Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 6 octombrie 2008

Penitenciarul Vaslui. Sete de normalitate.

Pe 07 august 2008 a apărut pe Penifest un articol referitor la motivare şi performanţă, semnat de Colecţionarul de amintiri. Nu intrăm în detalii dar reamintim că textul se încheia aşa: „Într-o bună zi, dacă nu se va schimba nimic, oamenii care pun suflet vor pleca. Cu un gust amar, vor pleca în căutarea unui loc de muncă mai bun. Nu neapărat la un salariu mai mare...” . La momentul acela nu ştiam că tocmai la Penitenciarul Vaslui se va întâmpla aşa. Nu ştiam şi nădăjduiam să nu fie cazul. Dar s-a întâmplat. Doctorul Gabriel Ofileanu, unul din cei doi medici ai unităţii (şi singurul care se ocupa de deţinuţi), a plecat prin demisie, începând cu data de 15.09.2008, la un loc de muncă mai bun,motivat de salariul dublu dar şi dezgustat de tratamentul la care a fost supus de către o parte din „colegii” lui, dintre care amintim în mod special pe domnii Poinescu Costel- actual director al Penitenciarului Vaslui respectiv Pintilescu Romică- fost adjunct pe linie de pază, actualmente şef serviciu siguranţă exterioară. Bietul medic a fost, de-a lungul timpului, tratat fără respect, umilit, ameninţat şi hărţuit, astfel că a plecat cu inima uşurată.

Ultima isprava a directorului Poinescu (ispravă înfăptuită la ordinul său cu mâna unui subordonat poate prea zelos şi poate un pic prea credul, domnul director fiind recunoscut pentru abilitatea de a evita să ia decizii sensibile, scoţând castanele din foc cu mâinile altora) a fost confiscarea şi sigilarea calculatorului de serviciu al doctorului Ofileanu (calculatorul se afla la cabinetul medical de pe secţia de deţinere), bănuit că ar fi trimis de acolo reclamaţii împotriva conducerii şi mesaje către Penifest. Conducerea vasluiană a cerut la ANP un control de specialitate ,sperând să găsească informaţii compromiţătoare în memoria calculatorului şi să demonstreze, astfel, reaua credinţă a doctorului. Controlul a venit, a cotrobăit peste tot dar nu a găsit nimic. Cum era de aşteptat, doctorul Ofileanu a ieşit basma curată, neconfirmându-se cele sesizate de conducerea unităţii. În schimb, s-a mai adăugat o palmă usturătoare pe obrazul gros al „vânătorilor de vrăjitoare” din Penitenciarul Vaslui, care au fost aproape siguri că îl vor prinde pe doctorul Gabriel Ofileanu cu penifestu-n calculator.


Dar să vedem de unde a pornit toată această mascaradă care, de câteva luni, pune Penitenciarul Vaslui într-o lumină extrem de nefavorabilă în ochii opiniei publice .
.
În cursul lunii februarie 2008 un grup de deţinuţi i-a scris deputatului Nati Meir despre unele presupuse abuzuri şi ilegalităţi petrecute în interiorul penitenciarulu, în rolurile principale aflându-se, printre alţii, directorul Costel Poinescu şi fostul său adjunct pentru pază, Romică Pintilescu. Printre multitudinea de acuze aduse acestora se număra şi aceea conform căreia un deţinut a fost folosit în mod ilegal la aratul grădinii domnului Pintilescu, timp în care şi-a prins mâna la plugul tractorului folosit pentru operaţia agricolă respectivă. Încurajaţi de demersul deputatului Nati Meir, alţi deţinuţi şi, se pare, chiar cadre din unitate (dovadă că lucrurile nu stăteau tocmai bine nici înainte şi că tensiunea plutea prin aer) , au început să trimită sesizări în toate cele patru vânturi, plângându-se de diversele probleme cu iz imoral şi penal petrecute în penitenciarul moldav. Au apărut articole în presa locală şi centrală, au venit controale de la ANP şi de la diverse instituţii guvernamentale şi neguvernamentale, au fost demarate anchete ale parchetului, DNA etc.

Numai că cei incriminaţi, în frunte cu renumiţii, de-acum, Poinescu şi Pintilescu, în loc să recunoască bărbăteşte ce s-a întâmplat , să-şi asume responsabilitatea (în definitiv, nici n-a fost chiar o mare tragedie) şi să-şi bage minţile în cap, au început să–şi asigure, prin tot soiul de tertipuri şi presiuni, declaraţii favorabile de la cei implicaţi , minţind cu dezinvoltură pentru a-şi salva pielea. Apoi s-au apucat să caute vinovaţi printre cadre, convinşi fiind că la baza “reclamaţiilor” ajunse în mâinile instituţiilor abilitate precum şi în mâinile presei stau, de fapt, nişte “colegi care le vor răul” şi că se vor ocupa de “aranjarea” acestora. Nu s-au sfiit să se dedea la ameninţări făţişe, hărţuiri, şicane, insinuări, atât în public cât şi în particular. Au început cu lucrătorii “indezirabili” de la pază, au trecut, apoi, la lucrătorii din sectorul cultural, au ajuns pe la financiar şi contabilitate, au luat la rând medicalul şi informatica, sfârşind cu juristul unităţii. Aşadar, o adevărată “conspiraţie”, cum ar spune ei. Noi am spune că este vorba, de fapt, de o disperare vecină cu isteria sau, şi mai rău, o punere în practică a principiului de sorginte bolşevică ” cine nu-i cu noi este împotriva noastră, deci trebuie stârpit”. Cei hărţuiţi au făcut, şi ei, ce-au crezut de cuviinţă: unii au ripostat verbal, alţii au cerut în scris directorului să facă ordine, unii s-au lăsat intimidaţi şi s-au retras prin diverse colţuri cu coada între picioare, cerşind mila stăpânilor, alţii au cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să intervină iar doctorul Ofileanu le-a dat cu flit, plecând spre un loc de muncă mai bun.

Deşi i s-a cerut în mod ferm de către o parte din ofiţeri, directorul unităţii a eşuat lamentabil în demersul său de a instaura un climat de lucru corespunzător, domnul Pintilescu continuând imperturbabil să acuze comploturi la adresa sa şi a familiei sale, să ameninţe direct sau voalat şi să caute ţapi ispăşitori pentru “scurgerea de informaţii compromiţătoare” despre dânsul şi camarila aflată la putere.

Domnul Pintilescu i-a fost şef actualului director şi, din această cauză, suntem tentaţi să credem că ascendentul avut cânva asupra sa îl copleşeşte pe tânărul director, nefiind în stare să se impună aşa cum s-ar cuveni din partea unui lider .

În orice caz, dacă directorul Penitenciarului Vaslui nu reuşeşte să înţeleagă că este ceva putred în curtea lui atâta vreme cât primeşte permanent semnale de nemulţumire din partea unui număr consistent de agenţi şi ofiţeri, din mai multe compartimente de muncă, din partea deţinuţilor, din partea eşaloanelor superioare (fără să mai vorbim despre surse din exterior pe care le vom invoca la momentul potrivit), înseamnă că ori este incompetent ori este rău intenţionat.

Partea proastă este că sunt semnale că şi alţi specialişti din unitate au de gând să urmeze exemplul doctorului. Adică să părăsească sistemul. Datorită, în bună măsură, incapacităţii actualului director de a asigura un climat de lucru corespunzător, în ciuda faptului că se bucură de expertiza nepreţuită, la ceas de taină, a sfetnicilor personali (se ştiu ei care), pe care îi facem răspunzători, laolaltă cu şeful lor, de subminarea bunului mers al unei instituţii publice.

Partea şi mai proastă este că atât directorul cât şi parte din cei incriminaţi sub diverse forme se simt imaculaţi şi declamă peste tot puritatea lor profesională şi morală. Acest comportament frizează patologicul, pentru ei neavând importanţă faptul că foarte mulţi salariaţi sunt martorii multor ilegalităţi comise de aceştia, că există dovezi scrise, că starea de spirit în unitate este dezastruoasă, că personalul este în cea mai mare parte nemulţumit, demotivat şi resemnat, că agenţii nu sunt sprijiniţi în activitate de către şefi, că oamenilor le este frică să vorbească unii cu alţii prin curtea puşcăriei, de teamă să nu fie acuzaţi de „conspiraţii monstruoase” de către domnii Poinescu şi Pintilescu, că frica şi suspiciunea au pus stâpânire pe oameni, că oamenii au uitat să mai râdă şi vin la serviciu cu groază, că în ultimii ani nu s-a făcut nici o investiţie serioasă în instituţie, că penitenciarul arată jalnic şi la exterior şi la interior, că ne confruntăm cu o lipsă acută de cadre iar conducerea vasluiană nu a reuşit să obţină decât câteva posturi (în condiţiile în care există unităţi care au obţinut şi au scos deja la concurs zeci şi sute de posturi), că suntem ocoliţi de şefii instituţiilor locale şi de personalităţile judeţului tocmai datorită comportamentului rudimentar al directorului unităţii şi al acoliţilor acestuia , că ne zbatem de ani de zile într-o mediocritate vecină cu falimentul, că nu este încurajată iniţiativa şi creativitatea subordonaţilor că oamenii sunt trataţi , de multe ori, precum sclavii pe moşie, că sunt înjurate cadrele chiar de către unii şefi, că este tolerată şi încurajată intriga, că este încurajată turnătoria, că se fac discriminări între cadre pe criterii de afinităţi, că sunt îndepărtaţi şi izolaţi acei oameni care nu se supun camarilei domnului Poinescu, că se practică arbitrariul, că se promovează incompetenţa, că o mână de oameni aşezaţi în funcţii importante profită fără ruşine de avantaje necuvenite, că există cadre lipsite de scrupule care acceptă în mod josnic să beneficieze de avantaje necuvenite, anulându-şi, astfel, bruma de calităţi pe care şi le invocă singuri, că nu este încurajată comunicarea reală, că se fac o mulţime de lucruri pe ascuns, că liderul de sindicat şi sindicaliştii sunt trataţi ca nişte adversari în loc să fie văzuţi aşa cum sunt de fapt, adică nişte parteneri, că nu se reuşeşte amenajarea unei parcări sau a unei săli de pregătire fizică pentru personal, că meniul asigurat cadrelor este sărăcăcios, că deţinuţii nu sunt încurajaţi să iasă la muncă, că se identifică cu greu beneficiari pentru forţa de muncă etc.

P.S. Articolul este scris de un cititor de la Vaslui. Ii multumim pentru contributie si dorinta de implicare.

41 comentarii:

Anonim spunea...

Stiti cum consider eu acest articol(preluat de la Vaslui)? Ca o radiografie completa a acestui sistem BOLNAV! Felicitari, m-a uns la suflet, a scos exact esenta a ceea ce se intampla in penitenciarele din toata tara! Va rog sa- trimiteti si pe mail domnului Bala, domnului Spaiuc nu cred ca este necesar- nu ar intelege nimic-. Inca o data FELICITARI, E FOARTE BINE SCRIS!

Anonim spunea...

da intradevar este un articol care scoate in evidenta bola sistemului penitenciar roman care nici domnul Bala nu cred ca are ce face... dar cel care a scris articolul nu trebuia sa isi ia concediu medical pentru al scrie si sa fie cel putin obiectiv... si BARBAT

Anonim spunea...

Felicitari atit celui care a scris articolul cit si voua care l-ati postat,realizeaza o radiografie obiectiva a intregului sistem penitenciar romanesc,acesta este inceputul,sigur vor mai pleca si alti specialisti din toata tara nu numai de la Vaslui,au plecat si inainte dar pe atunci nu exista blogul iar birfa verbala fara ajutorul netului nu transmite informatii din Moldova in Ardeal sau in Muntenia ori Dobrogea.Sincer ar trebui sa dea de gindit plecarea 1 medic in conditiile cind la concursul din 2006 nu s-au ocupat nici jumatate din cele 19 posturi de medici scoase la concurs,in 2007 s-a organizat doar concurs pentru medici sefi si au venit putini din afara,cite 1 ici pe colo,la nivel national sunt o gramada de posturi de medici neocupate dar in conditiile in care afara un medic de familie cistiga intre 5000 si 9000 de RON garantez ca nu va fi inghesuiala daca se scot posturile la concurs,din cei care totusi vor veni pot pune ramasag ca nu toti vor sta sa ia nici 5% spor de fidelitate?!

Anonim spunea...

Cel la care faci dumneata aluzie, doamna/domnule, nu a fost in concediu medical ci in concediu de odinha pentru ca chiar are o problema , nu toti putem sa ni le rezolvam in timpul serviciului, ca dumneavoastra.
Iar daca ai ceva sa-l intrebi, intreaba-l direct, sunt sigur ca-ti va raspunde. Asa ati facut tot timpul , muscati lumea de fund pe la spate si apoi va mirati de ce va trateaza asa cum va trateaza. Ati tot acuzat fara motiv, ba pe unul, ba pe altul, fara sa va ganditi ca este posibil sa va inselati si ca nu veti mai putea repara gafele facute o data cu lansarea acuzatiilor. Si v-ati asteptat, in schimb, sa fiti tratati cu fair play. Va plangeti de mila si cereti de la cei din jur sa va respecte, fara sa incercati macar o clipa sa le acordati un minim de consideratie si celorlalti. Daca ar fi dupa voi, cred ca ati impusca vreo cativa pe care ii considerati dusmani, numai sa va faceti voi mersurile in continuare. Mai cititi o data articolul si amintiti-va ca si noi suntem suflete. Pana sa calcati pe cadavrele celor pe care nu-i ingititi mai aveti de trecut niste obstacole, ingerilor, pentru ca cei carora le purtati voi sambetele nu sunt nici putini si nici prosti. Macar daca vi s-ar cere ceva extraordinar. Nici nu va inchipuiti cat de putin trebuie sa faceti ca sa schimbati lucrurile in bine.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la ora 14.27
Nu stiu cat de obiectiv este articolul, trebuie sa faci parte din bucataria interna ca sa te poti pronunta, voi stiti mai bine, dar merita apreciat faptul ca se discuta despre fapte si probleme strict legate de servici. Nu am observat sa fi facut uz de barfe, zvonuri, defecte personale , familie sau alte chestii neprincipiale sau irelevante. Stim cu totii cat este de usor sa cadem in capcana subiectivismului.

Anonim spunea...

La Vaslui e cam cum era pe vremea comunismului in Romanica. Mai aveam putin si pateam ca magarul tiganului, ca ne invatasem fara mancare, fara caldura, fara lumina, dar noi tot ziceam ca -i bine, las ca merge si-asa, se poate si mai rau. Noroc cu serviciile secrete straine ca ne-au scos din intuneric. Noi s-ar putea sa nu mai apucam sa vedem lumina daca nu ne trezim la timp.

Anonim spunea...

Bun, foarte bun... iar va certati si va impungeti de parca,pe al meu cuvant nu ati avea ce sa faceti cu timpul liber! Felicitari celui care a scris articolul,ca esti in concediu medical sau de odihna... tot din cauza acestui sistem bolnav ti-ai luat liber!In fine,sa comentez si eu!Pai cum sa nu fie asa daca de aici din Bucuresti de de unde spun preamaritii ca se trage ceasul...de la cel mai de seama penitenciar din Romania unde se aduc delegatiile straine pe linie de penitenciare unde dau examen psihologic toti care vor un post in sistem fara sa stie saracii in ce se avanta... in acest penitenciar in care sefii mari se tem pentru scaunele lor si incompetenta este la ea acasa...in acest penitenciar unde domnii directori forteaza oamenii sa munceasca in conditii in care nimanui nu i-ar place, sub aluzia datului afara... penitenciar in care pe sectii noapte ramane un singur om si in care asa cum bine stiti neputand sa se faca supraveghere azi dimineatza s-a omorat un om...in penitenciarul in care detinutii nu mai stiu de frica nimanui... in care subofiterii sunt batjocoriti ofiterii sunt luati in ras iar cei de la grupa de interventie in loc sa primesca dotarea necesara se descurca cu ce au si noaptea fac patrule...in penitenciarul in care directorul adjunct ..este prea tanar sa poata tine lucrurile in frau dar nu se lasa de scaun ca de, sunt banii frumosi...in penitenciarul in care cand sunt inspectii se trimit oameni de la escorte pe sectii sa nu se vada incompetentza organizatorica..in penitenciarul in care nimeni nu comenteaza ca "are rate de platit"..si sta sa se indobitoceasca si sa suporte jignirile detinutilor..varsandusi frustrarea cauzata de lipsa de verticalitate a sefilor, acasa in familie.. oameni care se distrug singuri... in acest penitenciar... mai poate fii luata o gura de aer proaspat? in acest penitenciar nu mai crede nimeni in performanta... nimeni nu mai crede in nimic... in acest penitenciar... da domnilor sunt frustrat.. sunt slab psihic cand ma gandesc ca oamenii ar fi putut sa ramana oameni in acest sistem nu s-ai transformati in roboti in animale sa-i asmutiti unii impotriva altora...sunt incompetent cand vad atata complexitate in gandire desi lucrurile ar putea fii atat de simple... sunt dezamagit si problema este nu ca nu as putea sa merg in alta parte ci ca intr-adevar imi placea ce fac...si inca mai sper...insa in acest penitenciar... exista doar directorul adjunct..tanar ambitios...fara nici o legatura cu realitatea penitenciara... stiin insa sa faca oamenii sa accepte sarcini care nu intra in competenta lor...oameni care nu mai stiu sa spuna nu...in acest penitenciar...este o boala... grandomania si incompetentza..de ce nu o starpiti?

Anonim spunea...

Ceva asemanator este si la Baia Mare.Speram ca noul director sa faca treaba buna.Bineinteles daca nu se va inconjura de aceeasi lingusitori si pupincuristi.
Fiecare sef de tura,sa inconjurat de citiva lingai,iar ceilalti chiar daca muncesc nu le sunt apreciata munca,la impartirea premiilor,salarii de merit,etc.
La plutonul escorte,cei de la instanta sunt tinuti in brate de sefii lor.Ei chiar daca gresesc in serviciu si chiar gresesc si ei(ex.prezentarea altui detinut la instanta decit cel care trebuia,coborirea detinutului din duba de instanta,fara mijloacele de imobilizare,prezentarea unui detinut la spital,fara a i se face perchezitie desi de pe sectie au fost informati ca detinutul respectiv are lama asupra sa si era un detinut cu probleme,neasigurare usii de la intrarea in arestul de la instanta si altele)pt ei exista doar"se mai intimpla"iar ceilalti pt.o greseala cit de mica trebuie sa faca note raport si sa suporte consecintele

Anonim spunea...

la vaslui este o conspiratie, conspiratia oamenilor cinstiti impotriva unor bagabonti invatati sa bage vastu-n caraiman

Anonim spunea...

domnu poinescu, domnu pintilescu, serios vorbind, stim ca aveti cativa oameni pe care nu-i suferiti deloc si v-ar placea la nebunie sa-i vedeti taiati la beregata. dar pana la coada trebuie sa va ganditi ca maiaveti de lucrat cu ei ani buni de acum inainte. faceti, domnle pace si vedeti-va de treaba fiecare cu munca lui, ca si dumneavoastra daca ii tot frasuiti intruna doar ei n-o sa stea ca la spectacol sa va aplaude, se apara si ei asa cum va aparati si voi. chiar va place circu asta ca nu face bine la nimeni. daca sinteti mai intelepti decat ei faceti primul pas si intindet mana, trebuie sa faca cineva pasul asta,ala mai destept, nu tranformati domle puscaria in locul vostru de joaca, ca voi mai aveti vreo 3 ani si plecati dar noi mai avem de mancat paine pana la pensie. faceti pace, ca ziceti ca sinteti oameni batrani si aveti minte.

Anonim spunea...

E mare pacat ca pleaca oameni buni din sistem, intradevar vin altii, insa fra experienta si pana se obisnuiesc, trebuie cineva sa traga in locul lor si asta dureaza cativa ani pana se formeaza un agent bun ori un ofiter si iti mai pui intrebarea DACA REZISTA IN ACEST SISTEM ? Deoarece in ultima vreme multi tineri abia veniti de 1 an 2 s-au imbolnavit deoarece din mediul "civil" a venit direct in contactul cu ppl., nu e de mirare, nu toti rezsta ! mai sunt "putini" oameni BUNI in sistem, insa unii abia asteapta sa gaseasca o portita mai favorabila, ca sa plece..E PACAT, CA OAMENII BUNI NU SUNT APRECIATI, MARE PACAT...se intampla in mai toate penit4enciarele, insa NIMENI nu a regretat ca a plecat ori s-a pensionat, poate muncesc mai mult, dar nu in stress-ul provocat de unii sefi sau conducatori de institutii...

Anonim spunea...

Ascutita... tastatura... pacat ca lucrurile nu stau chiar asa...

Anonim spunea...

eu as intreba pe poinescu si pintilescu ce credeti ca a fost in sufletul lui ofileanu pe care l-ati alungat , o fi plecat el si la salar mai mare dar tot l-ti ajutat voi un pic si mai aveti tupeu sa ridicati capul. sa va fie rusine, va pasa numai de voi si de familia voastra, rusine militienilor

Anonim spunea...

Ce nu va ajunge , bizoneilor, ca acu se intoarce domnul procuror bulgaru inapoi director si n-o sa stiti pe unde sa va ascundeti, hahalerelor. Nu va mai ajunge carnea, motorina, zarzavaturile. Luati-le voi pe toate ba, saturati-va voi cu neamu vostru

Anonim spunea...

Daca erau batrani si aveau minte nu se ajungea aici de ne stie toata tara. Vad ca il ocoliti pe colonelu Lungu dar numai Mertanu ala vechi al lui stie cate marsavii a facut in parnaia aia amarata. De el de ce nu zice nimeni nimic, sau sinteti din banda lui.

Anonim spunea...

zi tu cum stau lucrurile bai inteligentule

Anonim spunea...

Probabil ca sunteti mai aproape dpdv geografic... poate intrebati si dvs. putin in stanga, in dreapta si ne lamuriti si pe noi... Asta in cazul in care nu cunoasteti exact cronologia unor evenimente...

Anonim spunea...

Parca-l vad si pe Fox al nostru cum isi ia talpasita cu Penifestul lui.

Anonim spunea...

Chiar asa, domnilor,de ce nu va intelegeti intre voi? Trebuie sa vina cineva din exterior? Probabil ca niciunul dintre dumneavoastra nu este chiar nevinovat dar nici atat de virtuos incat sa arunce el primul cu piatra si sa nu poata ceda macar un pas. Daca aveti pretentia ca sunteti oameni destepti si cu parul alb , faceti pace intre voi nu mai fiti orgoliosi. Domnul director ar trebui sa se ocupe de asta, ca de aia este sef. Ce-aveti de impartit? Ce nu va ajunge? Fiecare trebuie sa-si faca patratica lui de treaba si trebuie intelesi si de ceilalti, ca nu este institutia vreunuia dintre dumneavoastra unde sa faceti ce poftiti. Rad toti de voi de parca ati avea mare rahat de impartit(ma iertati) si sufera o unitate intreaga. Domnule Poinescu nu mai stati si savurati cum se petrec lucrurile, ca sunteti principalul raspunzator de ce sew intampla in institutia pe care o conduceti. Principiul dezbina si stapaneste nu merge la dumneavoastra. Sa vedem cine e ala mai destept care cedeaza primul.

Anonim spunea...

Inainte sa se impace intre ei unii trebuie sa se lase de hotii si prostii si dupa aia sa aibe pretentii. Pentru asta ne trebuie un sef care nu il avem.Asta e. Ca i-a placut cand se certa paza cu culturalul sau financiarul cu logistica, sau escortele cu schimburile, facea pe smecherul, de parca nu eram toti la fel,acuma na ca a pierdut haturile de tot.

Anonim spunea...

Oameni buni, puneti mana si va impacati, ca maine poimaine incepem sa ne ducem unul cate unul si o sa regretati ca ati pierdit vremea dandu-va in cap unul la altul. Aveti tot ce va trebuie, altii ar da in cap sa aiva serviciu vostru, aveti de toate, sunteti binecuvantati, voi va bateti joc.

Anonim spunea...

Au fost tentative de impacare, ca nu toti suntem pusi pe rau , nu toti vrem scandal, dar nu poti sa te impaci cu niste oameni care au intotdeauna pumnii inclestati si dintii scrasnind. La ce inima de mama sovietica au unii, ar fi in stere sa te arda pe rug, sunt negri in cerul gurii. Nici acum, in al 12-lea ceas, nu sunt in stare sa dea dovada de intelepciune. Parca sunt niste caini turbati. Fereasca Dumnezeu sa ajungi la mana lor, astia se mistuiesc in propria lor otrava. Ce pretentii de compasiune din partea lor. Vai de ei si vai de cei din subordinea lor.

Anonim spunea...

da pe sectii cand mai veniti domnilor sefi, ca vi sau infierbintat scaunele de la birou de atat stat la cafele si tigari si barfa.habar nu aveti ce se intampla ca nu se conduce o sectie cu telefonul in mana , trebui sa te duci unde se bate otelul. cu noi cand mai stati de vorba sa aflati ce ne doare. v-at vaziut in functii si ati uitat de noi

Anonim spunea...

PE EI II DOARE DE DETINUTI NU DE NOI. MAI AVEM PUTIN SI NE IA U HOTII LA BATAIE SI TOVARASII DIN BIROU TOT PE EI II APARA. SA IL PUNA SEF DE SECTIE PE DARIESCU SA II DEA RAPORTUL LUI COTOC.

Anonim spunea...

" Anonim spunea...
Parca-l vad si pe Fox al nostru cum isi ia talpasita cu Penifestul lui.

06.10.2008 22:12:00"

mda....bleah!

Anonim spunea...

aduceti si voi cate un bolnav de tbc pe fiecare sectie si sa vedeti ce de lume gasiti acolo. imediat isi gasesc de treaba , va aduceti aminte cum numara toti dintii la toti hotii din puscarie doamna doctor stomatolog pe sectia4? acuma o sa ii controleze la unghii, pe sectie sa ii iasa si ei de un spor acolo. noi stam pe holurile alea de ne sar ochii din cap si ni se infunda capul de curent si suntem platiti ca vai de noi

Anonim spunea...

Si noi traim in penitenciar si cam stim cum merg lucrurile. Nu prea e bine ca se cearta ofiterii intre ei dar fara suparare ar trebui sa plece la pensie ofiterii care au facut scoala pana in 90. Orice ai face cu ei tot nu se mai schimba, militieni. Pana in 90 toate rebuturile de la interne se duceau la puscarie de aia sunt asa incuiati. Exceptii sunt unii ca Bala sau CelMare . Sa plece si gata.

Anonim spunea...

Ba nu,sa nu plece ca trebuie sa dea socoteala pentru toate marsaviile care le-au facut. Cand le-a fost bine cui au spus, sa stea sa raspunda pentru tot, ca urmeaza sa dea raportul pentru magarii. A zis bine un detinut de Pintilescu ca e bine ca si-a facut casa in vaslui si nu pleaca la botosani inapoi , sa dea ochi cu toti de care si-a batut joc in viata lui sa vedem daca are putere, ca marecolonel credea ca o sa mosteneasca puscaria, si-a batut joc si de hoti si de noi.

Anonim spunea...

PAPUSA BARBIE SA ISI FACA SI EA BIROU PE SECTIA A 4 A SA IA SPOR, POATE SE SATURA DE BANI SI NU MAI DA PEDEAPSA LA AGENTI.

Anonim spunea...

Gata ma fratilor cu panarama asta, timpul o sa le rezolve pe toate, sa lase fiecare de la el si gata. S-au impacat ele popoare care s-au razboit sute de ani, ce Dumnezeu, noi suntem mai cu mot? Ca nu se duce nimeni la usa la celalat sa ii dea de pomana. Fiecare are treaba lui si viata lui. Hai sa lasam la o parte ura si ranchiuna asta si sa mergem inainte cu Bunul Dumnezeu. Nu exista nimic in lumea asta care sa nu poata fi reparat. Hai, ca avem copii cu totii si ne rad detinutii, ce va trebuie? Vrea cineva locul lu altu, vrea cineva nevasta lu altu? Pai daca nu, faceti odata pace .

Anonim spunea...

normal ar fi ca aceste discutii sa se poarte fata in fata. stiu ca au fost unele incercari de dialog, pentru ca lucrurile sa intre in normalitate.nu s-a reusit mare lucru. nimeni nu este perfect, sunt si orgolii, asta e clar, dar cu bunavointa si sinceritate , s-ar putea face mai mult. e adevarat, sabiile sunt scoase din teaca, dar...niciodata nu e tarziu, cum spunea anonimul de la 15.35, trebuie foarte putin ca lucrurile sa se schimbe in bine.

dar si varianta acestui blog este la indemana, zic eu.
de aceea, cand se vrea ceva, sincer, se poate.

cum poti,insa, sa ai incredere in cineva, care, atunci cand vine controlul de la anp, cade din picioare de frica, la propriu( fiind ajutat sa-si revina de-extraordinar exemplu de altruism-dusmanul sau, doctorul ), iar cand controlul pleaca, pentru ca dl iosif tocmai fusese inlocuit in penultima zi a controlului, cu dl spaiuc, ruda cu cel in cauza, jubileaza, si , mai mult, ameninta fatis ca va avea grija de cei care i-au adus controlul pe cap?
cum sa ai incredere in cel care este constient ca a comis o ilegalitate, acceptand ca un detinut sa lucreze in gradina dumnealui, si nu o data, iar sa sustina sus si tare ca este o conspiratie, ca "n-am luat un capat de ata, uai"?
cum sa ai incredere in cel care desi ar trebui sa fie mediator, dar si ferm, accepta si incuviinteaza tot felul de nereguli, ca sa ma exprim eufemistic, cand isi strange la san puisorii(citeste camarila, citat din articol), neavand curajul sa spuna nu atunci cand trebuie si sa lase valoarea si competenta sa se exprime, pentru ca pana la urma, toti muncesc si fiecare trebuie respectat pentru ceea ce face?
si daca as continua sa descriu toate problemele, nu as face decat sa descopar ca e nevoie, intr-adevar, sa fie potolita ceea ce se numeste,in opinia cititorului din Vaslui, si nu numai, setea de normalitate.

se poate mai bine, nu merita atata energie consumata, nopti nedormite, familii stresate. viata e frumoasa, si din pacate, prea scurta.
dati-va mana, poate nu o sa va iubiti, dar macar va exista un climat de liniste si de bunacuviinta!
luati-va de piept, nu ca sa va trantiti la pamant, ci ca sa va simtiti mai bine inima cum bate!

Anonim spunea...

Stiam noi ca te tirezi, Fox. Ai ramas un las, dupa cum te stim.

Anonim spunea...

Bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, sa ne dea pace sufleteasca si intelepciune. Amin

Anonim spunea...

Sa ne rugam la Dumnezeu sa rezistam ispitei de a-i raspunde tovarasului Pintilescu Mihai Romica pe masura mizeriilor facute cadrelor si detinutilor si a porcariilor care le scoate pe gura in ultima vreme.

Anonim spunea...

Stau si ma întreb uneori daca merita sa traiesti in aceasta lume asa cum i-am zis eu „murdara” .In fiecare zi am nenorocul sa mai vad un pic din rautatea oamenilor ,din prostia si incompetenta lor. Sunt sigur ca si voi ati trait acest sentiment care ma încearca pe mine acum , acela de neputinta in fata acestor rautati . Cineva îmi spunea ca trebuie sa te resemnezi caci oricum singur nu poti sa schimbi nimic . NU vreau sa cred asta pentru ca daca fiecare din noi nu încearca sa lupte împotriva prostiei, a incompetentei si a rautatii oamenilor atunci suntem pierduti!
Vei spune acum ca spun vorbe mari . Eu spun ceea ce simt si ceea ce ma revolta pe mine si am creat aceasta pagina cu speranta ca mai exista oameni care îmi împartasesc parerea. Asist in fiecare zi la noi episoade din aceasta telenovela care este viata si oamenii imi dovedesc ca este mult mai simplu
sa fii rau si sa faci rau cuiva decat sa-i faci un bine. Poate ca saracia atât cea financiara cat si cea intelectuala îi fac pe oameni sa fie rai . Despre latura financiara sunt lamurit , atâta timp cat in aceasta tara lucrurile vor merge asa cum merg acum oamenii nu vor înceta sa-si vânda sufletul pentru
bani . Cel care spunea ca banul este ochiul dracului avea o mare dreptate. Saracia i-a îndobitocit pe oameni si i-a facut sa uite adevarata lor fire. Poporul român nu a fost mereu asa! Daca in vremurile vechi eram cunoscuti ca oameni buni si ospitalieri acum românii sunt cei care sunt priviti cu teama si suspiciune peste granite . Eu sunt de parere ca putem fi saraci dar cinstiti , asta depinde doar de noi ,de ceea ce preferam sa fim . As mai avea multe de spun dar cred ca ai prins ideea si in plus nu vreau sa va plictisesc.

Anonim spunea...

Motto:"De nu zbori astazi,nu zbori niciodata."
(Goethe-"Faust")

De doua mii de ani incoace, omul spera, viseaza, crede, intelege mai mult sau mai putin, de foarte putine ori insa realizeaza ca mai trebuie sa se si implice in ceea ce, generic, putem numi existenta; macar in propria existenta, daca nu macar un pic, si in a celorlalti. De cele mai multe ori asistam ca niste simpli spectatori la desfasurarea propriei vieti, coplesiti de tot ceea ce se intampla in jur, de rutina care ne inconjoara, fara sa realizam, cat de putin, ca acesta este de fapt primul pas spre caderea in acel abis fara fund, care este mediocritatea. E de ajuns sa privim mai atent in jurul nostru si exemple vom gasi cu sutele. Se iveste, in mod firesc, intrebarea "de ce?". Un posibil raspuns ar veni din faptul ca foarte multi oameni nu stiu sau nu au fost invatati sa-si formeze niste prioritati in viata, pe care sa le urmeze in conformitate cu propriul lor mod de a fi. O "prioritate" la moda este aceea de a "face bani", numita de unii intr-un mod mai sofisticat "realizare socio-profesionala". Putini insa isi dau seama ca aceasta "relizare profesionala", daca nu vine din vocatie, nu valoreaza nimic. Poti foarte bine sa fii un bancher renumit, patron al oricator firme, cu vila si familie, iar pe plan uman sa fii un ratat, poate la fel de ratat ca cersetorul din fata bisericii, existenta lui nefiind deloc mai lipsita de sens ca a ta. Pentru ca, cel mai adesea se uita ca o viata decenta este un mijloc, nu un scop in viata. Scopul, fericirea...sunt lucruri pe care le cauti in tine, nu in exterior, in surogate de placere. Iar prioritatile ti le stabilesti in functie de ceea ce reprezinti. E adevarat ca, intr-o societate ca cea in care traim, in care competitivitatea vazuta ca lege a junglei se afirma din ce in ce mai mult, poate conformarea la valorile "majoritatii" este solutia cea mai simpla, in cazul in care nu vrei sa risti sa fii strivit.Iti ramane, nu-i asa, o mare libertate: aceea de a privi cum fiecare clipa care trece mai adauga cate o pietricica la monumentul propriei mediocritati. Si, daca imprejurarile nu te schimba, nu-ti mai trebuie nimic in afara de putin gust pentru a-ti alege hainele si un strop de indiferenta pentru a minti intotdeauna. Acesta este prototipul de om pe care il promoveaza, cu destula generozitate, socieattea noastra...
Pentru ca, mediocritatea este o boala greu de vindecat. Si, oricat de sus ai ridica colivia si oricat de mult ar incerca sa se minta, pasarea din ea tot nu va crede ca zboara.

Anonim spunea...

Nu de mult timp, incercand sa aflu un raspuns la intrebarea "ce ma deranjeaza mai mult ?", cineva mi-a spus ca exista mult prea putina iubire in luma. Ca suntem egoisti si indiferenti si ne risipim prea mult. Si nu m-am indoit nici o clipa de adevarul raspunsului sau, dar un semn de intrebare, mare cat toata aceasta pagina s-a strecurat intre gandurile mele: oare ce facem noi pentru asta ? Oare noi, fiecare in parte, iubim cumva mai mult, ne impotrivim cumva curentului sau credem ca simplul fapt de a gasi un raspuns frustrarilor noastre ne deosebeste de ceilalti ? Facem ceva impotriva blazarii si a indiferentei de care ne plangem atat ? Noi insine ne complacem cu statutul de observatori si traim in continuare la fel. Ne ascundem in semiobscuritatea intimitatii noastre "perfecte" si ne revendicam de acolo, drepturile in fata vietii. Asteptam ca de fiecare data sa fie celalalt cel care ne scoate din mocirla.

Anonim spunea...

Subject: Autor necunoscut

Un profesor de filozofie cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant,
a luat un borcan mare si a inceput sa-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este
plin!
Au fost cu totii de acord ca este plin! Apoi a luat o cutie cu
pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere.
Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost din nou de
acord ca este plin! Si au ras. Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat
in borcan, scuturandu-l usor. Desigur nisipul a umplut spatiul ramas
liber.
Acum, spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viatza
voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul,sanatatea si copiii vostrii, lucruri care, chiar daca totul este pierdut, si numai ele au ramas, viatza voastra tot ar fi completa. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina. Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul. Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele. La fel se desfasoara si viatza voastra, daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra. Jucati-va cu copiii vostrii, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans. Va ramane mereu
destul timp sa mergeti la servici, sa faceti curat in casa, sa dati o
petrecere sau sa duceti gunoiul Aveti grija de pietrele mari in primul rand,
de lucrurile care intr-adevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile,
restul este doar nisip.

Anonim spunea...

pe mine ma supara cel mai tare ca la parnaia vaslui oamenii corecti si fini sunt izolati, sunt vazuti de multi drept neadaptati si sint prea cuminti si se lasa calcati in picioare de jigodii. ma deranjeaza ca niste neica nimeni care erau someri inainte ori care abia isi duceau traiu de pe o luna pe alta au venit la poarta puscariei sa dea spaga sa se angajeze si apoi au uitat de unde au plecat si dau dovada bineanteles de o crasa lipsa de bun simt si de caracter. ma deranjeaza ca niste aranjori si farsori ordinari care au masluit ani la rand angajari si mutari pe functii in unitate acuma au si tupeu sa dea lectii de moralitate la cei din jur. te uiti la ei si cand ii vezi ca umbla prin parnaie ca niste sobolani agitati fugariti cu lopata , cu privirile in pamant sau intro parte, ca toata viata lor au fost invatati sa ascunda, sa faca smecherii pe sub masa, sa masluiasca, ca obisnuinta aia ii tradeaza acuma, ca nu pot privi oamenii in ochi de scarnavii ce sunt, ca zambesc fortat ca tampitii dar degeaba ca nu pot sa minta pe nimeni, astia au sufletul catranit. bai canaliilor, luati ma labele de pe puscarie si nu mai faceti pe martirii ca nu va crede nimeni decat tot slugoii aia incompetenti si ordinari pe care i-ati angajat voi pe spaga care va baga limbi in urechi ca sa va simtiti voi bine. nu mai judecati ba pe altii , fir-ati voi sa fiti de ordinari, ca nu aveti nici un drept, ascundeti-va sa nu va mai vedem macar.

Anonim spunea...

Felicitari pentru ultimele articole postate. Faptul ca stiu ca exista si astfel de oameni in institutia asta imi da putere sa merg mai departe. Imi doresc sa nu ma pot impaca vreodata cu prostia si rautatea.

Anonim spunea...

Cei cu "povestioarele" si invataturile filozofice...mai subtireanu...ca nu e locul lor aici. Pana acolo va rupeati capul unul altuia si nu mai incapeati de sefi si directori (oricare ar fi ei), iar deodta v-ati iluminat...mai, mai, mai..."Stati cuminti la locurile voastre"(vorba unuia care a murit) sau lasati pe altii in locul vostru. Nemultumitii pot sa stea acasa si sa se mai "documenteze" cum stau de fapt treburile. >:)