Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 mai 2008

NEWS ALERT - Ministerul Justiţiei invită echipa PENITENCIAR! la discuţii

Bunătatea patronală începe să se reverse asupra sindicatelor din sistemul penitenciar, care sunt invitate vineri la două întâlniri separate. Prima întâlnire este organizată la Administraţia Naţională a Penitenciarelor la ora 10.00, iar ce-a de-a doua întâlnire este organizată de către Ministerul Justiţiei la ora 15.00.
.
Domnul secretar de stat Radu Ragea a făcut personal invitaţiile, lucru lăudabil de altfel, precizând că va invita şi membrii echipei PENITENCIAR!. Iar minunea s-a şi întâmplat.
.
Am primit pe adresa de mail a blogului (
blogpenifest@yahoo.com) o invitaţie scrisă de însuşi dl. Radu Buică, consilier SdS, pe care l-am avut de curând client al comentariilor noastre.
.
Mulţumim pe această cale pentru invitaţie dar suntem nevoiţi să refuzăm din motive tehnico - logistice.

Acum, lasând la o parte gluma şi neîncrederea noastră că toate aceste întâlniri vor avea o finalitate concretă, echipa PENITENCIAR! apreciază invitaţia adresată de minister cu următoarele menţiuni:

1. din motive lesne de înţeles nu suntem dispuşi să ne deconspirăm, aşa că ne vedem obligaţi să lipsim de la întâlnire;
2. dacă ministerul e cu adevărat interesat de opiniile noastre cu privire la funcţionarea ANP-ului, ne angajăm să răspundem în scris oricăror întrebări venite din partea Ministerului Justiţiei sau Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
3. recomandăm din nou zecile de analize şi opinii postate pe acest blog, care pot oferi o imagine bună, deşi poate parţială, dar şi eventuale soluţii ale problemelor sistemului penitenciar.
.
PS. Am dori, dacă se poate, aide memoire-ul întâlnirii să nu mai stresăm inutil sursele noastre :-).
.
Link-uri utile:

12 comentarii:

Anonim spunea...

MINISTERUL JUSTITIEI VA VREA... LA RACOARE.

Anonim spunea...

Fiti siguri de asta... Ca va vrea redusi la tacere. Nu s-a intamplat niciodata in acest sistem ca sefii sa plece urachea la ce zic subalternii, intotdeauna sefii au stiut totul si de aceea a iesit ce a iesit, un sistem plin de nepoti, care trage sa moara. In timpul comunistilor, cadristii bateau trei judete sa incadreze un om. Asa se va intampla si acum, in unele parti ale tarii (Timisoara) chiar se intampla asta, datorita marlaniei care este in acest sistem,unde daca esti capabil, dar nu ai neamuri si bani esti un zero. De asemenea, cine vine la puscarie, sa-si manance zilele cu pleava societatii pentru un salariu de 500 si ceva de euro, cand sunt alte locuri de munca cu mai putin stres si mai putine raspunderi unde iei tot atat sau chiar mai mult. Unde te mai cheama la alarme date de la carciuma? Unde mai stai dupa un sef sa-si bea cafeaua si tu esti chemat de acasa sau iesit din tura de noapte si n-ai inchis un ochi. Astepti si dupa catva timp, 1 ora sau mai mult vine respectivul si iti spune sa pleci acasa ca s-a contramandat chestia aceea pentru care erai retinut. Aceste chestii, se intampla domnilor in penitenciarele din tara. Vezi faradelegi cat casa facute de unii,de te intrebi, oare pana unde se va ajunge. Dar, dupa cum bine spunea cineva pe acest blog, credem ca mai rau nu se poate, in schimb, vedem ca cu fiecare schimbare este tot mai rau. Sa dea Dumnezeu, sa ajung la 45 de ani si ma duc tot inainte doar doar oi scapa de calvarul acesta...

Anonim spunea...

Ciudat... Invitatie nesemnata si fara stampila...
Nice try!

Huginn spunea...

Am primit pe mail invitatia. Evident ca nu putea sa semneze cu pixul in calculator şi să ştamplieze.

Daca te pricepi asta e identitatea mesajului:

"From Radu Buica Thu May 29 01:42:14 2008
Return-Path: radu.buica@just.ro
Authentication-Results: mta471.mail.re4.yahoo.com from=just.ro; domainkeys=neutral (no sig)
Received: from 85.120.166.71 (EHLO just.ro) (85.120.166.71)
by mta471.mail.re4.yahoo.com with SMTP; Thu, 29 May 2008 01:41:47 -0700
Received: by just.ro (CommuniGate Pro PIPE 5.1.3 _trial_)
with PIPE id 36153015; Thu, 29 May 2008 11:42:20 +0300
Received: from [10.1.2.220] (HELO MJCOM1165)
by just.ro (CommuniGate Pro SMTP 5.1.3 _trial_)
with SMTP id 36153011; Thu, 29 May 2008 11:42:17 +0300
Message-ID: <00c901c8c167$e4f7b390$dc02010a@JUST.RO>
From: "Radu Buica" radu.buica@just.ro
To: blogpenifest@yahoo.com,
famigliamusat@gmail.com
Subject: Ministerul Justitiei: Invitatie
Date: Thu, 29 May 2008 11:42:14 +0300
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_00C5_01C8C181.0A3693B0"
on mail.just.ro, sigver: 7.19233
Content-Length: 57571"

Multumesc pentru atentionare.

Anonim spunea...

Comentariul cu nice try e lasat de CI-stii lui Chiuariu.

Anonim spunea...

Baieti Bloggeri !

Eu zic sa aveti incredere in aceasta tentativa a SS nou din MJ si sa fiti mindri ca vi s-a trimis invitatia. Dar, daca nu vreti sa va desconspirati, puteti solicita comunicare parstindu-va anonimatul.

Cit despre discutia cu sindicatele, si aceea este importanta!

Bravo lor, baieti noi!

Cel putin, stiu sa comunice, spre deosebire de "raposatii" mocutza si kibedi! dar astia sint procurori ceausisti, ei stiu doar sa dea cu acuzele, nu stiu sa aculte opinii... sa lucreze in echipa..

Anonim spunea...

Comentariul cu nice try e lasat de CI-stii lui Chiuariu.
Ahahaaaaaaaaa... Nici nu-ti imaginezi cat de departe de adevar esti!

Am primit pe mail invitatia. Evident ca nu putea sa semneze cu pixul in calculator şi să ştamplieze.
Evident ca nu putea. Totusi o data si un numar de inregistrare putea sa-i dea!

Daca te pricepi asta e identitatea mesajului
Ma pricep si este Ok.
Poate ca post-ul meu initial a parut un pic tendentios, dar nu aceasta a fost intentia mea. Pur si simplu am vrut sa va avertizez asupra unei posibile capcane. Ar fi fost stupid sa cadeti in plasa ca niste copii entuziasti!
Imi cer scuze pentru faptul ca v-am subestimat spiritul de precautie.

Anonim spunea...

P.S. Sunt tot eu ala cu "nice try".
Uitandu-ma inca odata pe header-ul mesajului am remarcat o chestie ciudata. Serverul de mail al MJ-ului este o versiune "trial", adica o versiune destinata sistemului de marketing "trial before you buy" (incearca inainte de a cumpara).
Ros un pic de curiozitate, am fugit pe site-ul producatorului (CommuniGate Systems) sa vad si eu ce fel de server de mail este acesta.
Interesant... Dupa cum se lauda producatorul pare o solutie beton. Surpriza a aparut in momentul in care am aruncat un ochi in EULA (End User Licence Agreement) lor.
Capitolul II suna asa:
2. PERMITTED USES.
* Community / Small Business (5 Accounts): This Free License allows you to use the CommuniGate Pro Software for your personal needs and/or for your organization's own business needs.
* Trial (Unlimited Accounts): This Free License allows you to use the CommuniGate Pro Software for evaluation purposes.

In traducere libera asta inseamna ca firma, CommuniGate Systems, licentiaza "free of charge" (adica liber de taxe), prin intermediul "CommuniGate Pro Free License Agreement", produsul in urmatoarele doua situatii:
1. Comunitati sau afaceri mici (max. 5 conturi de mail): produsul poate fi folosit pentru nevoi personale si/sau pentru nevoile de afaceri proprii organizatiei
2. Trial (adica versiune de incercare) (numar nelimitat de conturi de mail) utilizarea produsului este permisa in scopuri de evaluare.
Pentru orice alt scop de utilizare se solicita "Contact sales@communigate.com to purchase a commercial CommuniGate Pro License." (adica, contactati departamentul de vanzari pentru a achizitiona o licenta comerciala).
Interesaaaaaant… Dupa parerea mea, Ministerul Justitiei nu se "pupa" cu nici una din situatiile prevazute. Cu exceptia, desigur, a ultimului alineat. Cu alte cuvinte, Ministerul Justitiei incalca legea dreptului de autor, prin folosirea neautorizata a unei aplicatii informatice. Mentionez ca prin acceptarea EULA utilizatorul ia act de prevederile acesteia si se obliga, sub forma unui angajament tacit, sa respecte cele stipulate, aceasta capatand valoare de contract.
Ma intreb, avand in vedere sumele uriase de care a beneficiat Ministerul Justitiei pentru informatizarea sistemului judiciar, de ce nu a trecut in legalitate prin achizitionarea produsului respectiv? Din lipsa de bani (nici nu se pune problema...), din lipsa de informatie (e vorba totusi de Ministerul Justitiei, ca sa nu ma vorbim de faptul ca necunoasterea legii nu scuza...) sau din... indolenta, nepasare, lipsa acuta de profesionalism?
Eu inclin spre ultima varianta...
P.P.S.: Mi-am mai amintit o chestie: acum ceva timp citeam ca Microsoft a semnat un acord cu Guvernul Romaniei prin care se acorda, institutiilor bugetare, dreptul de a folosi produsele acestuia in baza unei licentieri preferentiale. Cu alte cuvinte, institutiile bugetare pot folosi produsele Microsoft, plata facandu-se direct din fonduri guvernamentale. Cu alte cuvinte... practic fara bani din bugetul propriu!!!
Chiar nu pricep... Nu am nimic cu CommuniGate. Nu cunosc sistemul lor. Dar stiu ca Microsoft are un produs similar, Exchange parca, care este recunoscut ca un produs de exceptie.
Oare Exchange-ul licentiat este mai slab decat CommuniGate furat?
P.P.P.S.: Mi s-a trezit apetitul de scris. Promit ca voi reveni cu o incercare de analiza a ceea ce se intampla in partea informatica din sistemul penitenciar. Pentru ca sunt lucruri interesante de spus. Nu cunosc multi informaticieni, dar cei pe care ii cunosc sunt niste oameni de exceptie. Oameni de exceptie care se confrunta cu probleme mizere...
Invit pe toti informaticienii care au ceva de spus sa-mi comunice problemele lor pe adresa de mail colectionarul.de.amintiri at gmail dot com. Ei stiu sa traduca.
P.P.P.P.S.: Despre restul problemelor vad ca echipa PeniFest are grija. Oricum, promit ca o sa va ajut atat cat imi va permite timpul.

Anonim spunea...

bravo

Anonim spunea...

Tineti-o tot asa sunteti buni .

Anonim spunea...

va felicit ca ati hotarat sa nu va "compromiteti" fata de aceasta conducere interimara de 90 de zile, care vrea sa faca ceea ce nu s-a putut niciodata.
Este bine sa ramaneti o voce neinregimentata conducerilor efemere.

La intalnirea cu sindicatele ar trebui sa fie sustinuta o propunere(similara cu ord. de infiintare si functionare a comisiei de disciplina), care sa materializeze aplicarea articolului din legea 293,ce prevede revocarea din functia de conducere.

Macar sa se vada negru pe alb ca si SEFII, sunt niste lefegii, nu sunt mai presus ca altii.
La noi, la Galati, s-a comunicat in sedinta de birou ca la intalnirea de la Bucuresti, s-a pus problema numirii directorilor care sunt interimari.
Eu nu cred asa ceva, dar se vede ca lipsa de imaginatie si autoritate se compenseaza cu "sustinerea" care vine de la Bucuresti. gogosi.....

oare de ce cand ajungi pe un post de comanda in loc sa te uiti in oglinda incerci sa-ti tragi singur picioare in ....partea dorsala?

mihai v galati

Patrick spunea...

Eu as fi mers dar cu o casca de motociclist pe cap cum are Stig sin Top Gear (pe care nu o scoate niciodata), cu geam fumuriu si cu un tricou alb inscriptionat Penifest si as fi pretins mentinerea anonimatului. Se poate include si o distorsionare de voce - pentru dialog, model Vader din StarWars.