Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 25 martie 2008

125 de milioane pensie - Vrem şi noi un astfel de bunic

125 de milioane lei vechi este pensia unui magistrat care, în condiţii obscure, fără concurs şi fără a-i fi atestată competenţa în materie, a fost directorul unui penitenciar din ţara noastră (altfel nu foarte darnică cu restul celor 4,5 milioane de pensionari). Dovada o prezentăm alături (click pe imagine cu încredere).

Dacă luăm în calcul că pensia medie în România este de 4 milioane lei vechi, vom observa că magistratul nostru are o pensie de 30 (treizeci) de ori mai mare decât cea a muritorilor de rand.

Bunicul în cauză este domnul Gheorghe Cucu, magistrat, fost director al Penitenciarului Brăila.

Îmi închipui că este un bunic de treabă, care poate cumpăra nepoţeilor la fiecare pensie câte 1 camion de dulciuri, o maşină second - hand sau 20 de vaci de lapte pentru cei cu aplecare spre afaceri.

Tot acest huzur de magistrat - director de penitenciar ajuns pensionar se întâmplă în timp ce Ministerul Justiţiei nu are bani pentru citaţii, Administraţia Penitenciarelor nu poate plăti curentul pentru toate unităţile, salariaţii sunt încărcaţi de taxe iar ceilalţi pensionari cam rabdă de foame.
Sigur că o să spună că e legal şi că merită. Numai că nu prea e aşa, cu puţine excepţii. Nu e legal să vii într-o plimbare, ca magistrat, pe un post de conducere pentru care alţii dau concurs, şi nici moral nu e să cumulezi sporuri de parcă ai munci 48 de ore pe zi.
***
În rest, vrem şi noi un astfel de bunic!
***
***
UPDATE 26.03.2008
Ştirea este preluată de Hotnews.ro (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2663315-pensie-romania-12500-lei-luna-pentru-sase-ani-sefie-penitenciar.htm) care notează că "informaţia a fost publicată pe blogul penifest.blogspot.ro, un blog specializat pe problemele din sistemul penitenciar". Mulţumim... mai avem.

5 comentarii:

Anonim spunea...

mi.a luat ceva timp pana m.am hotarat sa raspund la acest mesaj scris de o persoana care nu are ce face...asta e problema unora dintre noi: avem prea mult timp liber si atunci hai sa ne legam de altii ca nu presupune niciun efort;sau poate, din contra, muncesti atat de mult incat nu ai timp sa te documentezi, asa ca seara intre spalatul pe dinti si bagatul in pat mai scrii la repezeala cate un "articol"-tu stii care e realitatea si nu ma intereseaza...revenind la esenta,acest magistrat, a carui "competenta" nu a fost verificata, a rezistat la conducerea acelui penitenciar 6 ani=2 mandate succesive, timp in care au avut loc foarte multe schimbari in sistemul anp, atat la bucuresti, cat si in tara- dar probabil o sa ma barezi la chestia asta, spunand ca a avut "relatii" la cel mai inalt nivel si inainte si dupa alegerile de acum 4 ani, nu?!anyway, as mai avea multe sa.ti spun legat de acest subiect, dar mi.am dat seama ca o persoana care a fost in stare sa scrie asa ceva, cu siguranta nu va fi in stare sa inteleaga mai mult de atat...si daca tot ai facut un blog pe sistemul penitenciarelor, documenteaza.te mai mult. internetul inseamna mai mult decat sa scrii tot ce.ti trece prin cap.
P.S. nici macar nu este bunic...de unde ti.a venit ideea asta?!

Huginn spunea...

Multumesc pentru observaţii. Problema e intr-adevar de esenţă. Nu magistratul Cucu e în discuţie. Problema este sistemul care l-a adus pe magistratul Cucu în această poziţie fără concurs şi în condiţii deloc transparente.

Aveţi dreptate oarecum. Dumnealui este doar un beneficiar al unui sistem corupt şi bolnav. Dar pentru a beneficia de acest sistem dl. Cucu a tras sfori pe care alţi magistraţi fără pile nu au putut să le acceseze.

Mai documentat decât este acest articol mă tem că nu se poate.

Anonim spunea...

nu te.ai intrebat dc nu a avut nimeni nimic de comentat in legatura cu modul in care si.a exercitat functiile- cea de judecator, si apoi cea de director de penitenciar?!poate tocmai pentru ca a fost competent....stiu k e doar un exemplu, dar pe mine ma deranjeaza k ai ales exemplul prost.

Anonim spunea...

decat sa va uitati in curtea altora mai bine am dezbate situatia nou aparuta in sistemul penitenciar, chiar in ajunul sarbatorii pastelui.
cadrelor le este interzis sa intre cu mancarea pe detentie, ajungand subiectul de batjocura al detinutilor. nu cred ca se poate tolera in continuare impunerea deciziei a.n.p. 265/2005, sub amenintarea demiterilor.

Anonim spunea...

sciet-ti frailor despre noul progam ,nu sta-ti ca sta-ti degeaba si cine este interesat de acel progam cu 88,77,99.LL cistga teren .Hai sa ne unim cu totii si sa nu ne lasam la impunerea obligatorie ca asa vrea ANP fiindca este totul abuziv si nedemocrat am rabdat destul tot ordine si dispozitii de-a moaca .nu uita-ti de cind ni-i sa impus sa nu mai intram in serviciu cu mincare in plasa si atunci sa facut totul nedemocrat si abuziv incalcindune atit demnitatea cit si onoarea de agenti cinstiti.Ajuta-ne doamne sa reusim si de data aceasta sa respingem cu fermitate si prompt orice abuz si orice nedreptate ce vrea sa n-i se faca.Numai unit-ti toti vom reusi.