4000 in decembrie,sa nu mai vorbim si de administrativ,in conditiile in care inainte de a veni el in lunile sept.oct 2008 se faceau aproximativ 1400 ore suplimentare=asta ar trebui sa spuna tot despre aptitudini manageriale,ar trebui sa vada si nasul D-l Bala de la ANP,fin,fin dar daca nu esti bun asta e-dute e pre mare palaria pt. tine.A infiintat partial G.I,a vazut ca nu merge acum,nu stie ce sa mai faca,vrea sa o desfiinteze,sa pedepseasca agenti cand le da dispozitie verbala si ilegala-sa urce in foisor,iar cand i se cere scris nu stie sa scrie nici degetul nu-l pune,ca arde.A dat dispozitii repetate sa mearga la instanta cu autoduba care consuma 38%, cu un singur (1-ppl) ppl si un agent plus soferul in escorta,e de plans fratilor de la ANP,pe cine imputerniciti in functii de director,dar sper ca o sa dati socoteala pt. indiferenta si dezinteresul dvs.Mai nou nu luati in considerare reclamatiile anonime doriti ca agebntii si ofiterii din sistem sa munceasca peste durata normala de lucru fara recuperari sau plata.Sindicatele trebuie sa ia atitudine puternica conform legii.

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 15.01.2009 20:43:00-gresit spui ca agentii sunt analfabeti sunt multi care sunt cu peste doua clase peste unii ofiteri.Multi ofiteri sunt in functiile care sunt in urma spagii,pilelor si nepotismului exemplul cel mai clar este D-l NAZARE,nu pica in aceiasi greseala care o face el.Maine poimaine ajungi si tu director ca el dar cu aceiasi mentalitate invechita si depasita.