Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 23 martie 2008

PENITENCIAR! Invitatie la dialog

Cind am avut ideea blogului nu am estimat in niciun fel numarul vizitatorilor. Evident nevoia de comunicare intr-un sistem care nu s-a bazat niciodata pe dialog trebuie sa fie foarte mare de vreme ce iata-ne ajunsi in scurt timp la 2500 de vizitatori.

Fiecare individ este convins in sinea lui ca are o perspectiva corecta asupra lucrurilor, de cele mai multe ori insa cineva sau ceva il impiedica sa indrepte lucrurile in directia potrivita. Asadar in cea mai mare masura motivul pentru care nu se poate exprima pina la capat este mai degraba independent de voita lui.

In realitate insa dialogul se construieste cu sacrificii.
Cu oboseala multa.
Cu rabdare.
Si mai ales cu credinta ca este singura cale de a ne intelege si de a ne accepta unii pe ceilalti.

Sa presupunem ca miine dimineata ANP-ul va expedia in toate unitatile acest fax:

CATRE DIRECTOR/COMANDANT:

Sondajul de opinie comandat de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, aplicat pe un esantion de 5000 de angajati a relevat faptul ca principala problema cu care se confrunta sistemul penitenciar romanesc este lipsa dialogului dintre Administratie si unitatile penitenciar.
Ca urmare a faptului ca acest blocaj aduce sistemului penitenciar romanesc prejudicii grave, prin ordinul nr.32543 emis de catre Directorul General ANP, s-a luat hotarirea ca incepind de miine 28.03.2008 orele 8.00, toti angajatii din sistemul penitenciar romanesc isi vor putea exprima punctul de vedere asupra problemelor cu care se confrunta la locul de munca.

Precizam totodata ca au fost luate toate masurile ce se impun, ca urmare angajatii vor raporta zilnic, fara teama , in scris sau verbal in functie de particularitatile situatiei.
Conducatorii unitatilor, directiilor si serviciilor au obligatia de a asculta pina la capat cu atentie si respect opinia fiecarui angajat in parte.

Cu deosebita consideratie,

Magistrat Marius Iosif

Evident nimeni nu-si poate imagina o asemenea posibilitate, actuala conducere ANP este atit de primitiva incit nu va putea sari, in cit timp i-a mai ramas, de la stadiul de miriit si scuipat la acela de articulat cuvinte iar neincrederea majoritatii cit si teama de consecinte n-ar putea fi depasita peste noapte nici macar printr-un ordin scris!

Blogul este insa la indemina tuturor, inclusiv la indemina celor care au tinut sa-si exprime cu sinceritate parerea excelenta despre prestatia magistratilor din sistem.

Si daca tot am adus vorba despre magistratii din sistem am deosebita placere de a anunta public ca salut excelenta initiativa a dl-ului magistrat Iosif Marius de a-si schimba soferul, secretara, purtatorul de vorbe, tapetul, parchetul, mobilierul si mai ales covorul inlocuit dupa o matura chibzuinta cu mocheta noua nouta, personalizata cu sigla ANP!

Este de presupus ca aceste ultime schimbari vor aduce in sfirsit in viata dlui. Director General lumina, confortul si intelepciunea de care sistemul penitenciar avea atita nevoie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

buna dimineata,

Citesc de ceva timp tot ceea ce a fost postat pe acest blog - dedicat problemelor sistemului penitenciar. Sunt contrariat, bulversat si nu mai contenesc sa ma tot mir...Desi stiu atatea despre tot ce se intampla in acest sistem, citind si recitind ceea ce s-a scris aici, ma simt coplesit. Parca "Cutia Pandorei" a penitenciarelor a fost deschisa!!!
Stiti...sunt direct afectat, asemeni voua, de tot ceea ce se intampla in acest sistem. Astazi, matinal, mi-a trecut prin minte sa va scriu si eu. Dar nu sunt suficient de obiectiv, iar in subiectivismul meu ma simt, din pacate, neputincios. Mi-am spus, in sine, nu! Sa o faca cei curajosi! In mine, sistemul penitenciar, desi sunt atat de tanar, a "stins" si imaginatia, si initiativa, si curajul. Dar in mintea mea a rasunat o voce ( asemanatoare cu cea a cantaretei de imnuri religioase, Mahalia Jackson) care imi tot spunea: Spune-le despre visul tau!Spune-le despre vis!
Da!

I have a dream!(27 martie 2008)

I have a dream that one day sistemului penitenciar din tara noastra ii va fi recunoascuta importanta si rolul...

I have a dream that one day cineva se va gandi si la oamenii care lucreaza in acest sistem,fie ei angajati, fie persoane private de libertate..

I Have a dream that one day cineva se va gandi la respectarea drepturilor personalului, nu numai pe hartie....

I have a dream that one day acest sistem va fi condus de persoane competente, numite in urma unor examene sau concursuri, ca va disparea aceasta "moda" a detasarilor in functiile de conducere.

I have a dream that cei care ne conduc sa isi stabileasca clar si precis directiile prioritare si sa asigure, totusi, si o anumita stabilitate in urmarirea realizarii acestora. Anul trecut rolul sistemului penitenciar a fost acela de resocializare a ppl-ilor, anul acesta mizam pe siguranta si ordine publica.De ce? Pentru ca nu suntem in stare sa ii reabilitam pe detinuti?!?!

I have a dream that one day mai marii acestui sistem vor inceta sa faca politica in fata noastra si se vor pune pe treaba si pe noi la fel...

I have a dream that some day vom inceta sa privim distanti ceea ce se intampla in jurul nostru. Ca personalul sistemului penitenciar va fi mai unit in munca, in apararea drepturilor si in lupta impotriva abuzurilor care se comit...

I have a dream that eu si cu tine vom spune la un moment dat: "Stop! Ceea ce se intampla nu este firesc, nu este normal!" Faptul ca acceptam, din frica sau comoditate, prostiile care ne sunt bagate pe gat lasa impresia ca ceea ce fac este corect si deci, normal.

I have a dream that one day vom putea munci in conditii normale, ca dotarile si achizitiile necesare desfasurarii muncii noastre nu se vor rezuma doar la mobilier si covoare.

I have a dream that one day am sa ies la pensie plangand...dupa colegii mei, cu inima stransa ca ma despart de o a doua casa, nu cum se intampla acum: pe usa din dos, fortat sau constrans, resemnat ca, din pacate, unele lucruri ne depasesc.

I have a dream that one day noi toti ne vom putea exprima profesional, fara temeri sau constrangeri. Ca voi putea vorbi liber sefului meu fara sa ma tot gandesc: "Asta o vrea sa auda? I-o placea ce aude?"...

I have a dream that persoanele care vor conduce sistemul penitenciar nu ne vor mai insulta spunandu-ne sedinta de sedinta: "Va rugam sa ne lasati mamele in pace!"

Sunt putinele din gandurile, din temerile si sperantele mele pe care am tinut sa vi le impartasesc voua, colegilor mei sau pur si simplu vizitatorilor acestui blog.

Numai bine!

Huginn spunea...

Bravo! Visul dumneavoastră va fi mâine pe prima pagină a blogului. Si noi il impartasim dar dumeanvoastră aţi spus-o într-o manieră care trebuie promovată. Vă mai aşteptăm.