Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 12 octombrie 2008

Prafuri de Jilava

Percheziţia de la Jilava a fost o operaţiune mediatică. Din acest motiv am şi tratat 'evenimentul' ca atare. Sistemul penitenciar şi-a flexat muşchii şi a arătat că este în formă, iar cel mai bun exemplu nu putea fi altul decât Jilava, un penitenciar vechi, urât şi cu probleme.
.
Captura a fost de 29 de telefoane mobile, 27 de cartele SIM, trei carduri de memorie, patru acumulatori pentru telefoane mobile, 4 - 19 - 29 bile cu praf brun roscat, numărul nu e clar, peste 40 de cuţite şi alte obiecte tăioase, un casetofon şi un CD player. Nu e rău, dar nu e nici extraordinar. Se făcuse 'piaţă' cu o săptămână înainte. Cu acelaşi prilej s-a anunţat şi descoperirea învăţătoarei care introducea droguri şi a agentului furnizor de telefoane.
.
Presa a preluat ştirea exact pe cele trei coordonate. Captura, învăţătoarea şi telefonistul. Învăţătoarea traficant şi agentul dealer de telefoane au fost un bonus şi nu au avut legătură cu percheziţia. Captura, deşi modestă, prin comparaţie cu amploarea operaţiunii, a trezit ceva interes.
.
Mediatic, operaţiunea a reuşit. S-a atras atenţia mass - media, sistemul penitenciar a arătat că e în stare, dacă e cazul, să-şi facă ordine în propria curte. Restul putea fi făcut cu agenţii de acolo, mai ieftin şi la fel de spectaculos.
.
Oprescu, primarul capitalei, a patentat deja 'guvernarea mass-media'. Totul e spectacol şi, o vreme, pare că-ţi faci treaba. Nu e singurul exemplu. Important e ca efortul mediatic, lăudabil dealtfel, să nu fie singurul.
.
Deci, mi-a plăcut operaţiunea "Piaţă pentru presă". Dacă mai urmează şi campania "Finanţare pentru penitenciare" sau operaţiunea "Educaţie fără registre" mă declar satisfăcut. Nici operaţiunea "Furtună în regulamente", n-ar strica. E mai greu, dar se poate.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul a adoptat marti, 8 octombrie a.c., o Ordonanta de urgenta care modifica si completeaza art. 29 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

Conform actului normativ adoptat, incompatibilitatea dintre functia publica de conducere si functia de conducere in organizatia sindicala se va mentine doar pentru inaltii functionari publici si functionarii publici care au calitatea de ordonatori de credite. Aceasta prevedere este justificata de interesele divergente generate de calitatea de reprezentanti legali ai autoritatii sau institutiei publice si calitatea de reprezentanti ai organelor de conducere ale organizatiei sindicale in care au fost alesi.

Celelalte categorii de functionari publici, respectiv altii decat cei mentionati, pot detine simultan functia publica si functia in organele de conducere ale organizatiei sindicale (asadar, fara suspendarea raporturilor de serviciu), cu obligatia respectarii regimului incompatibilitatilor si a conflictelor de interese care le este aplicabil, potrivit legilor speciale.

Se realizeaza astfel, alinierea legislatiei romane la cea a celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Anonim spunea...

si care-i legatura cu noi, ca nu inteleg?

Anonim spunea...

anipularea reprezintă acţiunea prin care un actor social (persoană, grup, colectivitate) este determinat să gândească şi/sau să acţioneze într-un mod compatibil cu interesele iniţiatorului, şi nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune şi distorsionând intenţionat adevărul, lăsând însă impresia libertăţii de gândire şi de decizie [1]. Diferenţa dintre manipulare şi persuasiune constă în faptul că actorul social persuadat cunoaşte intenţia celui care foloseşte această tehnică pentru convingere, pe când în manipulare cel manipulat nu este conştient de intenţia celui care se foloseşte de acest proces de convingere.

Anonim spunea...

Spune frate la ce faci referire.

Anonim spunea...

La multi ani Domnule Comisar Sef UNGUREANU Tiberiu Firinel si bafta la examen!!!

Anonim spunea...

La multi ani sefu spionilor, limbistii matele te saluta dulce! Sa ne traiesti sa masluiesti!

Anonim spunea...

Cine nu cunoaste Jilava ar fi tentat sa creada ca este o captura deosebita...pentru cunoscatori insa este doar apa de ploaie...sunt curios despre cate lucruri din cele descoperite stiau cei de SIPA/DPCMP ?

Anonim spunea...

Pe cand modificarea legislativa a lg. 293, privind dreptul de a profesa dupa program o alta profesie sau aceeasi, daca nu exista conflict de interese sau incompatibilitate?

Prisonworker spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Mihai, ne-ai promis o scena din sedinta consiliului de conducere. Noi asteptam...

Anonim spunea...

Vous etes un connaisseur...

Anonim spunea...

imi pare rau ca m-am trezit mai tarziu....
in sistem nu valoram ca oameni ci ca functii.
daca nu ai functie (macar imputernicit)obligatoriu trebuie sa fi retardat mintal sau proaspat angajat.
dar daca ai primit AZI o functie, deja poti face judecati de valoare, esti atotstiutor si iti permiti sa-i judeci pe altii.

p.s. in legatura cu "stenograma" unei sedinte de tip stalinist, fiti sigur ca este asa cum am spus.
din motive de etica nu vreau sa o public acum. dar totul are o limita si indiferent de evolutia situatiei o voi publica.

Anonim spunea...

Aaa..., era doar un santaj mic, o cearta de indragostiti intre psihologul frustrat si conducerea penitenciarului?

Anonim spunea...

Referitor la Tiberiu Ungureanu sau la D.P.C.M.P., aveti "informatii" sau doar lasati asa comentarii la intamplare ? Cat credeti ca va mai dura fituica asta ieftina si tendentioasa mai frustratilor ! Nu va dati seama ca pe masura ce timpul va trece, oamenii de buna credinta vor realiza ceea ce faceti si nu va va mai baga nimeni in seama ?! Cum ramane cu alti oameni pe care ii denigrati fara dovezi ? De fapt, ma scuzati, nu stiu de ce ma mai agit, aveti o misiune si trebuie sa o urmati...Bafta ??? AA, va salut domnu Politeanu..:))

Anonim spunea...

Buna dragi colegi! am auzit de mult de acest site si astazi l-am "consultat". Sunt aspecte interesante aici dar m-a surprins tare atitudinea unui coleg - psiholog - de meserie de la Pnt Galati pe nume Virgolic Mihai, un "om" cerebral, vertical, cu sperante de dir. adj. inteventie psiho-sociala.
Acest coleg al nostru vine la serviciu, in primul rind pt. asi pindi colegii, a "imbirliga" detinutii impotriva personalului, le da consultatii de orice natura, le spune detinutilor tot ce se intimpla in unitate, cine cu care si ce discuta,etc. Frumos nu ? voua v-ar place un astfel de coleg care iti da peste mina? care dicteaza detinutilor ce sa scrie in cereri si in reclamatii? care povesteste detinutilor toate dedesupturile unui colectiv? Ei , cum este? Daca va place luati-l fratilor la voi in unitate pt. ca la Galati a ajuns sa "vorbeasca" doar cu penifestul. Nici detinutii nu mai vor sa iasa la el la programe, la consultatii. Nu mai stie ce sa faca, pe cine sa "dea in git", da peste mina la toti colegii. Este primul psiholog de la Galati, iar cind am venit noi, a tinut sa ne prezinte faptul ca intre paza si reeducare este un conflict groaznic, noi fiind din afara sistemului "am pus botul" la "big" si, pina se na dam seama de ce si cum stau lucrurile am intrat in conflict cu paza, un conflict provocat si intretinut de "d-l Zvirgolici", iar noi acum incercam sa reparam ceea ce "d-lui" ne-a invatat. Este groaznic sa fii in apropierea acestui coleg, datorita lui si a "pelicanilor din noi", este o stare de tensiune in cadrul serviciului de nedescris. Daca stai de vorba cu cine din paza si este vazut de "zvirgolici" gata, esti tradator, esti din gasca lu" cutare sau cutare, vede numai gasti in unitate, este de belea "omul". Omul cred ca a luato "razna", pt. el nu exista sefi seviciu, directori sau dir. adjuncti, nu trebiue sa dea "socoteala" nimanui, indiferent cine si ce functie detine, oare stie ca exista Dumnezeu?, sincer cred ca nu stie , el este deasupra tuturor, omul a luat-o "rau prin aratura" si imi este teama ca nu mai poate fi "reparat".

Anonim spunea...

bre nea virgolici mai lasane in pace cu razboiul pe care il porti cu toata lumea de la pnt Galati. E acolo un noroi mare si gros, de ce sa-l rascolim si mai tare?

Anonim spunea...

Dreptatea nu este nici de partea conducerii la pnt Galati si nici de partea lui nea Virgolici. Aici e vorba de un razboi cu state vechi. ca sa-l intelegi trebuie sa fi fost prin preajma in ultimii 10 ani. Sunt oameni care nu inteleg ca trebuie sa vina la serviciu pentru a-si face treaba pt care sunt platiti ci doar pentru a purta razboaie "interetnice". De aici o mare risipa de energie spirituala. aceasta rafuiala trebuie sa ia sfarsit.Din pacate cei care trebuie sa faca acest lucru nu au taria de caracter sa treaca peste acest razboi. Si conducerea a gresit mult fata de unii angajati "neafiliati" prin diverse "combinatii" sau "nasii" ori"cumetrii" si nea Vargolici a gresit intrand in acest "joc de glezne" al unora. El nu intelege ca orice institutie are sefi, care buni sau rai sunt acolo unde sunt pusi, ale caror decizii mai trebuie si respectate. E bine sa fii "razboinicul luminii", dar rezultatele pe termen lung sunt dezastruoase. In acest sistem nu tine sa te pui cu toti. NU MERGE. Nu e baiat rau, dar inteligenta si creativitatea, combativitatea si agresivitatea trebuie puse in sprijinul sistemului si nu impotriva colegilor.