Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 23 martie 2008

Din ciclul "Paştele şi suplimentul"

Administraţia Naţională a Penitenciarelor ne informează, cu smerenie, într-un comunicat de presă din data de 21.03.2008 că "în data de 23.03.2008, se va acorda un supliment de hrană persoanelor declarate apartenente la religia catolică", "cu ocazia Paştelui Catolic".

Cu această ocazie, echipa http://penifest.blogspot.com/ cere conducerii ANP şi un supliment de seringi pentru deţinuţii catolici. Evident, cerem, în spiritul tradiţiilor creştine, ca deţinuţilor ortodocşi să le fie taiate raţiile de carne, lapte, ouă şi orice miroase a spurcăciune. E adevărat, mirosul de carne prajită suplimentară dată catolicilor va fi un obstacol pentru mantuirea ortodocsilor, însa, credem, un test al adevăratei credinţe.

Mai mult, propunem ca lunar, cu ocazia sfintei zile de salariu a directorilor ANP, să fie dat un supliment de gogoşi gratuite tuturor angajaţilor sistemului, avand în vedere că vanzarea zilnică a acestora riscă să ducă ANP-ul spre faliment.

În final, suntem de acord sa-i fie dat un premiu de 90 de milioane de lei vechi nătăfleţului care a scris comunicatul, indiferent de apartenenţa religioasă a acestuia.

Echipa Penifest

***
UPDATE 23.03.2008
Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare emite un comunicat de presa care are următoarea introducere:
"Guvernul suprima dreptul sindicalistilor din penitenciare de a protesta impotriva abuzurilor. Conform unei modificari legislative propuse de Ministerul Justitiei, salariatii nu vor mai avea dreptul de a-si sustine revendicarile si de a face uz de legea conflictului de munca.
Soarta salariatilor ramane la discretia conducerii. Miscarea sindicala din penitenciare este pe cale de a fi inabusita." (sursa: http://www.snlp.ro/)
Sunt criticate lipsa de transparenţă, nerespectarea procedurilor legale privind promovarea actelor normative, precum şi încălcarea a tot ce există scris pe hârtie în legătură cu activitatea sindicală.
Ministerul Justiţiei şi Administraţia Penitenciarelor se bucură în continuare de week-end.

0 comentarii: