Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 13 mai 2008

'Politica' resurselor umane in Ministerul Justitiei

Doina Armean este cel mai vechi director din Ministerul Justiţiei aflându-se, după cum probabil ştiţi, la conducerea Direcţiei Resurse Umane şi Relaţia cu Consiliul Superior al Magistraturii încă din anul 2001 (iniţial director adjunct şi mai apoi director). Doamna Armean este de fapt procuror în Parchetul General deşi îşi desfăşoară de mai bine de 7 ani activitatea la Ministerul Justiţiei în domeniul susamintit.
.
Guvernări de diverse coloraturi au găsit folositoare abilităţile doamnei procuror deşi scandalurile nu au lipsit, iar concursurile trucate şi nepotismul, încurajate de la nivel ministerial au făcut deliciul presei. Ocazional a mai fost sacrificat câte un pion, participant la aceste simulacre, însă doamna Armean a reuşit să rămână în afara oricăror bănuieli, sau în orice caz, a oricăror sancţiuni.

Nu ştiu câte zeci de poveşti de resurse umane care implică demnitari ai justiţiei româneşti ştie doamna Armean, dar pot să spun că scandalurile din acest domeniu au fost atât de numeroase că le-am pierdut şirul. Doar în cele aproape 3 luni de când existăm ca blog am contabilizat:
  1. concursurile trucate de ministrul Chiuariu, pe vremea când consilierii personali se angajau reciproc schimbând poziţia de membru al comisiilor de concurs cu cea de candidat;
  2. cazul Florin Stanciu, actalul şef al Inspectiei Penitenciare, numit fără concurs după ce anterior picase cu brio concursul pentru o funcţie de conducere;
  3. legislaţie de resurse umane modificată pe ascuns, în urma presiunilor de natură politică;
  4. angajări de personal de penitenciar la Ministerul Justiţiei deşi acest lucru nu este permis de lege;
  5. milioane de RON aruncaţi pe stimulente direcţionate preferenţial;
  6. numiri de directori în sistemul justiţiei şi cel penitenciar fără îndeplinirea procedurilor legale (detaşare pentru evitarea condiţiilor concurenţiale);
  7. persoane incomaptibile menţinute luni de zile în aceste situaţii, precum este domnul judecător Gunescu care o bună bucată de timp a cumulat 2 funcţii incompatibile.
Lista este cu siguranţă mult mai lungă având în vedere că noi nu am avut în vedere partea de resurse umane care priveşte relaţia de subordonare dintre Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Un exemplu de stabilitate în funcţie, criticabilă pentru concesiile făcute miniştrilor dornici de a-şi plăti datoriile politice prin slujbe guvernamentale, Doina Armean a reuşit să tranşeze favorabil orice schimbare de regim.

Linkuri utile:

.
PS. Mai sunt doar 2 zile?
***
HotNews preia informaţia referitoare la stimulentele acordate de ministrul Chiuariu:
.
Prime si stimulente de peste 800.000 euro la Ministerul Justitiei din mandatul Chiuariu
Sursele de pe Penifest sustin ca in topul premiantilor se situeaza Iulia Scantei, cel mai greu nume al echipei lui Tudor Chiuariu. Doamna Scintei, consiliera fostului ministru, adusa de la Iasi impreuna cu alti consilieri de stat si consilieri personali, despre care presa a scris ca fac parte din asa numitul "grup Fenechiu", ar fi primit peste 100.000 ron ca stimulente, adica ceva in jurul a 30.000 euro, la care se adauga indemnizatii din consilii de administratie si premii.
Ministerul Justitiei este deosebit de discret in aceasta chestiune. Inca de acum citeva luni, HotNews.ro a trimis o cerere vizind exact acest subiect: primele si stimulente pe care Tudor Chiuariu le-a dat oamenilor pe care i-a adus in minister. Ne interesau in principal secretarii de stat si consilieri personali ai domnului Chiuariu.
Raspunsul s-a lasat si se lasa asteptat.Intre timp insa, se pare ca nemultumirea in minister a atins cote alarmante si ca pe drum este un control al Curtii de Conturi.
Surse din Ministerul Justitiei au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul Predoiu a fost informat inca din primele zile de dupa instalare despre generozitatea predecesorului sau si ca a promis ca va face o ancheta.
Aceleasi surse sustin insa ca cei de la Curtea de Conturi s-ar putea sa i-o ia inainte. Contactat de HotNews.ro, Gheorghe Mocuta, purtatorul de cuvint al Ministerului, a declarat ca nu stie nimic de aceste premii si stimulente, dar a promis ca se va informa.
In cauza, spune Penifest, ar fi sumele incasate de Iulia Scantei, Katalin Kibedi, Doina Armean, Ani Dumitrache, Alexandra Presură, Bogdan Găurean, Marius Iosif, George Spaiuc, Stan Petre, Marin Dumitru. Ele ar reprezenta stimulente, prime, indemnizatii, sume incasate din participarea la comisii, precum si orice alte sume decat salariul, in perioada mai 2007 - aprilie 2008, defalcate pe luni calendaristice, la care se adauga premiile.

6 comentarii:

Anonim spunea...

FRAIERII DIN SISTEMUL PENITENCIAR ,,plăteşte".
VOM PLĂTII ÎN CONTINUARE, DIN FIDELITATE, PENTRU RUDELE NOASTRE DIN MINISTERUL JUSTIŢIEI.

Anonim spunea...

Sa nu fim egoisti.... nu vor plati doar cei din sistemul penitenciar pentru cadourile celor din Mj. Mai sunt si alte structuri pe care maria sa ministrul justitiei le-a amintit in spici-ul sau de debut , cu exceptia ANP de care a aflat mai tarziu , din cauza scandalului pensiei lui cutarescu si a salariului DG din ANP.

Sa spunem ca ne meritam soarta ? Sau sa ne lamantam ca este an electoral?

Sau cum zicea raposatul prim ministru Ciorbea ... MAI STRANGETI CUREAUA .. fratilor !

Cat adevar si cata ironie , in acelasi timp! doar suntem un neam de fraieri ... dupa cum ne cred unii .

Vom mai vedea ... pe parcurs.

Anonim spunea...

alegeri libere !!!!!

Anonim spunea...

2 zile pana la ce? pana primesc astia stimulente?

Anonim spunea...

pe kibedi sa o stimulati cu inca un sofer tinerel.

Anonim spunea...

am permis auto !!!!!