Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 23 martie 2008

Cititorii ne scriu şi îl întreabă pe Ministrul Justiţiei

Mulţumim celor care vizitează acest blog. Trebuie să recunoaştem că am fost luaţi prin surprindere de numărul mare de accesări, avand în vedere că blog-ul de abia s-a născut. De cate ori ni se va părea că un comentariu aduce un plus de informaţie şi corectitudine a informaţiei, îl vom posta pe pagina principală. Dacă vom fi nedrepţi cu unele comentarii, va fi neintenţionat.

Aveţi mai jos un comentariu (la articolul De ce nu se reformează Administraţia Penitenciarelor? (II)), de la un Anonim, care ne face nouă, tuturor, să ne crape obrazul de ruşine pentru situaţia din sistem. Mă întreb dacă măcar le tresare celor din conducere sau de la MJ:


"Conform noului stat de organizare, pentru un coeficient mai mare trebuie sa sustinem examen, noi agentii, dar ofiterii sunt imputerniciti pe functii de conducere, unii in conditiile in care nu au trecut examenele la concursul de anul trecut. Vi se pare corect?

Lucrez de multi ani in sistem, dar asa haos nu am simtit niciodata si cred ca toate astea din cauza ca institutiile statului sunt din ce in ce mai politizate. In curand nu vom mai merge la serviciu, pentru ca nu avem cu ce munci. Nu sunt bani pentru hartie, pentru plicuri, pentru registre. Avem de recuperat bani pe concediile din 2004-2007, drept castigat in instanta. Dupa ce au anuntat chiar pe sait-ul ANP ca ni se vor vira banii, nici pana acum nu am primit nimic. Dar angajatii ANP Bucuresti, si-au luat banii, in conditiile in care au castigat in instanta in urma noastra. In fiecare luna suntem anuntati ca nu sunt bani si nu ne vom lua salariile.

Oamenii avansati peste noapte in functii de conducere prin detasare de la alte unitati, pe ce criterii au ajuns acolo? Prin concurs? Interesati-va si veti afla de ce unele sectoare merg atat de rau, ca de exemplu, serviciul interventie psiho-sociala.

Nu stiu daca directorii detasati din MJ sunt cauza haosului din sistem, pentru ca si acolo unde nu sunt, situatia este aceeasi. Este adevarat, ca acolo sus, trebuie schimbat totul. Oare dl. Predoiu stie ca are in subordine ANP? N-am auzit nici o referire la "cenusareasa" MJ-ului din partea domniei sale. Dovada ca, in conditiile in care posturile vacante sunt blocate in ANP, la MJ se fac angajari."

1 comentarii:

Patrick spunea...

Mai am o veste proasta privitor la drepturi: daca mai sunt printre dvs. unii care spera ca banii pentru primele de vacanta restante se vor obtine in baza OUG 146/2008 (in 3 transe), sa citeasca cu atentie art. 7 din ordonanta. Citez:
Ordonatorii principali de credite au obligaţia să asigure aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă cu prioritate, din economiile obţinute la cheltuielile de personal din posturile vacante.

Deci, cum economii nu exista...