Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 25 septembrie 2008

ANP se reorganizează

ANP plănuieşte modificarea organigramei aparatului central. Se vor desfiinţa posturi inutile, se vor înfiinţa posturi utile, se vor redimensiona compartimente funcţionale. Vor apărea şi vor dispărea funcţii, denumiri şi, de ce nu, nume.
.
Fiecare nouă echipă managerială încearcă marea resurselor umane cu degetul mic al reorganizării. Motivul este unul cât se poate de simplu şi raţional: "instituţia nu mai poate funcţiona prost, a venit vremea ca problemele să fie rezolvate". În teorie aşa e. Puţină flexibilitate nu strică. Lumea se schimbă, de ce nu s-ar schimba şi sistemul penitenciar?
.
Reorganizarea mai are şi virtutea că te ajută să scapi de 'incompetenţii' care au rămas şefi din vremuri de demult şi care nu înţeleg noile priorităţi şi nu se adaptează suficient de repede noii viziuni. Cu prilejul ăsta reorganizatorii mai scapă şi câte un dos de palmă cârcotaşilor şi celor care ar avea chef de comentarii inutile.
.
Fiecare echipă de conducere îşi inventează propria roată, mai frumoasă, 'mai rotundă' şi... 'mai perfectă'. Sistemul penitenciar este periodic redesenat conform noilor planuri. Perfecţiunea asta de organigramă, reinventată şi reorganizată, ţine, de regulă, cât ţine mandatul unei conduceri. După care totul reîncepe.
.
Care sunt principiile reorganizării? Ce anume fundamentează schimbarea? Puţini ar şti să spună, deşi e prima întrebare care ar trebui să aibă un răspuns. Evaluări serioase nu există. Există doar declaraţii de bune intenţii şi sentinţe 'nerecurabile'.
.
N-avem specialişti în resurse umane, şi n-ar fi ăsta baiul. Cei care mai au idee despre cum ar trebui să-şi facă treaba nu fac decât să pună în operă păreri manageriale, mai mult sau mai puţin avizate. Şi intenţiile sunt în discuţie. Bune sau rele, aceste intenţii aduc în ANP persoane precum Stan Petre, Bogdan Costaş sau Gheorge Şpaiuc, care, sunt minunaţi câteva luni pentru că sunt noi, sunt sub semnul întrebării câteva luni pentru că nu-şi fac treaba şi ţin de scaune alte câteva luni pentru că au pile.
.
După care, vine noua reorganizare, la fel de 'perfectă', fundamentată însă pe alte păreri la fel de trecătoare. Între timp s-a schimbat puterea, s-au schimbat priorităţile, şi s-au schimbat 'competenţii'. Unii vieţuiesc, alţii supravieţuiesc.
.
Link-uri utile:
***
PS În ultimele zile am respins câteva comentarii care erau ofensatoare sau în afara subiectului. Îi rog pe cei care le-au scris să revină, la fel de critic şi direct, dar respectând dreptul la opinie al celorlalţi cititori şi tema discuţiei.

23 comentarii:

Anonim spunea...

Pana la reorganizare, care mai mult ca sigur va venii dupa 30 noembrie ,asteptam cu infrigurare listele candidatilor pt directori

Anonim spunea...

Ne reorganizam in functie de "dorinte".Serban a facut reorganizare,Iosif a facut dezorganizare.Nu ne a intrebat nimeni, nici prima ,nici a doua oara.Sindicatele zic "aferim ANP" si in fiecare an avem reorganizare.
Sageata e ANP idem penitenciare.
Dezorganizarea incepe cu regionalizarea?

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 00.30

De ce astepti cu "infrigurare" listele cu candidatii?
Sint aceiasi si vor ramine.Pe ici, pe colo ,de ochii lumii cite o "mica schimbare aranjata".
Uita te la primul concurs de la virf!
Nu ca ar fi rau!
De reorganizare, aceeasi Marie cu alta palarie sau mai multe Marii cu ....politice palarii.

ps Iti pierzi cititorii ,daca nu publici,dle Huginn!

Anonim spunea...

1001 de ....reorganizari invizibile boborului!
Pentru cine bat clopotele ...ANP?
Anul si reorganizarea!

Anonim spunea...

sa inmtelegem ca de aceasta reorganizare vor beneficia numai cei de la anp? mai sunt persoane in tara care au asteptat aceasta reorganizare si vor sa iasa la pensie,dar care au 41 de ani si inca nu se incadreaza decit cu mult asteptata reorganizare.Cu ei ce fac ?

Huginn spunea...

pentru anonim 25.09.2008 05:52:00

S-ar putea sa aveti dreptate in ceea ce priveste nr. cititorilor, dar ramane de vazut. Personal, nu cred ca se va intimpla asa, dar o sa vedem in saptamanile urmatoare.

Anonim spunea...

Eu cred ca mai presus de orice,ar trebui adusi oameni si organizate cumva activitatile in asa fel,incat sa se faca ceva in ce priveste specificul muncii noastre.
Noi vrem bani,noi vrem sa ne fie noua bine,sa avem conditii de munca,dar cred ca majoritatea uita obiectul muncii noastre: detinutii.
Cred ca reorganizarile ar trebui gandite prin prisma lor.
Sa se faca cumva sa se ridice standardele de organizare ale locurilor de detinere si atentie,aici nu ma refer la conditiile in care sunt "cazati".

Anonim spunea...

daca vrem sa postam o opinie despre ceva din sistem, insa nu e pe tema articolului postat, ce putem face? ca sa fie citit nu sa ne trimiteti la alte articole mai vechi!!

Mihai Politeanu spunea...

Eh, haideti ca nu incepem acum sa respingem aiurea comentarii .:)Au fost enuntate doar niste linii directoare privind comentariile, pe care le-am pus in discutie cu dumneavoastra. Dar da, Huggin e mai rau decat mine in privinta asta :))..eu in general prefer respingerea doar a comentariilor cu injuraturi, discriminatorii sau atacurile la persoana (viata personala).

Anonim spunea...

voiam un raspuns de la cel mai rau!

Anonim spunea...

PTR.ANONIMUL DE LA 9.40 Bai ,,nea,,ce mai vrei ptr.ppl?Nu le ajunge ca le platim scoala din bani nostri.Nu le ajunge 3 mese calde pe zi,iar in libertate se certau cu pisica pe tomberon ptr. o coaja de paine sfoiegita.Sa nu ai somn ptr.viitorul tau,cine te va conduce cine se ,,zbate,,ptr.ati asigura toate drepturile nu PPL?NOI BLOGGE_RI INCERCAM SA ,,MISCAM,,PUTIN SCAUNELE ,,PRETORIENILOR,,DIN A.N.P SI M.J.PTR.O SOARTA MAI BUNA SI TU ,,TII CU URSU,,.HALAL COLEGIALITATE SI UNITATE.

Anonim spunea...

Bai Mototoc, tie cred ca ti-au platit ai tai scoala degeaba, agramatule. Tu plangi ca fac detinutii scoala pentru ca nici tie nu-ti place cartea. Stai in banca ta ca ai un nume predestinat.

Anonim spunea...

Buna seara!ANP se misca...o fi bine,o fi rau?"Toate lucrurile sunt intr-o necurmata framantare" zice Solomon in Eclesiast.Sunt o multime de elemente care determina(genereaza) si altele care influienteaza aceasta "miscare".Nu le analizam acum.Efectele sunt importante!(Paradoxuri?)In ultimii 10 ani se pare ca a scazut nr,pll cu aproape 60%.Au aparut in toate unitatile pc-uri,tehnici noi,unele functii nu se mai justifica,sarcinile unor agenti au fost preluate de camere de luat vederi,etc.Garantez ca fiecare anonim de pe acest blog (penitenciarist}cunoaste cel putin 2-3 cazuri de lucratori in fiecare unitate care "freaca menta".Pariez ca in fiecare unitate sunt cel putin 50 salariati care nu mai au motivare ( nu pot promova in cadrul aceleiasi functii).Eu spun ca avem lucratori buni la unele compartimente de resurse umane ,dar nu sunt bagati in seama.S-a renuntat la sistemul de promovare in cadrul aceleiasi functii.Erau niste categorii,trepte de la 1-6,la salariatii civili.Ofiterii din scoala erau incadrati of instructor III,promovau of.inst.II apoi I, specialist,sef birou,serviciu, etc.Sa mentinem ce este bun,sa dam de lucru celor care fac doar act de prezenta,sa punem camere video la portile de acces,sa facem diferenta intre cei cu 1-2 subordonati si cei cu 20-30,ma refer la salarizare,aprecieri,etc.
Schimbarea este necesara,daca nu o facem noi ,ne va face ea pe noi...este nevoie de noi organigrame,state de functiuni la fiecare unitate,cei care vor sa plece sa li se acorde aceasta sansa...
o seara minunata si cat mai multa pensie!

Anonim spunea...

Articolul e brici. Pacat ca, cel putin pina aici, nu a fost perceput mesajul de catre comentatori care, din 10 comentarii, au reusit sa se incaiere. bineinteles ca stand in firea omeneasca sa fi subiectiv l as apostrofa si eu nitel pe ala de si a adus aminte care e obiectul muncii lui si anume detinutii.
prietene, daca lucrezi la socio, ai o scuza, daca nu, am senzatia ca esti combinat neprincipial cu obiectul muncii pe care il aduci in discutie ca sa nu taci.
batranii mor de foame, e plin de caini vagabonzi, sosele sunt pline de gropi, litrul de motorina mai are putin si e cotat la bursa iar tu, cu o gandire de lemurian, vrei sa nu uitam de hoti si soliciti hotarat "Sa se faca cumva sa se ridice standardele de organizare ale locurilor de detinere si atentie,aici nu ma refer la conditiile in care sunt "cazati", cand pina si alesii tarii sunt aproape convinsi ca trebuie schimbata legea de executare care e mai degraba un indemn la a nu respecta ordinea sociala, de genul "furati, violati, omorati si va inmultiti ca la puscarie va veti odihni!".
gogule, opinii de genul asta se emit de obicei la adunarile generale ale asociatiilor de locatari, tinute joia, in scara blocului, langa ghena infundata cu moloz de la vreun vecin restantier, cind administratorul iti spune ca ai datorii la radet si ca ala dinaintea lui a furat fondul de rulment si varul de pe pereti.
vai de noi si feresca Dumnezeu sa ai vreodata puterea sa faci tu o reorganizare!
si acum, incercand sa fiu obiectiv, apreciez ca nici celelalte opinii de genul "sa le miscam scaunele pretorienilor" nu sunt rezultatul unei analize ci exprima doar patima, de moment poate, a unui coleg care a avut cumva recent de suferit din pricina superiorilor.
acestea fiind zise mi am golit frigiderul si astept ziua de maine!
noapte buna dragi colegi, oriunde ati fi!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 21.59, cel cu gandire de macac

Nenica, nu prea am reusit sa-mi dau seama ce-ai vrut sa transmiti cu interminabilul tau text. Ai cam batut campii si ai deschis lupta pe multe fronturi, ceea ce e prea mult pentru tine. In opinia ta, doar aia de la socio trebuie sa se gandeasca la detinuti, nu-i asa? Ceea ce-ti voi spune eu acum ar trebui sa fie ultimul argument in favoarea spiritualizarii gratiilor dar o sa-l invoc, sa intelegi si tu. Deci - Ma urmaresti? Fii atent ca nu-ti mai spun a doau oara - , inchipuie-ti ca, prin absurd, de maine s-ar goli puscariile de hoti. Hotii, indivizii aia pe care ii dispretuiesti tu asa de tare. Pai, n-ai ramane fara servici, ma specialistule? Ca la ce-ai tu in cap, nici naiba nu te mai angajeaza! Si chiar daca te angajeaza cineva, n-o sa-ti dea cascheta de bani pe care o castigi acum la parnaie si fara sa gandesti prea mult si fara sa te spargi cu munca, adica ceea ce faci tu acum.

Bai nenica, intelegem ca nimeni nu-i iubeste pe detinuti, nici nu trebuie, ca nu ne obliga nimeni sa-i luam acasa, dar trebuie sa ne respectam pe noi si sa ne respectam munca noastra. Si detinutii sunt suflete si fac parte din viata cetatii. Daca maine ne-ar trimite cineva sa ne ocupam de o casa de batrani, si-acolo ar trebui sa facem tot ce ne sta in putinta sa le asiguram o viata cat mai buna. Dupa unu` ca tine, gasim si pentru batrani cateva motive pentru a-i lasa sa moara, nu-i asa(ca sunt prea batrani, ca si-au trait traiul si si-au mancat malaiu , ca sa-i lasam si pe tineri sa-si traiasca viata etc)? Nazistule!

Huginn spunea...

pentru plictisitu'

Va rog sa respectati opiniile celorlalti. V-am şters comentariul de la 19.23, dar l-am lasat pe cel anterior.

Anonim spunea...

Iar a aparut Ninosu pe blog. Ninosule, te dai plictisit, dar esti plictisitor nevoie mare si incerci sa atragi atentia asupra ta prefacandu-te veninos. Lasa-ne. bai nene! Stii bine ca nici la serviciu nu te mai baga nimeni in seama. Esti prea plin de tine si enervant.

Anonim spunea...

Pentru famiglia Musat

Daca respingeti atacurile la pesoana, la viata personala, cum de ati postat acel mizerabil de articol ,, Mersuri si demersuri" in care majoritatea ofiterilor din Penitenciarul Bacau sunt facuti albie de porci?
Ala nu e atac la voata personala si de familie?
Ce vor spune sotiile si copiii celor descrisi acolo intr-o maniera demna de cel mai josnic dispret?

Huginn spunea...

Acel articol nu a fost publicat. A fost încărcat pe un server. Tocmai datorită conţinutului discutabil mailul primit nu a fost folosit ca bază pentru un articol.

Anonim spunea...

Pt.famiglia Musat

Ramin la parerea ca ati gresit, chiar daca articolul a fost incarcat pe un server. Pentru a posta un asemenea articol trebuia sa ii cereti celui care l-a scris sa isi decline identitatea, pentru a suporta consecintele legii in cayul in care cele scrise acolo se dovedeau calomnii si defaimari. In cay contrar trebuia sa nu il postati- incarcati- sau cum vreti sa ii spuneti.

Huginn spunea...

Sigur. Nu va pot schimba o parere deja formata, dar trebuie sa aveti in vedere ca nu suntem responsabili pentru ce scriu altii. Nici nu avem vreo obligatie in a-i identifica sau face verificari.

Anonim spunea...

Pt famiglia Musat

E usor sa spui ,,nu sunt responsabil pentru..." Dar unde a aparut? Pe blog la mine sau pe blog la dumneavoastra?

semanati saminta de scandal in Penitenciarul Bacau si ma intreb, care va este interesul? Cunoasteti pe cineva de acolo, doriti ceva, spuneti ....

V-ati gindit la faptul ca loviti in familii intregi de oameni care nu au nici o legatura cu mirsaviile petrecute in sistemul penitenciar? NU . Postati articolul si spuneti ca nu sunteti responsabili. Eu va spun ca sunteti la fel de responsabili ca si autorul articolului.

Huginn spunea...

Buna seara. V-am dat deja explicatiile necesare. Se pare ca va scapa detaliile.

Pe www.penifest.blogspot.com, nu a fost publicat nici un articol referitor la Penitenciarul Bacau. Cand se va publica atunci discutam. Altfel cred ca trebuie sa va cautati problemele in propria ograda.