Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 15 decembrie 2008

Unde se duc directorii când se duc?

Acum mai bine de o săptămână doi directori de penitenciare şi-au pierdut funcţia. Valentin Sorescu, directorul Penitenciarului Jilava a fost schimbat din funcţie fiind înlocuit cu Nicolae Năstase, director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar la Penitenciarul Slobozia. Costel Poinescu, directorul Penitenciarului Vaslui, a fost revocat din funcţia de conducere fiind înlocuit cu Vasile Cotoc. În primul caz motivele schimbării nu sunt clare, în al doilea însă, de vină este un raport executat de Inspecţia ANP.

Conducere Penitenciar Jilava

Experimente pensionăreşti

Deşi l-am mai beştelit pe Valentin Sorescu pentru câteva 'incidente sindicale', nu cred că Năstase este mai potrivit pentru această funcţie. Pot să bănuiesc cine l-a promovat, şi din ce funcţie va ieşi, eventual, la pensie, dar nu pot să înţeleg motivele. Penitenciarul Jilava nu e, nici măcar pe cea mai lejeră secţie, asemănător cu Penitenciarul Slobozia. Nu e deloc potrivit celor care-şi doresc să se pensioneze din funcţia de director.

În afară de asta, nu înţeleg mişcarea. Marian Stancovici înţeleg că a plecat la ANP pentru că a fost promovat. Valentin Sorescu i-a luat locul pentru că ştia foarte bine penitenciarul, lucru care nu se poate spune despre nea Nicu, noul director - împuternicit. Dacă Sorescu nu s-a descurcat, deşi nu cred că asta a fost problema, de ce nu a fost promovat un ofiţer din unitate? Explicaţii pot fi multe. Probabil din neîncredere, probabil nea Nicu a fost mai bine promovat la conducerea ANP.

Poate că se va dovedi un director bun, deşi nu cred. Cred că se va dovedi un director absent care va plasa foarte mult din greutatea conducerii penitenciarului pe umerii adjuncţilor. Dar, la asta, sunt sigur că s-a gândit deja conducerea ANP când a făcut propunerea, Radu Buică când şi-a dat cu părerea şi Radu Ragea când a semnat ca subsecretaru'. Aş fi tentat să spun că, om trăi şi om vedea cum va performa nea Nicu, dar nu cred că sistemul penitenciar îşi permite experimente pensionăreşti tocmai la Jilava. Deşi, dacă stau să mă gândesc, s-au mai văzut chiar la un nivel mai înalt.

Poinescu: Eu când vreau să fluier, fluier

Costel Poinescu a fost revocat din funcţie pentru că a fluierat în biserică. După numirea în funcţie, cândva prin 2006, Poinescu n-a demonstrat mare lucru. Unii ar spune că e băiat bun, dar că nu poate mai mult. Ştiu că s-a zbătut destul de mult pentru proiectul de reconstrucţie a penitenciarului, dar nu ştiu ce s-a mai întâmplat între timp. Nod în papură i-a tot căutat Marius Iosif, pe vremea când împărăţea ANP-ul. N-a luat însă nici o măsură. A mai fost şi scandalul cu Pintilescu, cumnatul lui Şpaiuc. La grămadă, în toată tărăşenia, a intrat şi Poinescu.

La un moment dat a fost şi o inspecţie de la ANP, iar concluziile au ajuns direct pe masa directorului general cu propunerea de revocare din funcţie cu tot. Care sunt motivele concrete n-aş putea să-mi imaginez nefiind de faţă când inspectorii au făcut constatările. Cert e că, printre altele, lui Poinescu i s-a imputat că nu relaţionează bine cu personalul. Mă mir. Mă mir că inspectorii şi-au dat seama de asta în cele câteva zile petrecute acolo. Dar, cine ştie? Poate au şi competenţa asta?!

În cazul ăsta, n-aş zice că e proastă decizia conducerii ANP. Sunt de acord că Poinescu n-a demostrat că poate fi director. Mă întreb însă dacă Vasile Cotoc este o alegere mai fericită. Nu-l ştiu pe om, n-am ce să-i reproşez, dar întrebarea rămâne valabilă. De ce sunt schimbaţi directorii? Pentru că sunt incompetenţi sau pentru că au reuşit să cadă în dizgraţie.

***

PS1 Am putea cere conducerii ANP să posteze pe site CV-ul şefilor, aşa ca să ştim şi noi cu cine avem de-a face. Dar, date fiind condiţiile, nu cred că am avea prea mult succes. Ne-ar ignora cu graţie, aşa cum s-a întâmplat în cazul fostului spion şef.

PS2 În presă începe să se discute numele noului ministru al justiţiei. Ciudat, dl. Predoiu credea acum o lună că, orice s-ar întâmpla, va rămâne ministru. Ce nebunie dom'le!? Şi ce proşti mai pot fi câteodată şi oamenii deştepţi!?

Link-uri utile:

18 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e Poinescu nu e tocmai un luptator insa pentru o puscarie de dimensiunea cutiei de chibrit nu e nevoie de eminente cenusii. Dealtfel nici nu exista unul mai bun acolo, mai sunt vreo doi insa fiecare are hibele lui (toti suntem oameni). Pe Poinescu l-au schimbat ca a pierdut licitatia la reconstructia puscariei o firma a unui partid iubit de Ragea si Iosif. Omul nu a percutat desi subtil Marin i-a sugerat ca ar fi bine sa refaca licitatia. Nici Iosif si nici Ragea nu stiu ca in comisia de licitatie nu a fost directorul, dar astea-s amanunte si pe ei nu i-a interesat decat sa execute pe cineva ca sa dea bine la sponsor. Ce nu se spune la e ca sluga care a facut controlul e Stanciu F (soferul) care acuma e ditamai directorulla Margineni.Oare l-o controla si pe el Ioanitoaia sa vada cum e ?

Anonim spunea...

Prietene, anonim de 07.27, esti ori prost informat ori esti de rea credinta.Nici nu ai apucat sa te pisi de dimineata si ai si inceput sa faci analize de caz. De-o fi una, de-o fi alta, iti dorim sa ai parte in continuare dupa inima si sufletul tau sensibil.

Anonim spunea...

Nu-l priviti cu scepticism pe Nastase, omul stie meserie ! Iar de promovat, ar fi bine de stiut că nu şi-a dorit. Este un om metodic şi bine intenţionat numai de-ar găsi sprijin în colcăiala de la Jilava. Despre motivele schimbării lui Sorescu v-aş putea enumera câteva :
- legături cu unii interlopi;
- lipuri mari în unele gestiuni ( ex.porumbul de la GAZ );
- eficienţa managementului tindea către ZERO.

Anonim spunea...

Pe care ofiter din Penitenciarul Jilava sa-l puna ANP director ???
Poate ne spun cititorii blogului.
Un sondaj de opinie ???

Anonim spunea...

pentru anonim de la 10:34
Multumesc de prietenie(desi cred ca nu e cazul) , ai dreptate nu m-am pisat inainte sa scriu am facut-o cam cand scriai tu (cam tot aia e scrisul tau cu...alt stilou alta cerneala insa valoarea celor asternute e aceeasi). Imi cer scuze dar nu am vrut sa fac analiza de caz. La ce te referi? Ce te-a deranjat? Esti fan Ragea,Iosif, Marin sau Stanciu? Nici nu specifici in numele cui vorbesti( "iti dorim sa ai parte...) sau sunteti vreo 4 ca sa aveti studii superioare (impreuna). Daca te deranjeaza ca am subapreciat pepiniera spune deschis si da exemple. Oricum eu merg aproape zilnic prin curte(deci nu se poate spune ca-s prost informat) si nu vad pe nimeni care sa semene a manager. Nu fi suparat, limpezeste-te si fii concret iar daca nu ai ce spune nu insista, nu e musai sa te bagi in seama ca nu te vede seful tau.

Anonim spunea...

Vasile Cotoc nu este cel care a fost demis din functia de sef birou resurse umane pentru acte de corupti si in locul lui a fost numit analfabetul de Tiplea. Ce cauta in functia de director. Are voie sa ocupe asemenea functii timp de 7 ani.

Anonim spunea...

Domnu Administrator,scuze ca intervin din nou,spuneti-ne va rugam frumos astia chiar nu de gand sa ne dea primele de 1 decembrie?Multumesc anticipat !!!

Anonim spunea...

anonimul de la 12.50
poti da cateva exemple despre legatura lui sorescu cu lumea interlopa?
lipsa de porumb din gestiune nu se datoreaza lui sorescu, sa fim cinstiti.responsabilul are dosar la parchet.
eficienta se datoreaza si personalului si aici ajungem la colcaiala. in plus, lipsa de bani s-a resimitit decenii intregi in jilava. muncesc acolo si sorescu avea defecte, ca noi toti, dar ce spui tu...e cam mult.

Anonim spunea...

Ferea, nenicule, ca intra frustratii in hora. Bai , nenica, tu ,ala de iesi zilnic prin curte la tine la parnaie, chiar nu-ti dai seama ca esti penibil? Vezi ca iar te tradeaza traumele alea ale tale din copilarie. Functii la care neam de neamul tau nu visa ca va ajunge, studiile superioare de care faci mereu tapaj, tu fiind primul din familia largita care a reusit sa termine o facultate, prietenii care iti lipsesc, glume de prost gust la care nu rade nimeni etc. Du-te, ba, si fa pipi. Lasa ca merge ea puscaria vaslui si cu astia pe care ii avem acum, buni,rai, asa cum sunt ei. A mers si pana sa vii tu , a mers si va merge si de-acum inainte, chiar daca s-a mai poticnit uneori. Poate chiar mai bine. De esti atat de bun, mai bine mergi la vreo multinationala si castiga jde mii de euroi pe luna, sa ne uimesti. Dar pentru ca nu esti atat de pretios pe cat iti inchipui tu ca esti, stai naibii in coltul tau si fa-ti treaba pentru care iei, totusi, o spinare de bani pe luna.In fond, esti la fel de mediocru precum cei spre care arati cu degetul. Sarbatori fericite. Sarut mana. Oooops. De ce-oi fi spus asa? Sa fie oare o doamna la originea frustrarilor anti-vasluiene si pro-poinesciene sau e vorba doar de un simplu fatalau ? Ca daca esti cine banuim noi ca esti, am fi foarte dezamagiti. Parol.

Anonim spunea...

anonimul de la 15.48 -licitatia aia de la care te referi tu este unul din motive. mai exista multe pe langa asta. primul care nu isi doreste sa se afle de motivele demiterii este poienescu, ca nu i-ar veni prea bine.

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu dumneavoastra. Am avut ocazia sa-l cunosc pe domnul Tiplea si pe pezevenchiul de Ionascu (catelusul de la resurse) la un examen de la Tg. Ocna. Domnul Tiplea este un angajat al sistemului insa trusa lui de mecanic a facut ravagii in sistem. Ar trebui sa - i multumim pentru trusa. Sarbatori fericite!!!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 16,33,00
Cit de usor este sa arunci cu noroi in anumite persoane,fara sa le cunosti. Dar pe tine nu te macina persoanele ci functiile respective, si automat repercuriunile neocupari acestor functii se manifesat asupra persoanelor care ocupa aceste functii. Ai rivnit la unul din aceste de fiecare data dar datorita incompetentei tale nu poti ajunge atit de sus. De ce? Din cauza frustrarilor tale si a traumelor din copilarie a mediului familial din care provii. Indiferent cit de multe scoli ai face si cite diplome ai avea, ceea ce este pus acolo, nu se va schimba niciodata. Si aceste nereusite personale si familiale te fac sa vezi in jurul tau numai si numai oameni incompetenti, care nu merita sa aiba anumite functii. Cei care au facut aceste numiri au stiut ce fac. Si vor raspunde poate. Dar nu te invrednici tu sa critici niste oameni prin prisma incompetentei tale.

Anonim spunea...

Au inceput deja concursurile pentru ocuparea posturilor de ofiteri pentru agentii de la Vaslui. Inscrieri peste inscrieri. Umbla vorba prin unitate ca unii ar fi aparut peste noapte cu diplome de mari licentiati si masteranzi. Asa sa fie oare? Dar noi avem incredere in cei de la resurse umane, ca vor face verificarile necesare pe la facultatile respective (ani absolviti, profesori, colegi etc.) ca deh...doar sunt niste functionari vigilenti. Sau poate nu, ca nici n-au interesul...

Anonim spunea...

Ce se aude de primele de 1 decembrie. asta-i important.

Anonim spunea...

Monser, da` eu cu cine votez? Si mai fac o intrebare: primele de 1 decembrie cand se dau daca se dau?

Anonim spunea...

lasa-ne, ba, cu primele alea ale tale. Ia-ti gandul de la ele. Fa-ti tu singur un cadou si fa-ne si noua unul: lasa-ne.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de 16.12.2008 ora 21:31
Prietene, aici cred ca ai dreptate. Dar nu se pot bucura multi de asemenea "privilegii", ca nu toti au cate un unchi decan pe la Iasi si nici pachete de carne pe mana. Daca se va dovedi ca s-au facut magarii cu diplome, vor intra la apa atat cei licentiati, cat si cei care le-au "fabricat" acele diplome. Pentru angajatii puscariei n-ar fi o mare problema, e doar chestie de geografie: de o parte sau de alta a gardului.

Anonim spunea...

Prietene,sincer imi pare rau ca eu am unchi decan la Iasi si tu ai un unchi " boschetar" in Iasi. Daca am pachetele de carne pe mana, vino sa te ajut la fel cum si tu ai ajutat cand ai avut pachetele de carne pe mana si sa nu fie intr-un ceas rau ai ajuns intr-un loc destul de cald. Pacat ca ai avut pachetele de carne pe mana si ai ocupat locul caldut acum la batranete si cand de gandesti ca si tu faci facultatea acum la batranete si cine stie daca nu sunt... Dar lasa, asa este viata, azi la birou maine la parchet.